امروزه با داغ‌شدن اخبار و سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال، آشنایی با اصطلاحات تخصصی و مفاهیم بنیادین دنیای ارزهای دیجیتال برای جلوگیری از فهم و درک غلط از آن‌ها یک ضرورت بزرگ است. بروکر ارز دیجیتال، صرافی و کیف‌پول هر سه کدخط‌هایی هستند که به دلیل اطلاعات غلط بسیاری آن‌ها را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند.

در این میان بروکرهای ارز دیجیتال به دلیل کم‌تر مطرح‌بودن در بازار ارزهای دیجیتال ناشناخته‌تر از صرافی و کیف پول ارز دیجیتال هستند. طبیعی است که با ارائه اطلاعات اشتباه یا عدم وجود اطلاعات کافی درباره بروکر (کارگزاری) برداشت‌های غلط از مفهوم و نحوه عملکرد آن افزایش یابد.

در این مطلب سعی شده است تا با بیان چیستی کارگزاری ارز دیجیتال، تفاوت‌های آن به جهت تمایز با صرافی بیان شده است. همچنین مباحثی مانند مزایا و معایب کارگزاری‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال و نحوه افتتاح حساب و خرید و فروش در بروکرها نیز بیان می‌شوند.

علاوه بر این موارد، در این مطلب سعی می‌کنیم به دو سؤال بسیار مهم هم پاسخی روشن بدهیم: بهترین بروکر برای ترید ارز دیجیتال نیز کدام است؟ آیا امکان استفاده از بروکر ارز دیجیتال برای ایران وجود دارد؟

بروکر ارز دیجیتال چیست؟

بروکر یا کارگزاری ارز دیجیتال که در زبان انگلیسی با کلمه Broker شناخته می‌شود به کارگزاری‌هایی در بازارهای مالی بزرگ دنیا گفته می‌شود که قابلیت خرید و فروش رمزارزها در آن‌ها وجود دارد. البته در بسیاری از اوقات به دلیل قابلیت‌های مشابهی که برخی صرافی‌های ارزهای دیجیتال و کارگزاری‌ها دارند، حتی متخصصان صنعت بلاکچین نیز قادر به کشف تفاوت‌های اصلی این دو بستر نیستند و در تمایز آن‌ها دچار اشتباه می‌شوند.

تفاوت‌ های صرافی ارز دیجیتال با بروکر ارز دیجیتال

امروزه هرکسی که کوچکترین ارتباط یا پیگیری از بازارهای بزرگ مالی دنیا داشته باشد، نام ارزهای دیجیتال یا همان ارزهای رمزنگاری‌شده را شنیده است و کمابیش با مفهوم و کارکرد آن‌ها آشنا است. ابزارهایی که قرار است پول فعلی و کاغذی (ارزهای فیات) را در آینده کنار بزنند و به اصلی‌ترین شکل پول در جهان تبدیل شوند.

مفهوم ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۰۹ به طور رسمی با معرفی اولین ارز دیجیتال به نام بیت کوین روی بلاکچین بیت کوین شکل گرفت. اما برای عوام جامعه و افرادی که تحلیلگر، توسعه‌دهنده یا سرمایه‌گذار حرفه‌ای در بازارهای مالی نبودند، موضوعی جدی نبود. اما از سال ۲۰۱۷ و با انفجار بازار ارزهای دیجیتال، سیل ورود عامه مردم دنیا به بازار ارزهای دیجیتال آغاز شد.

در کشور ما ایران نیز تحت تأثیر نوسانات شدید در ابتدای سال‌ ۲۰۲۰ و در مقاطع مختلف در سال ۲۰۲۱، تمایل به حضور در بازار ارزهای دیجیتالی شدیدا افزایش یافت. بنابراین سرمایه‌گذاران یا کسانی که تنها به قصد خرید و فروش (ترید) ارزهای دیجیتال وارد بازار شدند، به دنبال بستری برای خرید، ذخیره‌سازی یا فروش ارزهای دیجیتال هستند.

به طور کلی امروزه دو بستر برای انجام این کار وجود دارد:

  1. بروکر ارز دیجیتال یا همان کارگزاری رمزارزها
  2. صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج ارزهای دیجیتال

با بیان تمایزها و تفاوت‌های این دو بستر در ادامه مطلب، کاربران متوجه مفهوم عملکرد و ماهیت هرکدام می‌شوند و می‌توانند برای ادامه راه خود در بازار ارزهای دیجیتال، مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنند.

