معاملات آتی یا فیوچرز یکی از ابزارهای معاملات مشتقه‌اند که کاربران به کمک آن می‌توانند قیمت یک ارز دیجیتال را در تاریخ مشخصی در آینده پیش‌بینی کنند و بر مبنای آن قراردادی را به امضا برسانند. بر این اساس، در موعد مقرر با توجه به پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته و قیمت ارز دیجیتال، کاربران سود یا زیان می‌کنند. اساس معاملات فیوچرز بر مبنای پیش‌بینی روند قیمت رمز ارزها در آینده است. تعدادی از صرافی‌ها از معاملات فیوچرز پشتیبانی می‌کنند. کوکوین، یکی از معتبرترین صرافی‌های بازار رمز ارزها، این قابلیت را به کاربران ارائه می‌دهد. در این مقاله، فیوچرز کوکوین در موبایل و کامپیوتر را آموزش می‌دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

mexc logo
صرافی مکسی (بهترین جایگزین کوکوین)
۵
پشتیبانی فارسی
امکان احراز هویت برای ایرانیان
کارمزد صفر برای معاملات اسپات
ثبت‌نام به همراه تخفیف کارمزد

آموزش فیوچرز کوکوین

برای آموزش فیوچرز کوکوین در موبایل یا کامپیوتر، باید قدم‌به‌قدم با معرفی بخش‌های مختلف پلتفرم معاملاتی این صرافی جلو برویم؛ بنابراین، قبل از ورود به مبحث نحوه ایجاد حساب یا باز و بسته کردن پوزیشن‌های معاملاتی، لازم است برخی از مفاهیم مهم مرتبط را با هم مرور کنیم.

انواع قراردادها در بخش فیوچرز صرافی کوکوین

در حال حاضر، چهار نوع قرارداد آتی در صرافی کوکوین موجود است که عبارت‌اند از:

۱. قراردادهای تحویل (Delivery contracts)

قراردادهای تحویل نوعی قرارداد آتی هستند که در سرمایه‌گذاری مالی سنتی استفاده می‌شوند. این دسته از قراردادها باید در تاریخ معینی که به نام تاریخ تحویل شناخته می‌شوند، تسویه شوند. درعین‌حال، خریدار موظف است دارایی را با قیمت ازپیش‌تعیین‌شده بخرد و دریافت کند. همچنین فروشنده موظف است دارایی را در تاریخ مشخص و با قیمت توافق‌شده، تحویل خریدار دهد. در صرافی کوکوین این قراردادها به‌عنوان قراردادهای سه‌ماهه روی دارایی‌هایی مانند بیت‌کوین و اتریوم ارائه می‌شود.

۲. قراردادهای دائمی (Perpetual contracts)

قراردادهای دائمی نوع دیگری از قراردادهای آتی هستند که در آن‌ها، زمان مشخصی برای تسویه در نظر گرفته نمی‌شود. به این معنی که کاربر می‌تواند برای همیشه پوزیشن معاملاتی را حفظ کند. در صرافی کوکوین بیش از شصت ارز دیجیتال برای قراردادهای دائمی در نظر گرفته شده است.

۳. قراردادهای معکوس (Inverse contracts)

برای اجرای قرارداد معکوس، معامله‌گر باید دقیقاً ارز دیجیتالی را که می‌خواهد معامله کند، نگه دارد. برای مثال، اگر می‌خواهید قرارداد معکوسی با بیت‌کوین معامله کنید، دارایی پایه نیز باید BTC باشد. در حال حاضر، امکان ثبت قرارداد معکوس روی ارزهای دیجیتال پولکادات، اتریوم، بیت‌کوین و ریپل در صرافی کوکوین وجود دارد.

۴. قرارداد خطی (Inverse contracts)

قراردادهای خطی نوعی از قراردادهای آتی هستند که با اهرم USDT انجام می‌شوند و در پلتفرم کوکوین از طریق گزینه‌ای با نام USDT-M شناخته می‌شوند. با توجه به اینکه تتر نوعی استیبل‌کوین است، تعداد ارزهای دیجیتال بیشتری هستند که می‌توان در قالب قراردادهای خطی به کمک این توکن در صرافی کوکوین تعریف کرد.

انواع پلتفرم‌های فیوچرز کوکوین

فیوچرز کوکوین از سه پلتفرم تشکیل شده است:

پلتفرم های فیوچرز صرافی kucoin

۱. KuCoin Futures Lite

KuCoin Futures Lite نسخه ساده‌شده‌ای از پلتفرم Futures است که با هدف ایجاد تجربه کاربری آسان‌تر برای معاملات آتی در صرافی کوکوین تعریف شده است. در این پلتفرم خبری از دشواری‌ها و پیچیدگی‌های مرسوم که سبب سردرگمی کاربران می‌شود، نیست.

