رگوله چیست؟ بحثی درباره اهمیت بروکر رگوله شده
بازار فارکس به عنوان بزرگترین بازار مالی در سطح دنیا شناخته میشود. در حال حاضر بیشترین حجم نقدینگی و تریدرها در این بازار فعالیت میکنند. بروکرها به عنوان کارگزاریهای فارکس به شمار میروند. خرید و فروش در این بازار در بستر بروکرها انجام میشود. در بازار بورس ایران کارگزاریها به طور مستقیم از سازمان بورس مجوز میگیرند و به فعالیت میپردازند. سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که در بازار فارکس شرایط به چه صورتی است؟ آیا نهاد مرجعی وجود دارد که بروکرها از آن مجوز فعالیت اخذ میکنند؟ اینجاست که موضوعی به نام بروکر رگوله به میان میآید. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم رگوله چیست و به سؤالات فوق نیز پاسخ دهیم.
رگوله چیست؟
در بازار فارکس خبری از یک مرجع واحد برای صدور مجوز فعالیت بروکرها نیست. به طور کلی بروکرهای ارز دیجیتال به هیچ عنوان از نظر قانونی نیازی به اخذ مجوز برای فعالیت و ارائه خدمات به مشتریان ندارند. اما طبیعی است که باید در این شرایط بروکرها تدبیری برای جلب اعتماد مشتریان خود داشته باشند. در همین راستا مسئله بروکر به میان میآید.
نهادهای نظارتی مالی در سطح دنیا وجود دارند که به عنوان مراجع قابل اعتماد شناخته میشوند. بروکرها برای کسب اعتبار در نظر تریدرها، اقدام به اخذ مجوز از این نهادهای مالی معتبر میکنند. اصطلاحا به این گروه از بروکرها، بروکر رگوله گفته میشود. به نهادهای ناظر نیز رگولاتور (Regulator) گفته میشود. این نهادها زیر نظر دولتها در کشورهای مختلف ایجاد میشوند و وظیفه اختصاصی آنها ارزیابی عملکرد بروکرها است.
مهمترین مزایای رگوله چیست؟
در ادامه بحث رگوله چیست، باید به این موضوع اشاره کنیم که رگوله بودن یک بروکر چه مزایایی را برای تریدرها و بروکرها به همراه دارد. در همین راستا میتوان به چهار نکته مهم اشاره کرد که عبارتاند از:
۱. جلوگیری از اقدامات مالی خرابکارانه
پولشویی و کلاهبرداری از جمله اقدامات خرابکارانه مالی است که امکان دارد در بستر بروکرها به وقوع بپیوندد. برای جلوگیری از بروز این اتفاقات هیچ راهی به جز نظارت پیوسته نهادهای رگولاتور روی بروکرها وجود ندارد.
۲. پاسخگو کردن بروکر در برابر مشتریان
قوانین رگولاتورها به گونهای تنظیم شده است که کلیه بروکرها را موظف میکند نسبت به رعایت حقوق کاربران خود حساس و پاسخگو باشند. هر گونه رفتار خارج از حوزه انصاف و قانون با مشتریان از سوی بروکر رگوله، توسط رگولاتورها پیگیری و رسیدگی میشود.
۳. حفاظت از دارایی مشتریان
دارایی تریدرها در بروکرهای رگوله شده محفوظ باقی میماند و احتمال خسارت آنها به حداقل مقدار ممکن میرسد. در همین راستا انواع رگولاتورها دارایی مشتریان در حساب بروکرها را تا میزان مشخصی بیمه میکنند. از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رگوله CySEC: پرداخت خسارت به تریدرها تا سقف ۲۰ هزار یورو
- رگوله FSCS: پرداخت خسارت به تریدرها تا سقف ۸۵ هزار یورو
۴. افزایش ایمنی حسابهای کاربران
در ادامه بحث رگوله چیست، نوبت به موضوع مهم افزایش ایمنی حسابهای کاربران میرسد. در بروکر رگوله باید حتما حساب شخصی بروکر از حساب مشتریان جدا شود. در حالی که سایر بروکرها موظف به انجام چنین کاری نیستند. این مسئله ضریب امنیت دارایی کاربران را در بروکرهای رگوله افزایش میدهد.
