حدود ۱۳ سال است که عده کمی تصمیم گرفتند به امپراتوری ارزهای فیات پشت کنند و وارد سرزمین ارزهای دیجیتال شوند. این در حالی است که آمریکایی‌ها برای سلطه بخشیدن به دلار در اقتصاد جهانی حدود ۱۵۰ سال تلاش کردند. اکنون که ۱۳ سال از آغاز به کار بیت کوین سپری شده است، رشد فوق‌العاده رو به جلو و انقلابی را تجربه کرده است.

یک پرسش مهم

اما آیا جامعه بیت کوین به اندازه کافی برای محافظت از سرمایه گذاری خود در برابر تهدیدات امنیتی فعلی و آینده آماده است؟ اساسا چه چالش‌هایی وجود دارد که برای تضمین حرکت رو به رشد بیت کوین باید پشت سر گذاشته شود؟

سال‌ها پیش وقتی برخی شرکت‌ها مانند میکرواستراتژی دل به دریای بیت کوین زدند، توسط بسیاری از فعالان و کارشناسان اقتصادی مورد تمسخر قرار گرفتند. اما امروز شاهد هستیم که طیف گسترده‌ای از شرکت‌های دولتی و خصوصی بخشی از خزانه خود را به بیت کوین اختصاص داده‌اند. از قضا آمارهای سرمایه‌گذاری در بازار رمز ارزها به طر چشمگیری در حال افزایش است.

در گذشته این گزاره شایع بود که بیشتر سرمایه‌گذاران در بازار رمز ارزها را جوان‌ها تشکیل می‌دهند. اما در حال حاضر معادلات کاملا بر هم خورده است. آمارها نشان می‌دهد که تعداد سرمایه‌گذاران انگلیسی بالای ۵۵ سال در بازار رمز ارزها از ۷ درصد در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۲۲ درصد در پایان سال ۲۰۲۱ رسیده است. همچنین خانم‌ها در سراسر دنیا حضور به مراتب چشمگیر‌تری در بازار رمز ارزها نسبت به سایر بازارهای مالی دارند.

اما آیا سرمایه‌گذاران فعلی در بیت کوین آمادگی لازم برای مواجهه به تهدید‌های امنیتی و فنی موجود و پیش روی بیت کوین را دارند؟

در یک نظرسنجی که توسط نویسنده این گزارش از حدود ۱۶۰۰ نفر از صاحبان بیت کوین به عمل آمده است، مشخص شد که آن‌ها دومین تهدید جدی برای بیت کوین را مصادره شدن از سوی دولت‌ها می‌دانند. طبیعی است که سیاست‌های محدودکننده در کشورهایی مانند چین و قوانین سخت‌گیرانه در آمریکا در ایجاد چنین ذهنیتی در سرمایه‌گذاران بی‌تأثیر نیست. اما به نظر می‌رسد که تهدید واقعی برای بیت کوین در آینده بیش از دولت‌ها، قابلیت استفاده از آن باشد. موضوعی که در نگاه اول شاید خیلی ساده به نظر برسد؛ اما قطعا چالش‌های جدی را به وجود خواهد آورد.

یک مثال ساده

اجازه دهید با یک مثال ساده بحث را پی بگیریم. چه میزان از افرادی که امروز در سراسر دنیا از اینترنت استفاده می‌کنند، جزء علاقه‌مندان به اینترنت هستند؟ چقدر وقت صرف یادگیری فناوری‌های پیرامونی مرتبط با اینترنت می‌کنند؟ واقعیت این است که آن‌ها از اینترنت استفاده می‌کنند چون باعث سهولت در انجام کارهای روزمره‌شان در زندگی می‌شود.

این اتفاق دقیقا در انتظار بازار کریپتوکارنسی نیز است. یعنی کاربران بیت کوین صرفا به دنبال استفاده از آن خواهند بود چون باعث می‌شود که فعالیت‌های روزمره‌شان تسهیل شود. اما واقعیت این است که سرمایه‌گذاران اولیه بیت کوین چنین دغدغه‌ای نداشتند. آنها از همان ابتدا از بهترین شیوه های امنیت دارایی‌های دیجیتال مانند خود نگهبانی و امنیت چند امضایی استقبال کردند. اما در حال حاضر خیل زیادی از سرمایه‌گذاران بیت کوین هستند که حتی از درک این موضوع چه تهدیداتی دارایی‌شان را به خطر می‌اندازد، عاجزند.

ماهیت غیر متمرکز بیت کوین این طور ایجاب می‌کند که افراد مالکیت دارایی خود را به دست بگیرند. اما در حال حاضر خیلی از سرمایه‌گذاران دارایی خود را در یک یا چند حساب کاربری در صرافی‌های متمرکز نگه‌داری می‌کنند. این نگاه وجود دارد که کاربرانی که کلیدهای خود را نگه نمی‌دارند، مالک بیت کوین خود نیستند. در نتیجه دارایی آن‌ها در صرافی‌ها همواره در معرض خطر قرار دارد.

راه حل چیست؟

عده‌ای راه‌حل این مشکل را در افزایش سطح آموزش به کاربران در خصوص چگونگی محافظت از دارایی‌های شخصی‌شان می‌دانند. هیچ کس نمی‌تواند منکر نقش آموزش در این مسیر شود؛ اما آیا واقعا تنها راه موجود همین است؟ چرا ویژگی‌های محافظت از بیت کوین باید آنقدر پیچیده باشد که افراد ملزم به یادگیری آن شوند؟ طبیعی است که هر چه سیستم امنیتی بیت کوین پیچیده‌تر باشد، افراد کمتری آن را خواهند پذیرفت.

بنابراین، سوال واقعی این نیست که آیا پذیرندگان جدید بیت کوین به اندازه کافی مهارت دارند تا از خود در برابر تهدیداتی که با آن روبرو هستند محافظت کنند. در عوض، ما باید بپرسیم که صنعت کریپتوکارنسی چه زمانی کاری را که باید از همان روزهای اولیه خود انجام می‌داد، انجام می‌دهد و مراقبت از خود را آنقدر ساده، بدون اصطکاک و شهودی می‌کند که اصلاً نیازی به یادگیری چیز خاصی نداشته باشد. کسی که بتواند راه‌حلی برای این چالش بزرگ پیدا کند، بیت کوین را برای همیشه به دارایی پایدار و ب ثباتی در دنیا تبدیل خواهد کرد.

منبع: cointelegraph.com