ایجاد حساب کاربری و احراز هویت در صرافی و کارگزاری ارز دیجیتال

افتتاح حساب در صرافی‌ یا اکسچنج ارز دیجیتال بسیار ساده است و موضوع پیچیده‌ای نیست. کاربر در سایت صرافی با ارائه یک ایمیل معتبر می‌تواند فرآیند ثبت نام را آغاز کند و با دریافت ایمیل تأییدیه و تعیین رمز عبور، حساب کاربری در صرافی ایجاد می‌شود. پس از این کار، مهم‌ترین گام تا فعال‌شدن قابلیت خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای کاربر، احراز هویت است.

البته مواردی وجود دارند که نیاز و اجباری در تأیید آن‌ها نیست. البته مرحله احراز هویت نیز در تمام صرافی‌های ارز دیجیتالی وجود ندارد. معمولا صرافی‌هایی که در آن‌ها ارزهای فیات (پول‌های کاغذی) یا قابلیت خرید و فروش ارزهای دیجیتال با آن‌ها وجود دارد، به نوعی از کاربران می‌خواهند که هویت خود را در صرافی تأیید کنند.

برای احراز هویت معمولا از روش‌هایی مانند تماس تصویری، عکس رنگی چهره در شناسنامه، شناسنامه اسکن‌شده یا یک پروسه کامل KYC (یک متد خاص برای احراز هویت مشتری) به ویژه برای زمانی که مشتری درخواست استفاده از محدودیت‌های مالی بالاتر را دارد، استفاده می‌شود. اعلام نتیجه احراز هویت مشتری ممکن است چندین ساعت یا حتی گاهی اوقات تا چند روز هم طول بکشد.

نکته جالب اینجاست که بزرگترین صرافی امروزی ارزهای دیجیتال در جهان یعنی اکسچنج بایننس Binance، اجازه می‌دهد تا بدون انجام پروتکل KYC و با محدودیتی خاص خرید و فروش ارزهای دیجیتال را انجام دهید. محدودیت صرافی بایننس برای انجام مبادلات بدون احراز هویت به این شکل است که در یک ۲۴ ساعت تنها اجازه خرید و فروش دو عدد کوین (سکه) از ارز دیجیتال بیت کوین که با نماد BTC شناخته می‌شود را می‌دهد. اما برای انجام معاملات بزرگتر از این محدوده، حتی در بایننس نیز باید مراحل احراز هویت و تأیید را بگذرانید.

در بازار گاوی (نوسانات افزایشی شدید ارزهای دیجیتال در بازار) در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، برخی از صرافی‌ها فرآیند تأیید هویت کاربران جدید را بسیار طولانی‌تر کرده بودند و برخی دیگر نیز هیچ علاقه‌ای به ثبت حساب‌های جدید نشان نمی‌دادند.

در طرف مقابل، ثبت‌ نام در بروکر ارز دیجیتال نیز بسیار ساده است اما برای شروع فعالیت و انجام معاملات حتما باید مراحل احراز هویت پشت سر گذاشته شوند. در احراز هویت در بروکر و صرافی‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد. این تفاوت‌ها به دلیل الزامات قانونی فعالیت کارگزاری‌ها و قراردادهای آن‌ها ایجاد شده‌اند. الزامات قانونی به این دلیل است که فعالیت کارگزاری‌ها به طور مستقیم و رسمی زیر نظر نهادهای قانونی مختلف کشوری و بین‌المللی است.

به همین دلیل در برخی کارگزاری‌ها علاوه بر مدارک هویتی مانند شناسنامه و اسکن عکس آن، مدارکی مانند قبض برق یا آب یا اجاره‌نامه را برای اثبات و تأیید هویت با استفاده از محل سکونت درخواست می‌کنند. بنابراین احراز هویت در کارگزاری اجباری است اما در صرافی می‌تواند اختیاری یا حداقل آسان‌تر باشد. از نظر زمانی اما گاهی اوقات کارگزاری‌ها رسیدگی به مراحل انجام‌شده احراز هویت توسط کاربر را سریع‌تر انجام می‌دهند و حساب را در زمان کمتری تأیید می‌کنند.