رگوله بودن؛ مهمترین فاکتور در ارزیابی امنیت بروکرها
در ادامه بحث رگوله چیست، لازم است کمی درباره ابعاد و اهمیت مسئله بروکرهای رگوله صحبت کنیم. تصور کنید که قرار است سرمایه خود را برای سرمایهگذاری نزد نهادی بسپارید. چه فاکتورها و ویژگیهایی را برای اعتماد به آن نهاد در نظر میگیرید؟
به طور قطع مهمترین فاکتور برای سرمایهگذاری در یک نهاد آن است که زیر نظر چه کسی یا سازمانی فعالیت میکند. در خصوص بروکرها نیز دقیقا این مسئله صدق میکند. اگر یک بروکر زیر نظر یک رگولاتور وابسته به دولتها کار کند، قطعا سرمایهگذاری در آنها به مراتب از امنیت بالاتر و ریسک کمتری برخوردا است. این مسئله را میتوان از دو جنبه مهم بررسی کرد:
۱. بیمه کردن سرمایه تریدرها
بروکر رگوله بسته به اینکه زیر نظر چه نوع رگولاتوری فعالیت میکند، دارایی تریدرها را تا سقف مشخصی بیمه میکند. در چنین شرایطی تریدر تا حدودی از سپردن سرمایه خود نزد یک بروکر رگوله بیشتر اطمینان پیدا میکند. حتی اگر به هر دلیلی بروکر نتواند تعهدات خود را در قبال تریدرها انجام دهد، باز هم سرمایه آنها تا مقدار مشخصی از سوی رگولاتور بیمه خواهد بود که این مبلغ به آنها برگردانده میشود.
۲. نظارت پیوسته رگولاتورها
در ادامه بحث رگوله چیست، بد نیست که به نظارت پیوسته رگولاتورها نیز اشارهای داشته باشیم. هر کدام از رگولاتورها ضوابط و شرایط خاصی برای رگوله کردن بروکرها در نظر میگیرند. در همین راستا بروکرها موظف هستند که به موجب قرارداد، به طور منظم در بازههای زمانی مختلف اقدام به ارائه گزارشهای مالی به رگولاتورها کنند. در صورتی که به هر دلیلی بروکرهای رگوله از ضوابط تعیین شده تخطی کنند، نهادهای رگولاتور این اختیار را دارند که مجوز فعالیت بروکر را ابطال نمایند.
معرفی برترین سازمانهای رگولاتور
همان طور که اشاره کردیم، رگولاتورها به عنوان نهادهایی شناخته میشوند که به طور مستقیم زیر نظر دولتها راهاندازی شده و فعالیت میکنند. در همین راستا برای انتخاب بروکر باید حتما بررسی کنید که رگولاتور آن چه نهادی است و زیر نظر کدام کشور فعالیت میکند. با ذکر این نکته مهم در این قسمت تعدادی از معتبرترین رگولاتورهای بروکرها در بازار فارکس را معرفی میکنیم:
- کشور آمریکا: کمیسیون تجارت معاملات آتی کالاهای اساسی (CRTC) – کمیسیون ملی معاملات آتی (NFA)
- کشور انگلستان: مرجع هدایت مالی (FCA) – مرجع نظارتی مالی (PRA)
- استرالیا: کمیسیون سرمایهگذاری و اوراق بهادار استرالیا (ASIC)
- آلمان: سازمان نظارت بر امور مالی فدرال آلمان (BAFIN)
- سوییس: کمیسیون بانکداری فدرال سوییس (FINMA)
- ژاپن: آژانس خدمات مالی ژاپن (JFSA)
- قبرس: کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس (CYSEC)
- نیوزلند: نهاد مالی و نظارتی (FSP)
علاوه بر مواردی که در بالا اشاره کردیم، رگولاتورهای دیگری در کشورهای مختلف وجود دارد که همین وظیفه را انجام میدهند. اما موارد فوق در ردیف معتبرترین و بهترین رگولاتورهای بروکرها به شمار میروند.
معرفی تعدادی از بروکرهای رگوله شده معروف در بازار فارکس
در ادامه بحث رگوله چیست، بد نیست که تعداد از بروکرهای رگوله شده را نیز معرفی کنیم. تعداد بسیار زیادی بروکر در بازار فارکس فعالیت میکنند که از آن بین موارد زیر به عنوان بهترین و معتبرترین بروکرها شناخته میشوند:
- بروکر آلپاری: رگوله FSA
- بروکر HYCM: رگوله FCA و CySEC
- بروکر روبوفارکس: رگوله CySEC و IFSC
- بروکر IronFX: رگوله FCA، CySEC و ASIC
- بروکر JustForex: رگوله FSA
سؤالات متداول
۱. آیا بروکرهایی که به ایران خدمات ارائه میدهند، رگوله اروپا و آمریکا را دارند؟
خیر؛ به دلیل مسائل تحریمی، عمده بروکرهای رگوله که خدمات خود را در اختیار تریدرهای ایرانی قرار میدهند، رگوله سازمانهای معتبر اروپایی و آمریکایی را ندارند. به این دلیل که قوانین این کشورها اجازه این کار را به بروکرها نمیدهد. در همین راستا از رگوله کشورهای دیگر بهره میبرند یا تریدرهای ایرانی را به صورت رگوله آفشور ثبت نام میکنند؛ بدون اینکه محدودیتی برای فعالیت آنها ایجاد شود.
