ارز دیجیتال BTT، ارز محلی پروتکل بیت تورنت است که بر بستر بلاکچین ترون کار می‌کند. بیت‌تورنت یکی از محبوب‌ترین پروتکل‌های همتا به همتای انتقال فایل است که برام کوهن آن را در سال ۲۰۰۱ راه‌اندازی کرده است. این پروتکل، توکن خود به نام BTT را در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی کرد که در کمتر از دو سال، به یکی از توکن‌های محبوب بازار تبدیل شده است.

هدف اصلی راه‌اندازی ارز دیجیتال BTT، توکنیزه کردن پروتکل بیت‌تورنت بود که به‌عنوان بزرگترین شبکه غیرمتمرکز برای انتقال فایل در دنیا شناخته می‌شود. در این مقاله در مورد ارز دیجیتال بیت تورنت و تمام جزئیات آن صحبت می‌کنیم؛ از اینکه ارز BTT چیست و نحوه کار آن چگونه است تا خرید و فروش ارز BTT و آینده ارز دیجیتال بیت تورنت. پس اگر می‌خواهید در مورد سرمایه‌گذاری بر روی این پروژه تصمیم بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا به‌طور کامل با این رمزارز و ویژگی و اهداف آن آشنا شوید.

پروتکل بیت‌تورنت چیست؟

بیت‌تورنت یک پروتکل ارتباطی همتا به همتا برای انتقال فایل‌ها و داده‌های بزرگ از طریق اینترنت است. با اینکه بیت‌تورنت بر بستر بلاکچین ارائه نشده، اما به خاطر معماری همتا به همتای آن، یکی از پیشروهای تکنولوژی غیرمتمرکز محسوب می‌شود. نوع فایل‌هایی که در تورنت به اشتراک گذاشته می‌شوند، از برنامه‌های تلویزیونی گرفته تا فیلم‌ها ، آهنگ‌ها، بازی‌ها، کلیپ‌های ویدیویی و غیره متغیر است.

پروتکل بیت‌تورنت

به همین خاطر، بیت‌تورنت در بین کاربران و سازمان‌ها بسیار محبوب شده و در حال حاضر بیش از ۱۷۰ میلیون کاربر دارد. دانلود فایل‌ها از سایت‌های عادی و تورنت با هم متفاوت است. هنگامی که سایتی را باز می‌کنیم و ویدیویی را در آن مشاهده می‌کنیم یا فایلی را از آن دانلود می‌کنیم، در واقع به سرور آن سایت وصل می‌شویم و داده‌ها و اطلاعات را از آن دریافت می‌کنیم.

در این حالت، سرعت اتصال ما به پهنای باند آن سرور محدود می‌شود. هر چقدر پهنای باند آن سرور بیشتر باشد، سرعت دانلود ما هم بیشتر است و بالعکس. البته تعداد کاربرانی که در لحظه از آن سرور استفاده می‌کنند هم در سرعت مؤثر است. هر چقدر افراد بیشتری با دیدن ویدیو یا دانلود فایل از آن سرور استفاده کنند، به همان میزان سرعت ما کمتر می‌شود.

بیت‌تورنت چگونه کار می‌کند؟

به کاربرانی که نسخه‌ای کامل از یک فایل را در سیستم خود دارند سیدر (یا سید) می‌گوییم. سیدها این فایل‌ها را به بخش‌ها یا قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌کنند تا آن را با کاربران دیگر به اشتراک می‌گذارند تا بتوانند سریع‌تر آن‌ها را دانلود کنند. پس هر بار که فایلی را از تورنت دانلود می‌کنیم، در واقع قطعات مختلفی از یک فایل را از چندین سیدر دریافت می‌کنیم که همگی آن فایل مشخص را دارند.

بیت‌تورنت چگونه کار می‌کند؟

به ما هم که فایل را دانلود می‌کنیم، لیچر (یا لیچ) گفته می‌شود. هر لیچر بعد از دانلود فایل، می‌تواند به سیدر آن فایل تبدیل شود. در این حالت، سرعت دانلود یا آپلود به تعداد سیدرها (که قطعات فایل را به اشتراک گذاشته‌اند) و لیچرها (که فایل را دانلود می‌کنند) دارد. هر چقدر تعداد سیدرها و لیچرها بیشتر باشد، سرعت دانلود و آپلود کاربران هم بیشتر است.

