ارز بایننس کوین چیست: نحوه خرید و فروش، مزایا، معایب و کاربردها
بایننس بزرگترین اکسچنج یا همان صرافی ارز دیجیتال از نظر حجم معاملات است. شرکت بایننس چندین سال قبل در راستای تسهیل انجام معاملات در بستر شبکه خود، اقدام به عرضه توکن اختصاصی بایننس یا همان ارز دیجیتال بایننس کوین کرد. این سکه ویژگیهای خاص خود را دارد و تفاوتهایی با سایر سکههای مشهور دارد.
در بایننس هرچند سال یکبار یک فرآیند مهم به نام توکن سوزی (Token Burning) انجام میشود. دلیل این امر به وضوح در یکی از قسمتهای مقاله توضیح داده میشود. ارز دیجیتال اختصاصی صرافی یادشده، قسمت اعظم اعتبار خود را مدیون صرافی و معاملات بر روی بستر آن است. اما علاوه بر این، ویژگیها و کاربردهای ارز ذکرشده نیز باعث شده است تا به عنوان یک رمزارز مشهور و محبوب در بازار بینالمللی خرید و فروش ارزهای دیجیتال شناخته شود.
بایننس کوین (BNB) چیست؟
ارز دیجیتال بایننس کوین که با نماد BNB شناخته میشود، ارز اختصاصی پلتفرم صرافی بایننس است. ارز دیجیتال فوق، در سالهای اخیر یکی از کوینهایی بوده است که توجهات تریدرها و سرمایهگذاران بازار را به خود جلب کرده است. ابتدای عرضه، ارز دیجیتال فوق چنین محبوبیتی نداشت اما با صعود بایننس به صدر لیست صرافیهای بزرگ در بازار ارزهای دیجیتال جهان، ارز اختصاصی آن یعنی توکن bnb نیز صعود قابل توجهی داشت.
کلمه بایننس Binance از دو کلمه انگلیسی Binary و Finance تشکیل شده است. مشتقشدن این کلمه از دو کلمه دیگر بنا به معانی مستقل آنها به همراه استراتژی شرکت میتواند دو معنا و ادعا برای فعالان بازار و سایر رقبا داشته باشد:
- بایننس بزرگترین و برجستهترین صرافی مبادلات مربوط به ارزهای دیجیتالی در سراسر دنیا است.
- توکن BNB یک ارز دیجیتال است که میتواند کمک زیادی به عنوان واسطه به تبدیل ارزهای دیجیتالی به یکدیگر کند. (زیرا جفتهای ارز دیجیتال تنها در تعداد و انواع محدودی در هر صرافی وجود دارند. به همین خاطر برای تبدیل کوینها (ارزهای دیجیتال) به یکدیگر، باید از سکههای (ارزهای) واسط مشهور مانند بایننس کوین و تتر استفاده کرد.)
بایننس از سال 2018 به عنوان بزرگترین صرافی بازار ارزهای دیجیتال شناخته میشود که بیش از 1.4 میلیون تراکنش در ثانیه را پشتیبانی میکند. اصلیترین کاربرد داخلی ارز دیجیتال اختصاصی بایننس، پرداخت کارمزد و هزینههای مربوط به تراکنشهای انجامشده در این صرافی است. اما این ارز استفادههای دیگری نیز دارد که در ادامه مطلب به آنها اشاره میشود.
کاربرانی که ارز دیجیتال بایننس کوین دارند، در صرافی تخفیفهایی در کارمزد نسبت به سایرین خواهند داشت. این استراتژی از سوی صرافی برای تشویق کاربران به استفاده از ارز اختصاصی آن یعنی توکن BNB است. این حربه از سوی شرکت بایننس، یکی از عوامل اصلی گرایش کاربران به استفاده از بایننسکوین بوده است. زیرا در معاملات متوسط و بزرگ، کارمزد پرداختی به شبکه مبلغ قابلتوجهی است که در پرداخت کارمزدها با استفاده از ارز اختصاصی صرافی میتوان تا مقدار قابلتوجهی در کارمزد تخفیف گرفت.
نکات برجسته و مهم در آشنایی با صرافی بایننس و رمزارز BNB
- بایننس کوین ارز دیجیتالی است که توسط صرافی بایننس صادر شده است و با نماد BNB معامله میشود.
- BNB ابتدا بر روی شبکه اتریوم عرضه شد اما هماکنون ارز اختصاصی بایننس است.
- تقریبا هر سه ماه یکبار بایننس یک پنجم از سود خود را صرف خرید مجدد و برنینگ (سوزاندن و از بینبردن همیشگی) رمزارز bnb میکند.
- هدف اصلی از ایجاد این ارز دیجیتال، پرداخت کارمزد معاملات بوده است.
