بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری چیست؟

آموزش تحلیل
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال

نوسان‌گیری یکی از شیوه‌های رایج معامله‌گری در بازارهای مالی است که نقاط مثبت و منفی خاص خود را دارد. انتخاب این روش برای معامله کردن در بازارهای مالی به توانمندی زیادی در تحلیل تکنیکال نیاز دارد. باید بتوانید از کوچک‌ترین فرصت‌هایی که برای نوسان قیمت در بازار به وجود می‌آید، نهایت بهره‌برداری را کنید. از کاربردی‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال برای نوسان‌گیری می‌توان به اندیکاتورها اشاره کرد. اما پرسش اساسی این است که کدام اندیکاتورها را می‌توان برای نوسان‌گیری به کار گرفت؟ در همین زمینه تصمیم گرفتیم در قالب این مطلب بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را معرفی کنیم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

نوسان گیری چیست؟

نوسان‌گیری را می‌توان هنر کسب سود از تغییرات قیمت دارایی‌ها معرفی کرد. برای نوسان‌گیری باید جهت حرکت قیمت دارایی را در بازه زمانی مدنظر خود پیش‌بینی کنید. بازه زمانی نوسان گیری ممکن است از چند دقیقه تا چند هفته متغیر باشد. در حالت کلی، نوسان‌گیری استراتژی معاملاتی کوتاه‌مدت تا میان‌مدت به حساب می‌آید.

نوسان‌گیری در بازارهای رنج که شاهد تغییرات افزایشی یا کاهشی شدید در قیمت دارایی‌ها نیستیم، به‌عنوان پرکاربردترین استراتژی معاملاتی استفاده می‌شوند. در چنین شرایطی معامله‌گران تلاش می‌کنند با شناسایی دقیق زمان وقوع سقف‌ها و کف‌های قیمت در بازه تعیین‌شده، سود خود را افزایش و ضررهای احتمالی را نیز به حداقل مقدار ممکن کاهش دهند.

هیچ معامله‌گری که از نوسان‌گیری استفاده می‌کند، به دنبال کسب سودهای زیاد از همه معاملات خود نیست؛ بلکه در قالب هر پوزیشن معاملاتی به دنبال سودهای کوچکی است که از کنار هم قرار گرفتن آن‌ها در جریان معاملات مختلف به سود چشمگیری دست پیدا کند.

جایگاه تحلیل تکنیکال در نوسان گیری

قبل از معرفی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ساعتی و روزانه، به کاربرد تحلیل تکنیکال در این استراتژی معاملاتی نگاهی می‌اندازیم. وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری بلندمدت به میان می‌آید، عملاً تغییرات قیمت دارایی‌ها در کوتاه‌مدت چندان موضوعیت پیدا نمی‌کند؛ به همین دلیل، سرمایه‌گذاران با استفاده از تحلیل بنیادی به سراغ شناسایی ارزش واقعی دارایی در بلندمدت می‌روند.

اما در جریان نوسان گیری، با توجه به اینکه قصد ما بهره بودن از تغییرات قیمت در کوتاه‌مدت و میان‌مدت است، باید از ابزارهای دیگری استفاده کنیم. ابزارهای تحلیل تکنیکال در این مواقع بیشتر استفاده می‌شوند. به کمک این ابزارها می‌توان از روند حرکت قیمت دارایی‌ها در تایم فریم‌های گوناگون پیش‌بینی علمی و دقیقی ارائه کرد؛ درنتیجه، ریسک معامله کردن کاهش می‌یابد و احتمال کسب سود به همان نسبت بیشتر می‌شود.

ابزارهای تحلیل تکنیکال در یک نگاه کلی روی قیمت و حجم معاملات دارایی‌ها متمرکزند. این ابزارها با نگاه آماری به روند تغییرات قیمت و حجم معاملات در گذشته، سعی می‌کنند آنچه را در آینده رخ خواهد داد، پیش‌بینی کنند. از دل این بررسی‌های آماری الگوهای قیمت و اندیکاتورها استخراج می‌شوند؛ بنابراین، برای شناسایی روندهای احتمالی در آینده لازم است روی کاربرد الگوهای قیمت و اندیکاتورها تسلط کافی داشته باشید.

چهار نمونه از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری در بازارهای مختلف

نوبت به معرفی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال، فارکس و … می‌رسد. تعداد زیادی اندیکاتور وجود دارند که هریک مبتنی بر شاخص‌های خاصی هستند و برای اهداف معینی نیز کاربرد دارند. استفاده از همه اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال نه امکان‌پذیر است و نه فایده‌ای دارد؛ بلکه باید با توجه به استراتژی و میزان ریسک‌پذیری خود تنها دو یا سه مورد از بهترین اندیکاتورهای نوسان گیری را شناسایی و با آن‌ها کار کنید. در همین زمینه چند نمونه از پرکاربردترین اندیکاتورهای نوسان گیری را معرفی می‌کنیم.

