در شرایطی به سر می‌بریم که کشورهای مختلف در حال وضع مقررات در زمینه بازار رمز ارزها هستند و این موضوع شاید با ذات غیر متمرکز این بازار در تعارض جدی قرار بگیرد.

در سال ۲۰۲۱ رشد بازار رمز ارزها، کریپتوکارنسی را در صدر اخبار اقتصادی رسانه‌های مختلف دنیا قرار داد. بخشی از رشد بازار کریپتوکارنسی بدون شک ناشی از تأثیرات منفی است که کووید ۱۹ بر اقتصاد جهانی بر جای گذاشته است. زیرا بسیاری به دنبال راه‌های جدیدی برای تنوع بخشیدن به امور مالی خود هستند و بازار رمز ارزها پتانسیل زیادی در این زمینه دارد.

دیگر مدت‌هاست که از دوران یکه‌تازی بیت کوین عبور کرده‌ایم و سایر پروژه‌های رمزنگاری نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند. هر چند که فضای بازار رمز ارزها در این مدت به خوبی رشد کرده است؛ اما یک ابر پروژه وجود دارد که به معنی واقعی کلمه می‌تواند کریپتوکارنسی را به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل کند.

وب ۳ چیست؟

وب ۳ به عنوان اینترنت نسل آینده خود را معرفی کرده است که به دنبال غیر متمرکز سازی اینترنت در سطح دنیا و رعایت حریم خصوصی کاربران است. ما قبلاً نمونه‌هایی از این دست را در فضای کریپتو و دیفای دیده‌ایم؛ مانند پروژه MakerDAO، که به دنبال ایجاد یک سیستم مالی جهانی بی‌طرفانه است که توسط جامعه اداره می‌شود.

در حالی که به نظر می‌رسد پروتکل های وب ۳ و DeFi پروژه‌های جداگانه‌ای هستند (که هستند)، پروتکل‌های دیفای زمینه را برای تحقق وب ۳ و پذیرش آن فراهم می‌کنند. ما هنوز فاصله زیادی تا وب ۳ داریم؛ اما با عرضه هر یک از پروتکل‌های دیفای، یک گام به سمت آن حرکت می‌کنیم.

وب ۳ می‌تواند کریپتوکارنسی را به بازار جریان اصلی تبدیل کند. در حال حاضر بیش از ۴.۷ میلیارد نفر کاربر اینترنت در سطح دنیا وجود دارد. اگر روزی وب ۳ محقق شود، هر یک از این کاربران برای اتصال به اینترنت باید به فناوری بلاک‌چین و کریپتوکارنسی روی بیاورند.

در حالی که استفاده از کریپتو از زمان همه‌گیری کرونا در حال افزایش است، روند رو به رشد ایجاد کیف پول‌های جدید شروع به کاهش کرده است. این نشان می دهد که چیزی مانع از تداوم روند رو به رشد بازار رمز ارزها است. پیچیدگی بازار رمز ارزها و نوسانات بیش از حد به عنوان اصلی‌ترین موانع بر سر راه توسعه بازار به شمار می‌روند. استیبل کوین‌ها تا حدی مشکل نوسانات را برطرف کرده‌اند و پروتکل‌های دیفای نیز در مسیر آسان‌تر کردن دسترسی به بازار قرار دارند.

رقابت بین وب ۳ و قوانین دولت‌ها

علیرغم مزایای فراوانی که کریپتو و دیفای می‌توانند ارائه دهند، برخی از مردم به دلیل عدم نظارت دولت‌ها برای ورود به این بازار تردید دارند. بنابراین به نظر می‌رسد که قانون گذاری دولت‌ها در بازار نیز می‌تواند شرایط را برای ورود بخش‌های بیشتری از مردم تسهیل کند.

در حالی که ممکن است مقررات دولتی و آغاز وب ۳ بتواند کریپتو را وارد جریان اصلی کند، هر دو به طور بالقوه این قدرت را دارند که آینده کریپتو و دیفای را شکل دهند. ساختار فعلی اینترنت به دلیل نظارت و تبلیغات استثمارگرانه مورد انتقاد قرار گرفته است. برای کسانی که حریم خصوصی و ناشناس بودن را به عنوان مزایای اصلی رمزنگاری تمجید می کنند، ادغام وب ۳ این ارزش‌ها را با زندگی روزمره عجین می‌کند.

در مقابل، اگر دولت‌های بیشتری تصمیم بگیرند چارچوب‌ها و مقرراتی را برای رمزارزها ایجاد کنند، احتمالاً تأکید بیشتری بر تمرکز می‌شود. به عنوان مثال دولت‌ها در چند کشور خبر از راه‌اندازی ارزهای دیجیتال رسمی را داده‌اند. روی هم رفته فضای کریپتوکارنسی در حال حاضر بر سر یک دو راهی قرار دارد. به طوری که رقابت شدیدی بین وب ۳ و مقررات دولتی در گرفته است که در نهایت آینده بازار را شکل خواهد داد.

منبع: cointelegraph.com