روز چهارشنبه ۹ فوریه بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، فرمان اجرایی را امضا کرد که در آن دولت موظف شد تا خطرات و مزایای بازار ارزهای دیجیتال را ارزیابی کند.

بسیاری از فعالان بازار رمز ارزها از مدت‌ها قبل منتظر این دستور بودند؛ چراکه نگرانی‌ها در خصوص اخبار و حواشی نظارت بر بازار رمز ارزها در گوشه و کنار دنیا تشدید شده است. به موجب دستور اخیر بایدن، تمام مجموعه‌های اقتصادی در آمریکا موظف شدند که با رویکرد واحد نسبت به ارزهای دیجیتال مواجه شوند و رویه ثابتی را برای نظارت بر ارزهای دیحیتال اتخاذ کنند.

فرمان روز چهارشنبه بایدن بر شش حوزه کلیدی متمرکز است که عبارت‌اند از:

  • حمایت از مصرف کننده و سرمایه‌گذار
  • ثبات مالی
  • فعالیت غیرقانونی
  • رقابت پذیری ایالات متحده در صحنه جهانی
  • شمول مالی
  • نوآوری مسئولانه

حمایت از کاربران بازار ارزهای دیجیتال نقش پررنگ‌تری نسبت به سایر موضوعات دارد. چرا که در سال‌های اخیر بارها و بارها اخبار کلاهبرداری‌های مختلف در بازار ارزهای دیجیتال را شاهد بودیم. به موجب این قانون کلیه قانون‌گذاران موظف هستند که نظارت کافی و محافظت در برابر هرگونه خطرات مالی سیستماتیک ناشی از دارایی‌های دیجیتال را تضمین کنند.

در حالی که سیاست‌گذاران مایلند خطرات سیستمی ناشی از کریپتو را کم‌اهمیت جلوه دهند، نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد نقش استیبل کوین‌ها وجود دارد. اینها توکن های دیجیتالی هستند که قرار است با ارزش ارزهای موجود مانند دلار آمریکا مرتبط شوند. تتر، بزرگترین استیبل کوین جهان با ۸۰ میلیارد دلار در گردش، خشم رگولاتورها را به دلیل ادعاهایی که توکن آن به اندازه کافی توسط دلارهای ذخیره شده پشتیبانی نمی شود، برانگیخته است. مدیران بنیاد تتر می‌گویند که سکه‌شان به طور کامل پشتوانه دارد، اما ترکیب ذخایر آن شامل تعهدات بدهی کوتاه‌مدت مانند اوراق تجاری است، نه فقط پول نقد. در فرمان روز چهارشنبه کاخ سفید، موضوع استیبل کوین‌ها به طرز عجیبی مورد غفلت قرار گرفته است.

یکی دیگر از حوزه‌های کلیدی که دستور اجرایی بایدن روی آن تمرکز دارد، ریشه‌کن کردن فعالیت‌های غیرقانونی در فضای کریپتو است. بایدن خواستار  اقدامات هماهنگ از سوی ایالت‌های فدرال برای کاهش خطرات مالی غیرقانونی و امنیت ملی ناشی از ارزهای دیجیتال شده است. او همچنین خواستار همکاری بین المللی در این زمینه نیز است.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، مقامات آمریکایی اکنون نگران استفاده احتمالی از رمزارز برای کمک به افراد و شرکت‌های تحریم‌شده روسیه برای فرار از محدودیت‌ها هستند.

بایدن به هزینه انرژی مصرف شده در زمینه ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین اشاره مستقیمی نکرده است. اما اوا به طور کلی از دولت خواسته است تا راه‌هایی را برای مسئولانه‌تر کردن نوآوری در زمینه ارزهای دیجیتال بیابند تا آثار سوء فناوری‌های این حوزه بر محیط زیست کاهش پیدا کند.

بخشی دیگر از فرمان بایدن ناظر بر برتری جویی آمریکا نسبت به سایر کشورها در زمینه رمزنگاری است. بایدن وزارت بازرگانی آمریکا را در این زمینه موظف کرده است تا راه‌هایی برای رهبری ایالات متحده در زمینه بازار رمز ارزها پیشنهاد دهد. هدف از این کار تسلط آمریکا بر عرصه فناوری در سطح بین‌المللی است با توجه به ممنوع اعلام کردن ارزهای دیجیتال از سوی دولت چین، این فرصت بی‌نظیری برای آمریکا به شمار می‌رود.

دولت چین بانک مرکزی این کشور را ملزم به راه‌اندازی ارز دیجیتال ملی کرده است. بایدن در این خصوص الزامی تعیین نکرده اما در عوض از دولت خواسته است تا به فوریت ابعاد مختلف راه‌اندازی ارز دیجیتال ملی را بررسی کند. فدرال رزرو سال گذشته کار بر روی بررسی احتمال انتشار دلار دیجیتال را آغاز کرد. بانک مرکزی گزارشی را منتشر کرد که مدت‌ها منتظر آن بودیم و جزئیات مزایا و معایب چنین پول‌های مجازی را تشریح کرد، اما هنوز موضعی در مورد اینکه آیا فکر می‌کند ایالات متحده باید آن را صادر کند یا خیر، نگرفته است.

نکته مهم این است که فعالان بازار رمز ارزها نسبت به فرمان روز چهارشنبه دولت آمریکا واکنش مثبتی از خود نشان داده‌اند و در مجموع نوعی خوش‌بینی نسبت به این فرمان در بازار وجود دارد؛ چرا که بیت کوین در همان روز رشد خوبی را تجربه کرد و به قیمت ۴۲ هزار دلار رسید.

منبع:‌cnbc.com