ترید ارز دیجیتال چیست و تریدر کیست؟ + استراتژیهای ترید ارز دیجیتال
ترید ارز دیجیتال به معنی خرید و فروش ارز دیجیتال برای کسب سود از تغییرات قیمت در بازار است. به صورت کلی ترید یا معامله، یک مفهوم اقتصادی بنیادی است که شامل خرید و فروش میشود. این خرید و فروش میتواند در رابطه با محصول یا خدمات انجام شود، که در آنها خریدار به فروشنده مبلغ را پرداخت کرده محصول یا خدمات را دریافت میکند.
به صورت کلی به محصولاتی که در پسزمینه بازارهای مالی معامله میشوند محصولات مالی (financial instruments) گفته میشود. این محصولات مالی میتوانند سهام، اوراق قرضه، جفتهای ارزی در بازار فارکس، قراردادهای اختیار، آتی، محصولات مارجین، ارز دیجیتال، و یا بسیاری موارد دیگر باشند. در این بازارها اصطلاح ترید کردن (trading) بیشتر برای اشاره به معاملات کوتاه مدتی کاربرد دارد که در آنها تریدر به صورت فعالانه در زمانی به نسبت کوتاه یک محصول را خریداری کرده و به فروش میرساند. با این حال نباید تصور کنیم یک روش ثابت برای ترید ارز دیجیتال وجود دارد. در ادامه این مطلب، این مفهوم را به زبانی ساده توضیح میدهیم و تریدر ارز دیجیتال را معرفی میکنیم.
ترید ارز دیجیتال چیست؟ تفاوت آن با سرمایهگذاری
همان طور که پیشتر اشاره شد، در بازارهای مالی هنگامی که از اصطلاح ترید و تریدر استفاده میشود معمولا برای اشاره به معاملات کوتاه مدت است. در مقابل، معاملات بلند مدت در این بازارها معمولا تحت عنوان سرمایهگذاری شناخته میشود.
به این ترتیب هم تریدرها و هم سرمایهگذاران در بازارهای مالی به دنبال سود میگردند. اما برای دستیابی به این هدف، از روشهای مختلفی استفاده میکنند. سرمایهگذاران در مجموع به دنبال ایجاد بازده در دوره زمانی طولانیتری – گاهی سالها یا حتی دههها – هستند. از آنجا که سرمایهگذاران افق زمانی بلندتری دارند، بازده مورد نظر آنها برای هر سرمایهگذاری نیز به مراتب بیشتر از تریدرها است.
تریدر به چه کسی گفته می شود؟
تریدرها، در مقابل، افرادی هستند که سعی میکنند از نوسانات بازار بهره ببرند. آنها بسیار سریعتر از سرمایهگذاران خرید و فروش میکنند و ممکن است از هر معامله به دنبال بازده بسیار کمتری باشند، چرا که اغلب به صورت همزمان چندین معامله انجام میدهند. در حالی که سرمایهگذاران معمولا برای مدت طولانی قصد برداشت سرمایه خود را ندارند و به درآمد حاصل از سود آن توجهی نمیکنند، تریدرها افرادی هستند که از طریق این معاملات برای خود درآمد ایجاد میکنند.
هر دو دسته بالا در ترید ارز دیجیتال حضور دارند، و انتخاب این که کدام بهتر است، تا حدی به شرایط و انتخاب شخصی افراد بر میگردد.
ابزارهای تحلیلی در ترید ارز دیجیتال
تریدرها و سرمایهگذاران با توجه به ویژگیهای بازاری که در آن مشغول فعالیت هستند میتوانند از ابزارهای تحلیلی متفاوتی برای شناسایی فرصتهای معاملاتی استفاده کنند. دو رویکرد اصلی که در تحلیل بازار و قیمت مورد استفاده گسترده قرار میگیرند شامل تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و تحلیل تکنیکال میشود. در ادامه این روشهای تحلیل مالی را معرفی میکنیم.
تحلیل فاندامنتال در ترید ارز دیجیتال
تحلیل فاندامنتال روشی برای ارزیابی ارزش یک محصول مالی است. در این روش تحلیل هم عوامل اقتصادی و هم عوامل مالی برای ارزیابی ارزش محصول مورد بررسی قرار میگیرند. تحلیل فاندامنتال به شرایط کلان اقتصادی مثل وضعیت اقتصادهای پیشرفته، شرایط هر صنعت در جهان، و کسب و کارهای مرتبط با یک محصول مالی میپردازد.