- ارز دیجیتال اختصاصی شبکه بایننس، یکی از محبوبترین و برترین ارزهای دیجیتال در دنیای امروز رمزارزها از نظر حجم معاملات است.
عرضه اولیه (ICO) ارز دیجیتال bnb؛ ورود بایننس کوین به بازار
عرضه اولیه ارز دیجیتال فوق برای اولین بار در 26 ژوئن سال 2017 میلادی آغاز شد و تعدادی توکن به منظور جذب سرمایه به خریداران و فعالان عرضه شد. این عرضه تا 3 ژوئیه همین سال یعنی 11 روز قبل از شروع به کار صرافی بایننس ادامه داشت. در این عرضه، خریداران باید برای خرید 2700 ارز دیجیتال بایننس 1 اتر ETH و برای خرید تعداد بیست هزار کوین بایننس، 1 بیت کوین BTC هزینه میکردند.
در ابتدای امر، رمزارز فوق یک توکن ارز دیجیتال با استاندارد ERC-20 روی شبکه اتریوم با مجموع 200 میلیون توکن bnb بود. تعداد 100 میلیون از این توکنها در عرضه اولیه به تیم بایننس و سرمایهگذاران فرشته فروخته شد. 40 درصد از کل عرضه اولیه یعنی تعداد 80 میلیون کوین به تیم بایننس فروخته شد. 10 درصد از کل توکنها (20 میلیون کوین) به سرمایهگذاران فرشته (سرمایهگذارانی که در مدیریت شرکتهای نوپایی که سهام آنها را خریدهاند، دخالت نمیکنند) فروخته شد. برخی سرمایهگذاران مشهور مانند راجر ور Roger Ver، تعدادی زیادی از کوینها در عرضه اولیه بایننس را برای خود خریداری کردند.
همچنین 100 میلیون توکن دیگر نیز برای عرضه عمومی با قیمت 15 سنت به ازای هر کوین ارائه شد. بنابراین با چنین قیمتی از محل فروش عمومی توکنها رقمی معادل 15 میلیون دلار سرمایه جذب بایننس و پروژه ارز دیجیتال آن شد.
عرضه فعلی به دلیل فرآیند برنینگ (سوزاندن کوینها توسط بایننس) در مقاطع مختلف، کمتر از مقدار یادشده در عرضه اولیه است. حفظ ارزش کوین یکی از دلایلی است که برای آن در مقاطع زمانی مختلف، حجم خاصی از ارزهای دیجیتال سوزانده میشود.
توکنهای اولیه یعنی استاندارد ERC-20 بعد از مدتی با توکنهای BEP-2 بایننس کوین به نسبت یک به یک تعویض شدند. یعنی به ازای هر توکن BNB با استاندارد قبلی، یک توکن در فرمت BEP-2 ارائه شد. در 18 آوریل سال 2019 به طور رسمی راهاندازی شبکه اصلی و فعلی بایننس مستقل از اتریوم اعلام شد. بنابراین کوینهای BEP-2 یعنی نسخه ثانویه بایننس کوین، ارز دیجیتال اختصاصی این شبکه اعلام شد.
در سپتامبر سال 2020، شرکت به طور رسمی از زنجیره هوشمند بایننس BSC رونمایی کرد. BSC یک شبکه است که به طور موازی با شبکه اولیه یعنی زنجیره بایننس Binance Chain کار میکند. بنابراین ارز دیجیتال bnb در حال حاضر میتواند به سه شکل مختلف وجود داشته باشد:
- BNB BEP-2 در شبکه زنجیره بایننس Binance Chain
- BNB BEP-20 در شبکه زنجیره هوشمند بایننس BSC
- BNB ERC-20 در شبکه اتریوم Ethereum
کاربردهای ارز دیجیتال بایننس کوین BNB
ارز دیجیتال اختصاصی بایننس کاربردهای زیادی دارد و هر کاربر بسته به نیاز خود میتواند از آن برای انجام کارهای مختلف استفاده کند. به عنوان مثال میتوان برای پرداخت هزینههای مسافرت و خرید اینترنتی هدیه از این کوین استفاده کرد. بررسیها نشان داده است تاکنون میلیونها ارز دیجیتال بایننس کوین برای پرداخت هزینههای مسافرتی، خرید کالا، وام، پاداش، قراردادهای هوشمند و سایر انواع معاملات پرداخت شده است.
بیشتر بخوانید: قرارداد هوشمند چیست؟
پرداخت کارمزدهای مربوط به معامله نیز یکی از مهمترین موارد استفاده از ارز دیجیتال bnb بوده است. در پلتفرم تریدینگ بایننس، تقریبا بیش از دو میلیون کاربر از رمزارز بایننسکوین برای پرداخت کارمزد معاملات استفاده کردهاند که در اینتراکنشها مجموعا بیش از 40 میلیون توکن bnb در تعداد بیش از 127 میلیارد معامله استفاده شده است.
