دامیننس اتریوم چیست؟ تریدرهایی که در بازار ارزهای دیجیتال سابقه فعالیت دارند، معمولا کلمه دامیننس را برای بیت کوین به کار می‌برند. کلمه دامیننس به عنوان تسلط یا سلطه در زبان فارسی ترجمه می‌شود. منظور از دامیننس بیت کوین این است که چه میزان از نقدینگی موجود در بازار رمزارزها به بیت کوین اختصاص دارد. اما جالب است بدانید که عبارت دامیننس صرفا محدود به بیت کوین نیست. می‌توان آن را برای هر کدام از رمزارزهای موجود در بازار نیز به کار برد. در این مقاله قصد داریم به معرفی دامیننس اتریوم بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

دامیننس اتریوم چیست؟

دامیننس در بازار رمزارزها یک مفهوم پویا و دینامیک است. به همین دلیل در هر لحظه ممکن است تغییر کند. همان طور که اشاره کردیم، وقتی صحبت از دامیننس یک ارز دیجیتال در بازار می‌شود، منظور این است که چه میزان نقدینگی جاری در بازار به آن رمزارز به خصوص اختصاص دارد. در خصوص اتریوم نیز همین مسئله صادق است. دامیننس بیت کوین، شاخصی کمی است که نشان می‌دهد تسلط این ارز دیجیتال بر بازار رمزارزها چه قدر است.

اهمیت بررسی دامیننس اتریوم چیست؟

بعد از اینکه بیت کوین از سال‌های اوج خود کمی فاصله گرفت و دامیننس آن در بازار به کمتر از ۵۰ درصد رسید، فرصت برای برخی از ارزهای دیجیتال مشهور دیگر در بازار به وجود آمد که رشد کرده و نقدینگی بیشتری را به سمت خود جذب کنند. با بررسی نمودار دامیننس اتریوم متوجه خواهید شد که شاخص آن بین ۱۹ تا ۲۰ درصد در حال نوسان است. این موضوع نشان می‌دهد که حدود ۱۹ تا ۲۰ درصد از نقدینگی موجود در بازار به اتریوم اختصاص دارد.

اما این شاخص می‌خواهد درباره چه چیزی با ما صحبت کند؟ هر چه میزان دامیننس یک ارز دیجیتال بالاتر رود، به این معنی است که پول بیشتری وارد آن می‌شود. این موضوع دو پیام واضح را به تریدرها منتقل می‌کند:

  • خریداران جدیدی برای خرید آن ارز دیجیتال دست به کار شده‌اند.
  • شانس افزایش قیمت با موج جدید نقدینگی وارد شده به ارز دیجیتال بیشتر می‌شود.

بنابراین بررسی شاخص دامیننس برای ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم که سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص می‌دهند، قطعا برای تصمیم‌گیری در خرید و فروش این رمزارزها در زمان‌های مناسب کاربردی است.

بررسی تاریخچه دامیننس اتریوم از ابتدا تا امروز

حال که با مفهوم دامیننس ETH آشنا شدیم، بد نیست که نگاهی به روند دامیننس این ارز دیجیتال از گذشته تا به امروز بیندازیم. اتریوم در سال ۲۰۱۳ بود که برای اولین بار در بازار رمزارزها معرفی شد. تا سال ۲۰۱۵ ارزش بازار اتریوم کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار بود. همین مسئله باعث شد که دامیننس آن نیز تقریبا صفر باشد. اما از ماه آگوست سال ۲۰۱۵ بود که روند بلند مدت افزایش دامیننس اتریوم و کاهش دامیننس بیت کوین در بازار رمزارزها آغاز شد.

در ژوئن سال ۲۰۱۷ بود که دامیننس بیت کوین به پایین‌تر حد خود از ابتدای عرضه این رمزارز رسید. این شاخص روی ۳۸.۳ درصد ایستاد. در همین بازه زمانی بود که افزایش قابل توجهی در دامیننس ETH اتفاق افتاد و به سقف تاریخی ۲۸.۳ درصد دست پیدا کرد. این عدد از سال ۲۰۱۷ تا به امروز دیگر برای اتریوم تکرار نشده است. از این جهت آن سال را می‌توان سالی رویایی برای اتریوم تلقی کرد. کاهش دامیننس اتریوم از این تاریخ در بازار به وقوع پیوست و به زیر ۲۰ درصد رسید. در حال حاضر نیز که در پایان سال ۲۰۲۱ هستیم، شاخص دامیننس این ارز دیجیتال همچنان زیر ۲۰ درصد قرار دارد. حدود دو سال است که بین ۱۵ تا ۲۰ درصد در نوسان است.

تحلیلی بر روند دامیننس اتریوم

تحلیلی بر روند دامیننس ETH

با مشاهده نمودار دامیننس اتریوم در طول سال‌های اخیر که تصویری کلی و گذرا از آن را در بالا مرور کردیم، می‌توان به این نتیجه رسید که دامیننس این ارز دیجیتال در حال نزدیک شدن به یک نقطه ثبات است و تغییرات کاهشی یا افزایشی شدیدی در آن مشاهده نمی‌شود. اما در مقابل دامیننس بیت کوین هنوز در حال نوسانات جدی است. بعد از سال ۲۰۱۷، در پایان سال ۲۰۲۱ نیز در حال نزدیک شدن به کف تاریخی خود است.

با این وجود اگر دامینس سایر آلت کوین‌ها را در روند طولانی مدت بررسی کنید، مشخص می‌شود که سهم این توکن‌ها در ارزش بازار به طور پیوسته در حال افزایش است. این یعنی که ارزهای دیجیتال جدید در بازار موفق شده‌اند که در این سال‌ها کمی از سلطه بیت کوین در بازار بکاهند. اما آیا این روند ادامه دار خواهد بود یا خیر، موضوع مناقشه است که باید در مجال دیگری به طور مفصلی به آن پرداخته شود.

نمودار دامیننس اتریوم لحظه‌ای


حال که با مفهوم دامیننس ETH آشنا شدیم، در این قسمت نمودار دامیننس اتریوم را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید مشاهده کنید. همچنین برای مشاهده نمودار دامیننس اتریوم لحظه‌ای در کنار بیت کوین می‌توانید به سایت معتبر coinmarketcap.com مراجعه کنید که داده‌های آن هر یک ساعت یک بار به روزرسانی می‌شود.

سؤالات متداول

۱. آیا از دامیننس اتریوم می‌توان برای معامله‌گری کوتاه‌مدت استفاده کرد؟

شاید در مواردی این امکان وجود داشته باشد؛ اما باید توجه داشته باشید که از مفهوم دامیننس برای شناخت روندهای بلند مدت حاکم بر بازار بهتر می‌توان استفاده کرد.

۲. حجم بازار اتریوم در حال حاضر چقدر است؟

در حال حاضر (آبان ماه ۱۴۰۰) ارز بازار اتریوم به حدود ۵۴۲ میلیادر دلار رسیده است.

کلام پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که دامیننس اتریوم چیست و چه استفاده‌هایی می‌توانیم از آن داشته باشیم. به طور کلی سعی کنید به عنوان یک تریدر فعال در بازار همواره نیم نگاهی به شاخص دامیننس بیت کوین و اتریوم در بازار داشته باشید. کاهش دامیننس اتریوم و بیت کوین به عنوان یک نشانه جدی در آغاز آلت سیزن به شمار می‌رود. در آلت سیزن فرصت‌های معاملاتی خوبی برای خرید و فروش برخی از آلت کوین‌ها ایجاد می‌شود که از محل آن می‌توانید سودهای شیرینی به دست بیاورید. سعی کنید که حتما تسلط خود را روی تحلیل تکنیکال و ابزارهای مختلفی که در اختیار شما قرار می‌دهد، افزایش دهید تا بتوانید به درستی این فرصت‌های طلایی معامله را شناسایی کنید.