۲. KuCoin Classic

این پلتفرم بسته کاربری جامع‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که مناسب کاربران با تجربه‌تر است. سعی شده است در قالب این پلتفرم، اطلاعات و داده‌های کمکی بیشتری در اختیار کاربران قرار بگیرد.

۳. KuCoin Futures Brawl

به کمک این پلتفرم معاملاتی، کاربران می‌توانند هنگام معامله آتی، برای برنده شدن درصدی از جوایز استخر دارایی‌ها، با هم رقابت کنند. به این ترتیب، در کنار معاملات آنی نوعی فضای سرگرم‌کننده نیز در این پلتفرم ایجاد می‌شود.

آموزش ایجاد حساب کاربری فیوچرز کوکوین

در ادامه، لازم است نحوه کار کردن با پلتفرم معاملات فیوچرز کوکوین را بررسی کنیم. شایان ذکر است ثبت‌نام جداگانه‌ای برای ایجاد حساب کاربری فیوچرز در صرافی کوکوین وجود ندارد. با ثبت‌نام در صرافی کوکوین، عملاً امکان دسترسی به بخش فیوچرز نیز فراهم می‌شود. اگر مایلید درباره نحوه ثبت نام در صرافی کوکوین اطلاعات کسب کنید، به مقاله ثبت نام در صرافی کوکوین که درباره این موضوع آماده کرده‌ایم، مراجعه کنید.

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، آن است که باید هنگام اولین مراجعه به بخش فیوچرز کوکوین، این بخش را فعال کنید. برای این منظور، وارد حساب کاربری خود شوید. در صفحه اصلی صرافی در اپلیکیشن موبایل روی تب Futures و در نسخه وب روی تب Kucoin Futures کلیک کنید. سپس نوبت به انتخاب پلتفرم مدنظر می‌رسد که پیش‌تر، مفصل آن‌ها را تشریح کردیم. با توجه به این توضیحات، یکی از پلتفرم‌ها را انتخاب کنید. به این ترتیب، می‌توانید وارد بخش معاملات فیوچرز در صرافی کوکوین شوید.

معرفی بخش‌های مختلف پلفترم معاملاتی فیوچرز کوکوین

در حالت کلی، بسیاری از کاربران پلتفرم KuCoin Classic را برای کار کردن با بخش معاملات آتی در صرافی کوکوین ترجیح می‌دهند؛ به همین علت، تصمیم گرفتیم بخش‌های مختلفی را که در این پلتفرم پیش روی کاربران قرار دارد، معرفی کنیم. این صفحه معاملاتی به چهار بخش تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از:

۱. قراردادها (Contracts)

بخش بالای صفحه در پلتفرم KuCoin Classic مربوط به قراردادهاست. فهرست انواع قراردادها برای هریک از ارزهای دیجیتال به تفکیک ذکر شده است که می‌توانید به‌راحتی از بین آن‌ها گزینه مدنظر خود را انتخاب کنید.

۲. معامله (Trade)

اصلی‌ترین بخش از پلتفرم KuCoin Classic که برای ثبت سفارش‌ها در فیوچرز کوکوین استفاده می‌شود، بخش معامله است. در این بخش باید نوع پوزیشن معاملاتی (short یا long)، قیمت مدنظر و اهرم معاملاتی را وارد کنید. پس از تعیین این موارد، در پایین این بخش توضیحاتی درباره کارمزد معاملات نیز به شما نشان داده می‌شود.

۳. بازار (Market)

این بخش در پلتفرم KuCoin Classic برای نمایش نمودار تاریخچه قیمت جفت ارز معاملات مدنظر، فهرست سفارشات ثبت‌شده و معاملاتی که به‌تازگی انجام شده است، کاربرد دارد. به‌محض انتخاب جفت ارز معاملاتی مدنظر، اطلاعات این بخش در لحظه به‌روزرسانی می‌شود.

۴. پوزیشن (Positions)

این بخش در زیربخش Market قرار دارد. در این بخش تمام پوزیشن‌های باز و سفارش‌هایی که ثبت کرده‌اید، مشاهده می‌شود. به این ترتیب، می‌توانید وضعیت معاملات خود را رصد کنید.

آموزش انتقال دارایی به حساب فیوچرز کوکوین

قبل از آغاز خریدوفروش در بخش فیوچرز کوکوین، باید حتماً موجودی حساب فیوچرز خود را شارژ کنید. ممکن است در حساب کاربری اصلی خود در صرافی کوکوین، موجودی داشته باشید، اما تا زمانی که این موجودی را به حساب فیوچرز منتقل نکنید، امکان باز کردن پوزیشن معاملاتی برای شما وجود ندارد. در صرافی کوکوین نسخه وب و موبایل، برای انتقال موجودی به حساب فیوچرز روش یکسانی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: انتقال تتر از نوبیتکس به کوکوین

انتقال تتر به فیوچرز کوکوین

برای این منظور، در صفحه اصلی وارد تب Assets شوید. سپس روی گزینه Transfer کلیک کنید.