در معامله رمزارزها در صرافی بایننس، کارمزد هر معامله رقم استاندارد 0.1 درصد از کل تراکنش خواهد بود. البته این رقم ثابت نیست و بر اساس حجم معاملات ماهیانه کاربران و وضعیت دارایی bnb تعیین میشود. دو روش برای پرداخت کارمزد معاملات در صرافی بایننس وجود دارد.
روش اول این است که کاربر از داراییهایی در حال ترید خود برای پرداخت استفاده کند. روش دوم نیز استفاده از توکن BNB برای پرداخت کارمزد تراکنش است. پرداخت با روش دوم میتواند تخفیفهایی برای کاربر به همراه داشته باشد. بنابراین کاربرانی که حجم معاملات زیادی در صرافی بایننس دارند، بهتر است از روش دوم برای پرداخت کارمزدها اقدام کنند.
تخفیف در هزینههای مربوط به کارمزدها از یک برنامه مشخص پیروی میکند. بنابراین قبل از معامله باید جدول کارمزد معاملات توسط کاربران بررسی شود. نکته مهم اینجاست که پلتفرم Binance Futures، برنامه و جدول مربوط به کارمزدها کمی متفاوت است. در این پلتفرم که بازار آینده بایننس نیز شناخته میشود، کاربران میتوانند بیش از میزان موجودی مالی خود معامله کنند! اطلاعات بیشتر درباره جدول نرخها در لینک زیر موجود است.
https://www.binance.com/en/bnb
جدای از هزینهها و کارمزد مربوط به معاملات، ارز دیجیتال bnb عامل قدرتبخشی به Binance DEX (صرافی غیرمتمرکز بایننس) بر روی شبکه زنجیره بایننس و صدها برنامه در حال اجرا بر روی شبکه زنجیره هوشمند بایننس BSC است. این به معنای پتانسیل کاربران برای استفاده از بایننس کوین خارج از پلتفرم تریدینگ (خرید و فروش) بایننس است.
تاکنون بیش از 180 سرمایه دیجیتالی در انواع مختلف بر روی زنجیره هوشمند بایننس BSC منتشر شده است که میلیونها نفر از دارندگان توکن BNB از ارز دیجیتال خود برای فعالیت در این زمینه استفاده کردهاند. در جدول ذیل کاربردهای مهم بایننس کوین قابل مشاهده است.
کاربردهای ارز دیجیتال بایننس کوین
مبادله (تریدینگ) : بسته به محدودیتها در صرافیهای مختلف میتوان از توکن BNB برای تبدیل به سایر انواع ارزهای دیجیتال استفاده کرد. |
پرداخت کارمزد معاملات در صرافی بایننس |
پرداخت کارت اعتباری: پرداخت صورتحسابهای بر پایه رمزارز در Crypto.com |
ابزاری منعطف برای پرداخت مشتریان در ازای کالا |
رزرو هتل و پرواز در سایتهای مشخص |
خرید بلیط لاتاری، خرید هدایای مجازی و… |
سرمایهگذاری در سهام، ETF و سایر داراییهای بعضی پلتفرمها |
وثیقه وام در برخی پلتفرمها |
مزایا و معایب ارز دیجیتال bnb بایننس کوین
سرمایهگذاری در توکن اختصاصی بایننس نیز مانند سایر ارزهای دیجیتالی ممکن است مزایا و معایبی داشته باشد. در جدول زیر، تعدادی از مهمترین مزایا و معایب سرمایهگذاری در بایننس کوین آورده شده است.
مزایا | معایب |
کاربردهای فراوان حتی خارج از پلتفرم بایننس |
کاهش تخفیفهای کاربران بایننس در تراکنشها با گذر زمان |
Burndown یا سوزاندن توکنها به منظور حفظ ارزش |
پذیرش دیرهنگام خرید و فروش رمزارزها با استفاده از ارز فیات |
افزایش قیمتهای مقطعی مناسب برای نوسانگیری تریدرها |
وابستگی فراوان ارزش کوین bnb به اعتباری صرافی بایننس |
تخفیف در کارمزد تراکنشها در صرافی بایننس | حملات سایبری متعدد به بایننس |
محبوبیت و اعتباری بالای بایننس به عنوان ارائهکننده رمزارز بایننس کوین |
عدم پشتیبانی از قراردادهای هوشمند در شبکه زنجیره بایننس Binance Chain |
ارز واسطهای محبوب برای
مبادله و تبدیل سایر ارزها به یکدیگر |
تردیدهای امنیتی و حملههای متعدد هکرها به بایننس |
معاملات سریع و کمهزینه |
بایننس کوین و تردیدها درباره امنیت
بررسی تاریخچه بایننس همراه با نظرات کارشناسان خبره در حوزه امنیت ارزهای دیجیتالی، نشان میدهد که به سادگی نمیتوان این ارز دیجیتال را از نظر امنیتی، تأیید کرد و در بین امنترین ارزها قرار داد. همچنین بررسیهای کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا SEC به عنوان یک نهاد معتبر نشان داده است که امنیت سرمایهگذاری در بایننس به هیچ وجه تضمین نشده است.
