آشنایی با الگوی پرچم و انواع آن در تحلیل تکنیکال | آموزش flag pattern
الگوهای قیمت مانند الگوهای هارمونیک برای تحلیلگران تکنیکال محبوبیت زیادی دارند. این الگوها بهراحتی روی نمودار قیمت قابل شناساییاند. از طرفی، تجربه نشان میدهد که بعد از وقوع این الگوها در نمودار قیمت، شاهد شکلگیری روندهای مشخصی خواهیم بود. به همین دلیل، استفاده از این ابزار امکان پیشبینی قیمت در نمودار را فراهم میکند. بدون تردید، الگوی پرچم از مهمترین الگوهای قیمت است. در این مطلب، قصد داریم کاربری الگوی فلگ در تحلیل تکنیکال را بررسی کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.
الگوی ادامهدهنده چیست؟
الگوی پرچم زیرمجموعه دستهای از الگوها بهنام الگوهای ادامهدهنده قرار میگیرد. اما منظور از الگوی ادامهدهنده چیست؟ وقتی در تحلیل تکنیکال از الگوی ادامهدهنده صحبت میشود، منظور آن است که پس از تشکیل و کامل شدن این الگوها، روند قیمت در همان جهت قبل از تشکیل الگو به حرکت خود ادامه میدهد. بنابراین، تشخیص این الگوها تأثیر بسیار زیادی در پیشبینی روندها در ادامه راه دارد. البته، این نکته همواره صادق نیست و ممکن است برخی مواقع، حتی پس از تشکیل الگوهای ادامهدهنده، روند قیمت تغییر کند.
بهطور کلی، زمانی میتوان از عملکرد الگوی ادامهدهنده اطمینان حاصل کرد که این الگوها در مقایسه با امواج الیوت کوچکتر باشند. در صورت وقوع این اتفاق، بهاحتمال بسیار زیاد، الگوی ادامهدهنده از ادامه روند قیمت پیش از وقوع آن خبر میدهد. در ادامه، به کاربرد الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال پرداخته میشود.
الگوی پرچم چیست؟ (Flag Pattern)
الگوی پرچم یا Flag Pattern در نمودار قیمت، زمانی بهوجود میآید که حرکت نمودار قیمت برخلاف جهت روند طولانیمدت آن باشد. برای مثال، ممکن است سهمی در تایم فریم طولانی در حال حرکت صعودی باشد، اما در بازه زمانی کوتاهمدت در میانه راه، حرکت صعودی به نزولی تبدیل شود و پس از پایان این روند، حرکت صعودی سهم دوباره مشابه قبل ادامه پیدا کند. به این ترتیب، الگوی پرچم در نمودار سهم بهوقوع پیوسته است.
مشاهده الگوی پرچم در روندهای صعودی و نزولی قیمت، مزیتی بسیار عالی برای معاملهگران بهشمار میرود. با مشاهده این روند میتوان نقطه مناسب برای ورود یا خروج از یک سهم را بهخوبی تشخیص داد و برای کسب سودهای بزرگ یا جلوگیری از ضررهای هنگفت خود را آماده کرد.
نحوه تشکیل الگوی فلگ در تحلیل تکنیکال
زمانی میتوان گفت الگوی پرچم در نمودار تشکیل شده است که در حرکت خلاف جهت روند غالب، شاهد نوسان قیمت دارایی باشیم. به این معنی که در کوتاهمدت، درهها و قلههای قیمت فراوانی در کنار یکدیگر تشکیل شوند که موجب ایجاد شدن الگوی پرچم در نمودار شود. هرچه تعداد درهها و قلهها بیشتر باشد، اعتبار الگوی Flag افزایش مییابد. با متصل کردن این درهها و قلهها به یکدیگر، پرچم تشکیل میشود.
از الگوی پرچم برای معامله به شیوه پرایس اکشن نیز میتوان استفاده کرد. اگر با پرایس اکشن آشنایی ندارید، مقاله تفاوت پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید. الگوی فلگ در نمودار کندل استیک یا شمعهای ژاپنی بهصورت پنج تا بیست کندل پشتسرهم ظاهر میشود که الگوی مشخصی دارند. البته، این الگو میتواند صعودی یا نزولی باشد که در ادامه، بیشتر این موضوع را توضیح میدهیم.
اجزای تشکیلدهنده الگوی پرچم چیست؟
اگر به الگوی پرچم تشکیلشده در یک نمودار نگاهی بیندازیم، مشخص میشود که این الگو از دو جزء کلی تشکیل شده است که عبارتاند از:
میله پرچم
چنانکه اشاره شده است، این الگو پس از روند طولانی صعودی به نزولی قیمت بهوجود میآید. این روند طولانی در نمودار بهشکل میله پرچم ظاهر میشود که طول نسبتاً زیادی نیز دارد.