انتقال پول از حساب اصلی کوکوین به futures

در این بخش می‌توانید موجودی را از حساب اصلی کوکوین خود به حساب فیوچرز منتقل کنید. با این کار، پنجره‌ای به نمایش درمی‌آید. پس از انتخاب ارز دیجیتال مدنظر از کادر بالای این پنجره، زیر گزینه From باید Main Account و زیر گزینه To باید Futures Account را انتخاب کنید. سپس در کادر بعدی، مقدار ارز دیجیتال را تعیین و روی گزینه Confirm کلیک کنید.

انتقال تتر از کیف پول به فیوچرز

برای واریز مستقیم وجه از صرافی یا کیف پول دیگر به حساب فیوچرز کوکوین نیز باید ابتدا وارد تب Assets شوید. سپس از منوی بالای صفحه، گزینه Deposit را انتخاب کنید.

واریز تتر به صرافی kucoin

پنجره‌ای به نمایش درمی‌آید. با انتخاب ارز دیجیتال و شبکه بلاک‌چین مرتبط با آن، آدرس کیف پول به همراه QR کد مربوط به آن نشان داده می‌شود. به این ترتیب، می‌توانید آدرس را کپی و در کیف پول مبدأ وارد کنید تا انتقال رمز ارز انجام شود.

آموزش ثبت سفارش در فیوچرز کوکوین

آموزش ثبت سفارش را در فیوچرز کوکوین مبتنی بر پلتفرم KuCoin Futures Pro پی می‌گیریم. برای ثبت سفارش در این پلتفرم باید سه کار انجام دهید که عبارت‌اند از:

  • تعیین نوع سفارش
  • تعیین اهرم سفارش
  • ثبت سفارش

انواع سفارش در معاملات فیوچرز صرافی کوکوین

سفارش limit, market, stop در فیوچرز کوکوین

به‌طور کلی، برای باز کردن پوزیشن معاملاتی در صرافی کوکوین، ثبت سفارش در سه حالت امکان‌پذیر است که عبارت‌اند از:

    1. سفارش Limit: در سفارش Limit علاوه بر مقدار معامله (Quantity)، به‌طور دقیق تعیین می‌کنیم که سفارش در چه قیمتی (Price) ثبت شود.
    2. سفارش Market: در سفارش Market خبری از تعیین قیمت ثبت سفارش نیست؛ بلکه سفارش در لحظه مبتنی بر بهترین قیمت حال حاضر در جریان بازار ثبت می‌شود.
    3. سفارش Stop: در این روش، علاوه بر تعیین قیمت و مقدار معامله مدنظر، باید Stop Price را نیز مشخص کنیم. به این ترتیب که سفارش به محض رسیدن قیمت به Stop Price در بازار ثبت می‌شود.

اهرم معاملات در صرافی کوکوین

همان‌طور که اشاره کردیم، در زمان ثبت سفارش می‌توانید از ابزار اهرم (Leverage) برای چندبرابر کردن سود یا زیان خود در معامله استفاده کنید.

اهرم در فیوچرز کوکوین

در میانه کادر ثبت سفارش بخش مربوط به اهرم در نظر گرفته شده است. بسته به نوع ارز دیجیتال، امکان تغییر اهرم بین یک تا صد وجود دارد؛ البته، چنانچه حساب کاربری شما احراز هویت نشده باشد، این ابزار به صورت محدود در اختیار شما قرار می‌گیرد.

ثبت سفارش در صرافی کوکوین

بعد از تعیین تکلیف نوع و اهرم سفارش فیوچرز کوکوین، نوبت به ثبت نهایی سفارش می‌رسد.

سفارش long و short در فیوچرز

اگر گزینه Buy/Long را انتخاب کنید، با افزایش قیمت جفت ارز معاملاتی، سود دریافت خواهید کرد. همچنین در صورتی که گزینه Sell/Short را انتخاب کنید، با کاهش قیمت جفت ارز معاملاتی، سود به شما تعلق می‌گیرد. بسته به پیش‌بینی‌ای که از روند قیمت جفت ارز مدنظر خود دارید، یکی از دو گزینه را انتخاب کنید تا سفارش شما در صرافی کوکوین ثبت شود.

در زیر این دو گزینه نیز کارمزد مربوط به سفارش به نمایش درمی‌آید. توجه کنید که باید موجودی حساب شما برای پرداخت کارمزد تراکنش مدنظر کافی باشد تا امکان ثبت سفارش فراهم شود.

