رپد توکن (Wrapped Token) چیست؟
فعالیت در بازار رمزارزها صرفا در ترید کردن خلاصه نمیشود. کسی که قصد دارد در این بازی فعالیت کند، باید دانش خود را در جنبههای مختلف این بازار ارتقا دهد. در غیر این صورت نمیتواند نسبت به مؤلفههای بنیادی تأثیرگذار در بازار آگاهی مناسبی داشته باشد. در مقاله امروز قصد داریم به تشریح یکی از مفاهیم مهم این بازار یعنی رپد توکن بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که Wrapped Token چیست و چه کاربردهایی دارد.
رپد توکن چیست؟
در زبان انگلیسی کلمه Wrapped به معنای بستهبندی شده است. در فناوری بلاکچین اصطلاحا به دستهای از توکنها اطلاق میشود که برای انجام معاملات در شبکههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اگر آشنایی مقدماتی با بازار رمز ارزها داشته باشید، به خوبی میدانید که شبکههای بلاکچین مانند بیت کوین و اتریوم از هم مجزا هستند و نمیتوان با استفاده از بیت کوین در شبکه اتریوم تراکنش انجام داد و بالعکس.
رپد توکنها با هدف از میان برداشتن این محدودیت تعریف شدهاند. به این معنی که میتوان با استفاده از یک رپد توکن مانند WBTC در شبکه اتریوم نیز تراکنش انجام داد یا معاوضه بین توکنها را اجرایی کرد. علاوه بر این ویژگی بسیار مهم میتوان به تسهیل فرآیند انتقال دادهها با استفاده از Wrapped Token اشاره کرد. در مجموع تعاملات بین زنجیرهای به کمک ایده Wrapped Token به شکل بهتری سر و سامان پیدا میکند.
رپد توکن چگونه تعاملات بین زنجیرهای را امکانپذیر میکند؟
شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که رپد توکنها چگونه میتوانند امکان تعویض یا تراکنش با استفاده از یک رمز ارز را در شبکه بلاکچین دیگر میسر کنند؟ همان طور که میدانید در هر شبکه بلاکچین، توکنها مبتنی بر یک استاندارد خاص ساخته میشوند. به عنوان مثال در شبکه بیت کوین این استاندارد با نام SHA-256 و در شبکه اتریوم با نام ERC-20 شناخته میشوند.
حال تصور کنید که شما یک بیت کوین در اختیار دارید که میخواهید با اتریوم معاوضه کنید. برای این منظور باید ابتدا بیت کوین خود را به صورت رپد شده در بیاورید. در ادامه تراکنش مورد نظر برای تبدیل بیت کوین به اتریوم را انجام دهید. به این ترتیب تراکنش در زمان کوتاهی انجام میپذیرد. این موضوع باعث میشود تا محدودیت معاملات در بازار رمز ارزها در بستر شبکههای مختلف عملا برطرف شود.
مزایای Wrapped Token چیست؟
تا اینجا تعریف مختصری در خصوص مفهوم رپد توکنها مطرح کردیم. ایده مربوط به این دسته از توکنها در شبکه بلاک چین باعث تسهیل در فرآیند معاملات شده است. در کنار این مزیت بسیار مهم، چند مورد دیگر نیز وجود دارد که میتوان به صورت زیر برشمرد:
۱. امکان تسویه حساب لحظهای و فوری
با استفاده از رپد توکنها، کاربران بلاک چین میتوانند تراکنشهای خود را با سرعت بالاتر انجام دهند. همچنین امکان دو بار خرج کردن توکنها به کمک فناوری بلاکچین کاملا منتفی میشود.
۲. تسهیل فرآیند دسترسی به داراییهای ارزشمند
یک بیت کوین در حال حاضر چند ده هزار دلار قیمت دارد. طبیعی است که تمام تریدرهای فعال در بازار رمز ارزها توانایی خرید یک بیت کوین را به صورت کامل نداشته باشند. در عین حال Wrapped Token این امکان را فراهم میکند که تریدرها بتوانند سهم جزئی از یک بیت کوین را خریداری کنند و در نتیجه با پرداخت هزینه به مراتب کمتر مالک آن دارایی شوند.