گاها مشاهده شده است که یک بروکر ارز دیجیتال، مدارک هویتی و فرآیند تأیید هویت را تنها در ۳۰ دقیقه نهایی کرده است. به محض تأیید مرحله احراز هویت، حساب کاربری کاربر برای انجام خرید و فروش ارزهای دیجیتالی آماده است.

تفاوت کارگزاری با صرافی ارز دیجیتال در برداشت از حساب و سپرده

سپرده‌گذاری و تبدیل پول (ارزهای فیات مانند دلار، پوند، کرون و…) به ارزهای دیجیتال به راحتی امکان‌پذیر نیست. بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال، چنین قابلیتی ندارند و کاربر نمی‌تواند مستقیما با استفاده از پول ارز دیجیتال خریداری کند. اما می‌تواند با یک واسطه به نام کیف پول این کار را انجام دهد و ارزهای دیجیتالی را به آدرس حساب کاربری خود در صرافی ارسال کند. روش‌های دیگری هم برای خرید اولیه ارزهای دیجیتال جهت انتقال به حساب صرافی وجود دارد که معمولا کارمزد معامله بالایی دارند.

همچنین واریز پول حاصله از معاملات انجام‌شده در بستر صرافی می‌تواند سخت باشد. زیرا بسیاری از بانک‌ها به دلیل محدودیت‌های قانونی و عدم اطمینان از منشأ معاملات، چنین پول‌هایی را قبول نمی‌کنند.

یکی از بزرگترین مزایای استفاده از کارگزاری ارز دیجیتال نسبت به صرافی در همین بخش برداشت از حساب و سپرده است. کارگزاری‌ها معمولا روش‌های زیادی برای سپرده‌ مشتریان خود ایجاد می‌کنند. در بروکرها کاربران می‌توانند ارزهای دیجیتالی را با استفاده از کیف پول‌های الکترونیکی یا کارت‌های اعتباری خرید کنند.

همچنین تعرفه و کارمزد تراکنش‌ها خصوصا در برداشت از حساب در بروکرها بسیار مناسب‌تر از صرافی‌های ارز دیجیتال است. معمولا برای امور مربوط به برداشت وجه در صرافی‌ها ممکن است کارمزد ۵ تا ۶ درصدی از کاربر طلب شود. این در حالی است که در بروکرهای ارز دیجیتال این رقم معمولا بین ۰ تا ۳ درصد است.

تفاوت‌های بروکرهای ارز دیجیتال با صرافی در خرید و فروش

خرید و فروش در اکسچنج‌های ارز دیجیتال بسیار آسان‌تر از بروکرها است. در صرافی‌های ارز دیجیتال تنها کاری که کاربر باید برای شروع فرآیند تریدینگ (خرید و فروش) ارزهای دیجیتال انجام دهد، انتخاب ابزار مناسب، بازکردن نمودارهای قیمتی و تحلیلی و بررسی قیمت به صورت دوره‌ای و لحظه‌ای است.

اما ابزارهایی که یک بروکر ارز دیجیتال برای تحلیل و بررسی قیمت رمزارزها در اختیار کاربر قرار می‌دهد، نسبت به ابزارهای یک صرافی محدودیت کمتری دارند. پلتفرم‌های تریدینگ مورد استفاده در بروکرها پروتکل‌ها، توابع و ابزارهای مناسبی برای تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال در اختیار کاربر قرار می‌دهند. در حالی که در صرافی‌ها چنین امکاناتی معمولا بسیار محدودتر است.

نقطه دیگر تفاوت در خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی و بروکر، تنوع و گستردگی انواع مختلف ارزهای ارائه‌شده برای خرید و فروش است. در صرافی‌هایی مانند بایننس بیش از صد ارز دیجیتال و معاملات مربوط به آن‌ها به صورت رسمی پشتیبانی می‌شوند.

اما کارگزارها معمولا فقط ارزهای دیجیتالی مشهور و محبوب را ارائه می‌دهند. در چنین شرایطی ممکن است عدم حضور ارزهای دیجیتال سودآور و نوپا در بروکرها، کاربران را از دریافت سودهای خرید و فروش آن‌ها محروم کند. البته لیست ارزهای قابل خرید و فروش در کارگزاری‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. اما همگی آن‌ها معمولا ارزهای محبوب مانند بیت کوین و اتریوم را پشتیبانی می‌کنند.