۱. RSI؛ بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال

اندیکاتور rsi بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری

شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) که با نام اندیکاتور RSI شناخته می‌شود، بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری فارکس و ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود. به کمک این شاخص می‌توانید به وضعیت خرید و فروش دارایی‌ها در بازار پی ببرید. شاخص RSI همواره عددی بین ۰ تا ۱۰۰ را نشان می‌دهد. این محدوده به سه دسته تقسیم می‌شود؛ اگر اندیکاتور RSI عددی بیش از ۷۰ را نشان دهد، به این معنی است که بازار در وضعیت اشباع خرید قرار دارد. اما اگر عددی زیر ۳۰ را به نمایش درآورد، نشان‌دهنده آن است که وارد فاز اشباع فروش شده‌ایم.

اندیکاتور RSI خبر از احتمال تغییر روندها در آینده نزدیک می‌دهد. برای مثال، وقتی در یک بازار صعودی شاخص RSI از ۷۰ عبور و به سمت ۱۰۰ حرکت می‌کند، نشان‌دهنده آن است که به‌زودی فروشندگان ابتکار عمل را به دست خواهند گرفت و درنتیجه، شاهد تغییر روند صعودی به نزولی خواهیم بود. اندیکاتور RSI معیار خوبی برای شناسایی آغاز روندهای نوسانی در بازار به حساب می‌آید.

۲. نوسانگر تصادفی؛ بهترین اسیلاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال

اندیکاتور استوکاستیک بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال

اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic Oscillator) یکی دیگر از اندیکاتورهای نوسان گیری است که کاربردی شبیه به شاخص قدرت نسبی دارد. این شاخص به دنبال پیش‌بینی روندهای بازار از طریق مقایسه قیمت بسته شدن دارایی با دامنه تغییرات قیمت آن در دوره زمانی معین است.

اندیکاتور Stochastic نیز عددی بین ۰ تا ۱۰۰ را نشان می‌دهد. وقتی این شاخص به عددی بیشتر از ۸۰ می‌رسد، یعنی وارد محدوده اشباع خرید شده‌ایم. همچنین اگر عددی زیر ۲۰ را نشان دهد، یعنی دوره اشباع فروش آغاز شده است. اگر هر دو اندیکاتور RSI و نوسانگر تصادفی با هم وارد محدوده اشباع خرید یا فروش شوند، نشانه جدی از تغییر روند احتمالی در بازار خواهد بود.

۳. میانگین متحرک؛ بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری فارکس

میانگین متحرک بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری فارکس

میانگین متحرک (Moving average) را می‌توان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری دقیقه ای در بازارهای مختلف ازجمله فارکس و ارزهای دیجیتال دانست. این اندیکاتور داده‌های مربوط به قیمت دارایی در یک بازه زمانی مشخص را جمع‌آوری می‌کند. سپس میانگین داده‌ها را محاسبه می‌کند و به صورت یک خط روی نمودار قیمت دارایی نشان می‌دهد. به این ترتیب، با مشاهده نسبت بین نمودار قیمت و خط میانگین متحرک می‌توان نوسانات قیمت را در تایم فریم‌های مختلف شناسایی کرد.

میانگین متحرک یک اندیکاتور روندی از نوع پیرو است؛ به این معنی که مبتنی بر داده‌های گذشته عمل می‌کند. به همین دلیل، بیش از آنکه برای پیش‌بینی روند‌ها کاربرد داشته باشد، برای تأیید روندها استفاده می‌شود. شاخص میانگین متحرک را در سه دوره زمانی محاسبه می‌کنند:

  • کوتاه‌مدت: ۵ تا ۵۰ دوره
  • میان‌مدت: ۵۰ تا ۱۰۰ دوره
  • بلندمدت: ۱۰۰ تا ۲۰۰ دوره

منظور از دوره، واحد زمانی است که برای تحلیل نمودار قیمت در نظر می‌گیرید. این دوره ممکن است بر حسب دقیقه، ساعت یا روز باشد. اما پرسش اساسی این است که نوسان‌گیران از اندیکاتور میانگین متحرک چه استفاده‌ای می‌کنند.

تحلیلگران تکنیکال معتقدند وقتی خط میانگین متحرک کوتاه‌مدت، خط میانگین متحرک بلندمدت را قطع می‌کند، نشانه‌ای از تغییر در روند حرکت قیمت دارایی ایجاد می‌شود؛ بنابراین، برای شناسایی تغییر روند قیمت در تایم فریم‌های مختلف باید روی این موضوع حساس باشید.

مکدی (MACD) یکی از اندیکاتورهای پرکاربرد میانگین متحرک است. درباره این اندیکاتور در مقاله آموزش اندیکاتور MACD مفصل بحث کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم آن مقاله را مطالعه کنید.