حملات متعدد خرابکارانه به بایننس خود یکی از عواملی است که بر این ادعا مهر تأیید میزند. هکرها به دلیل سوراخهای امنیتی که گفته میشود در این شبکه وجود دارد، تاکنون بارها به آن حمله کردهاند. در ماه مارس سال 2018 میلادی، تلاش ناموفقی از سوی گروهی هکر ناشناس برای هک سیستم و سرقت انجام گرفت که منجر به ایجاد برنامه hacker bounty از سوی بایننس شد.
در این برنامه، بایننس رقمی معادل 250 هزار دلار برای ارائه اطلاعات درباره هکرها جایزه گذاشته بود. متأسفانه در ماه می سال 2019 میلادی، مجددا حمله هکرها اتفاق افتاد و منجر به خسارت حدودا 40 میلیون دلاری در بایننس شد. اگرچه تیم اجرایی بایننس همواره در موضوع امنیت بسیار جدی و کوشا است اما ممکن است در اثر حمله هکرها، برخی سرمایهگذاران ضررهای مالی هنگفتی ببینند. بنابراین سرمایهگذاری در بایننس ریسک قابلتوجه و جدی دارد.
همچنین بعضی مخالفان بایننس معتقدند نیازی به استفاده از رمزارز فوق به عنوان گس (کارمزد امنیت شبکه در بلاکچینهایی مانند اتریوم که به ماینرها تعلق میگیرد) زیرا توکنهای فوق، در حال حاضر بر روی بلاکچین اجرا نمیشوند. بنابراین با چنین استدلالی، ارز دیجیتال بایننس کوین به غیر از تخفیف کارمزدها نمیتواند در سایر کاربردها استفاده شود. حال سؤال اینجاست، آیا این موضوع یک ویژگی امنیتی مثبت است یا منفی؟ پاسخ بسیار واضح است، یک امتیاز منفی در بخش امنیت برای بایننس لحاظ میشود.
فرآیند برنینگ؛ چرا بایننس در مقاطع زمانی مختلف تعدادی از کوینهای خود را میسوزاند؟
یکی از برنامههای اصلی بایننس که در سالهای اخیر در مقاطع زمانی مختلف پیگیری شده است، خرید مجدد تعدادی از ارزهای دیجیتال خود و سوزاندن (برنینگ) آنها است. در وایت پیپر ارز دیجیتال bnb به وضوح به این موضوع اشاره شده است و از همان ابتدا چنین استراتژی مد نظر شرکت بوده است. معمولا در دورههای زمانی سه ماهه، این شرکت 2 درصد از سود خود را صرف خرید تعدادی از سکهها و سوزاندن همیشگی آنها میکند.
حال سؤال اینجاست که چرا بایننس چنین کاری انجام میدهد؟ این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ فرآیند برنینگ و سوزاندن کوینها توسط بایننس تا زمانی ادامه خواهد داشت که خرید مجدد و برنینگ، به 50 درصد عرضه توکن BNB از میزان اصلی خود یعنی 100 میلیون توکن باقیمانده برسد.
شرکت برای شفافیت بیشتر، پس از هر بار خرید مجدد و سوزاندن کوینها، به طور رسمی و با عدد و رقم این موضوع را به اطلاع همگان میرساند. پس تا زمانی که 100 میلیون توکن بایننس کوین خرید مجدد شود و سوزانده شود، فرآیند برنینگ در این شبکه ادامه خواهد داشت.
یکی از برنینگهای قابلتوجه در بایننس در 15 آوریل سال 2018 اتفاق افتاد. در این فرآیند تعداد 2 میلیون و 220 هزار و 314 توکن BNB خرید مجدد شد و سوزانده شد. حال قرار است به چرایی این کار توسط بایننس پرداخته شود. پشت ایده برنینگ در شبکه بایننس، یک استراتژی فوقالعاده قدرتمند قرار گرفته است.
