این روزهای قیمت بیت کوین در مدار نزولی قرار دارد. نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد که از جولای سال ۲۰۲۱ به این طرف هیچ‌گاه قیمت بیت کوین به این اندازه پایین نبوده است. در حال حاضر حدود ۵۰ درصد افت قیمت را در بیت کوین نسبت به سقف تاریخی در نوامبر ۲۰۲۱ را شاهد هستیم. بعد از هاوینگ سوم بیت کوین، این دومین افت قیمت شدیدی است که شاهد بوده‌ایم.

خیلی‌ها شروع سال ۲۰۲۲ را برای بیت کوین به حمام خون تشبیه می‌کنند. اصلاحات قبلی بیت کوین در سال‌های ۲۰۱۷ و اوایل ۲۰۲۱ چندان عمیق نبودند. این در حالی است که این بار بیش از ۵۰ درصد افت قیمت را شاهد هستیم.

افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا

تحلیلگران بزرگ بازار رمز ارزها، دو دلیل عمده را برای چنین افت قیمتی بیان می‌کنند که مهم‌ترین آن‌ها سیگنال جنگ طلبانه‌ای است که از سوی فدرال رزرو آمریکا به فعالان بازار رمز ارزها داده شده است. این سیگنال چیزی جز افزایش نرخ بهره بانکی در ایالات متحده نیست. فدرال رزرو در گزارش‌هایی احتمال افزایش نرخ بهره را پیش‌بینی در سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرد و در این خصوص به فعالان اقتصادی هشدار داد.

از طرفی نرخ تورم در آمریکا در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ به هفت درصد رسید که این نرخ از اوایل دهه ۱۹۸۰ تا به امروز بی‌سابقه بوده است.

دیوید مریکل در گزارش مفصلی در گلدمن ساکس این طور پیش‌بینی کرد که در سال جاری ۴ بار افزایش نرخ بهره اتفاق بیفتد و در هر بار نیز ۰.۲۵ افزایش رخ دهد. به این ترتیب نرخ بهره تا پایان سال به ۱.۲۵ درصد می‌رسد. اکر تحلیلگران اقتصادی خود را برای ۵ بار افزایش نرخ بهره آماده کرده‌اند و پیش‌بینی می‌کنند که اولین بار در ماه مارس این اتفاق روی دهد.

سیگنال‌های جنگ‌طلبانه فدرال رزرو باعث ایجاد ترس در میان معامله‌گران کریپتو شده است. فدرال رزرو در سال ۲۰۲۲ قصد دارد سیاست پولی ضعیفی را که در دو سال گذشته از همه‌گیری کووید رایج بوده است، جبران کند. به طور گسترده درک شده است که افزایش قیمت بیت کوین در طول دو سال همه‌گیری کرونا، ناشی از چاپ پول گسترده‌ای بوده است که در قالب بسته‌های حمایت از سوی بانک مرکزی آمریکا اتفاق افتاده است.

چرا افزایش نرخ بهره تأثیر منفی روی بازار رمز ارزها دارد؟

در طول دو سال همه‌گیری کرونا، نرخ بهره بانکی در آمریکا پایین بود و تورم روز به روز روند افزایشی به خود می‌گرفت. در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران تمایل دارند که دست به ریسک‌های بیشتری بزنند و به همین جهت به سمت بازارهای پرریسکی مانند رمز ارزها حرکت می‌کنند.

حال با افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو عملا این چرخه روند معکوس به خود می‌گیرد. به این معنی که سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند از بازارهای پرریسک به سمت سرمایه‌گذاری بانکی و خرید اوراق دولتی حرکت کنند. به این دلیل شاهد خروج نقدینگی از بازار سهام و رمز ارزها خواهیم بود.

تشدید تنش‌ها بین آمریکا و روسیه

عامل دوم تأثیرگذار در کاهش قیمت بیت کوین، افزایش تنش‌ها بین آمریکا و روسیه است که بر سر مسئله اوکراین با هم اختلافات شدیدی پیدا کرده‌اند.

منبع: cryptoslate.com