بررسی انواع سفارش در بازار ارز دیجیتال به صورت تصویری

سرمایه گذاری
انواع سفارش در بازار ارز دیجیتال

برای ثبت سفارش معاملات اسپات (Spot) و فیوچرز (Futures) در صرافی‌های ارز دیجیتال، روش‌های گوناگونی وجود دارد. این موضوع مهمی است که بسیاری از تازه‌واردها در بازار کریپتوکارنسی، با آن مواجه می‌شوند. به همین دلیل، قبل از خرید و فروش باید با انواع سفارش در ارز دیجیتال به‌خوبی آشنایی پیدا کنید. هریک از این روش‌ها با توجه به استراتژی معاملاتی و اصول مدیریت سرمایه، کاربردهای خاصی دارند. برای آشنایی با انواع روش‌های سفارش‌گذاری در صرافی‌های ارز دیجیتال، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید...

انواع سفارش در ارز دیجیتال

انواع سفارش در ارز دیجیتال را می‌توان در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی کرد. سه دسته لیمیت، مارکت، و استاپ بیشترین کاربرد را در صرافی‌های ارز دیجیتال داخلی و خارجی دارند. دیگر روش‌های سفارش‌گذاری ممکن است فقط در برخی از صرافی‌ها استفاده شوند. در زمان ثبت سفارش الزاماً با همه این روش‌ها سروکار ندارید، اما در این مطلب تمام موارد را مطرح می‌کنیم تا در صورت مشاهده آن‌ها در صرافی‌های مختلف، سردرگم نشوید.

۱. سفارش محدود یا لیمیت (Limit Order)

سفارش limit

لیمیت ساده‌ترین و درعین‌حال، رایج‌ترین روش بین انواع سفارش در ارز دیجیتال و بازارهای مالی دیگر است. در این حالت، باید تعداد ارز دیجیتال و قیمت مدنظر برای خرید یا فروش هر واحد آن را مشخص کنید. پس از اجرای سفارش، دستور خرید یا فروش شما به دفترچه سفارش (Order Book) صرافی اضافه می‌شود.

به‌محض اینکه قیمت ارز دیجیتال به عددی برسد که تعیین کرده‌اید، سفارش به جریان می‌افتد. در صورت وجود خریدار یا فروشنده متناظر، سفارش اجرا می‌شود. این نوع سفارش تا زمانی که به‌طور کامل اجرایی شود، در دفترچه سفارش صرافی باقی می‌ماند.

۲. سفارش بازار یا مارکت (Market Order)

سفارش market

یکی دیگر از رایج‌ترین روش‌ها برای انواع سفارش در ارز دیجیتال، سفارش بازار یا مارکت است. این دستور را با نام سفارش لحظه‌ای نیز می‌شناسند. در این روش فقط تعداد ارز دیجیتال برای خرید یا فروش را مشخص می‌کنید. قیمت معامله بر اساس بهترین سفارش لحظه‌ای متناظر در بازار تعیین می‌شود. بر این اساس، بالاترین قیمت برای فروش و کمترین قیمت برای خرید، مبنای اجرای سفارش در صرافی قرار می‌گیرد.

سفارش بازار در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. تمام سفارش شما الزاماً با یک قیمت انجام نمی‌شود؛ حتی امکان دارد به‌دلیل تغییرات شدید قیمت به‌صورت ناگهانی، بخشی از سفارش شما در بازار اجرا نشود. در استفاده از سفارش بازار برای شت‌کوین‌ها و ارزهای دیجیتال پرنوسان با احتیاط بیشتری عمل کنید، زیرا ممکن است به‌یکباره، قیمت چندین درصد جابه‌جا شود و ضررهای سنگینی را متحمل شوید.

۳. سفارش استاپ (Stop Order)

سفارش Stop

از انواع سفارش در ارز دیجیتال، که برای معامله‌گران جنبه پیشرفته دارد، سفارش توقف یا استاپ است. در این حالت، شما از یک قیمت مبنا برای ثبت سفارش در دفترچه سفارش صرافی استفاده می‌کنید. به این ترتیب، تا زمانی که قیمت ارز دیجیتال به عدد مبنای مدنظر شما نرسد، سفارش در دفترچه سفارش صرافی ثبت نمی‌شود. این سفارش در تعیین حد سود و حد ضرر بسیار مفید است. انواع سفارش استاپ را می‌توان در دو گروه دسته‌بندی کرد که عبارت‌اند از:

سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit Order)

سفارش Stop Limit و Stop Market

اجازه دهید با مثالی سفارش استاپ لیمیت را معرفی کنیم. فرض کنید قیمت بیت کوین در حال حاضر، ۲۹ هزار دلار است. پیش بینی قیمت بیت کوین در تحلیل‌های شما نشان می‌دهد که در صورت عبور از مقاومت ۳۰ هزار دلاری، رشد جدی خواهد کرد. بنابراین، به سراغ سفارش استاپ لیمیت می‌روید. قیمت استاپ را در ۳۰ هزار دلار در نظر می‌گیرید. پس از آن، شرایط مشابه سفارش لیمیت است و باید قیمت خرید و تعداد بیت کوین مدنظر را تعیین کنید. بلافاصله پس از رسیدن قیمت بیت کوین به ۳۰ هزار دلار، شرط ثبت سفارش احراز می‌شود. به این ترتیب، سفارش شما در دفترچه سفارش ثبت می‌شود.

سفارش استاپ مارکت (Stop Market Order)

بار دیگر مثال ذکرشده را در نظر بگیرید. در زمان ثبت سفارش، قیمت استاپ (Stop Price) را روی ۳۰ هزار دلار در نظر می‌گیرید، اما این بار به سراغ سفارش استاپ مارکت می‌روید. در این روش، بلافاصله پس از عبور قیمت بیت کوین از مرز ۳۰ هزار دلار، سفارش خرید شما در بازار با قیمت لحظه‌ای اجرا می‌شود. بنابراین، این نوع سفارش تا حدودی شبیه سفارش بازار است. با توجه به اینکه احتمال پولبک زدن قیمت به مقاومت شکسته شده وجود دارد، پیشنهاد می‌کنیم در استفاده از سفارش استاپ مارکت با احتیاط بیشتری عمل کنید.

۴. سفارش حد ضرر (Stop Loss Order)

سفارش stop loss

یکی دیگر از انواع سفارش در ارز دیجیتال، سفارش حد ضرر یا استاپ لاس است. با استفاده از این سفارش در زمان خرید ارز دیجیتال، می‌توانید حد ضرر خود را مشخص کنید. بر این اساس، لازم است علاوه بر تعداد ارز دیجیتال، قیمت استاپ و قیمت حد ضرر را جداگانه مشخص کنید. به محض رسیدن قیمت ارز دیجیتال به قیمت استاپ، سفارش شما اجرا می‌شود. همچنین، در صورت کاهش قیمت پس از خرید، بلافاصله با رسیدن به قیمت حد ضرر، سفارش فروش به‌صورت خودکار اجرا می‌شود.

۵. سفارش حد سود (Take Profit Order)

سفارش حد سود

یکی دیگر از انواع سفارش در ارز دیجیتال، سفارش حد سود یا تیک پرافیت است. با استفاده از این سفارش در زمان خرید ارز دیجیتال می‌توانید حد سود خود را مشخص کنید. این سفارش به دو صورت حد سود مارکت یا لیمیت قابل اجراست. در سفارش حد سود مارکت، علاوه بر تعداد ارز دیجیتال، قیمت هدف خود را نیز مشخص می‌کنید. سپس صرافی سفارشی با قیمت لحظه‌ای در بازار اجرا می‌کند. بلافاصله پس از رسیدن به قیمت هدف نیز سفارش فروش را انجام می‌دهد.

در سفارش حد سود لیمیت نیز شما تعداد و قیمت خرید ارز دیجیتال را مشخص می‌کنید. علاوه بر آن، قیمت هدف را نیز تعیین می‌کنید. به محض رسیدن به قیمت لیمیت، سفارش اجرا می‌شود. سپس با فعال شدن حد سود نیز سفارش فروش به صورت خودکار ثبت می‌شود.

۶. سفارش ترکیبی یا براکت (Bracket Order)

سفارش ترکیبی یا براکت

سفارش ترکیبی با براکت را می‌توان پیشرفته‌ترین روش بین انواع سفارش در ارز دیجیتال دانست. این دستورالعمل حاصل ترکیب همه سفارش‌هایی است که تا اینجا معرفی کردیم. برای ثبت این سفارش، ابتدا تعداد ارز دیجیتال را معین می‌کنید. سپس برای قیمت خرید باید از یکی از دو روش سفارش لیمیت یا مارکت استفاده کنید. هم‌زمان، می‌توانید قیمت حد سود و حد ضرر خود را نیز تعیین کنید. به این ترتیب، پس از اجرایی شدن خرید، با فعال شدن هریک از قیمت‌های حد سود و حد ضرر، صرافی سفارش فروش را به‌صورت خودکار اجرا می‌کند.

۷. سفارش مقیاس‌بندی‌شده (Scaled Order)

سفارش مقیاس بندی شده

برخی از صرافی‌ها گزینه بسیار پیشرفته‌ای را برای ثبت سفارش در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند که سفارش مقیاس‌بندی‌شده نام دارد. این روش برای خرید و فروش پلکانی در بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. سفارش‌گذاری پلکانی به شما در کم کردن میانگین قیمت معامله کمک می‌کند.

علاوه بر آن، سبب می‌شود که از ثبت یک سفارش با حجم زیاد در دفترچه سفارش صرافی جلوگیری شود. این موضوع از آثار روانی بر معامله‌گران دیگر جلوگیری می‌کند. بنابراین، در قالب سفارش مقیاس‌بندی‌شده می‌توانید چندین سفارش لیمیت را هم‌زمان در صرافی ثبت کنید. برای پی ‌بردن به اهمیت ثبت سفارش پلکانی، مقاله روش مارتینگل چیست را مطالعه کنید.

۸. سفارش تریگر (Trigger Order)

سفارش تریگر

 

تریگر پرایس یا قیمت ماشه مفهومی مهم و یکی از انواع سفارش در ارز دیجیتال است. این سفارش تقریباً مشابه استاپ است و بیشتر برای معاملات فیوچرز از نوع شورت (Short) کاربرد دارد. بر این اساس، برای ثبت سفارش باید ابتدا قیمت تریگر را تعیین کنید و پس از آن، سفارش لیمیت خود را ثبت کنید. به این ترتیب، با فعال شدن قیمت تریگر، صرافی به‌صورت خودکار سفارش لیمیت شما را اجرا می‌کند.

۹. سفارش تریلینگ استاپ (Trailing Stop)

سفارش تریلینگ استاپ

با استفاده از سفارش تریلینگ استاپ، می‌توانید حد ضرر سفارش خود را به‌صورت شناور تعریف کنید. به عبارت دیگر، حد ضرر معامله به‌صورت درصدی از قیمت ارز دیجیتال تعیین می‌شود. در این حالت، با افزایش قیمت ارز دیجیتال، حد ضرر نیز به قیمت بالاتری تغییر وضعیت می‌دهد. درنهایت، حتی اگر قیمت ارز دیجیتال روند نزولی به خود بگیرد و حد ضرر فعال شود، با سود از معامله خارج می‌شوید.

۱۰. سفارش Post Only

سفارش post only یا فقط نمایشی

یکی دیگر از انواع سفارش در ارز دیجیتال، Post Only است. برای درک مفهوم این سفارش باید با میکر و تیکر آشنایی داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله میکر و تیکر چیست را مطالعه کنید. در بسیاری از صرافی‌ها، کارمزد معاملات تیکر در مقایسه با میکر بیشتر است. سفارش Post Only کمک می‌کند که از پرداخت کارمزد اضافی برای معاملات خود جلوگیری کنید.

فرض کنید که در حال حاضر، قیمت بیت کوین ۳۰۰۰۵ دلار است و شما یک سفارش لیمیت روی ۳۰۰۰۰ دلار ثبت می‌کنید. تصور کنید بخشی از سفارش شما اجرا می‌شود و در ادامه، قیمت کاهش می‌یابد تا به ۲۹۹۹۵ دلار می‌رسد. اگر سفارش شما به حالت عادی ثبت شده باشد، با کاهش قیمت از میکر به تیکر تبدیل می‌شوید و کارمزد معامله برای شما بیشتر می‌شود، اما با ثبت سفارش Post Only، پس از اجرایی شدن بخشی از معامله، مابقی سفارش با کاهش قیمت حذف می‌شود.

۱۱. سفارش Time in Force

سفارش time in force

شاید بهتر باشد که دستورالعمل اجبار زمانی را به‌منزله سفارش جداگانه در نظر نگیریم، اما با توجه به اینکه تنها برخی از صرافی‌ها چنین گزینه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهند، تصمیم گرفتیم آن را جداگانه شرح دهیم. سفارش‌های لیمیت تا زمان اجرایی شدن در دفترچه سفارش‌های صرافی باقی می‌مانند. ممکن است پس از مدتی، فراموش کنید که سفارش لیمیت در بازار ثبت کرده‌اید.

برای جلوگیری از بروز این مشکل، می‌توانید محدودیت زمانی برای اجرای سفارش‌های لیمیت خود در نظر بگیرید. برای این منظور، باید از دستورالعمل TiF استفاده کنید. گزینه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارند که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Fill or Kill: اگر سفارش به‌صورت کامل اجرا نشود، صرافی آن را لغو می‌کند.
  • Immediate or Cancel: اگر سفارش ثبت‌شده فوراً اجرا نشود، صرافی آن را لغو می‌کند.
  • Day Order: اگر سفارش ثبت‌شده تا پایان روز معاملاتی جاری اجرا نشود، لغو می‌شود.
  • Till Time: با استفاده از این گزینه، می‌توانید مدت زمان باقی ماندن سفارش در دفترچه سفارش را تعیین کنید.

۱۲. سفارش OCO

سفارش oco

یکی دیگر از انواع سفارش در ارز دیجیتال OCO است. این کلمه مخفف عبارت One Cancels the Other است. داستان از این قرار است که ترکیب دو سفارش لیمیت و استاپ لیمیت، هم‌زمان ایجاد می‌شود. به عبارت دیگر، در زمان ثبت سفارش به‌صورت هم‌زمان، یک سفارش لیمیت و یک استاپ لیمیت ثبت می‌کنید. هرکدام از این سفارش‌ها فعال شوند، صرافی آن را به‌صورت خودکار اجرا و دیگری را حذف می‌کند.

کلام پایانی

آنچه را که باید درباره انواع سفارش در ارز دیجیتال بدانید، در این مطلب بررسی کردیم. فارغ از اینکه کدام صرافی ارز دیجیتال را برای معاملات خود انتخاب می‌کنید، با تعدادی از این روش‌های سفارش‌گذاری سروکار خواهید داشت. سعی کردیم تمام روش‌های سفارش‌گذاری را در این مطلب پوشش دهیم. شما از کدام روش‌ها برای ثبت سفارش در صرافی‌های ارز دیجیتال استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را درباره کاربرد هرکدام از این روش‌ها با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

1

انواع سفارش در ارز دیجیتال چیست؟

دوازده روش برای سفارش‌گذاری در صرافی‌های ارز دیجیتال وجود دارند که در متن این مقاله به‌طور مفصل آن‌ها را شرح داده‌ایم.

2

کاربرد انواع سفارش در ارز دیجیتال چیست؟

هریک از روش‌های سفارش‌گذاری برای پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی و مدیریت ریسک در خرید و فروش ارزهای دیجیتال به شما کمک می‌کنند.

امتیاز شما به این محتوا

4 / 5. 7

میانگین امتیازات: 4/5
تعداد امتیاز: 7
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید
حتما نظرت رو برای ما و دیگران بنویس
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
جستجو
ورود/ ثبت نام
ارسال مجدد
درخواست مشاوره