مدیر ارشد فناوری شرکت متا فیسبوک چشم‌اندازی برای تلفیق قابلیت‌های شبکه اجتماعی با فناوری بلاک‌چین در سال ۲۰۲۲ دارد. این خبر مهمی است که به تازگی در نیویورک تایمز منتشر شده است.

اندرو باسورث (Andrew Bosworth) مدیر ارشد فناوری شرکت متا فیسبوک، در یک یادداشت برای کارمندان زیرمجموعه خود به خوبی چشم‌اندازی را ترسیم کرده است که در قالب آن این شبکه اجتماعی بتواند بستر مناسبی برای پذیرش و کار کردن فناوری‌های مبتنی بلاک‌چین و رمز ارزها باشد.

از یک زاویه فناوری بلاک‌چین برای تمرکززدایی در حوزه‌های مختلف کاربرد دارد. در نتیجه به نظر می‌رسد که با ذات فعالیت غول‌های فناوری مانند فیسبوک، گوگول و آمازون در تعارض باشد. حتی برخی از کارشناسان معتقد بودند که بلاک‌چین به جنگ این شرکت‌ها برخاسته است. اما در عمل مشاهده می‌شود که یک شرکت مانند فیسبوک در حال سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه متاورس و فناوری بلاک‌چین است.

هر چند که گوگل هنوز در استفاده از فناوری بلاک‌چین با توجه کاهش تمرکز در جمع‌آوری داده‌ها کمی مردد است؛ اما در مقابل موجی از کاربران مشاهده می‌شود که نسبت به Web3 علاقه زیادی از خود نشان می‌دهند. در نتیجه این پروژه می‌تواند یک خطر بالقوه برای گوگل به حساب بیاید.

بدون شک فیسبوک به عنوان پیشگام ورود به عرصه بلاک‌چین در بین غول‌های فناوری به حساب می‌آید که در سال ۲۰۲۲ برنامه‌های زیادی را برای اجرایی کردن در نظر دارد. با حضور Andrew Bosworth مدیر ارشد فناوری جدید خود نیز عملا جهت‌گیری بخش تحقیقات و توسعه خود را به سمت فناوری بلاک‌چین جلوه بیشتر به خود خواهد گرفت.

Andrew Bosworth معتقد است که بلاک‌چین در ۱۰ سال آینده تأثیر بسیار زیادی بر فناوری‌های گوناگون خواهد داشت. در نتیجه از نظر او سازگاری پلتفرم‌ها و فناوری‌های مختلف با بلاک‌چین امری ضروری به حساب می‌آید. او در یادداشت خود خطاب به کارمندان زیرمجموعه‌اش اظهار کرده است که متا باید به دنبال راهکارهایی برای کار کردن با توکن‌های غیرمثلی باشد و در زمینه‌هایی مانند قراردادهای هوشمند و DAO سرمایه‌گذار کند.

البته نباید در یک موضوع مهم دچار اشتباه شد. اینکه یک شرکت معظم مانند فیسبوک به دنبال استفاده از NFT و DAO است، به معنی تلاش برای تمرکززدایی نیست. حتی Andrew Bosworth نیز به طور صریح اعلام کرده است که فیسبوک همواره یک سرویس متمرکز باقی خواهد ماند؛ اما در عین حال معتقد است که نباید با فناوری‌های غیرمتمرکز وارد رقابت شود.

یک واقعیت نسبتا پنهان در سطح کاربران سرویس‌هایی مانند فیسبوک و گوگل در دنیا وجود دارد. در میان انبوه کاربران راضی از خدمات این غول‌های فناوری، هستند کسانی که نسبتا نقض حریم خصوصی و برخی دیگر از اقدامات آن‌ها دید مثبتی ندارند. آیا در بین این افراد ناراضی در آینده کسانی موفق خواهند شد که به رقابت با فیسبوک و گوگل بپردازند؟

منبع: cryptoslate.com