با کاهش تعداد توکنهای در گردش در بازار، قیمت ارز دیجیتال بایننس کوین بالاتر میرود. البته این موضوع با فرض ثابتبودن میزان تقاضا است که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد حتی ممکن است تقاضاها بالاتر برود. در این صورت و با شوکهای دورهای سه ماهه از سوی بایننس، ارزش ارز دیجیتال شبکه قطعا افزایش خواهد یافت. حال اگر به دلیل افزایش محبوبیت و عمومیت استفاده از بایننس نیز تقاضاها برای خرید افزایش پیدا کند، ارزش ارز اختصاصی Binance به مراتب بیشتر خواهد شد.
در شکل زیر میتوان روی نمودار تعداد کوینهای سوزاندهشده بایننس را از ابتدا تا به امروز مشاهده کرد. همچنین در جدولی پس از آن، شش فرآیند برنینگ اخیر در بایننس ارائه شده است. تا زمان نگارش مقاله یعنی ماه ژوئن سال 2021 میلادی، تعداد 30,567,063 توکن BNB سوزانده شده است و فرآیند برنینگ تا سوزاندن قریب به 70 میلیون سکه دیگر ادامه خواهد داشت.
مرحله برنینگ | تاریخ | تعداد سکههای سوزاندهشده |
مرحله دهم؛ اولین برنینگ 2020 |
18 ژانویه 2020 | 2,216,888 BNB |
مرحله یازدهم؛ دومین برنینگ 2020 |
18 آوریل 2020 | 3,373,988 BNB |
مرحله دوازدهم؛ سومین برنینگ 2020 |
18 جولای 2020 | 3,477,388 BNB |
مرحله سیزدهم؛ چهارمین برنینگ 2020 |
17 اکتبر 2020 | 2,253,021 BNB |
مرحله چهاردهم؛ اولین برنینگ 2021 |
19 ژانویه 2021 | 3,619,888 BNB |
مرحله پانزدهم؛ دومین برنینگ 2021 |
16 آوریل 2021 | 1,099,888 BNB |
تأثیر برنینگ و سوزاندن کوینها بر روی قیمت BNB
تأثیر توکن سوزی بر روی قیمت ارزهای دیجیتال از نظر منطقی و تئوری به راحتی قابل اثبات است. همین که عرضه کاهش مییابد به صورت طبیعی ارزش ارز دیجیتال بالاتر میرود یا حداقل حفظ میشود. اما بسیاری از کاربران و فعالان عرصه خرید و فروش ارزهای دیجیتالی، ذهن عملگرا دارند و تنها با مشاهده نتایج این تأثیر را باور میکنند.
بررسی قیمت رمزارز بایننس کوین قبل و بعد از برنینگ به خوبی میتواند به چنین افرادی تأثیر سوزاندن سکهها در افزایش قیمت را نشان دهد. بررسی نمودارها قبل و بعد از برنینگهای دورهای بایننس، نشان میدهد که قیمت این رمزارز به شکل قابلتوجهی بعد از هر بار سوزاندن افزایش مییابد و اندکی بعد کمی ریزش میکند. اما قیمت حتی پس از این ریزش کوچک بالاتر از قیمت اولیه قبل از برنینگ است.
بررسی تاریخچه قیمت، نوسانات قیمتی و قیمت فعلی ارز دیجیتال bnb
در حال حاضر ارز دیجیتال بایننس در حال عبور از سومین سیکل (چرخه) مهم خود از نظر قیمت در بازار است. اولین چرخه بازار بایننس کوین در سال 2017، روز 17 نوامبر با ارزش هر کوین 0.5 دلار آغاز شد. پس از مدتی، قیمت BNB تنها در 67 روز، نزدیک به 5000 درصد افزایش یافت. در این سیکل، کوین فوق توانست قیمت 25.18 دلار را در روز 12 ژانویه 2017 لمس کند. این قیمت تا ماه آوریل سال 2019، بالاترین حد قیمتی توکن BNB بود.
اما پس از رسیدن به رقم 25.18 دلار، ارز دیجیتال بایننس طی 329 روز بیش از 84 درصد از ارزش خود را به صورت تدریجی از دست داد. اما این کاهش شدت صعود اولیه را نداشت و در مدت زمانی نزدیک به 1 سال به صورت تدریجی با شیب ملایم اتفاق افتاد. اوج تراژدی قیمت ارز دیجیتال بایننس در 7 دسامبر سال 2018 بود که قیمت هر کوین به 4.12 دلار رسید. پس از این فعل و انفعالات، بایننس وارد سیکل دوم قیمتی خود شد.
تغییرات قیمت در چرخه دوم بسیار آرامتر بود و در بازههای زمانی طولانیتری با شیب کمتر همراه بود. قیمت توکن BNB در یک دوره 197 روزه، 861 درصد افزایش یافت. در اواخر این دوره و در روز 22 ژوئن 2019، ارز دیجیتال بایننس کوین به یک اوج جدید در عدد 39.59 دلار رسید. رقمی که تا دسامبر سال 2020، بالاترین ارزش ثبتشده برای کوین یادشده بوده است.
اما پس از ثبت این نقطه عطف، مجددا مانند سیکل اول کاهشهای تدریجی قیمت رمزارز بایننس آغاز شد و در یک دوره نسبتا طولانی 265 روزه، 84 درصد از ارزش مجددا از دست رفت. این کاهش تا جایی ادامه داشت که توکن BNB به پایینترین قیمت قبلی خود یعنی 4.12 دلار در سال 2018 نزدیک شده بود و بسیاری پیشبینی میکردند قیمت آن به پایینتر از این رقم نیز سقوط خواهد کرد.
اما این اتفاق رخ نداد و قیمت ارز دیجیتال bnb پس از رسیدن به عدد 6.3 دلار در 13 مارس 2020، وارد یک سیکل دیگر شد. سیکل سوم و چرخه فعلی مه نوسانات بسیار شدیدی را از نظر قیمتی برای این کوین به همراه داشت.
سیکل سوم قیمت کوین بایننس؛ آخرین تغییرات، قیمت و ارزش بازار فعلی
سیکل سوم با پایینتر حد سیکل دوم قیمت رمزارز فوق آغاز شد و همچنان ادامه دارد. در این سیکل توکن BNB بدون اصلاح قیمت و ریزش اساسی نزدیک به 693 درصد نیز در مقطعی افزایش داشته است. قیمت این رمزارز در سیکل سوم با عبور از حد بالای قبلی به محدوده پشتیبانی رسید و تحلیلگران پیشبینی میکردند با حفظ این محدوده، قیمت مجددا سیر صعودی داشته باشد.
قیمت رمزارز بایننس کوین در 4 فوریه 2021 به عدد 55.4 رسید. از این تاریخ قیمت با جهشهای ممتد صعودی مجددا شروع به افزایش کرد و قیمت ارز دیجیتال بایننس کوین برای اولین بار در تاریخچه قیمتی خود در 10 فوریه 2021 از 100 دلار عبور کرد. با ورود به عدد 195 دلار در نوزدهمین روز از همین ماه، کوین بایننس وارد دنیای جدیدی از قیمتها در بازار رمزارزها شد.
یک روز بعد با جهشی شگفتانگیز، قیمت به 332 دلار رسید اما روز بعد یعنی 21 فوریه مجددا کاهش شدید داشت و به عدد 254 دلار سقوط کرد. پس از این تغییرات در ماه مارس قیمت هیچگاه به کانال پایینتر از 200 دلار سقوط نکرد و برای مدتی بین 200 تا 300 دلار نوسان میکرد.
در ماههای آوریل و می مجددا افزایش قیمتها شروع شد و قیمت ارز دیجیتال بایننس در 4 می 2021 به رقم قابلتوجه و تاریخی 676 دلار رسید. اما همانطور که میشد از رویه سیکلهای قبلی پیشبینی کرد، قیمت ارز در اواخر همین ماه تا 261 دلار نیز کاهش یافت که نوسانات کاهشی بسیار شدیدی را تجربه کرد. اما با شروع صعود مجدد به محدوده کانال 400 دلار رسید و دو بار در 3 و 4 ژوئن 2021 از آن عبور کرد. هماکنون قیمت این ارز در محدوده 390 تا 410 دلار است.
در حال حاضر و در زمان نگارش مقاله، کل عرضه در گردش رمزارز یادشده 153,432,897 BNB است که معادل 90 درصد از کل عرضه فعلی بایننس یعنی 169,432,897 کوین است. در حالت فعلی، این ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار در رتبه چهارم از رتبهبندی کلی رمزارزهای فعال در دنیا قرار دارد. ارزش بازار فعلی بایننس کوین، 61 میلیارد و 775 میلیون دلار است که اختلاف کمی با تتر در رتبه سوم با 62 میلیارد و 314 میلیون دلار دارد.
نحوه خرید ارز دیجیتال بایننس کوین
در خرید ارز دیجیتال bnb باید دو استراتژی متفاوت را در نظر گرفت. در حالت اول، فردی مالک تعدادی ارز دیجیتالی دیگر است که میخواهد با استفاده از آنها اقدام به خرید ارز دیجیتال بایننس کند. در حالت دوم نیز خبری از سایر ارزهای دیجیتال نیست و کاربر میخواهد رمزارز BNB را خریداری کند.
در حالت اول کسی که مالک بیت کوین، اتریوم یا سایر آلت کوینها است میتواند به راحتی در صرافی با استفاده از جفتارزیهای رمزارزهایی که دارد، اقدام به تبادل با بایننس کوین کند. فرض کنید کاربری دو رمزارز ریپل XRP و کاردانو ADA دارد و میخواهد برای خرید ارز دیجیتال BNB با استفاده از آنها اقدام کند. با انجام 5 مرحله میتواند رمزارز فوق را خریداری کند:
- ایجاد حساب کاربری و ثبتنام در بایننس Binance از طریق لینک زیر
- فعالسازی تأیید هویت دو عاملی 2FA با استفاده از اپلیکیشن تولید کد بر روی موبایل
- تأیید اعتبار با ارسال یک عکس تاریخدار و مدارک هویتی کاربر
- ارسال کوینهای ریپل و کاردانو به آدرس حساب صرافی بایننس
- مراجعه به قسمت Exchange در صرافی بایننس و شروع تبدیل ریپل و کاردانو به ارز دیجیتال bnb با استفاده از جفتارزها
در حالت دوم کاربری بدون دراختیارداشتن سایر ارزهای دیجیتال قصد خرید بایننس کوین را دارد. بایننس ابتدا از قابلیت خرید مستقیم ارزهای دیجیتالی با استفاده از پولهای رایج مانند دلار، یورو و… (ارزهای فیات) پشتیبانی نمیکرد. اما اخیرا این امکان فراهم شده است و کاربران میتوانند مستقیما با استفاده از ارز فیات خود، توکن BNB خریداری کنند.
همچنین بخوانید: ارز فیات یا پول فیات چیست؟ 15 ارز فیات مشهور
در حالت قبلی هم خرید با یک واسطه انجام میشد. یعنی کاربر به دلیل عدم پشتیبانی بایننس از خرید با ارز فیات، مجبور بود از طریق کیف پول یا سایر صرافیهایی که از قابلیت خرید ارز دیجیتال با استفاده از ارز فیات پشتیبانی میکردند (مانند Coinbase)، سایر ارزهای دیجیتالی معتبر مانند لایت کوین، بیت کوین، اتریوم و …. را خریداری کند.
سپس باید آنها را به آدرس حساب صرافی خود ارسال میکرد و در نهایت نیز در بایننس میتوانست آنها را تبدیل به بایننس کوین کند. اما امروزه با اضافهشدن قابلیت مستقیم خرید رمزارز با پول مستقیم از طریق کارت اعتباری، حساب بانکی و…. نیازی به استفاده از ارزهای واسط برای خرید توکن اختصاصی بایننس نیست.
صرافیهای معتبر برای خرید و فروش ارز دیجیتال بایننس کوین
با توجه به این موضوع که ارز دیجیتال فوق متعلق به خود صرافی بایننس است، در اکثر جفتهای ارزی صرافی یادشده در رتبه اول از نظر حجم معاملات انجامشده ارز دیجیتال bnb قرار گرفته است. تعدادی از جفتهای ارزی برتر در صرافیهای برتر در این قسمت بیان شدهاند:
- جفت ارز بایننس کوین و تتر BNB/USDT در صرافی بایننس با 809 میلیون دلار (34.7 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و استیبل کوین بایننس BNB/BUSD در صرافی بایننس با 251 میلیون دلار (10.8 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و بیت کوین BNB/BTC در صرافی بایننس با 72 میلیون دلار (3.09 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و اتریوم BNB/ETH در صرافی بایننس با 33.4 میلیون دلار (1.44 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز آتا و بایننس کوین ATA/BNB در صرافی بایننس با 33.3 میلیون دلار (1.43 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و یورو BNB/EUR در صرافی بایننس با 26.5 میلیون دلار (1.14 درصد کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و دلار آمریکا BNB/USD در صرافی اف تی ایکس FTX با 18.9 میلیون دلار (0.82 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و دلار آمریکا BNB/USD در صرافی بایننس یو اس US با 16.3 میلیون دلار (0.7 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و ترای BNB/TRY در صرافی بایننس با 16 میلیون دلار (0.69 درصد از کل معاملات)
- جفت ارز بایننس کوین و تتر BNB/USDT در صرافی گیت آیو io با 11.5 میلیون دلار (0.5 درصد از کل معاملات)
همانطور که مشاهده شد اکثر جفتارزیهای برتر ارز دیجیتال bnb از نظر حجم ارزشی معاملات متعلق به صرافی بایننس هستند. به طوری که از میان 20 جفتارزی برتر از نظر حجم معامله تنها 4 مورد متعلق به صرافی بایننس نیست. رتبههای 7، 10، 12 و 14 که به ترتیب در اختیار صرافیهای اف تی ایکس FTX، گیت آیو Gate.io، کوکوین KuCoin (با جفت ارز بایننس کوین و تتر) و مجددا FTX (با جفت ارز بایننس کوین و تتر) است.