مشکل اصلی پروتکل بیت‌تورنت چیست؟

مشکل اصلی در پروتکل بیت‌تورنت این است که بیشتر کاربران بعد از دانلود فایل مورد نظر، فایل را سید نمی‌کنند. بر اساس آمار منتشرشده، تنها ۱۴ درصد کاربران فایل دانلود شده را سید می‌کنند. این موضوع باعث کم شدن سرعت دانلود و ناپایداری شبکه می‌شود. این مشکلی است که در بحث سرورها با آن روبرو نمی‌شویم. مکانیزم ارتقای سرعت بیت‌تورنت (BitTorrent Speed) هم برای حل این مشکل ایجاد شد. بر اساس این مکانیزم کاربران در ازای اشتراک‌گذاری و توزیع فایل‌ها، توکن‌های BTT دریافت کنند.

ارز BTT چیست؟

ارز دیجیتال BTT، ارز محلی پروتکل بیت‌تورنت است که با هدف تقویت پروتکل بیت‌تورنت و تشویق کاربران به فعالیت بیشتر ارائه شده است. توکن بیت تورنت از رمزنگاری TRC-10 استفاده و بر بستر بلاکچین ترون فعالیت می‌کند. تا اینجا متوجه شدیم که پروتکل بیت‌تورنت، خود را به‌عنوان یکی از بهترین بسترها برای توزیع فایل‌های ثابت کرده است. به‌طور مشابه، ترون هم تمرکز خود را بر روی شبکه‌های همتا به همتا گذاشته است.

ارز BTT

هدف ترون این است که به سیستمی جهانی برای ذخیره‌سازی و بارگذاری نامحدود تمام داده‌ها تبدیل شود؛ از جمله محتواهای صوتی و تصویری. جاستین سان، بنیان‌گذار بلاکچین ترون، متوجه شد که با تمرکززدایی و ترکیب این دو بستر، می‌تواند یک اقتصاد اینترنتی جدید ایجاد کند. به همین خاطر پروتکل بیت‌تورنت را خرید و در سال ۲۰۱۹ ارز دیجیتال بیت تورنت را معرفی و ارائه کرد. سان بعد از خرید بیت تورنت در یک بیانیه مطبوعاتی گفت:

ما می‌توانیم بلاکچین را به صدها میلیون کاربر جهان معرفی کنیم و به نسل جدید خالقان محتوا، ابزاری بدهیم تا محتوای خود را به‌صورت مستقیم با کاربران دیگر در جهان به اشتراک بگذارند.

البته بعد از معرفی ارز BTT، بسیاری از کاربران، ضرورت این ارز را زیر سؤال بردند. دلیل کاربران این بود که بیت‌تورنت به مدت دو دهه وجود داشته و کاربران می‌توانند بدون نیاز به توکن از آن استفاده کنند. واقعاً چرا به ارز دیجیتال بیت تورنت نیاز داریم؟

چرا به ارز BTT نیاز داریم؟

در حال حاضر همه کاربران می‌توانند فایل‌های مورد نیاز خودشان را به‌صورت رایگان، از طریق کاربران بیت‌تورنت دانلود کنند. با راه‌اندازی و ارائه ارز BTT، در این موضوع تغییری ایجاد نمی‌شود اما مزیت‌های دیگری خواهد داشت. کاربران می‌توانند از توکن‌های بیت تورنت استفاده کنند تا با سرعت بیشتری فایل را دانلود کنند.

چرا به ارز BTT نیاز داریم

از طرف دیگر، این پرداخت کاربران را تشویق می‌کند که به فعالیت خود به‌عنوان سیدر ادامه دهند و در نتیجه، کارایی کلی پروتکل بالا برود. این موضوع علاوه بر بالا بردن سرعت و کیفیت پروتکل، تجربه همه افرادی که از این پروتکل استفاده می‌کنند را هم بهبود می‌بخشد. یکی دیگر از کاربردهای ارز BTT، این است که کاربران می‌توانند خدمات سریع‌تر و مناسب‌تری را خریداری کنند.

یعنی کاربران با پرداخت ارز BTT به سیدرها، اولویت بالاتری نسبت به کاربران دیگر برای دسترسی به فایل‌ها خواهند داشت و آن‌ها را با سرعت بالاتری دانلود می‌کنند. در عین حال، همین کاربران به فایل‌های دیگر شبکه هم دسترسی خواهند داشت و می‌توانند از آن‌ها هم استفاده کنند. اکنون که متوجه شدیم ارز BTT چیست و چگونه کار می‌کند، به سراغ اهداف این ارز دیجیتال می‌رویم.

