اگر نرخ افزایش تعداد کاربران بازار کریپتوکارنسی ثابت باقی بماند، می‌توان پیش‌بینی کرد که تا پایان دسامبر سال ۲۰۲۲ چیزی حدود ۱ میلیارد نفر وارد بازار شوند که تقریبا ۶۰ درصد آن‌ها مالک بیت کوین خواهند بود.

نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال در سطح دنیا با روندی تصاعدی در حال افزایش است. هر چقدر که زمان سپری می‌شود، بازار به بلوغ بیشتری می‌رسد و کاربران بیشتری نیز سوار بر قطار کریپتوکارنسی می‌شوند. به این ترتیب نرخ جهانی مالکیت کریپتو در حال افزایش است.

افزایش کاربران بازار با وجود روند نزولی

کاربران فعال در بازار رمز ارزها در طول سال‌های گذشته همواره در حال افزایش بوده است. این در حالی است که بازار در این سال‌ها همواره در مدار رشد قرار نداشته است. طبق داده‌های موجود تا پایان دسامبر سال ۲۰۲۱ تعداد ۲۹۵ میلیون کاربر بازار کریپتو در سراسر جهان وجود داشته است. این در حالی است که آمار مذکور صرفا با بررسی ۲۲ صرافی متمرکز اصلی در بازار انجام شده است. هر چند این آمار دقیق نیست؛‌ اما تحلیل نسبی خوبی را در اختیار ما قرار می‌دهد.

در ژانویه سال ۲۰۲۱ تعداد کاربران بازار حدود ۱۰۶ میلیون نفر بوده است و با یک محاسبه سر انگشتی مشخص می‌شود که تا پایان سال ۲۰۲۱ تعداد آن‌ها تقریبا ۳ برابر شده است. اگر این روند در سال ۲۰۲۲ نیز تداوم داشته باشد، در پایان سال می‌توانیم شاهد حضور یک میلیارد نفر در این بازار باشیم. پر واضح است که افزایش این میزان جمعیت در بازار چه تأثیر شگرفی بر رشد و توسعه آن خواهد داشت.

افزایش کاربران بیت کوین نسبت به اتریوم

تا پایان سال ۲۰۲۱، حدود ۱۷۶ میلیون نفر مالک بیت کوین و حدود ۲۳ میلیون نفر مالک اتریوم بوده‌اند. در این بین حدود ۲۳ درصد از مالکان بیت کوین و اتریوم نیز با هم مشترک هستند. بیت کوین در حال حاضر سهم ۶۰ درصدی از تعداد کاربران فعال در بازار را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که دامیننس بیت کوین در پایان سال ۲۰۲۱ به حدود ۴۰ درصد رسید. بنابراین می‌توان این طور نتیجه گرفت که ماهش دامیننس بیت کوین به معنای کاهش تعداد افرادی که در این توکن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، نیست.

از آنجایی که روش تحقیق Crypto.com (سایت جمع‌آوری کننده داده‌ها) فقط صرافی‌های متمرکز را در نظر گرفت، ممکن است که بازار وسیع DeFi و ده‌ها میلیون کاربر DEX را نادیده بگیرد. علاوه بر این، تمرکز رسانه‌ها در این سال‌ها بر بیت کوین بسیار زیاد بوده است و به همین دلیل کاربران بیشتری به سمت این ارز دیجیتال جذب شده‌اند. از طرفی دیگر کارمزد‌ها بالای گس در تراکنش‌های اتریوم باعث شده است که تعداد کاربرانی که به سمت این ارز دیجیتال بروند، بیشتر از اتریوم باشد.

به هر ترتیب به نظر می‌رسد که بازار کریپتوکارنسی با سرعت بالایی در مسیر پذیرش جهانی قرار گرفته است. باید منتظر ماند و دید که قوانین دولت‌ها می‌تواند مانعی در این مسیر ایجاد کند یا آن‌ها مجبور خواهند شد که با واقعیت رو در رو شوند و آن را به رسمیت بشناسند.

منبع: cryptoslate.com