در بروکرهای ارز دیجیتال معمولا اسپرد Spread محدود است. این شاخص که با نام اسپرد خرید و فروش Bid-Ask Spread نیز شناخته می‌شود، نشان‌دهنده تفاوت قیمت درخواستی و قیمت پیشنهادی برای ترید یک رمزارز است. شاخص فوق در بازار ارزهای رمز‌نگاری‌شده ممکن است تا چندصد دلار نیز افزایش داشته باشد.

همچنین در بسترهایی نظیر R Trader، بروکر ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای از جمله ویژگی استراتژی‌ساز فراهم کرده است که به طور خودکار و بدون استفاده از هیچ کدی، استراتژی تریدینگ ایجاد می‌کنند. با استفاده از این ویژگی کاربر قادر است روبات‌هایی برای خرید و فروش رمزارزها ایجاد کند که عملکرد مؤثر او را در معاملات به شدت افزایش می‌دهند.

امنیت؛ دیگر تفاوت مهم در یک کارگزاری ارز دیجیتال با یک صرافی رمزارز

شاید علاقه‌مندان و کاربران صنعت بلاکچین با اخبار مربوط به هک‌های کوکوین KuCoin، هیت بی تی سی HitBTC یا مت گاکس Mt.Gox اطلاعاتی داشته باشند. اما بسیاری از تازه‌واردهای صنعت بلاکچین و سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال ممکن است چیزی درباره این حمله‌های خطرناک چیزی ندانند. این‌ها بزرگ‌ترین موارد و مصادیق حمله به صرافی‌های ارزهای رمزنگاری‌شده و سرقت سرمایه‌های دیجیتالی هستند.

حتی بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین صرافی‌ها مانند بایننس نیز امروزه همچنان هدف حملات هکرها و بدافزارها هستند. درز اطلاعات مشتریان و دزدیده‌شدن آن‌ها در گذشته در صرافی بایننس که با کلیدواژه Binance KYC شناخته می‌شود می‌تواند گواهی دیگر بر ادعای حمله‌های موفقیت‌‌آمیز هکرها به صرافی‌های ارزهای دیجیتالی باشد.

اکسچنج‌های ارزهای دیجیتالی همواره در معرض خطر حمله هکرها بوده‌‌اند. این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت. البته این جملات به معنای مصونیت بروکر ارز دیجیتال از حمله هکرها نیست. تفاوت این دو در امنیت، قانونی‌بودن و تحت نظارت‌بودن بروکرها است که باعث می‌شود آن‌ها برای حفاظت از سرمایه‌های دیجیتالی به مشتریان خود دستورالعمل‌هایی پیشنهاد کنند.

همچنین حسابرسی مالی بروکرها توسط مجموعه‌های بزرگ و سخت‌گیری مانند SEC یا FCA با دقت فراوان بررسی می‌شود. طبیعی است که در این حالت مشتری احساس راحتی خیال بیشتری نسبت به یک صرافی ارز دیجیتالی که معاملات ناشناخته به صورت متمرکز در آن انجام می‌شود، خواهد داشت. البته طبیعی است که در بعضی معاملات، ریسک امنیتی بالاتر در صرافی منجر به سود مالی بیشتر نیز می‌شود.

نکته منفی دیگری که در صرافی وجود دارد، مسائل و مشکلات ایجادشده مربوط به کاستدی یا حضانت ارزهای دیجیتال است. با خرید و فروش در فضای صرافی‌ها، آن‌ها به منظور سودآوری حضانت یا کاستدی ارزهای دیجیتالی را از صاحبان آن‌ها به نفع خود سلب می‌کنند. مشکلی که در بروکرها وجود ندارد و در کارگزاری همه چیز مطابق با قرارداد پیش خواهد رفت.

تفاوت صرافی با بروکر ارز دیجیتال در درآمدها

مقایسه درآمد در هردو بستر شباهت‌ها و تفاوت‌های دارد. مثلا تعرفه و کارمزد تراکنش‌ها و معاملات به صورت مشترک در هر دو پلتفرم برای مالکان آن سودآوری می‌کند. اما برخی رویکردهای بروکرها با صرافی‌ها در برخورد با مشتریان متفاوت است. صرافی‌ها معمولا تریدرها را با استفاده از جفت‌ارزهای مختلف مانند بیت کوین/دلار آمریکا یا بیت کوین/تتر جذب خود می‌کنند که با توجه به عمق نسبتا کم بازار و نقدینگی آن‌ها، اسپردهای گسترده‌‌ای دارند.