اهداف ارز BTT چیست و چطور عملکرد بیت‌تورنت را بهبود می‌دهد؟

در دنیای تورنت، کاربران موظف به اشتراک‌گذاری فایل‌ها هستند چون این لازمه حفظ و برقراری اکوسیستم است. توکن BTT هم می‌خواهد با ارائه مشوق‌های اقتصادی برای کاربران، این مدل را بهبود دهد تا هم سرعت و کیفیت شبکه برقرار بماند و هم کاربران در این پلتفرم فعالیت کنند و در ازای آن پاداش دریافت کنند. در همین راستا، ارز دیجیتال BTT به‌منظور دستیابی به اهداف زیر طراحی و ارائه شد:

۱- تکنولوژی ارزهای رمزنگاری شده را به جامعه کاربران تورنت معرفی کند

کاربران تورنت در حین مقاومت با سانسور محتوا، سابقه طولانی در به اشتراک‌گذاری و ترویج محتوا دارند. در طرف دیگر، پلتفرم‌های غیرمتمرکز هم شباهت‌های اساسی با این پروتکل دارند و بستری کاملاً شفاف و بدون سانسور فراهم می‌کنند. پس توکن بیت تورنت به‌عنوان قلب یک پلتفرم غیرمتمرکز ارائه شد که اهداف آن شفافیت و بی‌پرده بودن، مقاوم ماندن در برابر سانسور و پاداش به کاربران در ازای فعالیت و مشارکت آن‌ها است.

مقاوم ماندن در برابر سانسور و پاداش به کاربران در ازای فعالیت و مشارکت آن‌ها

ترون با درک این موضوع که کاربران تورنت باید با چنین تکنولوژی‌ای آشنا باشند، به‌عنوان ارائه‌دهنده زیرساخت‌های تکنولوژیکی که همه کاربران جهان را به هم وصل کند، وارد شد. در واقع یکپارچه کردن بلاکچین ترون و شبکه همتا به همتای بیت‌تورنت به دو دلیل انجام شد: اول گسترش دسترسی بلاکچین به میلیون‌ها کاربر جدید و دوم، همه‌گیر شدن تکنولوژی بلاکچین در سطح جهان.

۲- به پلی میان تولید کنندگان محتوا و مخاطبان آن‌ها تبدیل شود

ارزهای رمزنگاری‌شده به خالقان محتوا و کاربران اجازه می‌دهند بدون دخالت هیچ واسطه‌ای معاملات خود را انجام دهند. اعضای تیم BTT هم این پتانسیل را شناسایی کرده و از آن استفاده می‌کنند. بنابراین کاربران از توکن‌های BTT استفاده می‌کنند تا ارزش جدیدی (در قالب ارز دیجیتال BTT) برای منابعی خود که در پروتکل بیت‌تورنت شرکت داده‌اند، دریافت کنند. به این ترتیب، از ارزهای فیات در فرایند معاملات استفاده نمی‌شود.

۳- کم و کاستی‌های ساختاری پروتکل بیت‌تورنت را کاهش دهد

یک سری کم‌وکاستی‌های ساختاری در پروتکل بیت‌تورنت وجود دارند که باعث می‌شود کیفیت و سرعت سوارم‌ها زودتر از موعد انتظار پایین بیاید. این به چه خاطر است؟ بیشتر کاربران بیت‌تورنت، فایل مورد نظرشان را که دارای حجم مشخصی است، به‌صورت کامل دانلود می‌کنند. اما در این بین، به میزان حجمی که دانلود کرده‌اند، چیزی آپلود نکرده‌اند و در اختیار سایر کاربران قرار نداده‌اند. سوارم‌ها کاربران را برای این کار جریمه نمی‌کنند و این موضوع، کیفیت و طول عمر سوارم‌ها را کاهش می‌دهد.

یکی از اهداف اولیه پروژه BTT این است که به کاربران جایزه و پاداش بدهد تا کاربران به فعالیت و اشتراک‌گذاری بیشتر تشویق شوند. این پاداش‌ها باعث می‌شود که کاربران، پهنای باند و منابع ذخیره‌سازی بیشتری را به شبکه اختصاص دهند. این باعث می‌شود که سوارم‌ها سریع‌تر شوند و کیفیت خود را حفظ کنند. پس ارز دیجیتال بیت تورنت در بهینه‌سازی و افزایش طول عمر پروتکل بیت‌تورنت هم تأثیر بسزایی دارد.

