استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟ + معرفی بهترین ارز برای استیک

سرمایه گذاری
استيك كردن ارز ديجيتال چيست

معامله‌گری یا هولد کردن تنها راه کسب سود در بازار رمزارزها نیست. راه‌های مختلف دیگری نیز وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توانید درآمدزایی کنید. استیکینگ (Staking) ارز دیجیتال یکی از قدیمی‌ترین و پُرطرفدارترین راه‌های درآمدزایی غیرفعال است. مفاهیم پایه‌ای زیادی درباره استیک ارزهای دیجیتال وجود دارند. در این مقاله قصد داریم به‌طور مفصل هر آنچه را که باید درباره استیکینگ رمزارزها بدانید، بررسی کنیم. اگر می‌خواهید بدانید که استیکینگ ارز دیجیتال چیست، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

برای اینکه بفهمیم منظور از استیکینگ ارز دیجیتال چیست، باید مفهوم الگوریتم‌های اجماع شبکه‌های بلاک‌چین را بررسی کنیم. در هر شبکه بلاک‌چین برای تأمین امنیت از الگوریتم‌های اجماع استفاده می‌شود. الگوریتم اثبات کار (PoW) نخستین‌بار در شبکه بیت‌کوین اجرا شد. این الگوریتم در تأمین امنیت شبکه بیت‌کوین به‌خوبی عمل کرد؛ اما پیاده‌سازی آن به ماینینگ بیت کوین نیاز دارد که هزینه‌های زیادی ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست و چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم اثبات سهام (PoS) گزینه ایدئال دیگری برای تأمین امنیت شبکه‌های بلاک‌چین است. در مقاله جداگانه‌ای، مفصل درباره الگوریتم اثبات سهام و تفاوت‌های آن با الگوریتم اثبات کار بحث کرده‌ایم. از شما دعوت می‌کنیم برای مطالعه بیشتر به مقاله اثبات سهام چیست، مراجعه کنید.

به‌طور خلاصه، پیاده‌سازی آن به توان محاسباتی زیادی نیاز ندارد. ماینرها نباید سخت‌افزارهای ویژه‌ای را تدارک ببینند؛ بلکه فرایند اعتبارسنجی تراکنش‌ها بر اساس سهام‌گذاری یا استیکینگ ارز دیجیتال انجام می‌شود. افراد متقاضی در هر شبکه بلاک‌چین با توجه به قوانین خاص آن، باید تعداد مشخصی از رمزارز اختصاصی را بخرند و سهام‌گذاری کنند. این رمزارزها در شبکه قفل می‌شوند. هر چقدر تعداد ارزهای دیجیتال استیک‌شده یک فرد بیشتر باشد، در فرایند اعتبارسنجی حق مشارکت بیشتری خواهد داشت.

احتمالاً می‌پرسید انگیزه افراد برای مشارکت در فرایند استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که افراد به ازای سهام‌گذاری دارایی خود برای دوره زمانی مشخصی، پاداش دریافت می‌کنند. میزان پاداش بسته به نوع ارز دیجیتال و پلتفرم متفاوت است که در ادامه، بیشتر درباره این موضوع توضیح می‌دهیم. پاداش‌ها در قالب ارز دیجیتال پس از پایان دوره استیک در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

تاریخچه Staking رمزارزها

ایده استیکینگ برای اعتبارسنجی در شبکه‌های بلاک‌چین، نخستین‌بار در سال ۲۰۱۲ مطرح شد. دو فرد معرفی‌کننده این ایده برای ایجاد ارز دیجیتال جدید عبارت‌اند از:

  • سانی کینگ (Sunny King)
  • اسکات نادال (Scott Nadal)

هرچند اتریوم مشهورترین شبکه بلاک‌چین است که از استیکینگ برای اعتبارسنجی استفاده می‌کند؛ اما اولین رمزارز ابداع‌شده با الگوریتم اثبات سهام، پیرکوین (Peercoin) نام دارد. پس از آن، تا امروز تعدادی از شبکه‌های بلاکچین با استفاده از الگوریتم اثبات سهام ایجاد شده‌اند. در ادامه، برخی از بهترین و معروف‌ترین ارزهای دیجیتال برای Staking را معرفی خواهیم کرد.