۴. شاخص سهولت حرکت؛ بهترین اندیکاتور نوسان گیری با توجه به حجم معاملات

eom بهترین اندیکاتور نوسان گیری با توجه به حجم معاملات

سهولت حرکت (Ease of movement) نیز بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری روزانه به شمار می‌رود. این اندیکاتور روی رابطه بین حجم معاملات و تغییرات قیمت دارایی‌ها تمرکز می‌کند. شاخص مبدأ این اندیکاتور روی عدد صفر قرار دارد. وقتی این شاخص بالای صفر قرار می‌گیرد، نشان می‌دهد قیمت در حال رشد است؛ اما حجم معاملات کم است. همچنین اگر عددی زیر صفر را نشان دهد، به معنی آن است که قیمت در حال افت است و درعین‌حال، حجم معاملات کمی وجود دارد.

اگر شاخص روی صفر قرار بگیرد، نشان‌دهنده یکی از دو مورد زیر است:

  • شاهد روند خنثی در قیمت دارایی هستیم.
  • شاهد حجم معاملات سنگین برای تغییر روند حرکت قیمت هستیم.

بنابراین، اگر این اندیکاتور خطر صفر را از پایین به سمت بالا قطع کند، سیگنال خرید و اگر از بالا به پایین قطع کند، سیگنال فروش صادر می‌شود.

استفاده از ربات‌های تریدینگ برای نوسان‌گیری

تا اینجا با بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری روزانه، ساعتی و دقیقه‌ای آشنا شدیم. در انتها و قبل از پایان مطلب لازم است به نکته مهمی اشاره کنیم. صرافی‌های ارز دیجیتال و بروکرهای فارکس، ربات‌های تریدینگ را در اختیار کاربران خود قرار داده‌اند که با استفاده از آن‌ها می‌توان به صورت خودکار معامله کرد. استراتژی‌های مختلفی را می‌توان به کمک ربات‌های معامله‌گر پیاده‌سازی کرد. نوسان‌گیری نیز یکی از این استراتژی‌هاست که معامله‌گران می‌توانند به کمک ربات‌های تریدر به مرحله اجرا دربیاورند.

استفاده از ربات‌های تریدینگ، چند مزیت قابل توجه دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به حضور تمام وقت شما برای نوسان‌گیری نیازی نیست.
  • می‌توانید از تمام فرصت‌های معاملاتی که در بازه قیمتی مدنظر شما به وجود می‌آید، بهره‌مند شوید.
  • عوامل مخرب روانی مانند احساسات در تصمیم‌گیری برای معامله‌گری حذف می‌شود.
  • فشار روحی و روانی که به معامله‌گر وارد می‌شود، تا حدی مدیریت می‌شود.
  • امکان پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی مختلف برای نوسان‌گیری فراهم می‌شود.

در این زمینه توصیه می‌کنیم کار کردن با ربات‌های تریدر را برای نوسان‌گیری تجربه کنید. البته فراموش نکنید استفاده از ربات‌های معامله‌گر به معنی بی‌نیازی از دانش تحلیل تکنیکال نیست؛ بلکه برای راه‌اندازی ربات تریدر باید حتماً از تحلیل شخصی خود استفاده کنید. از معروف‌ترین ربات‌های تریدر در بازار ارزهای دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کلام پایانی

در این مطلب بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال، فارکس، طلا و … را معرفی کردیم. نوسان‌گیری استراتژی ایدئال و مناسبی برای معامله‌گران مبتدی نیست. این شیوه معامله کردن با ریسک‌های زیادی همراه است که باید به‌عنوان تریدر آن‌ها را بپذیرید. سود بردن از نوسانات قیمت در بازارهای مانند ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت پُرنوسان این دسته از بازارها بیشتر رایج است. در پایان باید به نکته مهمی اشاره کنیم. توصیه می‌کنیم به‌هیچ‌وجه تمام سرمایه خود را برای نوسان‌گیری در بازار در نظر نگیرید؛ بلکه با مدیریت صحیح ریسک تنها بخشی از دارایی خود را برای این منظور اختصاص دهید. از نظر شما بهترین اندیکاتور نوسان گیری چیست؟ نظرات و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

1بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری دقیقه ای چیست؟

اندیکاتورهای RSI و MACD پرکاربردترین گزینه‌ها برای نوسان گیری دقیقه‌ای هستند.

2بهترین اندیکاتور نوسان گیری فارکس چیست؟

نوسان‌گیران حرفه‌ای بازار فارکس از اندیکاتورهای شاخص قدرت نسبی، استوکاستیک و مکدی زیاد استفاده می‌کنند.

امتیاز شما به این محتوا

4 / 5. 5

میانگین امتیازات: 4/5
تعداد امتیاز: 5
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید
حتما نظرت رو برای ما و دیگران بنویس
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
جستجو
ورود/ ثبت نام
ارسال مجدد
درخواست مشاوره