۴- سرعت پروتکل بیت‌تورنت را افزایش دهد

پروتکل بیت‌تورنت در حال حاضر متکی بر تقسیط و بخش‌بندی فایل‌ها است. معمولاً هنگامی که کاربران یا همتاها فایلی را دانلود می‌کنند، دیگر آن را با شبکه به اشتراک نمی‌گذارند و به اصلاح سید نمی‌کنند که منجر به کندی سرعت می‌شود. اما مکانیزم BitTorrent Speed همتاها را قادر می‌سازد تا با ارائه ارز BTT، همتاهای دیگر را تشویق به سید کردن کنند تا سرعت انتقال فایل‌ها افزایش پیدا کند.

۵- به توسعه بلاکچین ترون کمک کند

از آنجایی که تراکنش‌های توکن BTT از طریق بلاکچین ترون انجام می‌شود، کاربران در واقع به توسعه اکوسیستم ترون هم کمک می‌کند. البته با همه این موارد، استفاده از توکن BTT اجباری نخواهد بود. کاربران بدون هیچ‌گونه محدودیت فنی می‌توانند محتواهای مورد نیاز را از افرادی که توکن‌های BTT را دارند، دانلود کنند.

با توزیع و اشتراک‌گذاری فایل چقدر می‌توانیم کسب درآمد کنیم؟

میزان درآمد ما از شبکه بیت‌تورنت به دو چیز بستگی دارد: اینکه چه تعداد کاربر فایلی که ما به اشتراک گذاشته‌ایم را دانلود می‌کنند و چه تعداد از کاربرانی که فایل را دانلود می‌کنند، از BitTorrent Speed استفاده می‌کنند. در حال حاضر، کاربران کمی در این شبکه فعالیت می‌کنند و درآمد زیادی نمی‌توان از آن کسب کرد. اما می‌توانیم ماهانه با اشتراک‌گذاری فایل درآمدی بین ۵ تا ۱۰ دلار در ماه داشته باشیم. این رقم با اینکه بسیار پایین است، اما با گذشت زمان بیشتر و بیشتر می‌شود.

درآمد ما از شبکه بیت‌تورنت

شرکت‌های ذخیره‌سازی آنلاین و هاستینگ‌ها می‌توانند از این پتانسیل بیت‌تورنت استفاده و فایل‌های خود را در تورنت توزیع کنند و درآمد خوبی هم کسب کنند. البته بهتر است که کاربران معمولی هم از این قابلیت استفاده کنند حتی اگر درآمد کمی داشته باشند. چون این یک روش درآمدی بسیار ساده است و تنها به ثبت کیف پول نیاز دارد.

کاربران می‌توانند به این درآمد به چشم درآمدی غیرفعال نگاه کنند که به‌مرور زمان بیشتر می‌شود. ضمن اینکه با استفاده از BitTorrent Speed می‌توانیم فایل‌ها را با سرعت بالاتری هم دانلود کنیم که این هم خود یک مزیت حساب می‌شود.

تاریخچه، تیم سازنده و قیمت ارز BTT

برام کوهن، برنامه‌نویسی است که بیت‌تورنت را در سال ۲۰۰۱ ایجاد و در سال ۲۰۱۳ به‌روزرسانی کرد. بنیان‌گذار بلاکچین ترون یعنی جاستین سان در تابستان ۲۰۱۸ پروتکل بیت‌تورنت را با قیمت ۱۲۷ میلیون دلار خریداری کرد. سان، خرید بیت تورنت را اولین گام اجرایی پروژه ای که با نام «اطلس» شناخته می‌شود، می‌داند. پروژه اطلس، یکی از طرح‌های ابتکاری بلاکچین ترون است که اهداف آن عبارت‌اند از:

  • معرفی و ارائه مکانیزم BitTorrent Speed: بر اساس این مکانیزم، کاربران به فعالیت بیشتر در شبکه و دریافت توکن BTT ترغیب می‌شوند.
  • ایجاد سیستم فایل بیت‌تورنت (BTFS): با کمک این سیستم، کاربران فضای ذخیره‌سازی خود را در اختیار پروتکل قرار می‌دهند و در ازای آن توکن BTT دریافت می‌کنند.
  • ایجاد بستری امن و غیرمتمرکز برای خریدوفروش محتوا (اعم از صوتی و تصویری)

بعد از خرید بیت تورنت توسط ترون، این پروتکل توکن محلی خود به نام BTT را در سال ۲۰۱۹ عرضه کرد.

قیمت ارز BTT در حال حاضر (۵مهر۱۴۰۰) با قیمت ۰.۰۰۳۱۶ دلار معامله می‌شود و حجم بازار آن بالغ‌بر دو میلیارد دلار است. این رمزارز بر اساس حجم بازار در رده ۵۶ ارزهای دیجیتال قرار دارد. تعداد کل توکن‌های بیت تورنت، ۹۹۰ میلیارد توکن است که به شرح زیر توزیع شده‌اند:

  • ۲۰ درصد برای بنیاد ترون
  • ۱۹.۹ درصد برای اکوسیستم بیت‌تورنت
  • ۱۹ درصد برای بنیاد و تیم بیت‌تورنت
  • ۱۰.۱ درصد به برنامه ایردراپ ترون
  • ۱۰ درصد به برنامه ایردراپ بیت‌تورنت
  • ۴ درصد به‌عنوان توکن‌های مشارکتی
  • و ۱۷ درصد هم بین عموم کاربران توزیع شد

سوالات متداول

نحوه خرید ارز BTT چگونه است؟

برای خرید ارز BTT می‌توانیم از طریق صرافی‌هایی که از این ارز پشتیبانی می‌کنند، اقدام کنیم. صرافی‌هایی مانند بایننس، کوینکس، هیوبی، آپ‌بیت و بیت‌مکس از ارز دیجیتال بیت‌تورنت پشتیبانی می‌کنند.

بهترین کیف پول ارز BTT چیست؟

توکن BTT کیف پول مخصوص به خود را ندارد اما چون توکن TRC است پس می‌توانیم آن را در هر کیف پولی که از ترون (TRX) پشتیبانی می‌کند، نگهداری کنیم. لجر نانو اس (Ledger Nano S) بهترین کیف پول سخت‌افزاری برای نگهداری BTT است. کیف‌پول‌های تراست والت (Trust)، اتمیک (Atomic)، اکسودوس (Exodus) و کوینومی (Coinomi) هم بهترین کیف پول های نرم‌افزاری برای نگهداری ارز بیت تورنت هستند. شما می‌توانید لیست کامل کیف‌پول‌هایی که از TRX و BTT پشتیبانی می‌کنند را در سایت رسمی ترون ببینید.

استخراج ارز BTT به چه صورت است؟

ارز BTT از الگوریتم اثبات سهام واگذارشده یا وکالتی (DPoS) استفاده می‌کند و قابلیت ماینینگ ندارد. اما هر کاربری که نسخه کامل یک فایل را در اختیار داشته باشد و آن را در شبکه به اشتراک بگذارد، می‌تواند توکن‌های BTT دریافت کند. پس بدون تخصص بالا و استفاده از سخت‌افزارهای قوی و گران‌قیمت می‌توانیم ارز BTT دریافت کنیم. پس استخراج ارز دیجیتال بیت تورنت (BTT) به‌جای تکیه‌بر ماینینگ، به میزان منابعی که کاربران ارائه می‌کنند وابسته است و توکن‌ها از طریق این منابع به‌دست می‌آیند.

سخن پایانی و آینده ارز BTT

برخی افراد توکنیزه کردن پروتکل بیت‌تورنت را اختراع دوباره چرخ می‌دانند و برخی دیگر آن را به‌عنوان ایده‌ای جدید می‌بینند. ظاهراً باید منتظر باشیم و ببینیم که آینده این پروژه به چه صورت خواهد بود. با اینکه بیت‌تورنت در معرفی مکانیزم BitTorrent Speed چندان خوب عمل‌نکرده و کاربران کمی از وجود این قابلیت خبر دارند، اما تمام تحلیل‌ها این را نشان می‌دهند که آینده ارز BTT بسیار خوب است. بر اساس این تحلیل‌ها، قیمت ارز BTT تا ۵ سال آینده به حوالی ۷ دلار می‌رسد؛ این یعنی بیشتر از ۲۳۰ هزار رشد.

آینده ارز BTT

این رشد به خاطر استفاده بیشتر کاربران از مکانیزم BitTorrent Speed در آینده خواهد بود. از طرف دیگر، تیم سازنده بیت‌تورنت هم روزبه‌روز در حال گسترش قابلیت‌ها و بهبود عملکرد آن هستند که این هم منجر به افزایش قیمت BTT می‌شود. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا جواب سوالات خود در مورد ارز بیت‌تورنت را بیابید. الان می‌دانید که ارز BTT چیست، می‌توانید بهتر در مورد سرمایه‌گذاری تصمیم بگیرید. اگر هم در مورد این ارز دیجیتال سوالی دارید، در بخش دیدگاه‌ها از ما بپرسید تا به شما پاسخ دهیم.