بدنه پرچم
این بخش مربوط به ناحیه نوسانی است که الگوی قیمت برخلاف روند طولانیمدت قبل در پیش میگیرد. بدنه پرچم به اشکال گوناگونی شکل میگیرد و از به هم وصل کردن درهها و قلههای نمودار ایجاد میشود. این الگو بنابر شکل بدنه پرچم، به چند دسته تقسیم میشود که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
انواع الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
تا اینجا بررسی کردیم که الگوی پرچم چیست. چنانکه اشاره شد، تقسیمبندی الگوی پرچم بر مبنای جهت حرکت نمودار و همچنین شکل بدنه پرچم صورت میپذیرد. انواع الگوی فلگ در تحلیل تکنیکال به چهار دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتاند از:
۱- الگوی پرچم صعودی مستطیل
گاهی اوقات سهم در بازار روند صعودی پرقدرت رو به بالایی را طی میکند و پس از آن، وارد محدوده نوسانی رنج یا کمی نزولی میشود. در پایان این محدوده، یکی از سطوح حمایت یا مقاومت شکسته میشود و سهم دوباره روند صعودی خود را، که قبل از آن طی کرده بود، در پیش میگیرد. نکته مهم درباره این الگو آن است که در محدوده نوسانی، اندازه حرکت قیمت بهگونهای است که از اتصال درهها و قلههای نمودار به یکدیگر، دو لبه بالایی و پایینی پرچم بهموازات یکدیگر قرار میگیرند. به این ترتیب، الگوی پرچم صعودی مستطیل شکل میگیرد.
۲- الگوی پرچم نزولی مستطیل
گاهی اوقات سهم در بازار روند نزولی پرقدرت رو به پایینی را طی میکند و پس از آن، وارد محدوده نوسانی رنج یا کمی صعودی میشود. در پایان این محدوده، یکی از سطوح حمایت یا مقاومت شکسته میشود و سهم دوباره روند نزولی خود را، که قبل از آن طی کرده بود، در پیش میگیرد. نکته مهم درباره این الگو آن است که در محدوده نوسانی اندازه حرکت قیمت بهگونهای است که از اتصال درهها و قلههای نمودار به یکدیگر دو لبه بالایی و پایینی پرچم بهموازات یکدیگر قرار میگیرند. به این ترتیب الگوی پرچم نزولی مستطیل شکل میگیرد.
۳- الگوی پرچم صعودی مثلثی
گاهی اوقات سهم در بازار، روند صعودی پرقدرت رو به بالایی را طی میکند و پس از آن، وارد محدوده نوسانی رنج یا کمی نزولی میشود، اما تفاوت این الگو با الگوی پرچم صعودی مستطیلی چیست؟ در محدوده نوسانی این الگو، نوسانات قیمت به یک اندازه رخ نمیدهد، بلکه بدنه پرچم بهشکل مثلث درمیآید. درنهایت، قبل از برخورد دو ضلع پرچم به یکدیگر، این روند به سمت بالا شکسته میشود و دوباره، روندی صعودی در قیمت سهم بهوقوع میپیوندد.
۴- الگوی پرچم نزولی مثلثی
گاهی اوقات سهم در بازار، روند نزولی پرقدرت رو به پایینی را طی میکند و پس از آن، وارد محدوده نوسانی رنج یا کمی صعودی میشود، اما تفاوت این الگو با الگوی پرچم نزولی مستطیلی چیست؟ در محدوده نوسانی این الگو، نوسانات قیمت به یک اندازه رخ نمیدهد، بلکه بدنه پرچم بهشکل مثلث درمیآید. درنهایت، قبل از برخورد دو ضلع پرچم به یکدیگر، این روند بهسمت بالا شکسته میشود و دوباره روندی نزولی در قیمت سهم بهوقوع میپیوندد.
کاربرد الگوی Flag در تحلیل تکنیکال
کاربرد الگوی پرچم چیست؟ پاسخ به این پرسش مهمترین بخش مقاله حاضر است. بهطور کلی، سه هدف اصلی را میتوان برای استفاده از الگوی فلگ در تحلیل تکنیکال ذکر کرد که عبارتاند از:
۱. تعیین نقطه ورود
زمانی که الگوی پرچم صعودی ایجاد میشود، میتوان نقطه مناسب برای خرید دارایی را تشخیص داد. البته توصیه میشود که تا روز معاملاتی بعدی منتظر شکست بدنه پرچم بمانید تا از ایجاد روند صعودی جدید مطمئن شوید. ممکن است در این شرایط، شاهد پولبک زدن نمودار به خط روند شکستهشده نیز باشید. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم، مقاله پولبک چیست را مطالعه کنید.
۲. تعیین حد ضرر
معمولاً به کمک کف الگوی پرچم صعودی میتوان حد ضرر را در معامله مشخص کرد. برای مثال، زمانی که لبه پایینی پرچم در کمترین قیمت عدد بیست دلار را لمس میکند، معاملهگر میتواند حد ضرر خود را در این معامله روی بیست دلار تعیین کند. عکس این قضیه نیز برای الگوی فلگ نزولی صدق میکند و به کمک آن، میتوان حد سود را مشخص کرد. پیشنهاد میکنیم مقاله حد سود و حد ضرر را مطالعه کنید.