تحلیل فاندامنتال با بررسی ابعاد گوناگون تاثیرگذار در ارزش یک محصول تلاش میکند متوجه شود این محصول مورد ارزشگذاری کم یا زیاد قرار گرفته است. سپس سرمایهگذاران از این تحلیل برای گرفتن تصمیمهای سرمایهگذاری استفاده میکنند.
در مورد ترید ارز دیجیتال، تحلیلگر فاندامنتال ممکن است از رشته در حال ظهور علوم داده نیز برای شناسایی معیارهای بلاکچین استفاده کند. این معیارها میتوانند شامل مواردی مثل نرخ هش در شبکه، سرمایهگذاران عمده، تعداد آدرسهای کیف پول، تحلیل تراکنشها، و موارد دیگر شود.
تحلیل تکنیکال در ترید ارز دیجیتال
تحلیل تکنیکال با رویکرد متفاوتی انجام میشود. این نوع تحلیل با این فرض انجام میشود که تغییرات تاریخی قیمت به ما نشان میدهد که بازار در آینده چطور به رویدادهای مشابه واکنش نشان میدهد. در این تحلیل تلاش نمیشود تا ارزش درونی یک محصول ارزیابی شود. در مقابل، در این نوع تحلیل تاریخچه فعالیتهای معاملاتی بررسی شده و تلاش میشود فرصتهای معاملاتی بر اساس آن ایجاد شود. مواردی مثل حجم معاملات، الگوهای نموداری، استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال، و بسیاری از ابزارهای نموداری دیگر از جمله ابزارهای این روش محسوب میشوند. هدف از این تحلیل هم ارزیابی قدرت یا ضعف در یک بازار مشخص است.
[products limit=”3″ columns=”3″ category=”technical-analysis”]
با وجود همه این موارد، تحلیل تکنیکال را نمیتوان فقط ابزاری برای پیشبینی تغییرات قیمت احتمالی در آینده در نظر گرفت. بلکه میتواند چارچوبی کارا در مدیریت ریسک نیز باشد. از آنجا که این تحلیل، مدلی برای بررسی ساختار بازار ارائه میدهد، فرآیند مدیریت تریدها را به شکلی تعریف شده و قابل ارزیابی در میآورد. با در نظر گرفتن این موارد میتوان گفت که بررسی میزان ریسک، گام اول در مدیریت ترید محسوب میشود. تحلیل تکنیکال میتواند در هر بازاری انجام شود و محبوبیت زیادی در ترید ارز دیجیتال دارد.
استراتژیهای ترید ارز دیجیتال
هر تریدر یا سرمایهگذار مجربی با یک برنامه از پیش مشخص شده اقدام به خرید یک ارز دیجیتال میکند. استراتژی معاملاتی شامل مجموعهای از فرضها و تصمیمگیریها در رابطه با شرایط احتمالی بازار برای به دست آوردن حداکثر سود است. استراتژیهای ترید مختلفی وجود دارند که هر تریدر با توجه به شرایط، ملزومات، و امکانات خود از آنها میتواند استفاده کند.
یک استراتژی خیلی ساده معاملاتی لازم است که مواردی مثل محصول مورد معامله، نحوه انجام معامله، و شرایطی که در آن محصول خریداری شده و فروخته میشود را مشخص کند. استراتژیهای معاملاتی معمولا بر اساس مدت زمان و نوع فعالیتی که لازم است در آنها انجام شود طبقهبندی میشوند. بعضی از محبوبترین استراتژیهای ترید ارز دیجیتال که از بازارهای مالی دیگر به این صنعت وارد شده شامل موارد زیر میشود:
- اسکالپینگ
- ترید روزانه
- ترید سوینگ (زیگزاگی)
- ترید روند یا ترند
- ترید موقعیت (position trading)
اسکالپینگ
تریدرهای ارز دیجیتال که از روش اسکالپینگ در تریدهای خود استفاده میکنند تحت عنوان اسکالپر هم شناخته میشوند. این روش معامله کوتاه مدت ترین نوع ترید در بین انواع مختلف آن محسوب میشود. اسکالپرها به دنبال کسب سودهای کوچک و مطمئن از کوچکترین تغییرات بازار هستند. بیشتر تریدرهایی که از این روش استفاده میکنند تسلط بسیار زیادی روی ابعاد فنی ترید دارند و در طول روز صدها یا حتی هزاران ترید با سود کم انجام میدهند.