صرافی‌ها معمولا کارمزدهای بیشتری برای معاملات، برداشت‌ها و حتی گاهی سپرده‌گذاری‌ها دریافت می‌کنند. اما در طرف مقابل، کارگزار کارمزد برداشت و معامله کمتری از مشتریان خود دریافت می‌کند. اما بخش اعظم درآمد کارگزاری‌ها از تراکنش‌ها و معاملات بسیار سنگینی است که در بستر آن‌ها صورت می‌گیرد.

در این صورت اگر کارمزدها را مقایسه کنیم، بازهم تفاوت قابل‌توجهی بین درآمد کارگزار و صرافی در ارزهای دیجیتال مشاهده نمی‌کنیم. اما به هرحال این کارمزد پایین‌تر می‌تواند یک مزیت بزرگ برای بروکرهای ارز دیجیتال نسبت به اکسچنج‌ها باشد.

مزایا و معایب بروکر ارز دیجیتال

مزایا معایب
رابط کاربری و ساختار ساده مناسب برای تازه‌واردان تریدینگ ارز دیجیتال تنوع بسیار پایین‌تر ارزهای دیجیتالی ارائه‌شده
از سوی کارگزار
خرید و فروش ارزهای دیجیتالی با استفاده از ارز فیات و سایر روش‌های پرداخت مانند کارت اعتباری و… عدم وجود ویژگی‌هایی مانند لیمیت اردر،
استاپ لاس و مارجین تریدینگ
ابزارهای تحلیلی و نموداری متنوع عدم قابلیت انجام معاملات به صورت ناشناس
کارمزد و تعرفه پایین‌ معاملات احراز هویت اجباری
قابلیت انتقال سرمایه‌های دیجیتالی به کیف پول ثالث عدم توان واریز یا برداشت ارزهای دیجیتال (واریز یا برداشت به صورت پولی است و بنابراین نمی‌توان ارز دیجیتالی در چنین بستری سرمایه‌گذاری کرد.)
ریسک امنیتی پایین برای حمله هکرها و پشتیبانی همیشگی و در دسترس کارگزار امکان ردگیری و شناسایی معاملات برای شفاف‌سازی مالیاتی از سوی دولت‌ها
اطمینان از قانونی‌بودن معاملات و نظارت دولتی بر آن‌ها

معرفی تعدادی از مشهورترین و برترین بروکرهای ارز دیجیتال

بر اساس بیش از ۱۰۵ شاخص و متغیر مهم در مقایسه بروکرها در حوزه ارزهای دیجیتالی، مواردی شایسته معرفی به عنوان بهترین بروکر ارز دیجیتال شناسایی شده‌اند که همگی از بروکرهای فارکس هستند.

  1. eToro
  2. Swissquote
  3. IG
  4. City Index
  5. AvaTrade
  6. XTB
  7. HYCM

همچنین Bitvavo، Bitladon، Litebit و Bitpanda نیز از دیگر گزینه‌های مناسب با پتانسیل‌های متفاوت برای خرید و فروش ارزهای دیجیتالی هستند. در ادامه مطلب تعدادی از موارد یادشده به صورت کلی معرفی شده‌اند. اطلاعات ذیل می‌تواند آشنایی اولیه قابل‌قبولی برای کاربران ایجاد کند.

آشنایی با کارگزاری ارز دیجیتال eToro

این پلتفرم یک گزینه ایده‌آل برای تریدکردن ارزهای دیجیتال و کپی تریدینگ است. بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که eToro یکی از بهترین پیشنهادها برای هر دو نوع ترید ذکرشده در جمله قبلی در سال ۲۰۲۱ است. پلتفرم وب این کارگزاری بسیار کاربرپسند و ساده است. همچنین اپلیکیشن همراه آن امکاناتی دارد که برای مبتدیان خرید و فروش ارز دیجیتال بسیار مناسب است.