۳. هدفگذاری کسب سود
میله در الگوی پرچم صعودی برای کسب سود معیار خوبی بهشمار میرود. معمولاً پس از پایان بدنه الگوی پرچم، میتوان انتظار داشت که روند صعودی حداقل به اندازه میله پرچم ادامه پیدا کند. به این ترتیب، امکان هدفگذاری برای کسب سود در معامله تا حد زیادی فراهم میشود.
نکات مهم درباره اعتبار الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
چگونه متوجه شویم که الگوی پرچم تشکیلشده روی نمودار قیمت اعتبار لازم را دارد یا نه؟ هرچند نمیتوان با قطعیت درباره موضوعی در تحلیل تکنیکال صحبت کرد، نشانههایی وجود دارند که در صورت مشاهده آنها، میتوان درباره اعتبار زیاد الگوی فلگ اطمینان حاصل کرد. این نشانهها عبارتاند از:
- هرچه طول میله پرچم بیشتر باشد، اعتبار الگو افزایش پیدا میکند.
- افزایش تعداد کندلهای صعودی و نزولی بدنه پرچم، اعتبار الگوی پرچم را بیشتر میکند.
- اصلاح قیمت در الگوی پرچم صعودی نباید بیشتر از ۵۰ درصد طول میله باشد.
- الگوهایی که در محدوده حمایت و مقاومت نمودار رخ میدهند، اعتبار بیشتری دارند.
- برای ورود به معامله حتماً باید تا انتهای پرچم صبر کرد.
- هدف قیمتی پس از ورود به معامله حداکثر رشد قیمت به اندازه میله پرچم باشد.
فراموش نکنید که برای رسم خطوط پرچم، به سقف و کفهای واضح نیازی نیست و این خطوط را میتوان با بیشترین و کمترین قیمت کندلهایی رسم کرد که در یک ردیف قرار گرفتهاند. برای اعتبارسنجی الگوی Flag، حتماً از اندیکاتورهایی مانند RSI و استوکاستیک نیز استفاده کنید.
کلام پایانی
در این مطلب بررسی کردیم که الگوی پرچم چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد. انتخاب تایم فریم مناسب برای شناسایی الگوی فلگ اهمیت زیادی دارد. البته برای اطمینان از صحت نتایج این الگو، باید از انواع اندیکاتور نیز استفاده کنید. به نظر شما، چقدر میتوان روی اعتبار الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال حساب کرد؟ در دوره آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته، بهصورت مفصل درباره الگوی Flag در تحلیل تکنیکال با رویکرد بورس، فارکس، و ارز دیجیتال بحث کردهایم. شما عزیزان با تهیه این دوره آموزشی، میتوانید به متخصص تحلیل تکنیکال تبدیل شوید.
سوالات متداول
الگوی فلگ چیست؟
نوعی الگوی قیمت است که حرکت قیمت برخلاف جهت روند قالب در تایم فریم مشخص را نشان میدهد. پس از به پایان رسیدن این الگو، نمودار بار دیگر مسیر خود را در جهت روند اصلی در پیش میگیرد.
فاینال فلگ چیست؟
برخلاف الگوی فلگ، Final Flag نوعی الگوی برگشتی است که در صورت وقوع، از تغییر روند غالب در نمودار قیمت حکایت دارد.
انواع الگوی پرچم چیست؟
الگوی پرچم صعودی (مثلثی و مستطیلی) و نزولی (مثلثی و مستطیلی) دو زیرمجموعه اصلی این الگوی قیمتاند.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
توبیتدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
بینگ ایکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
کوینکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
آبانتتردارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
سلام و سپاس
لطفا بفرمایید منظور از این جمله چیست
انواع الگو پرچم که در مقاله اشاره کردیم در حالت کلی بین ۵ تا ۲۰ کندل را شامل میشوند.
سلام ابراهیم عزیز
منظور محدوده های قیمتی کوتاه مدتی هستند که روی نمودار کندل ها در کنار همدیگر بصورت رنج یا با شیب خلاف روند اصلی تشکیل میشوند. همونطور که در مقاله مطالعه کردید این روش در سبک پرایس اکشن استفاده میشود.
چرا در الگوی پرچم قسمت بدنه ی پرچم باید نصف دسته پرچم باشه علت چیست؟
سلام وقت بخیر
در این مقاله همچین مطلبی ارائه نشده
باسلام.تجربیات الگوهای مختلف نشان داده که هروقت،بدنه پرچم بیش از۵۰ درصد میله پرچم اصلاح کند،نتیجه بدست امده ،شبیه پرچم نبوده وهمین کافیه