خط روند چیست؟ آموزش رسم خط روند (Treadline) در تحلیل تکنیکال
خط روند به عنوان یکی از موضوعات ابتدایی و در عین حال بسیار مهم در تحلیل تکنیکال به شمار میرود. معمولا در هر دوره تحلیل تکنیکال یکی از موضوعاتی که در همان ابتدا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، آموزش رسم خط روند است. با وجود مفهوم نه چندان پیچیدهای که برای این مبحث تحلیل تکنیکال وجود دارد، آنچه اهمیت پیدا میکند، توانایی استفاده صحیح از آن در هنگام تحلیلگری است. ردپای این بحث در تمام موضوعات دیگر تحلیل تکنیکال از جمله الگوهای قیمتی میتوان مشاهده کرد. بنابراین درک صحیح آن برای تسلط بر تحلیل تکنیکال ضروری است. در ادامه به این سوال مهم پاسخ میدهیم که خط روند چیست و چگونه باید آن را رسم کرد. با ما همراه باشید.
فهرست عناوین مقاله
خط روند چیست؟
ابتدا بهتر است که یک تعریف ساده از مفهوم Treadline را با هم مرور کنیم. خط روند، در حالت کلی به خطی گفته میشود که سقفهای قیمتی یا کفهای قیمتی را در روند حرکت نمودار قیمت به یکدیگر متصل میکند. در حالت کلی زمانی خط روند معنی پیدا میکند که در یک تایم فریم شاهد روند صعودی یا نزولی در نمودار قیمت باشیم.
اهداف رسم خط روند چیست؟
اهمیت خط روند در اطلاعات بسیار مهمی است که در اختیار تحلیلگر قرار میدهد. در همین راستا مهمترین اهداف رسم خط روند عبارتاند از:
- تعیین مسیر غالب در حرکت قیمتی نمودار در تایم فریم مشخص
- تشخیص حمایت و مقاومت دارایی در روند تغییرات قیمت
- درک سرعت تغییر قیمت در روندها
- شناسایی دقیق الگوهای قیمت در تحلیل تکنیکال
چهار هدف فوق شاید به ظاهر ساده به نظر برسند. اما افراد حرفهای در تحلیل تکنیکال به خوبی میدانند که هریک از این موارد چه تأثیری در تصمیمگیریهای به موقع برای خرید و فروش داراییها دارد. آنچه بحث آموزش رسم خط روند اهمیت دارد، انتخاب تایم فریم مناسب است. در همین راستا برای مطالعه بیشتر در خصوص این موضوع میتوانید به مقاله اهمیت انتخاب تایم فریم در تحلیل تکنیکال مراجعه کنید.
انواع خط روند
در حالت کلی خط روند را میتوان به دو دسته کلی تقسیم نمود که عبارتاند از:
1. خط روند صعودی
این خط در روند صعودی روی نمودار ترسیم میشود و کفهای قیمتی را به هم متصل میکند. در اصطلاح به آن خط حمایت نیز گفته میشود. نکته مهم در خصوص خط حمایت آن است که تا زمانی که شکسته نشود معتبر است.
2. خط روند نزولی
این خط در روند نزولی روی نمودار ترسیم میشود و سقفهای قیمتی را به هم متصل میکند. در اصطلاح به آن خط مقاومت نیز گفته میشود. در جریان روند نزولی مادامی که این خط شکسته نشده است، معتبر است.
آموزش رسم خط روند با استفاده از نمودار شمعی
کندلهای ژاپنی از معروفترین نمودارهای قیمتی هستند که در جریان تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرد. اگر با کندلها آشنایی داشته باشید، ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که کدام قسمت از کندلها را باید به عنوان مبنا برای ترسیم خط روند در نظر بگیرید؟ کندلها چهار مشخصه قیمت باز شدن، بسته شدن، بالاترین قیمت و پایینترین قیمت را به نمایش میگذارند. واقعیت این است که تصمیمگیری در این زمینه کاملا بر عهده شما است و باید با توجه با استراتژی معاملاتی خود تصمیم بگیرید که از کدام یک از موارد چهارگانه فوق استفاده کنید.
روی هم رفته برای ترسیم خط روند باید حتما به موارد زیر دقت کنید:
- برای ترسیم خط روند نیاز به دو نقطه (سقف یا کف) در روند حرکت قیمت دارایی دارید.