Swissquote یک کارگزار بین‌المللی معتبر با قابلیتی ویژه

تریدرهایی که مایل به داشتن حساب کاربری کارگزاری در یک بانک سوئیسی هستند، می‌توانند با پرداخت یک حق‌العمل، از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های رقابتی Swissquote استفاده کنند. تریدینگ ارزهای دیجیتال و خدمات کیف پول در این کارگزاری با استفاده از حساب eTrading آن انجام می‌شوند که از بازار معاملات فارکس و CFD آن کاملا مجزا شده است.

کاربرانی که اعتماد می‌خواهند، از IG استفاده کنند

IG یکی از برترین کارگزاران فارکس است. این کارگزاری نیز به دلیل اعتماد و اعتباری که دارد یکی از برترین انتخاب‌های بروکر ارز دیجیتال است. یکی از ویژگی‌های مثبت کارگزاری فوق دارابودن بیش از ۱۹ هزار ابزار برای به‌کارگیری در افزایش بهره‌وری در تریدینگ ارزهای دیجیتالی است.

یک پیشنهاد عالی همه‌جانبه؛ بروکر City Index همه‌چیز تمام است!

با پشتیبانی GAIN Capital، City Index یکی از بروکرهای معتبر فارکس است. علاقه‌مندان به تجارت و خرید یا فروش رمزارزها می‌توانند از امکانات عالی این کارگزاری از جمله اپلیکیشن همراه کاربردی، پلتفرم‌های پیشرفته برای آنالیز تریدینگ و تحقیق بازار متنوع استفاده کنند.

پلتفرم‌های متنوع و فراوان تریدینگ در کارگزاری AvaTrade

یکی دیگر از بروکرهای بین‌المللی معتبر که کاربران می‌توانند خرید و فروش ارزهای دیجیتالی را با اطمینان خاطر در بستر آن انجام دهند، آوا ترید AvaTrade است. در تحقیقات صورت‌گرفته از فعالیت‌ها و نتایج این کارگزاری، اثبات شده است که آوا ترید در بخش‌های کپی تریدینگ، اپلیکیشن تلفن همراه و آموزش سرمایه‌گذاران یکی از معتبرترین بسترهای کارگزاری است. اما این بروکر شهرت خود را خصوصا در حوزه ارزهای دیجیتالی به دلیل ارائه چندین نرم‌افزار و پلتفرم متنوع برای تریدینگ به‌دست آورده است.

XTB یک کارگزاری پیشرو در ارائه خدمات و پشتیبانی مشتریان

کارگزاری فوق به لطف استفاده از پلتفرم تریدینگ xStation 5 سطح بالایی از خدمات را به مشتریان خود ارائه می‌کند و می‌تواند رضایت کاربران و تریدرهای حوزه ارز دیجیتال را به‌دست آورد. در این کارگزاری تنوع بیشتری از ارزهای دیجیتالی ارائه می‌شود و ۲۵ مورد از رمزارزهای دیجیتالی مشهور و معروف در آن قابل خرید و فروش هستند.

در بروکر ارز دیجیتال HYCM بیش از ۶۰ جفت‌ارزی رمزارز به روش CFD ترید می‌شوند!

برورکر یادشده تاریخچه بسیار جالبی دارد اما آنچه امروز HYCM را در حوزه خرید و فروش ارز دیجیتال در بین برترین‌ها قرار داده است، چیزی دیگر است. در اکثریت بروکرهای بین‌المللی، بزرگترین ضعف در حوزه ترید ارز دیجیتال، تنوع کم رمزارزها و جفت‌ارزی‌های مربوط به آن‌ها است.

اما در کارگزاری فوق کاربران می‌توانند از بیش از ۶۰ جفت‌ارزی مختلف به روش CFD (یک روش ترید است که در آن نیازی به مالکیت سرمایه نیست) مرتبط با حوزه ارزهای دیجیتال برای سودآوری بیشتر استفاده کنند. البته خدماتی مانند آنالیز و پلتفرم‌های تریدینگ نیز در این بروکر در سطحی بالا به کاربران ارائه می‌شود.