اسکالپینگ یکی از روشهای ترید ارز دیجیتال است که به فعالیت بسیار زیادی احتیاج دارد. تریدرهایی که از این روش استفاده میکنند باید به خوبی تغییرات بازار را رصد کرده و برای بهره بردن از آنها حداکثر آمادگی را داشته باشند. برای همین این روش بیشتر مناسب تریدرهای تحصیلکرده است که به خوبی با مکانیزمهای بازار آشنا باشند. همچنین استفاده از ابزارهای معاملاتی پیشرفته در ترید اسکالپینگ به نسبت شایع است. از آنجا که بسیاری از معاملات اسکالپینگ با هدف سود بردن از اختلاف قیمت بین دو صرافی ارز دیجیتال انجام میشود، استفاده از رباتهای معاملاتی که بتوانند در کسری از ثانیه یک معامله سودآور را انجام دهند برای موفقیت در آنها ضروری است.
ترید روزانه
همان طور که از نام آن میتوان حدس زد، ترید روزانه شامل خرید ارزهای دیجیتال و فروش آنها در همان روز برای کسب سود است. این اصطلاح از بازارهای سنتی گرفته شده که در ساعتهای مشخصی از روز فعالیت میکردند. معاملهگرانی که در این بازارها در طول روز کاری تریدهای خود را انجام میدادند با این عنوان شناخته میشدند.
از آنجا که بازار ارزهای دیجیتال هیچ گاه تعطیل نمیشود، این مفهوم در این بازار برای اشاره به معاملاتی کاربرد دارد که در طول ۲۴ ساعت انجام میشوند. معاملهگران روزانه اغلب به کمک تحلیل تکنیکال ویژگیهای مختلف بازار فعالیت خود را ارزیابی میکنند. به دلیل زمان به نسبت کوتاه تصمیمگیری در این روش، داشتن تسلط بالا به ابزارهای تحلیلی و آشنایی با مکانیزمهای بازار برای موفقیت در آن ضروری است.
به صورت سنتی تریدرهای روزانه افرادی تحصیلکرده هستند که دسترسی مناسبی به سرمایه دارند. مدت زمان حفظ معاملات آنها بلندتر از اسکالپرها و کوتاهتر از انواع دیگر معاملات مالی است. این روش ترید ارز دیجیتال چندان برای تازهکارها مناسب نیست، چرا که به تسلط و همچنین پیگیری بسیار زیادی نیاز دارد.
ترید سوئینگ (زیگزاگی)
اگر به نمودار قیمت یک محصول مالی، مثلا بیت کوین نگاه کنید متوجه میشوید که از موجها یا زیگزاگهای کوچکی ایجاد شده که در کنار هم یک روند یا ترند را شکل میدهند. در ترید زیگزاگی، تریدر با کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال یک محدوده تغییر قیمت را شناسایی میکند و با گذاشتن سفارش خرید و فروش در اطراف آن، از نوسانات بازار سود میبرد. معاملاتی که به این روش انجام میشوند میتوانند بین چند ساعت تا چند روز طول بکشند. از آنجا که در روش زیگزاگی برنامه مشخصی برای ایجاد بازده از یک تغییر مشخص قیمت وجود دارد، این روش را میتوان یک روش نسبتا ساده در نظر گرفت که تریدرهای تازه کار میتوانند از آن برای ایجاد معاملات سودآور استفاده کنند.
ترید روند یا ترند
این نوع از ترید با شناسایی روندها یا مسیرهای حرکت کلی قیمت در بلند مدت تعریف میشود. معاملهگران روند با شناسایی سطوح حمایت و مقاومت در کارکرد یک محصول مالی مشخص، سعی میکنند سفارشهای سودآوری در بازار آن ایجاد کنند. در این روش معامله میتواند بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد. از آنجا که شناسایی روند به نسبت کار سادهای است، این روش معامله جذابیت زیادی برای تریدرهای تازه کار دارد.