مزایای استیکینگ چیست؟

مزایای استیکینگ ارز دیجیتال

تا اینجا بررسی کردیم که استیکینگ ارز دیجیتال چیست. از مهم‌ترین مزایای استیکینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. نیاز نداشتن به سخت‌افزار گران‌قیمت

برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها در شبکه بیت‌کوین باید از دستگاه‌های ماینر استفاده کنید. با جست‌وجویی ساده در اینترنت متوجه خواهید شد قیمت ساده‌ترین دستگاه‌های ایسیک (ASIC) بیش از ده میلیون تومان است. علاوه بر آن، استخراج در شرایط کنونی فقط زمانی سودآور است که مزرعه استخراج با تعداد زیادی دستگاه ماینر راه‌اندازی شود. به این ترتیب، عملاً نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفتی وجود دارد. اعتبارسنجی به روش استیکینگ به‌طور کامل نیاز به تهیه سخت‌افزارهای گران‌قیمت را برطرف می‌کند.

۲. برطرف شدن دغدغه مصرف انرژی زیاد برای ماینینگ

دستگاه‌های ماینر فقط گران نیستند؛ بلکه انرژی برق زیادی نیز مصرف می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که در بسیاری از کشورها برای برق مصرفی مزارع استخراج، محدودیت‌هایی جدی اعمال می‌شود. با استفاده از روش استیکینگ ارز دیجیتال، عملاً مشکل مصرف برق زیاد نیز کاملاً برطرف می‌شود.

۳. پایداری بیشتر در مقایسه با ماینینگ

درآمدزایی با استفاده از ماینینگ به عوامل مختلفی بستگی دارد و چندان نمی‌توان روی پایداری آن حساب باز کرد. استیکینگ در مقایسه با ماینینگ روش به‌مراتب پایدارتری برای درآمدزایی غیرفعال از ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود و درعین‌حال، هزینه‌های جانبی به‌مراتب کمتری نیز دارد.

۴. کمک به ارتقای مقیاس‌پذیری شبکه بلاک‌چین

مهم‌ترین مزیت استیکینگ رمزارزها، کمک به ارتقای مقیاس‌پذیری شبکه‌های بلاک‌چین است. با استفاده از این روش، اعتبارسنجی تراکنش‌ها در زمان بسیار کوتاه‌تری انجام می‌شود. به همین دلیل، تعداد تراکنش‌هایی که در هر ثانیه درون شبکه‌های بلاکچین پردازش می‌شوند، افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. این موضوع بسیار مهمی است که انقلابی در فناوری بلاکچین به شمار می‌رود.

معایب استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

شاید به کار بردن واژه معایب برای Staking ارز دیجیتال چندان درست نباشد. استیک کردن نیز مانند هر فعالیت دیگری در بازار ارزهای دیجیتال، با ریسک‌هایی همراه است. اگر قصد فعالیت در زمینه استیکینگ ارز دیجیتال را دارید، حتماً باید با ریسک‌های احتمالی موجود آشنا شوید. از مهم‌ترین ریسک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. پایین‌تر بودن نرخ درآمدزایی نسبت به استخراج

فقط کافی است نرخ بازده سالیانه استیکینگ ارزهای دیجیتال مختلف را بررسی کنید. به‌سرعت متوجه خواهید شد که نرخ درآمدزایی از استیکینگ در مقایسه با ماینینگ به‌مراتب کمتر است؛ بنابراین، اگر سرمایه زیادی در اختیار دارید، شاید فکر کردن به ماینینگ برای درآمدزایی در برهه کنونی مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

۲. احتمال سرقت دارایی‌ها

سرقت دارایی‌ها و هک شدن شبکه‌های بلاک‌چین خطر بالقوه‌ای است که بعید به نظر می‌رسد در آینده نیز مرتفع شود. با وجود این، راه‌هایی برای کاهش ریسک‌های احتمالی ناشی از سرقت احتمالی دارایی‌ها استفاده می‌شوند. در بسیاری از پلتفرم‌های استیکینگ، باید دارایی خود را به صورت آنلاین در اختیار واسطه قرار دهید؛ بنابراین، لازم است قبل از انتخاب پلتفرم استیکینگ، با دقت درباره این موضوع تحقیق کنید.

۳. تهدیدی برای تمرکززدایی

ایده استیکینگ هرچند مشکل مقیاس‌پذیری را تا حد قابل قبولی برطرف کرده است؛ اما تهدیدی برای تمرکززدایی نیز به شمار می‌رود. در حالت کلی، هرچه تعداد کوین‌های در اختیار فردی بیشتر باشد، حق بالاتری برای اعتبارسنجی خواهد داشت. این ویژگی خطر تمرکز قدرت به‌ویژه در پروژه‌های با حجم نقدینگی کم را به‌شدت افزایش می‌دهد. هرچند برخی پلتفرم‌ها محدودیت‌هایی برای جلوگیری از این اتفاق در نظر گرفته‌اند؛ اما به‌هرحال باید حتماً درباره این موضوع حساس باشید.

۴. ریسک سقوط بازار

در بحث استیکینگ ارز دیجیتال چیست، اشاره کردیم که در زمان استیک کردن، سرمایه افراد در پلتفرم قفل می‌شود. حال اگر در طول مدت زمانی که ارز دیجیتال قفل است، بازار روند خرسی در پیش بگیرد، تکلیف چیست؟ در حالت عادی، امکان نقد کردن دارایی تا قبل از پایان دوره سهام‌گذاری وجود ندارد. به این ترتیب، در معرض ضرر و زیان بزرگی قرار می‌گیرید.

توصیه ما این است که صرفاً بر اساس نرخ سود سالیانه ارزهای مختلف برای استیک کردن اقدام نکنید؛ بلکه حتماً قیمت ارز دیجیتال مدنظر را در آینده نیز با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بررسی کنید. همچنین پروژه‌هایی نیز هستند که در ازای سود کمتر برای استیکینگ، اجازه می‌دهند سرمایه را در هر زمان که تمایل داشته باشید، برداشت کنید.

سود استیکینگ چگونه محاسبه می‌شود؟

نحوه محاسبه سود استیک ارز دیجیتال

احتمالاً این سؤال برای شما هم ایجاد شده است که روش محاسبه سود استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که هر پلتفرم شرایط خاصی را برای استیکینگ رمزارزها در نظر می‌گیرد. روی‌هم‌رفته، چند عامل اصلی در محاسبه سود استیک ارز دیجیتال اثرگذارند که عبارت‌اند از:

  • نوع ارز دیجیتال
  • تعداد ارز دیجیتال
  • مدت زمان استیکینگ

یکی از مفاهیم پُرکاربردی که در پلتفرم‌های استیکینگ با آن روبه‌رو خواهید شد، APY است.Annual Percentage Yield یا نرخ بازده سالیانه، معرف میزان سود استیکینگ به ازای یک سال سهام‌گذاری است. این عدد به صورت درصد مطرح می‌شود و مهم‌ترین شاخص برای ارزیابی پلتفرم‌های استیکینگ مختلف به شمار می‌رود.

نکته مهم دیگر آن است که در برخی پلتفرم‌ها، حداقل میزان مشارکت برای سهام‌گذاری در نظر گرفته می‌شود. مثلاً، برای استیک توکن دات (DOT) حداقل باید ۱۰ واحد از آن را سهام‌گذاری کنید.

انواع روش‌های استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

در پلتفرم‌های مختلف استیکینگ سه روش اصلی پیش روی کاربران قرار دارد که عبارت‌اند از:

۱. استیکینگ قفل‌شده (Locked Staking)

در این روش، ارز دیجیتال مدنظر را در کیف پول صرافی خود استیک می‌کنید. این فرایند با هدف مشارکت در اعتبارسنجی یک شبکه بلاکچین خاص انجام می‌شود. سود این روش معمولاً به صورت روزانه محاسبه می‌شود. به این معنی که به ازای هر تعداد روزی که سرمایه شما در ولت صرافی قفل باشد، سود دریافت خواهید کرد. به محض درخواست برداشت وجه، پرداخت سود متوقف می‌شود. سود حاصل در دوره زمانی مشخصی پس از برداشت اصل سرمایه به حساب شما در صرافی واریز می‌شود. البته در برخی از صرافی‌ها، دوره‌های زمانی خاصی برای استیکینگ در نظر گرفته می‌شود.

۲. استیکینگ سرد (Cold Staking)

در روش قبل، استیکینگ در کیف پول داغ (آنلاین) انجام می‌شود. برای ارتقای امنیت دارایی کاربران، روش استیکینگ سرد ابداع شده است. در این روش دارایی فرد در کیف پول سرد (آفلاین) قفل می‌شود. تا هر زمان که شخص، توکن خود را در کیف پول مذکور نگه دارد، سود شامل حالش می‌شود. به محض خارج کردن سرمایه، پرداخت سود سهام‌گذاری نیز متوقف خواهد شد. اگر به فکر استیکینگ با سرمایه زیاد هستید، این روش برای شما مناسب‌تر خواهد بود؛ زیرا امنیت دارایی‌تان کمتر به مخاطره می‌افتد.

۳. استیکینگ منعطف (Flexible Staking)

در روش منعطف خبری از قفل شدن دارایی شما نیست. ارزهای دیجیتال شما در یک کیف پول داغ در پلتفرم مدنظر ذخیره می‌شود؛ اما به‌هیچ‌وجه قفل نخواهد شد. هر زمان تمایل داشته باشید، می‌توانید با دارایی خود ترید نیز انجام دهید. البته بدیهی است که در این روش، سود به‌مراتب کمتری به شما پرداخت می‌شود.

بهترین ارز برای استیک

چند سال قبل، تعداد گزینه‌های پیش روی کاربران برای استیک ارز دیجیتال محدود بود؛ اما در حال حاضر گزینه‌های متعددی وجود دارند. در بین آن‌ها، برخی اعتبار زیادی دارند و با توجه به نقدینگی بالایی که در آن‌ها وجود دارد، انتخاب هوشمندانه‌تری به شمار می‌روند. در همین زمینه، از موارد زیر می‌توان به‌عنوان بهترین ارز برای استیکینگ یاد کرد:

۱. ارز تزوس (XTZ)

تزوس بهترین ارز برای استیک

بلاک‌چین تزوس از الگوریتم اجماع اثبات سهام مایع (liquid proof of stake) استفاده می‌کند. ارز دیجیتال اختصاصی این شبکه XTZ نام دارد. هیچ محدودیتی برای مشارکت در فرایند اعتبارسنجی در شبکه تزوس وجود ندارد. به این معنی که حتی با یک رمزارز XTZ نیز می‌توانید استیکینگ را آغاز کنید. دوره پرداخت سود سهام‌گذاری در این شبکه بین ۳۵ تا ۴۰ روز است. تزوس از معدود شبکه‌های بلاکچین است که در گذر زمان تغییر چندانی در نرخ سود استیکینگ اعمال نمی‌کند. معمولاً میانگین نرخ سود سالانه استیکینک تزوس بین ۶/۷۵ تا ۱۰/۶ درصد است.

۲. ارز اتریوم (ETH)

اتریوم بهترین ارز برای استیک

شبکه بلاک‌چین اتریوم نیز مانند بیت‌کوین از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کرد؛ اما در نسخه جدید آن یعنی اتریوم ۲.۰ به سراغ الگوریتم اثبات سهام رفته است. بدون تردید، اتریوم بعد از بیت‌کوین محبوب‌ترین ارز دیجیتال شناخته می‌شود. برای مشارکت در فرایند اعتبارسنجی در این شبکه، باید حداقل ۳۲ ارز اتر را در شبکه سهام‌گذاری کنید.

در مدل استیکینگ انعطاف‌پذیر صرافی بای بیت، نرخ بازده سالانه ۲/۵ درصد برای اتریوم اعلام شده است. جالب است بدانید که میزان سهام‌گذاری در شبکه اتریوم تاکنون از دوازده میلیارد دلار فراتر رفته است. با وجود این، اتریوم ۲.۰ هنوز در مرحله آزمایشی است و در صورت سهام‌گذاری باید ریسک‌های احتمالی را نیز بپذیرید.

۳. ارز دات (DOT)

دات بهترین ارز برای استیک

در ادامه بحث بهترین گزینه برای استیکینگ ارز دیجیتال چیست، ارز اختصاصی بلاکچین پولکادات را معرفی می‌کنیم. حداقل سرمایه لازم برای مشارکت در اعتبارسنجی این شبکه برابر با ۴۰ واحد رمز ارز دات (DOT) است. البته، اگر قصد راه‌اندازی گره اعتبارسنجی در این شبکه را دارید، باید بیش از ۳۵۰ ارز دات را سهام‌گذاری کنید.

از نظر نرخ بازده سالیانه با حدود ۱۴ درصد، ارز دات در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. صرافی‌هایی مانند کاراکن و بایننس نیز امکان استیک این ارز دیجیتال را فراهم کرده‌اند.

۴. ارز متیک (MATIC)

متیک بهترین ارز برای استیک

بلاک‌چین پالیگان یکی از پروژه‌های رقیب اتریوم شناخته می‌شود. این شبکه در پی ایجاد بستری برای سازگاری برنامه‌های غیرمتمرکز با بلاک‌چین‌های مختلف به‌صورت هم‌زمان است. برای مشارکت در فرایند اعتبارسنجی، حداقل به دو کوین متیک نیاز دارید. با اتصال کیف پول متامسک به پالیگان می‌توانید در فرایند استیکینگ این شبکه مشارکت کنید. حداکثر نرخ بازده سالیانه پیشنهادی در این شبکه ۱۴ درصد است.

۵. بایننس کوین (BNB)

بایننس کوین بهترین ارز برای استیک

بایننس محبوب‌ترین صرافی جهان است و به همین دلیل، رمزارز اختصاصی آن نیز محبوبیت زیادی دارد. در حال حاضر، هیچ محدودیتی برای مشارکت در فرایند استیکینگ در بایننس وجود ندارد. دوره بازگشایی سرمایه و پرداخت سود در این پلتفرم هفت‌روزه است. میانگین نرخ بازده سالانه استیکینگ BNB نیز بین ۶ تا ۹ درصد است.

۶. ارز الگو (ALGO)

الگو بهترین ارز برای استیک

معمولاً یکی از انتخاب‌های علاقه‌مندان به استیکینگ ارزهای دیجیتال، رمزارز الگو است. برای استیک این ارز دیجیتال می‌توانید از کیف پول اختصاصی بلاک‌چین الگوراند و کیف پول سخت‌افزاری لجر استفاده کنید. نرخ بازده سالیانه در این شبکه متغیر است، ولی معمولاً می‌توانید در یک سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سود را از آن به دست بیاورید.

۷. ارز کیک (CAKE)

پنکیک سواپ یکی از بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز بازار رمزارزهاست. ارز کیک توکن اختصاصی این صرافی است. به‌راحتی و با اتصال کیف پول تراست والت، متامسک، مث والت و بایننس چین والت به پلتفرم پنکیک سواپ، می‌توان در فرایند استیکینگ این توکن مشارکت کرد. کارمزدهای تراکنش در این پلتفرم در مقایسه با پروژه‌های در بستر اتریوم به‌مراتب کمتر است. نرخ بازده سالیانه استیکینگ ارز کیک نیز بین ۳۱ تا ۴۲ درصد است که از این نظر، به یکی از گزینه‌های وسوسه‌برانگیز در بازار تبدیل می‌شود.

معرفی پلتفرم‌های استیکینگ ارز دیجیتال

برای انتخاب بهترین سایت استیکینگ لازم است به چند نکته مهم توجه کنید:

  • تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده برای استیکینگ
  • میزان نقدینگی موجود در استخر استیکینگ پلتفرم
  • تعداد کاربران
  • نرخ بازده سالیانه پیشنهادی
  • کارمزدهای دریافتی
  • رابط کاربری
  • دوره بازپرداخت اصل و پاداش سهام‌گذاری

بیشتر بخوانید: استخر نقدینگی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

۱. صرافی‌ها

صرافی‌های مختلفی وجود دارند که زیرساخت لازم برای استیکینگ را فراهم کرده‌اند. برخی از معروف‌ترین صرافی‌ها برای استیکینگ به همراه تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده برای این منظور در شرایط فعلی عبارت‌اند از:

  • صرافی کوکوین با بیش از ۵۰ کوین
  • صرافی بایننس با بیش از ۷ کوین
  • صرافی کوینکس با بیش از ۱۰ کوین
  • صرافی کراکن با بیش از ۱۶ کوین

در مقاله جداگانه‌ای آموزش استیکینگ ارز دیجیتال در صرافی کوکوین را مفصل برای شما عزیزان آماده کرده‌ایم که دعوت می‌کنیم برای مطالعه بیشتر به آن مقاله مراجعه کنید.

آموزش استیکینگ در صرافی کوینکس

حدود یک سال است صرافی کوینکس به شبکه بلاک‌چین اثبات سهام برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها تغییر وضعیت داده است. در صفحه اصلی این صرافی بخشی به نام Finance وجود دارد. گزینه Financial زیرمجموعه آن است. با وارد شدن به این بخش می‌توانید تمام ارزهای دیجیتال را که امکان استیک کردن در این پلتفرم را دارند، مشاهده کنید.

در این صفحه اطلاعات مربوط به شرایط استیکینگ در هر پروژه و نرخ بازده سالیانه آن به تفکیک ذکر شده است. بعد از انتخاب گزینه مدنظر وارد صفحه اختصاصی آن شوید. ابتدا باید موجودی مدنظر را در حساب کاربری کوینکس خود شارژ کنید. پس از آن، به‌راحتی با فشردن یک دکمه عملیات استیکینگ انجام و سرمایه شما قفل می‌شود.

۲. کیف پول‌ها

کیف پول‌ها یکی دیگر از پلتفرم‌هایی هستند که می‌توانید برای استیکینگ ارزهای دیجیتال استفاده کنید. در مقاله جداگانه‌ای به‌طور مفصل بهترین کیف پول برای استیکینگ را معرفی کردیم که برای مطالعه بیشتر می‌توانید به آن مراجعه کنید. در اینجا آموزش نحوه استیک ارز دیجیتال در تراست ولت را با هم مرور می‌کنیم.

آموزش استیک ارز دیجیتال در تراست ولت

تراست ولت کیف پولی با رابط کاربری بسیار ساده است که کاربران ایرانی زیادی از آن استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل، آموزش استیک ارز دیجیتال تراست والت را بررسی می‌کنیم.

 

آموزش استیک ارز دیجیتال در تراست ولت

در صفحه اصلی این کیف پول باید از بخش Discover گزینه Staking را انتخاب کنید. به این ترتیب، فهرست ارزهای دیجیتال موجود در تراست ولت برای استیک به نمایش درمی‌آید.

با انتخاب هریک از این گزینه‌های موجود، وارد صفحه اختصاصی آن خواهید شد.

آموزش استیک ارز دیجیتال در کیف پول تراست ولت

اطلاعاتی مربوط به استیکینگ ازجمله حداقل میزان سهام‌گذاری، نرخ سود و مدت زمان قفل شدن سرمایه در این صفحه نمایش داده می‌شود. بعد از انتخاب ارز دیجیتال مدنظر و ورود به صفحه اختصاصی آن، در پایین صفحه روی گزینه Stake بزنید.

در صفحه جدید باید میزان ارز دیجیتال مدنظر برای استیکینگ را تعیین کنید. سپس گزینه Next را انتخاب کنید. در صفحه بعد باید از بین گزینه‌های موجود، ولیدیتور مدنظر خود را انتخاب کنید. سپس روی گزینه Continue بزنید. بار دیگر جزئیات مربوط به استیکینگ به نمایش درمی‌آید. علاوه بر آن، کارمزد تراکنش مربوط به انتقال ارز دیجیتال نیز در صفحه جدید قابل مشاهده است. در صورت تأیید روی گزینه Send کلیک کنید. به محض تأیید تراکنش، فرایند استیکینگ ارز دیجیتال در تراست والت کامل می‌شود.

برای لغو استیکینگ در تراست والت، باید حداقل سه روز از زمان سهام‌گذاری شما سپری شده باشد. پس از آن می‌توانید بار دیگر از بخش Staking به صفحه اختصاصی ارز دیجیتال مدنظر بروید. در پایین این صفحه گزینه Unstaking را انتخاب کنید. باید مقدار ارز دیجیتال مدنظر برای برداشت را تعیین کنید. اگر قصد برداشت همه دارایی خود را دارید، روی گزینه Max بزنید.

در صفحه جدید، اطلاعات مربوط به لغو استیکینگ به همراه کارمزد تراکنش به شما نشان داده می‌شود. روی گزینه Send بزنید. بعد از تأیید تراکنش فرایند لغو استیکینگ در تراست والت انجام می‌شود و موجودی در دسترس شما قرار می‌گیرد.

کلام پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که استیکینگ ارز دیجیتال چیست. استیکینگ نیز مانند روش‌های دیگر درآمدزایی در بازار رمزارزها، مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ بنابراین، باید با بررسی ریسک‌های احتمالی، برای انتخاب ارز دیجیتال و پلتفرم مناسب برای سهام‌گذاری اقدام کنید.

آیا شما نیز تجربه استیک ارز دیجیتال را دارید؟ پیشنهاد شما انتخاب کدام ارز دیجیتال برای سهام‌گذاری است؟ از نظر شما بهترین سایت استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟ نظرات و پیشنهادهای خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

1

آیا امکان استیکینگ NFT وجود دارد؟

بله؛ در مقاله استیکینگ NFT، مفصل درباره این موضوع بحث کردیم که برای مطالعه بیشتر می‌توانید به آن مقاله مراجعه کنید.

2

ولیدیتور چیست؟

هر شبکه بلاک‌چین تعدادی ولیدیتور دارد که وظیفه اعتبارسنجی تراکنش‌ها بر عهده آن‌هاست. علاقه‌مندان دیگر به مشارکت در فرایند استیکینگ، سرمایه خود را در اختیار ولیدیتورها قرار می‌دهند تا از این راه در فرایند استیک مشارکت داشته باشند.

3

استخر Staking چیست؟

استخرهای استیکینگ پلتفرم‌هایی هستند که افراد به جای استیکینگ به صورت انفرادی، سرمایه خود را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند. سپس این استخرها با تجمیع نقدینگی در فرایند استیک ارز دیجیتال شرکت و سود حاصل را بین سهام‌گذاران تقسیم می‌کنند.

4

هولد کردن بهتر است یا استیکینگ ارز دیجیتال؟

نمی‌توان به این سؤال پاسخ قطعی داد؛ اما در شرایطی که قصد دارید در طولانی‌مدت از ارز دیجیتال نگهداری کنید، با مشارکت در فرایند استیکینگ فرصت درآمدزایی پیدا می‌کنید.

5

سود استیک BNB در تراست والت چقدر است؟

نرخ سود استیکینگ معمولاً ثابت نیست. با مراجعه به صفحه اختصاصی بایننس کوین در بخش استیک تراست والت، می‌توانید به صورت لحظه‌ای نرخ سود را مشاهده کنید.

6

آیا امکان استیک تتر وجود دارد؟‌

بله؛ برخی از پلتفرم‌ها امکان استیک تتر را نیز برای کاربران فراهم کرده‌اند.

7

منظور از سود ماهانه استیکینگ چیست؟

معمولاً نرخ سود سالانه در استیکینگ مطرح می‌شود. با وجود این، درصورتی‌که مدت زمان کمتری استیک را انجام دهید، سود سالانه به تعداد ماه‌ها یا روزهای سال تقسیم می‌شود.

8

آیا در دوره استیک ارز دیجیتال به سرمایه خود دسترسی داریم؟

به جز استیکینگ انعطاف‌پذیر، در موارد دیگر امکان دسترسی به ارز دیجیتال در دوره استیک وجود ندارد.

9

ماشین حساب استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

برخی از پلتفرم‌های Staking، ماشین حساب استیک ارز دیجیتال در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. کاربران با انتخاب ارز دیجیتال می‌توانند به صورت خودکار سود سالانه یا ماهانه به همراه دوره سهام‌گذاری خود را در این ماشین حساب‌ها مشاهده کنند.

امتیاز شما به این محتوا

4 / 5. 5

میانگین امتیازات: 4/5
تعداد امتیاز: 5
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید
حتما نظرت رو برای ما و دیگران بنویس
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
جستجو
ورود/ ثبت نام
ارسال مجدد
درخواست مشاوره