چه چیزی آینده نهادی بازار کریپتوکارنسی را شکلدهی میکند؟

سال ۲۰۲۱ برای بازار رمز ارزها از جنبههای مختلفی عالی بود. السالوادور به عنوان اولین کشور در دنیا بیت کوین را به عنوان ارز قانونی اعلام کرد. در نوامبر سال ۲۰۲۱ قیمت بیت کوین به سقف تاریخی خود یعنی ۶۹ هزار دلار رسید. در تمام این مدت چهرههای تأثیرگذار صنایع مختلف از جمله ایلان ماسک اشتیاق خود برای سرمایهگذاری در بازار رمز ارزها را بیش از پیش بروز میدادند.
پیشبینیها حاکی از آن است که بازار رمز ارزها در سال ۲۰۲۲ به خانوادهای با وسعت ۱ میلیادر نفر تبدیل میشود. در این میان ۵ رخداد شاخص در افق سال جاری پیشبینی میشود که عبارتاند از:
۱. رشد حجم معاملات نهادی
در سال ۲۰۲۲ پذیرش ارزهای دیجیتال از سوی نهادهای بیشتری در کشورهای مختلف مورد توجه قرار خواهد گرفت. نقش ارزهای دیجیتال در تجارت جهانی بیشتر خواهد شد. پلتفرمهای معاملاتی بیشتری امکان پرداخت با رمز ارزها را برای مردم و شرکتها فراهم خواهند نمود. شرکتهای تجاری معتبر بیشتری ارزهای دیجیتال را به ترازنامه تجاری خود اضافه خواهند کرد.
دو نشانه مهم برای این پیشرفتها میتوان ذکر کرد؛ ارزش بازار و توسعه زیرساختها. در سال ۲۰۱۵ کل ارزش بازار کریپتوکارنسی حدود ۵ میلیارد دلار بود. این در حالی است که در پایان سال ۲۰۲۱ ارزش بازار به رقمی بالغ بر ۲ هزار میلیارد دلار رسید. ارزش بازار بیت کوین به تنهایی به حدود ۹۰۰ میلیارد دلار رسیده است. حتی اتریوم که در مقایسه با بیت کوین اکوسیستم کوچکتری دارد نیز از ارزش بازار ۴۰۰ میلیارد دلاری برخوردار است که آن را نزدیک غولهای پرداخت مانند ویزا کارت میکند.
در چند سال قبل زیرساختهای بازار نیز بسیار محدود بود و شرکتهای فعال در این حوزه به دنبال راههایی برای اعتمادسازی بین فعالان بازار بودند. تعداد شرکتهای فعال در عرصه توسعه فناوری بلاکچین نیز بسیار محدود بود. اما در حال حاضر اوضاع کاملا تغییر کرده است و زیرساختهای بازار کریپتوکارنسی به مراتب در مقایسه با گذشته جلوتر است.
۲. قانونگذاری ابزاری برای به رسمیت شناختن بازار کریپتوکارنسی
در سال جاری باید منتظر وضع قوانین جدیدی از سوی دولتهای مختلف در بازار رمز ارزها باشیم. وضع این قوانین برای به رسمیت شناخته شدن بازار در اقتصاد جهانی بسیار مؤثر است. هر چند شاید در کوتاه مدت شوکهای منفی را به دنبال داشته باشد؛ اما در بلند مدت باعث تحکیم پایههای بازار کریپتوکارنسی خواهد شد.
این قوانین زمینه ساز ورود سرمایهگذاران نهادی به بازار کریپتوکارنسی خواهد شد. در نتیجه کسبوکارهای به مراتب بیشتری در حوزههای گوناگونی مانند ذخیرهسازی داراییهای رمزنگاری، امنیت و مدیریت و محصولات سرمایهگذاری، و همچنین سختافزار و نرمافزار استخراج و زیرساختهای پرداخت و … به وجود خواهند آمد. البته ورود سرمایههای بزرگ به بازار الزاما خبر خوبی برای سرمایهگذاران خرد نیست.
۳. افزایش محبوبیت آلت کوینها
اطلاعات فعالان بازار در خصوص آلت کوینها به مرور زمان در حال افزایش است. بعد از مشکلات مقیاسپذیری و کارمزد بالای تراکنشها در شبکه اتریوم، بلاکچینهای دیگری مانند کاردانو، سولانا و آوالانچ راهاندازی شدهاند. در عین حال فرصتهای سرمایهگذاری بلند مدت و همچنین معاملات نوسانی کوتاه مدت زیادی از محل آلت کوینها در بازار ایجاد میشود. با توجه به این که آلت کوینها پتانسیل تنوع بخشیدن به سبد سرمایهگذاری در بازار کریپتوکارنسی را دارند، رفته رفته محبوبتر نیز خواهند شد.
جالب است بدانید که تا اکتبر سال ۲۰۲۱ چیزی در حدود ۱۰۰ آلت کوین با ارزش بازار بیش از ۱ میلیارد دلار در بازار کریپتوکارنسی وجود داشته است که این آمار به خوبی نشان از شکوفایی آنها دارد. این موضوع به خوبی نشان میدهد که فعالان بازار رمز ارزها در پی تشکیل سبدی از سهام هستند تا ضریب اطمینان سرمایهگذاری خود را افزایش دهند.
۴. رشد و توسعه برنامههای غیر متمرکز
در سال ۲۰۲۱ سرمایهگذاری در برنامههای غیر متمرکز در بازار رمز ارزها به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد. صرافیهای غیر متمرکز به عنوان سرآمد پروژههای دیفای به شمار میروند که در سال ۲۰۲۱ بسیار مورد استقبال قرار گرفتند. در عین حال پیشبینی میشود که روند رو به رشد سرمایهگذاری در پروژههای دیفای در سال ۲۰۲۲ نیز همچنان تداوم داشته باشد. البته چالشهایی مانند مسائل نظارتی روی عملکرد این برنامهها نیز وجود دارد که باید با ایجاد شفافیت و وضع قوانین مشخص، نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد.
۵. تقویت راهحلهای امنیتی در بازار رمز ارزها
هکرها همیشه به عنوان بخشی از واقعیتهای حاکم بر بازار رمز ارزها حضور داشتهاند. فعالان قدیمی بازار مثالهای متعددی از حملات هکری موفق و ناموفق را در سالهای گذشته به خاطر میآورند. در جریان این حملههای هکری سرمایههای هنگفتی از کاربران به سرقت رفته است. اما هر چه به سمت جلو حرکت کردیم، از تعداد حملات موفق هکری کاسته شد. توسعه دهندگان پروژههای مختلف در بازار رمز ارزها با اتخاذ تدابیر امنیتی جدید در مسیر کاهش ریسک سرمایهگذاری حرکت کردهاند.
به عنوان مثال، Coinbase شرکت امنیت رمزنگاری Unbound Security را در نوامبر ۲۰۲۱ خریداری کرد تا قابلیت های محاسباتی چند جانبه خود را افزایش دهد. پی پال همچنین یکی دیگر از ارائه دهندگان امنیت دارایی دیجیتال به نام Curv را خریداری کرد. به نظر میرسد این روند در سال ۲۰۲۲ همچنان تداوم داشته باشد.
صنعت کریپتوکارنسی مسیر پر فراز نشیبی را در این سالها پشت سر گذاشته است و به نظر میرسد که در آینده نیز چنین خواهد بود. اما بسیاری از شواهد و قراین حاکی از تداوم روند رو به رشد بازار در آینده بلند مدت هستند.
منبع: cointelegraph.com
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
بینگ ایکس
-
مکسی
-
کوینکس
-
بیت پین
-
آبانتتر
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید