رمز ارز EOS یا ایاس چیست؟
ایده اصلی ایجاد این پلتفرم، گردآوری شاخصترین ویژگیهای تکنولوژی قراردادهای هوشمند گوناگون مثل پشتیبانی از محاسبات اتریوم و امنیت بیت کوین در یک پلتفرم میباشد. در ادامه مطلب نحوه کارکرد رمز ارز EOS یا ایاس، امکانات، نقشه راه، سازندگان، نحوه خرید و فروش و نگهداری آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رمز ارز ایاس (EOS) چیست؟
رمز ارز EOS یا ایاس نام توکن اختصاصی بلاکچین EOS است که هدف از توسعه آن، تسهیل dApp یا همان برنامههای غیرمتمرکز توسعه یافته میباشد. این بلاکچین شامل سیستم عاملی مثل مجموعه خدمات و عملکردها بوده و شباهت زیادی با پلتفرم اتریوم دارد.
بیشتر یاد بگیرید: Daap چیست؟
آشنایی با بنیانگذاران رمز ارز EOS
ایدهپرداز اصلی پروژه ایاس، شخصی به نام دنیل لاریمر است که پیش از این با طراحی بستر بیتشیرز (BitSHares) شهرتی برای خود ایجاد کرد. از طرفی دیگر، او یکی از بنیانگذاران بلاکچین استیم بوده و اکنون به عنوان مدیر ارشد فناوری پروژه ایاس فعالیت میکند. از جمله دستاوردهای این شخص میتوان به طراحی الگوریتم اجماع DPoS و فناوری گرافن اشاره کرد. وی در سال 2017 میلادی، در یک کنفرانس از راهاندازی پروژه ایاس پرده برداری کرد.
البته باید اشاره کنیم که در ژانویه سال 2021، لامیرز تصمیم به ترک این شرکت گرفت. همانطور که قابل پیشبینی بود، این تصمیم تبعات و آسیبهایی برای این شبکه به همراه داشت. تنها 24 ساعت گذشته بود که ارزش رمز ارز ایاس 15 درصد افت کرد. در حال حاضر شخصی به نام برندن بلامر در سمت مدیر عامل پروژه، مشغول فعالیت است و EOS به سازمانی تحت عنوان Block.One تعلق دارد.
بررسی عملکرد ایاس در طول حیات
بلاکچین ایاس را به جرات میتوان به عنوان یکی از جنجالی ترین رمز ارزهای جهان معرفی کرد. شبکه بلاکچین ایاس در سال 2017 بر اساس یک وایت پیپر طراحی شد و اوایل، توزیع توکنهای آن توسط گروه توسعهدهندگان Block.one روی بلاکچین اتریوم، به شکل توکن ERC-20 در اختیار سرمایهگذاران قرار گرفت. اما بعدها این توکنها به بلاکچین EOS انتقال پیدا کردند.
جالب است بدانید که رمز ارز ایاس دارای یکی از موفقترین عرضه اولیههای تاریخ است. زمانی که عرضه اولیههای توکن EOS آغاز شد، استقبال عجیبی از آن به عمل آمد. طوری که توسعهدهندگان بلاکچین ایاس توانستند حدود 4 میلیارد دلار سرمایه برای توسعه شبکه جمع کنند.از طرفی دیگر، رمز ارز EOS رکورد طولانیترین بازه زمانی عرضه اولیه را به خود اختصاص داده است. این توکنها از ژوئن سال 2017 میلادی تا ژوئن سال 2018 عرضه شدند و در همین مدت، 72 درصد کل توکنهای عرضه شده به فروش رسیدند.
بر اساس گزارش بلومبرگ در سال 2019 میلادی، مشخص شد که شرکت Block.one بیشتر از 2 میلیارد دلار پول نقد و 140 هزار بیتکوین دارد همچنین پیتر تیل، یکی از سرمایهگذاران فیسبوک و بنیانگذار شرکت PayPal، به شدت از رمزارز EOS حمایت میکند. همین عوامل کمک کردند که رمزارز EOS به رتبه شانزدهم ارزهای دیجیتال برسد، اما همانطور که اشاره کردیم، با خروج لارمیر از این مجموعه، جایگاه قبلی خود را از دست داد. اگرچه اوضاع بهتر شده و دیگر از آن روند نزولی شدید، خبری نیست.
چه شایعاتی درباره توکنهای ایاس وجود دارد؟
بسیاری از سرمایهگذاران فعال در حوزه رمز ارزها به اشتباه فکر میکنند که ایاس برنامهای روی اتریوم است، اما واقعیت چیز دیگری است. در واقع تنها توکنهای ایاس به صورت موقت روی شبکه اتریوم قرار گرفتهاند و توسعهدهندگان آن قصد تغییر این شرایط را دارند. در حال حاضر توکنهای EOS روی کیف پولهای اتریوم قابل ذخیره هستند.
همچنین بخوانید: توکن ارزدیجیتال چیست؟
ویژگیهای بلاکچین EOS
برای آن که بهتر رمز ارز EOS را بشناسید، در ادامه با ویژگیهای پلتفرم آن آشنا میشویم. اگرچه تعداد شبکههای مبتنی بر بلاکچین که برنامههای غیرمتمرکز را ساده میکنند افزایش یافته است، اما ایاس تمرکز خود را روی بهبود نقاط ضعف بلاکچین گذاشته و سعی میکند مواردی همچون مشکل سرعت پایین، مقیاسپذیری، انعطافپذیری، برنامههای اسپم و … را برطرف کند. سیستم عامل EOS.10 با تلاش برای ارائه کردن مقیاسپذیری و انعطافپذیری بیشتر، قدمهای مثبتی در این زمینه برداشته است. همچنین EOS ادعا دارد که اجرای همزمان و بدون نقص نرمافزارها در سراسر شبکه، میتواند از هزاران dApps حمایت کند. به طور کلی سایر ویژگیهای بلاکچین EOS شامل موارد زیر میشوند:
مقیاسپذیری با قابلیت گسترش
بزرگترین ایراد پلتفرمهای مبتنی بر بلاکچین، موضوع مقیاسپذیری است. ویزا و پیپال به ترتیب قادر هستند 1600 و 200 تراکنش را در یک ثانیه انجام دهند. در حالی که تعداد تایید تراکنشهای بیت کوین و اتریوم، 8 و 20 عدد در ثانیه میباشد. اما ایاس به علت بهره بردن از مکانیسم توافق اثبات زمان (DPOS)، قادر است میلیونها تراکنش را در هر ثانیه به تایید برساند.
انعطافپذیری
چندی پیش، در حملاتی که به سیستم DAO صورت گرفت، مشکلاتی برای سیستم اتریوم به وجود آمد که توسعهدهندگان را مجبور به فورک کرد. اما با توجه به وجود مکانیسم DPOS، هر برنامهای که دچار خرابی شود، صدمهای به سیستم اصلی وارد نخواهد شد.
پردازش موازی
منظور از پردازش موازی، همان تقسیم دستورالعملهای برنامه بین چند پردازنده است که با انجام آن، شاهد کاهش شدید زمان اجرای آن خواهیم بود. پردازش موازی قرارداهای هوشمند در بللاکچین EOS، توسط مقیاسپذیری افقی (ایجاد ظرفیت برای اضافه کردن کامپیوتر)، قابلیت همکاری (توان سیستم کامپیوترها برای تبادل اطلاعات) و ارتباط ناهمزمان فراهم میشود.
حاکمیت
موضوع حاکمیت در سیستم ایاس از طریق قوانین خود اعضا تعیین میشود. در واقع اعضای این شبکه قوانینی انتخاب میکنند که تمام توسعهدهندگان باید طبق آن از پروتکل استفاده کنند.
چه اهدافی پشت پروژه ایاس بود؟
در متن معرفی نامه EOS آمده است که این بستر بلاکچینی همچون یک سیستم، تمام خدمات ممکن از قبیل ایجاد دسترسی و امکان احراز هویت، جمعآوری اطلاعات، احراز هویت و … را ارائه میکند. همانطور که اشاره کردیم، توکن EOS به عنوان رمز ارز ویژه این سیستم معرفی شده و تمام تراکنشهای داخل شبکه از طریق آن صورت میگیرند.
یکی دیگر از اهدافی که ایاس برای رسیدن به آن ایجاد شد، امکان انجام میلیونها تراکنش در کسری از ثانیه است. بلاکچینهای زیادی وجود دارند که برای قرارداد هوشمند پشتیبانی انجام میدهند اما هیچ یک توان پردازش حجم زیادی از تراکنشها را با سرعت بلاکچین ایاس ندارند. همچنین جلوگیری از فیلترکردن اطلاعات توسط بعضی دولتها، جزء اهداف ایاس است. اما در این میان به دنبال حل مشکل کاربردپذیری سیستمهای متکی به بلاکچین نیز هستند.
چگونه میتوان رمز ارز EOS استخراج کرد؟
در واقع تعداد استخرهای استخراج رمز ارز EOS خیلی کم است، زیرا بیشتر توکنهای آن در همان دوره عرضه اولیه به فروش رسیدهاند. بهترین روش برای رسیدن به توکنهای ایاس، ترکیب دستگاه استخرهای این رمز ارز با دستگاههای اتریوم است. در واقع میتوانید با استخراج اتریوم، آن را از طریق صرافیهای ارز دیجیتال با ایاس تعویض کنید.
روش دیگری که برای استخراج توکن EOS وجود دارد، روش استخراج ابری یا Cloud Mining است. در واقع این روش برای سرمایهگذارانی که با پروسه استخراج رمز ارز آشنا نیستند، مناسبتر است. از جمله مشهورترین پلتفرمهای استخراجی ابری رمز ارز EOS میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- IQ Mining
- CCG Mining
- Genesis Mining
- Nuvoo Mining
- Hashflare
کیف پول EOS
در حال حاضر توکنهای ایاس مبتنی بر اتریوم هستند و برای ذخیره توکنهای آن میتوان از کیف پولهای رسمی اتریوم استفاده کرد. متامسک و مای اتر ولت جزء محبوبترین کیف پولهای اتریوم محسوب میشوند. البته کیف پول دیجیتال دیگری مثل ایدو، اکسودوس و صرافیها از توکن ایاس پشتیبانی میکنند، اما خود سایت رسمی EOS توصیه کرده که برای آپدیتهای بعدی، کاربران به سراغ کیف پولهای رسمی اتریوم بروند. در ادامه با تعدادی دیگر از کیف پولهای رمز ارز EOS آشنا میشویم.
کیف پول لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
لجر یکی از شرکتهای فرانسوی تولیدکننده کیف پولهای ارز دیجیتال است که آخرین محصول آن تحت عنوان لجر نانو ایکس در سال 2019 میلادی به بازار عرضه شد. داشتن باتری داخلی و فناوری بلوتوث باعث شده تا محصول این شرکت مورد استقبال بسیاری از سرمایهگذاران قرار بگیرد. زیرا کاربران این امکان را خواهند داشت که هر لحظه از طریق بلوتوث، به گوشی هوشمند خود متصل شوند و اقدام به ارسال و دریافت توکنها کنند. همچنین امکان هدایت تراکنشهای کیف پول سختافزاری توسط گوشی هوشمند وجود خواهد داشت.
کیف پول ترزور (Trezor One)
گزینه دیگری که در مقابل سرمایهگذاران کریپتو کارنسی قرار دارد، کیف پول ترزور است که علاوه بر اتریوم، بیتکوین و ایاس، از Doge و رمزهای دیجیتال پشتیبانی میکنند. همچنین ترزور از امنیت بالایی در برابر هکرها برخوردار است. همچنین کاربران میتوانند به صورت آنلاین و آفلاین این کیف پول را داشته باشند.
آشنایی با مزایای رمز ارز ایاس
در این بخش با مزایای رمز ارز EOS نسبت به سایر کریپتوکارنسیها آشنا میشوید:
- شبکه بلاکچین ایاس دارای سرعت پردازش یا مقیاسپذیری بسیاری زیادی است.
- تمام تراکنشهای داخل شبکه ایاس به صورت رایگان انجام میشوند.
- کاربران به هر مقداری که توکن در اختیار دارند، مالک شبکه ایاس محسوب میشوند و به همان میزان، پهنای باند شبکه در اختیار دارند.
- رابط کاربری سیستم ایاس خیلی ساده بوده و توسعهدهندگان با کمک این پلتفرم، امکان مدیریت برنامههای غیرمتمرکز خود را دارند.
- بلاکچین ایاس از قراردهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز dApps پشتیبانی کرده و عملکرد موفقی نیز در این زمینه داشتهاند.
- با توجه به وجود الگوریتم گواهی اثبات سهم محول شده در این پلاکچین، شیکه از سرعت بالایی برخوردار است.
آشنایی با معایب و نقاط ضعف رمز ارز ایاس
مطمئنا بلاکچین ایاس نیز همانند هر پروژهای بدون ایراد نیست و برخی مشکلات آن باید بهبود پیدا کنند. از جمله مواردی که سرمایهگذاری روی رمزا رز EOS را دچار چالش کنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یکی از معایب اصلی بلاکچین ایاس، موضوع تمرکز شبکه آن است.
- مسئله حاکمیت در ایت بلاکچین به شکلی تعریف شده که در یک زمان، تنها 21 تولیدکننده بلوک وجود خواهد داشت و عملکر شبکه به رای سهامداران آن بستگی دارد.
- اوایل معرفی این سیستم، تیم توسعهدهندگان ایاس بدون هیچ نمونه اولیهای حدود یک میلیارد کدلار کوین به فروش رساندند و همین موضوع موجب شد انتقادات زیادی متوجه EOS شود.
- با توجه به خدمات و قابلیتهایی که بلاکچین ایاس به کاربران ارائه میدهد، میتوان رمز ارزهای مانند اتریوم، نئو، ترون و … را به عنوان رقیب در نظر گرفت. اما برای این که در این رقابت شکست نخورد، هنوز به توسعه و بهبود در برخی زمینهها نیاز دارد.
جمعبندی
در این مطلب به طور کامل درباره رمز ارز EOS یا ایاس صحبت کردیم و با توجه به ویژگیهای مذکور، آینده روشنی را میتوان برای آن متصور شد. چراکه این ارز دیجیتالی پتانسیل پیشی گرفتن از رمز ارز اتریوم را دارد. اگرچه بعد از جدایی لارمیر از بلاکچین ایاس، کمی وضعیت تغییر کرد و روند رشد آن متوقف شد. اما شک نداشته باشید که در آینده بیشتر درباره این رمز ارز خواهید شنید.
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
نام صرافی | تخفیف کارمزد | vpn یا vps | لینک ثبت نام |
---|---|---|---|
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
امتیاز شما به این محتوا
میانگین امتیازات: / 5. تعداد امتیاز:
اولین نفری باشید که به این محتوا امتیاز می دهد
دیدگاهتان را بنویسید