کیف پولهای پیشنهادی برای نگهداری ارز دیجیتال bnb
- کیف پول لجر Ledger؛ سایت https://www.ledger.com/
- کیف پول ترزور Trezor؛ سایت https://www.trezor.io/
- کیف پولMath ؛ سایت http://www.mathwallet.org/cn/
- کیف پول تراست والت Trust؛ سایت https://www.trustwallet.com/
- کیف پول سیف پال Safepal؛ سایت https://www.safepal.io/
- کیف پول بایننس چین Binance Chain؛ سایت https://www.binance.org/
بیشتر یاد بگیرید: آموزش کیف پول بایننس
محل نگهداری توکن BNB از نظر ریسکهای امنیتی شما در سرمایهگذاری، اهمیت بسیار زیادی دارد. توصیه میشود کاربران هیچگاه در صورتی که قصد خرید و فروش ارزهای دیجیتال خود را ندارند، آنها را در صرافی ارز دیجیتال و حسابهای صرافی یا بروکر (کارگزاری) نگهداری نکنند. زیرا اکثر حملات در بستر همین پلتفرمها انجام میشود و ریسک از دسترفتن سرمایه در آنها بالا است.
تعداد شش کیف پول در قسمت بالا پیشنهاد شده است که تجربه کاربران نشان داده است برای ذخیرهسازی بایننس کوین مناسب هستند. البته در میان همین موارد هم میتوان از نظر امنیتی تقسیمبندیهایی انجام داد. مثلا کیفپولهای سختافزاری موارد 1 و 2 که امنیت بالاتری از بقیه دارند اما قیمت خرید آنها هم بالاست. کیف پولهای ترزور وان و نانو لجر ایکس یا نانو لجر اس پیشنهادات عالی برای نگهداری مطمئن ارزهای دیجیتالی از جمله بایننس کوین هستند.
کلام آخر؛ سرمایهگذاری در بایننس کوین
ارز دیجیتال bnb نیز مانند سایر ارزهای دیجیتالی مشهور موجود در بازار، نه خالی از ریسک سرمایهگذاری است و نه خالی از پتانسیل سوددهی. یکی از استراتژیهای اصلی بسیاری از تریدرهای حرفهای استفاده از خرید و فروش قبل و بعد از هر دوره برنینگ کوینها در بایننس است. از این رو سرمایهگذاری در این ارز دیجیتال میتواند سودهای هنگفتی برای تریدرهای کاربلد و آگاه داشته باشد. اما شاید دریافت چنین سودهایی برای تازهواردها یا کسانی که در شروع کار خود مستقل و بدون سیگنال سرمایهگذاری میکنند، امکانپذیر نباشد.
از طرفی باید ریسکهای سرمایهگذاری در بایننس را نیز در نظر گرفت. بایننس بدون شک یکی از اصلیترین اهداف حملههای هکرها در بازار ارزهای دیجیتالی است. همین عامل میتواند ریسک سرمایهگذاری در ارز دیجیتال آن را نیز که مورد حمایت صرافی و شرکت است، افزایش دهد.
تصمیم نهایی با کاربران است. زیرا باید پتانسیل سوددهی و مزایای بایننس مانند تخفیف در کارمزدها با استفاده از پرداخت آنها با ارز دیجیتال bnb از یک طرف و ریسکهای امنیتی آن نیز از طرف دیگر در ترازوی شخصی هر کاربر قرار داده شوند. همچنین باید در نظر داشت که میزان سرمایه مورد نظر کاربر برای ورود به ترید بایننس کوین چقدر است. زیرا گاهی با بالابودن سرمایه ممکن است ریسکها و خطرات سرمایهگذاری در توکن BNB به مزایا و منافع آن چربش داشته باشد.
در چنین شرایطی توصیه میشود محتاطانه عمل کرد و سرمایه را بخش به بخش وارد بازار کرد. البته برخی کارشناسان به طور کلی ورود به سرمایهگذاری در ارز دیجیتالی اختصاصی بایننس را با سرمایههای حتی متوسط اشتباه میدانند! برخی دیگر با استناد به افزایش قیمت نجومی این کوین خصوصا در سال 2021، آیندهای درخشان برای آن پیشبینی کردهاند. به هر حال، تصمیمگیری با خود کاربر است.
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
نام صرافی | تخفیف کارمزد | vpn یا vps | لینک ثبت نام |
---|---|---|---|
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
امتیاز شما به این محتوا
میانگین امتیازات: / 5. تعداد امتیاز:
اولین نفری باشید که به این محتوا امتیاز می دهد
دیدگاهتان را بنویسید