سایه سنگین قوانین و مقرراتی که دولت‌ها در زمینه بازار کریپتوکارنسی وضع خواهند کرد، بر بازار حس می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که این نگرانی‌ها باعث شود تا استیبل کوین‌های متمرکز مانند تتر و USDC کم کم اولویت خود را برای سرمایه‌گذاران دیفای از دست بدهند.

ادغام استیبل کوین‌ها با پروژه‌های دیفای و امکان بهره‌مندی از ثبات در بازار باعث شده است که در طول سال‌های اخیر، استیبل کوین‌ها به بخش قابل توجهی از بازار تبدیل شوند. امروزه تقریبا عمده کارشناسان بازار بر این موضوع متفق القول هستند که حفظ سلامت بازار رمز ارزها در گرو حضور استیبل کوین‌ها است.

تتر (USDT) و USDC به عنوان دو مورد از مشهورترین استیبل کوین‌های بازار رمز ارزها به شمار می‌روند. نکته مهم در خصوص این توکن‌ها آن است که ماهیت متمرکز دارند و با توجه به اینکه پشتوانه آن‌ها دلار آمریکا است، در معرض تهدید شدید ناشی از قوانین سخت‌گیرانه احتمالی قرار دارند. در نتیجه بسیاری از فعالان بازار رمز ارزها تصمیم گرفته‌اند که از این ارزهای دیجیتال پرهیز کنند و به سراغ استیبل کوین‌های غیر متمرکز بروند.

بعد از دو مورد فوق، BUSD قرار دارد که در رتبه سوم استیبل کوین‌ها قرار می‌گیرد. این توکن توسط صرافی بایننس پشتیبانی می‌شود. توکن دای (DAI) مهم‌ترین استیبل کوین غیر متمرکز بازار است که البته ۳۸ درصد از عرضه خود را با توکن USDC پشتیبانی می‌کند. همین مسئله باعث شده است که در خصوص ماهیت غیر متمرکز آن شائبه‌های جدی به وجود بیاید.

چرخش سرمایه‌گذاران به سمت استیبل کوین‌های غیر متمرکز را می‌توان با افزایش سرمایه توکن هایی مانند TerraUSD (UST)، FRAX (FRAX) و Magic Internet Money (MIM) مشخص کرد. در این قسمت قصد داریم نگاهی به شرایط این سه استیبل کوین غیر متمرکز بیندازیم.

۱. TerraUSD

این توکن در ردیف استیبل کوین‌های الگوریتمی قرار می‌گیرد. که بخشی از اکوسیستم ترا (Luna) به شمار می‌رود. طراحی آن به گونه‌ای است که ارزشش معادل یک دلار آمریکا باقی می‌ماند. این توکن با نماد UST شناخته می‌شود. سه راه برای ایجاد UST جدید در نظر گرفته شده است که عبارت‌اند از:

  • تعامل کاربران با پروتکل اختصاصی شبکه با نام Anchor
  • سوزاندن مقدار مشخصی توکن LUNA
  • قرار دادن مقدار اتریوم به عنوان وثیقه

در بین سه مورد فوق، استراتژی سوم گزینه بسیار عالی برای UST به شمار می‌رود. چرا که عملا باعث شد بخشی از نقدینگی موجود در اکوسیستم اتریوم به سمت شبکه ترا حرکت کند و در نتیجه عرضه UST افزایش یابد. در حال حاضر ارزش قفل شده در اکوسیستم ترا به بیش از ۱۷.۴۳ میلیارد دلار رسیده است که این عدد در مقایسه با اسمارت بایننس چین رقم بالاتری به شمار می‌رود.

Terra همچنین توسط اکوسیستم استیبل کوین Curve پذیرفته شده است که به توزیع آن در پروتکل های متعدد DeFi کمک می‌کند.

۲. FRAX

این توکن یک استیل کوین الگوریتمی دیگر است که توسط پروتکل فراکس توسعه یافته است. بخشی از این استیل کوین توسط وثیقه‌گذاری پشتیبانی می‌شود و بخش باقی مانده به صورت الگوریتمی تثبیت می‌گردد.

داستان واقعی رشد FRAX با پذیرش آن توسط جامعه DeFi در چندین پروژه معروف و سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز شروع شد. از جمله این سازمان‌های مستقب غیر متمرکز می‌توان به OlympusDAO و TempleDAO اشاره کرده که اخیره FRAX را به عنوان استیبل کوین انتخابی خود برگزیده‌اند.

۳. Magic Internet Money

پول اینترنتی جادویی یا MIM به عنوان یک استیبل کوین با پشتوانه وثیقه به شمار می‌رود که توسط یک پروتکل غیر متمرکز شناخته شده با نام Abracadabra.Money در بازار عرضه می‌شود. توکن MIM تقریبا کاربری مشابه با MakerDAO (DAI) دارد. با این تفاوت که با استفاده از وضع مکانیزم‌های محدود کننده در زمینه دریافت وام از پروتکل، مشکلات MakerDAO (DAI) را تا حدی برطرف کرده است.

در این پروتکل می‌توان توکن‌های محبوبی مانند wETH، شیبا اینو، FTX و Fant را به عنوان وثیقه گرو گذاشت. MIM همچنین در استخرهای Curve Finance ادغام شده است و نقش مهمی را که Curve برای استیبل کوین‌ها در اکوسیستم DeFi ایفا می‌کند برجسته می‌نماید.

در مجموع ارزش در گردش توکن MIM نزدیک به ۲ میلیارد دلار رسیده است که باعث شده به جایگاه ششم از نظر ارزش در بین تمام استیبل کوین‌ها دست پیدا کند.

روی هم رفته به نظر می‌رسد که اگر قوانین و مقرراتی که کشورها برای بازار کریپتوکارنسی وضع می‌کنند، جنبه محدود کننده داشته باشد، به نظر می‌رسد که روند رو به رشد استیبل کوین‌های غیر متمرکز را در ماه‌های آینده شاهد باشیم.

منبع: cointelegraph.com