۲. منظور از محدودیت نسبت اهرم در بروک رگوله چیست؟
قابلیت اهرم در معاملات فراکس بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. به این ترتیب که افراد به کمک این ابزار، مقداری سرمایه از محل بروکر وام دریافت میکنند و با سرمایه بیشتر وارد معاملات میشوند. برخی از بروکرها محدودیت چندانی روی این مسئله اعمال نمیکنند. اما بروکرهای رگوله باید طبق ضوابط رگولاتور خود نسبت به ارائه این خدمت اقدام کنند.
کلام پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که رگوله چیست و چه کاربردی در بازار فارکس دارد. اگر بگوییم که مهمترین عامل در انتخاب بروکر برای فعالیت در بازار فارکس، مسئله رگوله شده آن است، پر بیراه نگفتهایم. در همین راستا سعی کنید حتما اسناد و مدارک رگوله شده بروکر مورد نظر خود را قبل از واریز سرمایه در آن بررسی کنید. از فعالیت در بروکرهایی که رگوله نشدهاند نیز حتما اجتناب نمایید.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
بینگ ایکس
-
کوکوین
-
کوینکس
-
بیت پین
-
تبدیل
سلام کدوم بروکر معاملات رو واقعی انجام میده و CFD نیست؟ از لحاظ شرعی خیلی مهمه که قمار نباشه
بروکر آلپاری با اینکه سالهاست با ایرانی ها کار میکنه متاسفانه هنوز برای برداشت پول یک مقدار اذیت میکنند و چند روز طول میکشه تا به حساب واریز بشه
سلام فرهاد عزیز
بروکر آلپاری جزو بروکرهای قدیمی هستش که به ایران خدمات میده و به نظر گزینه ی بهتری نسبت به بروکر های ناشناخته هستش.
ممنون از اینکه تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
از بروکرهایی که رگوله اروپا رو داره به بروکر پی سی ام هم میشه اشاره کرد. من ۷ ساله باهاشون کار میکنم. خدماتشون عالیه
سلام محسن عزیز
ممنون از اینکه تجربه خودت رو با ما و بقیه کاربران به اشتراک گذاشتی.
خیلی خوب و کامل بود
سلام شما میتونید تحقیق کنید ببینید آیا بروکر bis معتبر است یا خیر و سوالی دیگه که داشتم این بود که یونیک فاینانس که کلاه برداری کرد الان داره سرمایه گذاری های مشتریان خودش رو میده یا خیر ممنون از راهنمایی شما
سلام علی عزیز
همونطور که خدممتون اعلام کردیم ما فقط بروکرهای قدیمی که از طرف مدیریت سایت تایید شدند رو بررسی و اعلام کردیم و این مورد رو ارجاع میدیم تا در صورت تایید در آینده مورد بررسی قرار بگیرد.
سلام وقت بخیر آیا بروکر BIS معتبر است
سلام علی عزیز
هیچ اطلاعات و تجربه ای در مورد این بروکر ندارم که بخوام در اختیارتون بزارم
پیشنهاد ما استفاده از بروکرهای شناخته شده و قدیمی هست.
سلام
آیا آپو فارکس بروکر ه خوبی است ؟ آیا رگوله داره ؟ آیا وام میده ؟
در حال حاضر در ایران کدام بروکر کاربردی تر است ؟
سوال آخر م این که در بازار فارکس هم آیا میتوان مثل بازارای مالی رمز ارزها با ۱۰۰ $ یا ۵۰$ دلار سرمایه وارد شد و ترید انجام داد ؟ و آیا بدون لبتاپ میتوان با گوشی همراه معامله انجام داد ؟
سپاس فراوان سعید رمضانی
سلام سعید عزیز
در مورد بروکر آپو فارکس اطلاعاتی ندارم ولی تمام بروکر ها در سایت خودشون رگوله بودن یا نبودن رو درج میکنن و میتونید داخل سایت این بروکر این مورد رو چک کنید.
در مورد وام ( اهرم ) تمامی بروکر ها این قابلیت رو دارن ولی بسته به شرایط اون بروکر میتونه رو حساب های مختلف حداکثر لوریج ( اهرم ) متفاوت باشه.
ما همیشه به دوستان و دانشجویان پیشنهاد می کنیم از بروکر های قدیمی مثل: آلپاری، روبوفارکس، تریدرزوی و … استفاده کنند .
در مورد حداقل واریزی هم مجدد بستگی به شرایط بروکر داره ولی اکثریت بروکرها حداقل واریزی رو روی همین عدد ۵۰-۱۰۰ دلار قرار میدن
در مورد ترید با موبایل من اصلا تجربه ی خوبی ندارم و به هیچکس توصیه نمی کنم که با موبایل معامله کنه چون صفحه نمایش خیلی تاثیر گذار هست روی درک شما از نمودار اما اگر روی لپ تاپ یا مانیتور بزرگ تحلیل انجام بدید و روی گوشی معامله کنید مشکلی وجود نداره.