بهترین بروکر ارز دیجیتال کدام است؟

با توجه به توضیحات داده‌ شده و معرفی قدرتمندترین بروکرها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتالی، انتخاب یکی به عنوان بهترین، کمی سخت است. اما این انتخاب می‌تواند بر عهده کاربر گذاشته شود. مواردی که در بخش قبلی معرفی شد، هرکدام در یک یا چند زمینه سعی کرده‌اند تا تفاوت‌هایی با رقبا برای جذب مشتریان ایجاد کنند.

مثلا برخی بروکرها مانند HYCM سعی کرده‌اند تا این تفاوت را با استفاده از افزایش تنوع جفت‌ارزی‌های مربوط به حوزه ارزهای دیجیتال افزایش دهند. این امر می‌تواند برای کاربران بسیار جذاب باشد زیرا معمولا چنین تنوعی در سایر بروکرهای معتبر دیده نمی‌شود. همچنین بروکرهای دیگری نیز وجود دارند که سعی می‌کنند دست کاربر خود را در بخش ابزارها و خصوصا پلتفرم‌های تریدینگ باز بگذارند و امکانات بیشتری به آن‌ها بدهند.

اما به هر حال، کارگزاری‌های معرفی‌شده و تعدادی دیگر از کارگزاری‌های معروف مانند Altrady، Voyager و  Robinhood که در این مطلب مجال پرداختن به آن‌ها وجود ندارد، هرکدام در بخشی متمایز از بقیه و برتر بوده‌اند. . یعنی تمامی این موارد می‌توانند در لیست انتخاب‌های ما به‌عنوان بهترین بروکر برای ارز های دیجیتال باشند. اما هرکدام در ویژگی‌ها و زمینه‌هایی خاص چنین شرایطی دارند. بنابراین در مجموع نمی‌توان آن‌ها را با یکدیگر به صورت قطعی مقایسه و رتبه‌بندی کرد.

در چنین شرایطی تنها یک مشتری با توجه به استراتژی خود برای ورود به بازار ترید ارزهای دیجیتالی می‌تواند یکی را به عنوان بهترین بروکر ارز دیجیتال انتخاب کند. البته این انتخاب ممکن است برای سایر مشتریان که معیارها و استراتژی‌های متفاوتی در بازار رمزارزها دارند، قابل‌قبول نباشد.

بنابراین به‌طور کلی انتخاب یک مورد به عنوان بهترین بروکر برای ترید ارز دیجیتال کمی سخت است. زیرا نکته تعیین‌کننده در این زمینه هدف مشتری از حضور در بازار ارزهای دیجیتال است. بسیاری با هدف سرمایه‌گذاری و استکینگ وارد می‌شوند. اما تعداد دیگری از مشتریان تنها به فکر نوسان‌گیری و استفاده از سودهای لحظه‌ای بازار رمزارزها هستند.

مثلا برای گروه دوم که به دنبال سود نوسان‌گیری هستند، HYCM می‌تواند در زمره بهترین بروکر های ارز دیجیتال باشد. زیرا کارگزاری یادشده طیف عظیمی از جفت‌های ارزی را به کاربران ارائه می‌دهند. بنابراین نوسان‌گیرها می‌توانند از نوسانات لحظه‌ای اکثر ارزهای دیجیتال به‌راحتی کسب درآمد کنند.

بروکر ارز دیجیتال برای ایران

بروکرها به‌طور کلی در سراسر کشورهای جهان به خصوص آمریکا، کاملا تحت نظارت نهادهای رسمی دولتی قرار دارند. این در‌حالی است که در صرافی‌ها، نظارت دولتی و رسمی کمتر دیده می‌شود. به همین دلیل است که کاربران ایرانی به‌طور کلی اجازه استفاده از بروکرهای ارز دیجیتال را ندارند. بنابراین کاربران ایرانی به اجبار تنها از صرافی‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند.

البته اخیرا حتی صرافی‌های بین‌المللی نیز شرایط خاصی برای احراز هویت وضع کرده‌اند. این امر قطعا منجر به ایجاد مشکلاتی گسترده برای کاربران ایرانی این صرافی‌ها می‌شود. بنابراین استفاده از بروکر ارز دیجیتال برای ایران در ابعاد بین‌المللی فعلا امکان‌پذیر نیست. صرافی‌های بزرگ مانند بایننس نیز با گذر زمان، فشار خود را روی کاربران ایرانی تشدید می‌کنند.