۳. حذف واسطهها
رپد توکنها این امکان را به وجود میآورند که دو نفر در شبکهای بلاکچین مختلف بدون نیاز به واسطه معاوضه توکنهایشان را انجام دهند. به این ترتیب عملا واسطهها در بازار حذف میشوند. کنار گذاشته شدن واسطهها میتواند از شکلگیری بسیاری از مشکلات از جمله قیمتهای کاذب در بازار جلوگیری به عمل میآورد.
یک واحد Wrapped Token چگونه صادر میشود؟
اجازه دهید پاسخ به این سؤال را با ذکر یک مثال بررسی کنیم. برای این منظور توکن WBTC را در نظر میگیریم. WBTC رپد توکن بیت کوین است که مبتنی بر استاندارد ERC-20 راهاندازی شده است. به این معنی که برای تراکنش با بیت کوین در شبکه بلاکچین اتریوم باید از WBTC استفاده شود.
برای صدور یک واحد WBTC، معاملهگر مقداری بیت کوین جهت ایجاد رپد توکن برای ارائهدهنده رپد توکن میفرستد. سپس ارائهدهنده معادل بیت کوین دریافت شده برای معاملهگر رمز ارز WBTC بر روی شبکه اتریوم تولید میکند و در اختیارش قرار میدهد. وقتی معاملهگر درخواست دریافت بیت کوین کند، این فرآیند به صورت برعکس اجرا میشود. در واقع ارائهدهنده، به عنوان تولید کننده و حذف کننده رپد توکن فعالیت میکند. در مورد رمز ارز WBTC، ایجاد و از بین بردن این رمز ارزها توسط یک DAO یا سازمان غیر متمرکز انجام میشود.
رپد توکن شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین
بعد از معرفی رپد توکن WBTC، بد نیست که نگاهی نیز به شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین بیندازیم. در شبکه اتریوم رمز ارزی با نام WETH تعریف شده است که اصطلاحا با نام رپد توکن اتر شناخته میشود. جالب است بدانید که استاندارد فنی شبکه اتریوم، ERC-20 نام دارد. البته اتر به عنوان توکن اصلی اتریوم مبتنی بر این استاندارد راهاندازی نشده است. این مسئله برای افرادی که قصد تعریف برنامه غیر متمرکز را در شبکه اتریوم دارند، مشکل ایجاد کرده بود. با تعریف WETH این مشکل برطرف شد.
Wrapped Token شبکه اسمارت بایننس چین با نام Binance Bridge شناخته میشود. این توکن به کاربران اجازه میدهد که سایر رمزارزهایی را که در شبکههای بلاکچین دیگر قرار دارند را به اسمارت بایننس چین منتقل کنند و مبتنی بر استاندارد BEP-20 اقدام به معامله و تراکنش کنند.
مهمترین محدودیت Wrapped Token
تا اینجا نگاهی به مهمترین مزایای رپد توکن انداختیم. شاید این ذهنیت ایجاد شود که Wrapped Token خالی از ایراد است؛ اما واقعیت این است که این ایده نیز با مشکلاتی همراه است. مهمترین مشکل در این زمینه آن است که شما برای در اختیار گرفتن رپد توکن باید به یک سازمان غیر متمرکز ارائه دهنده این دسته از توکنها اعتماد کنید.
سپس سرمایه خود را در اختیار آنها قرار دهید تا اقدام به تولید توکن رپد شده کنند و در اختیار شما قرار دهند. در ادامه نیز در صورت نیاز باید بار دیگر توکن رپد شده را در اختیار آنها قرار دهید و توکن اصلی خود را تحویل بگیرید. نیاز به اعتماد برای انجام این کار به عنوان یک نقطه ضعف مهم به شمار میرود که باید نسبت به برطرف کردن آن اقدام کرد.
کلام پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که رپد توکن چیست و چه کاربرد، مزایا و محدودیتهایی را به دنبال دارد. ایجاد ارتباط بین شبکههای بلاکچین مختلف یکی از الزامات مهم در بازار رمز ارزها به شمار میرود که تا کنون اقدامات متنوعی برای دستیابی به این هدف انجام شده است. رپد توکن به عنوان یکی از بهترین ایدهها در این راستا به شمار میرود که در مسیر توسعه ارتباط بین زنجیرهای بسیار مفید واقع شده است.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
توبیتدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
بینگ ایکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
کوینکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
آبانتتردارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد