تایم فریم چیست؟

آموزش تحلیل
تایم فریم چیست؟ معرفی بهترین تایم فریم برای تحلیل

معامله‌گری فقط به خرید و فروش دارایی در بازارهای مالی محدود نمی‌شود. پیش از اینکه برای خرید یا فروش یک جفت ارز معاملاتی، ارز دیجیتال، یا سهام تصمیم بگیرید، باید با هنر نمودارخوانی آشنا باشید. نمودار قیمت تعیین می‌کند که چه زمانی برای خرید یک دارایی مناسب است و چه زمانی باید برای فروش آن اقدام کنید. الگوهای قیمت، سیگنال‌های اندیکاتور، و اطلاعات ریز و درشت دیگر، از دل نمودار به‌دست می‌آیند. دستیابی به اطلاعات مناسب در نمودارهای قیمت در گروی انتخاب تایم فریم مناسب است. به زبان ساده، باید بهترین دوره زمانی برای تحلیل نمودار قیمت را بشناسید. در این مطلب، ضمن پاسخ به این پرسش که تایم فریم چیست، بهترین تایم فریم‌ها را برای معامله در بازارهای مالی مختلف معرفی می‌کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.

تایم فریم چیست؟

عبارت Time Frame در زبان فارسی به بازه زمانی ترجمه می‌شود، اما بین معامله‌گران در بازارهای مالی همان اصطلاح تایم فریم مرسوم شده است. وقتی از نمودار قیمت یک سهم یا دارایی دیگر صحبت به میان می‌آید، ناخودآگاه باید مفهوم زمان نیز در نظر گرفته شود. این زمان می‌تواند بین چند دقیقه تا چند ماه متغیر باشد. به این بازه زمانی، که برای بررسی تغییرات قیمت یک دارایی در نظر گرفته می‌شود، تایم فریم گفته می‌شود.

انتخاب بهترین بازه زمانی برای تحلیل تکنیکال و پیش‌بینی روند قیمت یک دارایی اهمیت بسیار زیادی دارد. معمولاً تایم فریم‌ها به سه دسته کوتاه‌مدت، میان‌مدت، و بلندمدت تقسیم می‌شوند. با وجود این، هر فرد باید متناسب با استراتژی معاملاتی خاص خود و همچنین نوع بازی‌ای که در آن فعالیت می‌کند، تایم فریم مدنظرش را انتخاب کند. در ادامه، درباره انتخاب بهترین تایم فریم در تحلیل تکنیکال بحث می‌کنیم.

انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال

تا اینجا بررسی کردیم که مفهوم تایم فریم چیست. حال نوبت به آن می‌رسد که انواع بازه‌های زمانی را، که در تحلیل‌ها استفاده می‌شوند، بررسی کنیم.

۱. تایم فریم کوتاه‌مدت

تایم فریم کوتاه مدت

تایم فریم‌های کوتاه‌مدت فقط مناسب تریدرهایی است که دائم در بازار فعالیت می‌کنند و زمان زیادی را در معامله‌گری سپری می‌کنند. نکته مهم درباره این دسته از تایم فریم‌ها آن است که به‌دلیل بازه زمانی کوتاهی که برای آن‌ها انتخاب می‌شود، جزئیات بیشتری از نمودار به‌نمایش درمی‌آید. به همین دلیل، می‌توان سیگنال‌های بیشتری از نمودار استخراج کرد، زیرا الگوهای تحلیل تکنیکال در این بازه زمانی بهتر قابل تشخیص است.

البته، به‌تبع اینکه بازه زمانی در این شیوه محدود است، زمان کمی برای استخراج نکات مدنظر در نمودار دارید. تایم فریم کوتاه‌مدت مناسب کسانی است که به‌دنبال نوسان گیری در بازارند.

۲. تایم فریم میان‌مدت

تایم فریم میان مدت

تایم فریم‌های میان‌مدت معمولاً بازه‌های زمانی بین پانزده دقیقه تا یک روز را پوشش می‌دهند. معامله‌گرانی که از این نوع تایم فریم‌ها استفاده می‌کنند، به رصد دائمی بازار نیاز ندارند و می‌توانند با استفاده از تحلیل بنیادی در کنار اخبار اقتصادی درباره دارایی، برای معامله در بازار اقدام کنند.

۳. تایم فریم بلندمدت

تایم فریم بلند مدت

تایم فریم‌های بلندمدت از روزانه آغاز می‌شود و تا ماهانه ادامه پیدا می‌کند. استفاده از این تایم فریم‌ها بیشتر مناسب معامله‌گرانی است که به‌دنبال تحلیل رفتار سهم در بلندمدت‌اند. به این ترتیب، می‌توان تصویری از عملکرد قیمتی آن به‌دست آورد. البته بسیاری از تحلیلگران بنیادی نیز به نمودار قیمت سهام در تایم فریم‌های بلندمدت نگاه می‌اندازند.

رایج‌ترین تایم فریم‌های معاملاتی

وقتی برای تحلیل تکنیکال نمودار قیمت دارایی‌های مختلف به سایت تریدینگ ویو مراجعه می‌کنید، در قسمت تایم فریم با چند گزینه مختلف روبه‌رو می‌شوید. از رایج‌ترین تایم فریم‌های معاملاتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تایم فریم ۱ دقیقه‌ای (M1)
  • تایم فریم ۵ دقیقه‌ای (M5)
  • تایم فریم ۱۵ دقیقه‌ای (M15)
  • تایم فریم ۳۰ دقیقه‌ای (M30)
  • تایم فریم ۱ ساعته (H1)
  • تایم فریم ۴ ساعته (H4)
  • تایم فریم روزانه (D1)
  • تایم فریم هفتگی (W1)
  • تایم فریم ماهانه (MN)

ممکن است در پلتفرم‌های مختلف با تایم فریم‌های دیگری نیز سروکار داشته باشید، اما مواردی که در اینجا اشاره کردیم مهم‌ترین و پرکاربردترین تایم فریم‌های معاملاتی در بازارهای مختلف‌اند. بد نیست که برای آشنایی بیشتر یکی از این موارد را توضیح دهیم. تصور کنید نمودار کندل یک دارایی را مشاهده می‌کنید. سپس تایم فریم ۱ دقیقه‌ای را انتخاب می‌کنید. در این حالت، اطلاعات نمودار قیمت هر یک دقیقه یکبار به‌روزرسانی می‌شود. به عبارت دیگر، با گذشت هر دقیقه، یک کندل به نمودار اضافه می‌شود. هر کندل نیز نشان‌دهنده قیمت شروع و پایان به همراه بیشترین و کمترین قیمت در زمان ۱ دقیقه است. به همین ترتیب، می‌توان تایم فریم‌های دیگر را نیز تشریح کرد.

چگونه بهترین تایم فریم برای ترید را انتخاب کنیم؟

همان‌طور که اشاره کردیم، عوامل گوناگونی در انتخاب تایم فریم معاملاتی برای هر فرد اثرگذارند. در اینجا به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. نوع بازار مالی

در بازار بورس ایران به‌دلیل محدودیت نوسان قیمت در طول روز، معمولاً استفاده از تایم فریم‌های کوتاه‌مدت چندان کارایی ندارد. بنابراین، بهترین تایم فریم بورس ایران در میان‌مدت یا بلندمدت بسته به نوع استراتژی معاملاتی تعیین می‌شود، اما در مقابل، در فارکس و بازار ارزهای دیجیتال، به‌دلیل آنکه بازار هیچ‌گونه دامنه نوسانی ندارد و همچنین نوسانات بسیار زیادی در کوتاه‌مدت در دارایی‌ها رخ می‌دهد، می‌توان از تایم فریم کوتاه‌مدت استفاده کرد. تایم فریم مناسب نوسان‌گیری در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت تعیین می‌شود.

۲. تعیین سطوح حمایت و مقاومت

یکی از مهم‌ترین اصول در معامله‌گری در بازارهای مالی، بررسی سطوح حمایت و مقاومت دارایی است. بهترین تایم فریم برای تحلیل تکنیکال باید به‌گونه‌ای انتخاب شود که این سطوح حمایتی یا مقاومتی با دقت زیادی تعیین شوند. در همین زمینه، تایم فریم‌های کوتاه‌مدت احتمال خطا در خرید و فروش‌ها را افزایش می‌دهد. در مقابل، هرچه بازه زمانی طولانی‌تر در نظر گرفته شود، درصد خطا به‌مراتب کاهش پیدا می‌کند.

۳. روش تحلیل افراد

الگوهای قیمتی که در نمودار قیمت یک دارایی تشکیل می‌شود، فرصت‌های معاملاتی به‌شمار می‌روند که افراد برای ورود یا خروج از یک دارایی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. وقتی تایم فریم در تحلیل تکنیکال خیلی بزرگ در نظر گرفته می‌شود، باید زمان زیادی را به انتظار نشست تا الگوهای قیمتی در نمودار مشاهده شود، اما هرچه تایم فریم در بازه زمانی کوتاه‌تری انتخاب شود، به همان اندازه امکان مشاهده الگوهای قیمتی بیشتر می‌شود. درنتیجه، فرصت‌های معاملاتی بیشتری پیش روی معامله‌گر قرار می‌گیرد، اما هیچ‌گاه این طور نیست که فرصت‌های معاملاتی بیشتر به معنی کسب سود بیشتر باشد. بلکه لازم است تا حالت بهینه‌ای بین تایم فریم و فرصت‌های معاملاتی بسته به روش تحلیل انتخاب شود.

۴. استراتژی معاملاتی

اگر جزء کسانی هستید که ترید کردن را جزئی از وجود خود به‌شمار می‌آورید و لحظه‌به‌لحظه با بازار زندگی می‌کنند، تایم فریم‌های کوتاه‌مدت می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد. واقعیت این است که این شیوه ترید کردن دشواری‌های خاص خودش را دارد و افراد باید فشارهای عصبی زیادی را متحمل شوند. به هر ترتیب، روحیه برخی از معامله‌گران با این شرایط سازگار است و می‌توانند از پس این شرایط سخت برآیند. به همین دلیل، حتماً باید روحیه شخصی و استراتژی معاملاتی برای انتخاب تایم فریم مناسب در نظر گرفته شود.

۵. افق زمانی سرمایه‌گذاری

برخی در نقش نوسان‌گیر در بازار فعالیت می‌کنند و به همین دلیل، نیاز دارند که هر لحظه در بازار حضور داشته باشند. آن‌ها افق زمانی معاملاتی خود را کوتاه‌مدت در نظر می‌گیرند. در مقابل، کسانی نیز هستند که در نقش سرمایه‌گذار در بازار فعالیت می‌کنند و افق زمانی خود را طولانی‌مدت در نظر می‌گیرند. این افراد می‌توانند تایم فریم‌های بلندمدت را در نظر بگیرند.

تایم فریم‌های مناسب برای سبک‌های مختلف معامله‌گری

بهترین تایم فریم برای معامله

بحث مهم دیگری درباره انتخاب بهترین تایم فریم در تحلیل تکنیکال وجود دارد و آن مربوط به انتخاب تایم فریم مناسب با توجه به سبک‌های معاملاتی است. البته آنچه در ادامه ذکر می‌کنیم، برای عموم تریدرها صادق نیست و ممکن است تریدری باشد که از تایم فریم‌هایی متفاوت با آنچه اشاره می‌کنیم، استفاده کند. این مسئله به انتخاب استراتژی معاملاتی هر فرد بستگی دارد.

۱.تایم فریم مناسب سبک معاملات پایان روز

کسانی که شغل اولشان ترید کردن نیست و نمی‌توانند دائم بازار را رصد کنند، از سبک معاملات پایان روز بهره می‌برند. در این روش از تایم فریم روزانه، هفتگی، و ماهانه استفاد می‌شود تا دید بلندمدت روی نمودار قیمت حاصل شود.

۲. تایم فریم مناسب معامله‌گران بنیادی

معامله‌گران بنیادی نیز روی پارامترها و متغیرهای کلان مؤثر در بازار و دارایی‌ها متمرکزند. به همین دلیل، چندان در قید و بند نوسانات کوتاه‌مدت قرار نمی‌گیرند. بهترین تایم فریم برای معامله‌گران بنیادی، تایم فریم هفتگی و ماهانه است. البته زمانی که التهابات در بازار به اوج می‌رسد، برای مدیریت ریسک به سراغ تایم فریم روزانه هم می‌روند.

۳. تایم فریم مناسب معاملات روزانه

معامله‌گرانی هستند که پوزیشن‌های معاملاتی خود را در کمتر از یک روز کاری در بازار می‌بندند. تحیل تکنیکال پایه و اساس ترید کردن این دسته از معامله‌گران است. تایم فریم یک دقیقه، پنج دقیقه، پانزده دقیقه، سی دقیقه، و یک ساعت بهترین گزینه برای این گروه از تریدرهاست.

۴. تایم فریم مناسب برای معامله مبتنی بر خبر

در طول روز، دائم اخبار اقتصادی گوناگونی در بازار مخابره می‌شود. گاهی اوقات این اخبار مستقیم به یک دارایی مربوط می‌شوند و در برخی مواقع نیز تأثیر غیرمستقیمی روی بازار دارند. تشخیص اخبار واقعی از دروغ و همچنین درک میزان اثرگذاری آن‌ها بر بازار در کوتاه‌مدت و بلندمدت کار بسیار دشواری است. فقط عده معدودی از تریدرها در سراسر بازارهای مالی هستند که می‌توانند از این داده‌ها و خبرها اطلاعات مدنظر خود را استخراج کنند. در این سبک معامله نیز از تایم فریم‌های یک دقیقه، پنج دقیقه، و پانزده دقیقه استفاده می‌شود.

۵. تایم فریم مناسب معاملات اسکالپ

اسکالپرها کسانی‌اند که دیوانه‌وار عاشق بازارند و تمام وقت خود را در بازار سپری می‌کنند. این دسته از معامله‌گران به‌ندرت از پشت سیستم بلند می‌شوند و هر لحظه چشمشان به صفحه مانیتور دوخته شده است و بازار را رصد می‌کنند. این روش معامله‌گری چالش‌های روحی و روانی جدی برای افراد به‌دنبال دارد و فقط معامله‌گران حرفه‌ای، که از لحظه‌لحظه حضورشان در بازار لذت می‌برند، از آن استفاده می‌کنند. تایم فریم‌های یک دقیقه و پنج دقیقه مهم‌ترین تایم فریم‌هایی است که اسکالپرها استفاده می‌کنند. در همین زمینه، پیشنهاد می‌کنیم مقاله اسکالپ تریدینگ را مطالعه کنید.

کلام پایانی

در این مطلب بررسی که تایم فریم چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد. انتخاب بهترین تایم فریم برای ترید تا حد زیادی به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. بنابراین، نمی‌توان تایم فریم مشخصی را برای ترید انتخاب کرد. با تهیه دوره آموزشی تحلیل تکنیکال کلینیک سرمایه، هر آنچه را که باید درباره انتخاب Time Frame در معامله‌گری بدانید، فراخواهید گرفت. شما از کدام تایم فریم برای معامله در بازارهای مختلف استفاده می‌کنید؟ دلیل انتخاب شما چیست؟ نظرات و تجربیات خود را در زمینه انتخاب تایم فریم‌های معاملاتی مختلف با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

1

بهترین تایم فریم برای نوسان‌گیری کدام است؟

تایم فریم 30 دقیقه‌ای بهترین گزینه برای نوسان‌گیری است. البته برخی از معامله‌گران با استراتژی اسکالپ تریدینگ به سراغ تایم فریم‌های کوتاه‌تر می‌روند.

 

2

بهترین تایم فریم برای فارکس چیست؟

تایم فریم‌های 4 ساعته و روزانه بهترین انتخاب برای معامله در بازار فارکس هستند. پیشنهاد می‌کنیم در فارکس هیچ‌گاه به‌سراغ تایم فریم‌های زیر یک ساعت نروید.

3

بهترین تایم فریم بورس ایران چیست؟

تایم فریم روزانه بهترین انتخاب برای بازار بورس ایران است. البته برای نوسان‌گیری می‌توانید به سراغ تایم فریم 30 دقیقه‌ای بروید.

امتیاز شما به این محتوا

4.1 / 5. 15

میانگین امتیازات: 4.1/5
تعداد امتیاز: 15
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید
حتما نظرت رو برای ما و دیگران بنویس
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
جستجو
ورود/ ثبت نام
ارسال مجدد
درخواست مشاوره