آموزش بستن پوزیشن‌های معاملاتی در فیوچرز کوکوین

برای بستن پوزیشن معامله در صرافی کوکوین باید به قسمت Positions در صفحه معاملات مراجعه کنید.

بستن معامله فیوچرز در کوکوین

فهرستی از پوزیشن‌های باز در این بخش پیش روی شما قرار می‌گیرد. پوزشین مدنظر خود را برای بستن انتخاب کنید. ستونی با نام Close Position در این بخش وجود دارد. در این قسمت، دو بخش Limit و Market وجود دارد. با انتخاب گزینه Limit با تعیین مقدار مدنظر برای بستن پوزیشن و قیمت آن سفارش شما ثبت می‌شود. با انتخاب گزینه Market باید مقدار مدنظر برای بستن پوزیشن را انتخاب کنید. سفارش به صورت خودکار بر اساس بهترین قیمت بازار ثبت می‌شود.

نکات مهم برای ورود به معاملات فیوچرز

تا اینجا، آموزش نحوه انجام معاملات فیوچرز کوکوین در گوشی و رایانه را با هم بررسی کردیم. در ادامه لازم است چند نکته اساسی را مرور کنیم که باید قبل از ورود به بازار معاملات فیوچرز در نظر داشته باشید.

  1. به‌هیچ‌وجه تمام سرمایه خود را وارد معاملات فیوچرز نکنید، زیرا ریسک این دسته از معاملات بسیار زیاد است.
  2. در استفاده از اهرم معاملاتی جانب احتیاط را رها نکنید. همان‌طور که احتمال کسب سود در استفاده از این ابزار زیاد است، این امکان وجود دارد که ضرر معاملات نیز به‌شدت افزایش پیدا کند.
  3. برای جلوگیری از لیکویید شدن دارایی خود، از سفارش Stop loss استفاده کنید. درباره مفهوم لیکویید شدن در مقاله جداگانه‌ای به صورت مفصل بحث کردیم که برای مطالعه بیشتر می‌توانید به آن مراجعه کنید.
  4. از تجربیات دیگران استفاده کنید، اما فقط استراتژی معاملاتی شخصی خود را به کار ببندید.
  5. حد سود و زیان پوزیشن‌های خود را قبل از باز کردن به‌دقت تعیین کنید و به آن‌ها پایبند باشید.

سؤالات متداول

۱. آیا امکان استفاده از اهرم در معاملات فیوچرز صرافی کوکوین وجود دارد؟

بله؛ می‌توانید با استفاده از اهرم، شانس کسب سود خود را در پوزیشن‌های معاملات فیوچرز صرافی کوکوین چندبرابر کنید. البته در نظر داشته باشید که احتمال دارد ضررهای شما نیز چندبرابر شود. برای ارزهای دیجیتال معمولی امکان انتخاب اهرم بین ۱ تا ۲۰ وجود دارد؛ اما برای برخی از ارزهای دیجیتال محبوب مانند بیت‌کوین و اتریوم، می‌توان از اهرم صدبرابری نیز استفاده کرد.

۲. امکان معاملات کدام‌یک از ارزهای دیجیتال در بخش فیوچرز کوکوین وجود دارد؟

بیش از صد ارز دیجیتال در بخش معاملات فیوچرز کوکوین پشتیبانی می‌شود که از آن جمله می‌توان به بیت‌کوین، اتریوم، سولانا، فانتوم، ریپل، آولانچ، پولکادات، ترا، بیت‌کوین کش و کاردانو اشاره کرد.

۳. کارمزد فیوچرز کوکوین چقدر است؟

برای واریز یا انتقال ارز دیجیتال به حساب فیوچرز صرافی کوکوین، کارمزدی دریافت نمی‌شود. برای برداشت ارزهای دیجیتال نیز به‌ازای هر رمز ارز کارمزد ویژه‌ای تعیین می‌شود. برای مثال، کارمزد برداشت بیت‌کوین از حساب فیوچرز برابر ۰/۰۰۰۵ بیت‌کوین است، اما برای معاملات فیوچرز، کارمزدها به صورت زیر تعیین می‌شود:

  • کارمزد Maker: 0/02 درصد
  • کارمزد Taker: 0/06 درصد

کلام پایانی

در این مقاله فیوچرز کوکوین را آموزش دادیم. همان‌طور که مشاهده کردید، معاملات فیوچرز پیچیدگی چندانی ندارند و شباهت زیادی به معاملات اسپات دارند. با وجود این، ماهیت این دسته از معاملات شرط‌بندی است و به همین دلیل، ریسک بسیار زیادی دارند؛ درنتیجه، ورود به معاملات فیوچرز برای افراد کم‌تجربه که آگاهی زیادی نیز ندارند، چیزی جز نابودی سرمایه را در پی نخواهد داشت.