ابزارهای تحلیلی مختلفی در اختیار تریدرهایی وجود دارد که سعی میکنند در ترید ارز دیجیتال به روند توجه کنند. این ابزارها بیشتر در دسته تحلیل تکنیکال قرار میگیرند و شامل انواع اندیکاتورها و ابزارهای تحلیل حجم بازار، حجم معاملات، و شناسایی وضعیتهای فروش بیش از حد (Oversold) و خرید بیش از حد (Overbought) میشوند.
ترید موقعیت
آخرین استراتژی معاملاتی در ترید ارز دیجیتال شامل ترید موقعیت میشود که یکی از بلند مدتترین روشهای ترید محسوب میشود. این روش محبوبیت بسیار زیادی هم در بازار ارزهای دیجیتال و بین کاربران ارزهای دیجیتال دارد. در این روش تریدر یک ارز دیجیتال را خریداری میکند تا برای مدت به نسبت بلندی آن را نگهداری کند و زمانی که قیمت ارز موردنظر افزایش پیدا کرد، تریدر سود قابل توجهی کسب میکند. این روش به حدی در بازار ارزهای دیجیتال محبوبیت دارد که یک اصطلاح اختصاصی برای اشاره به آن ایجاد شده است: هودلینگ (HODLing) یا هولد ارز دیجیتال.
مقاله مرتبط: مارتینگل چیست
تریدرهای موقعیت در بازار ارزهای دیجیتال معمولا افرادی هستند که احساس وفاداری نسبت به یکی از ارزهای دیجیتال دارند. آنها در حقیقت از طریق ترید خود در این بازار سرمایهگذاری میکنند و به دنبال بازده مناسب در بازههای زمانی بلند مدت هستند. اغلب معاملهگران موقعیت در بازار ارزهای دیجیتال در هنگام عرضه اولیه کوین که قیمت محصول در آن بسیار ارزان است وارد بازار شده و محصول را خریداری میکنند و معمولا چند سال منتظر میمانند تا با سودی نجومی ارز موردنظر خود را بفروشند.
سخن پایانی
ترید ارز دیجیتال با توجه به زمان و فعالیت تریدر میتواند به شکلهای مختلف و مطابق با استراتژیهای گوناگون انجام شود. به صورت کلی هر چه چارچوب زمانی ترید کوتاهتر باشد، نیاز به تسلط و فعالیت بیشتری وجود دارد. برای همین استراتژیهای معاملاتی کوتاه مدت مثل اسکالپینگ و ترید روزانه برای افرادی که قصد ورود به این بازار را دارند توصیه نمیشود. این روشهای ترید به نحوی تعریف شدهاند که از کوچکترین تغییرات بازار، چه در حد چند دقیقه طول بکشند یا چند روز ادامه پیدا کنند، بیشترین سود را کسب کنند. همچنین انواع معاملات الگوریتمی و فنی اغلب در دسته تریدهای کوتاه مدت قرار میگیرند.
در مقابل، استراتژیهای بلند مدتتر زمان بیشتری برای تصمیمگیری به تریدر میدهند و به همین دلیل نیاز به تسلط بالایی ندارند. تریدرهای تازهکار میتوانند با خرید ارز دیجیتال و برنامهریزی برای کسب سود از طریق آن در بلند مدت میتوانند به سادگی وارد این بازار شده و از آن سود ببرند. روشهای کوتاه مدت نیاز به آگاهی و تسلط بسیار بیشتری از روشهای بلند مدت دارند و در عمل این روشهای بلند مدت هستند که بیشترین سودها را به تریدرها ارائه میدهند. برای مثال، تریدرهای باهوشی که در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ و زمانی که قیمت بیت کوین زیر ۱ دلار بود حجم قابل توجهی از آن را خریداری کردند، بیشترین سود را از بازار ارزهای دیجیتال بردند.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
بینگ ایکس
-
کوکوین
-
کوینکس
-
بیت پین
-
تبدیل
درود بر استاد بزرگ
ستاره امتیاز دهی معلوم نیست از چپ به راست هست یا راست به چپ،قصدم امتیاز ۵ بوده که ۱ ستاره داده شد،با عرض پوزش
سلام محمد عزیز
خوشحالیم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته
مشکل مربوط به امتیاز دهی رو بررسی می کنیم حتما