با در نظرداشتن این شرایط، بهترین گزینه استفاده از بروکر ارزهای دیجیتال ایرانی یا صرافی ارز دیجیتال ایرانی است. اما در ایران فعلا بروکری در حوزه ارزهای دیجیتال وجود ندارد. زیرا کارگزاری‌های ایرانی تحت نظارت سازمان‌های رسمی مانند سازمان بورس و اوراق بهادار هستند.

تا زمانی که فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال توسط این سازمان‌ها تأیید نشود، بروکرهای ارز دیجیتال ایرانی فعالیتی در این حوزه نخواهند داشت. اما به جای بروکرهای ایرانی می‌توان از صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال مانند نوبیتکس و تبدیل استفاده کرد.

سؤالات متداول

بروکر یا کارگزار ارز دیجیتال چیست؟

یک مجموعه مالی فعال در زمینه ارزهای دیجیتال است که سفارش‌های خرید و درخواست‌های فروش ارز دیجیتال را به یکدیگر مرتبط می‌کند و نیاز مشتریان را برطرف می‌سازد.

کدام بروکر ارز دیجیتال دارد؟

امروزه با توجه به فراگیرشدن استفاده از ارزهای دیجیتال، اکثر بروکرهای معتبر بین‌المللی و بروکرهای فارکس، ارزهای دیجیتال را به سبد معاملاتی خود اضافه کرده‌اند.

تفاوت بروکر و صرافی ارز دیجیتال در چیست؟

فرق بروکر با صرافی ارز دیجیتال در نحوه خرید و فروش و ساختار نظارتی است. بروکرهای ارز دیجیتال مستقیما تحت نظر سازمان‌های رسمی و قانونی دولتی فعالیت می‌کنند. اما بسیاری از صرافی‌های بزرگ بین‌المللی چنین شرایطی ندارند.

بروکرهای ارز دیجیتال سفارشات مربوط به خرید ارز دیجیتال را به سفارش‌های فروش مرتبط می‌کنند. اما صرافی‌ها آزادی عمل بیشتری به کاربر می‌دهند و حتی می‌توان مستقیما با ارز فیات (پول) از آن‌ها رمزارز خریداری کرد.

جمع‌بندی؛ بالاخره بروکرهای ارز دیجیتال یا صرافی ارز دیجیتال؟

انتخاب یکی از دو بستر فوق برای ترید ارزهای دیجیتالی، شاید نیاز به بررسی‌های شخصی توسط هر تریدر داشته باشد. زیرا برخی کاربران قانونی‌بودن معاملات و تراکنش‌ها را نمی‌پسندند و علاقه‌مند به حفظ حریم خصوصی در معاملات و تراکنش‌ها هستند. قطعا این دسته از افراد با وجود ریسک‌های امنیتی بالاتر، صرافی‌ها را انتخاب می‌کنند. اما در طرف مقابل کسی که امنیت را در سطح بالاتری برای سرمایه خود می‌خواهد، فعالیت خود را در بروکر ارز دیجیتال پیگیری می‌کند.

امروزه اکثر کاربران و فعالان حوزه ارزهای دیجیتالی چه به عنوان تریدر و چه به عنوان سرمایه‌گذار، در صرافی‌های بین‌المللی مانند بایننس فعالیت می‌کنند. یکی از دلایل مهم این امر شاید عدم ارائه آموزش یا آگاهی در خصوص ریسک‌های صرافی و مزایای امنیتی بروکر باشد. البته بسیاری از صرافی‌ها نیز با بزرگ جلوه‌دادن محدودیت‌های بروکرها از جمله تنوع کم ارزهای پشتیبانی‌شده، نقش زیادی در عدم انجام معاملات در بستر کارگزاری‌ها داشته‌اند.

با تمام این تفاسیر، بازهم انتخاب به عهده کاربران است. زیرا هرکدام از این دو مزایایی دارند که می‌تواند کاربر را به استفاده از آن‌ها ترغیب کند. همچنین نقاط ضعف و قوت بروکر و صرافی معمولا در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند. یعنی نقطه ضعف یکی، نقطه قوت دیگری است و بالعکس. در چنین شرایطی هر کاربر باید خود با کنار هم قراردادن مزایا، معایب، امکانات، حاشیه سود، کارمزد و سایر عوامل، یکی را برای تریدینگ ارزهای دیجیتالی انتخاب کند.