- خط روند زمانی از اعتبار بالایی برخوردار است که با بدنه شمعها تقاطع چندانی نداشته باشد.
- خط روندهایی که در تایم فریم طولانیتری ترسیم شود، از اعتبار بالاتری برخوردار است.
- در روند صعودی وقتی خط حمایت شکسته میشود، تبدیل به خط مقاومت میشود.
- در روند نزولی وقتی خط مقاومت شکسته میشود، تبدیل به خط حمایت میشود.
آموزش رسم خط روند در برای تشکیل کانال
نکته مهمی که در خصوص خط روند در تحلیل تکنیکال حتما باید مورد توجه قرار دهید این است که در بسیاری از موارد تحلیلگر هر دو خط حمایت و مقاومت را در یک روند قیمتی ترسیم میکنند. وقتی این دو خط رسم میشوند، اصطلاحا یک کانال به وجود میآید. حال سوال اساسی این است که چه استفادهای باید از این کانال کرد؟
واقعیت این است که وقتی قیمتی یک دارایی در محدوده کانال ترسیم شده حرکت میکند، روند سهم در تایم فریم مورد نظر حفظ میشود. تحلیلگران با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارند، به دنبال شناسایی زمان مناسبی هستند که نمودار قیمت از داخل کانال خارج میشود. نقطه شکست کانال توسط نمودار دقیقا همان جایی است که باید برای خرید یا فروش یک دارایی تصمیمگیری صورت بگیرد.
سؤالات متداول
1. خط روند چه کمکی به تحلیلگر میکند؟
مهمترین کاری که یک تحلیلگر تکنیکال باید قادر به انجام آن باشد، شناسایی روند قیمت دارایی در آینده است. برای عملی کردن این مهم استفاده صحیح از مفهوم خط روند یک ضرورت است.
2. برای ترسیم خط روند حداقل به چند نقطه نیاز است؟
حداقل دو نقطه روی نمودار قیمت برای ترسیم خط روند نیاز است.
3. مهمترین محدودیتها در استفاده از خط روند چیست؟
خط روند مانند هر ابزار دیگری در تحلیل تکنیکال با محدودیتهایی همراه است. به عنوان مثال گاهی اوقات نمودار قیمت فاصله زیادی از خط روند میگیرد. در این گونه مواقع باید حتما بازنگری در خط ترسیم شده صورت بگیرد و خط جدید مطابق با شرایط نمودار ترسیم میشود. در استفاده از خط روند در تایم فریمهای کوتاه مدت نیز باید احتیاط شود؛ چرا که این خطوط نسبت به حجم معاملات حساس هستند و به راحتی امکان دارد که شکسته شوند.
کلام پایانی؛ با روندها دوست باشید
یکی از جملات معروفی که در بازارهای مالی همواره مطرح میشود، این است که یک معاملهگر موفق همواره با روندها دوست است. استدلال پشت این جمله نیز چندان پیچیده نیست؛ یک معاملهگر توان مبارزه یا مقابله با روندها را ندارد. بنابراین چه بهتر که از همان ابتدا از در دوستی وارد شود. آموزش رسم خط روند به معاملهگر کمک میکند که به خوبی بتواند در موقعیتهای مختلف این خط را ترسیم کند و بر مبنای آن تصمیمگیری نماید. در این مقاله بررسی کردیم خط روند چیست و چه کاربری دارد. اما برای تسلط کافی روی این مبحث مهم قطعا نیاز به آموزش عمیقتر و تمرین بیشتر هستید.
تحلیل تکنیکال مقدماتی
شما در جای درستی هستید اگر:
- به دنبال بهترین دوره آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی هستید.
- قصد دارید از صفر و بهصورت اصولی، یادگیری تحلیل تکنیکال را شروع کنید.
- میخواهید دانش و مهارت سرمایهگذاری و روش کسب درآمد از بازارهای مالی را بهصورت درست یاد بگیرید.
- سهام یا ارزهای دیجیتال پرسود و آینده دار را بشناسید.
- با نوسان گیری و خرید و فروش، سود کسب کنید.
- از ضرر در بازارهای مالی دوری کنید و سرمایه و داراییهای خود را حفظ کنید و رشد دهید.
- میخواهید بدانید چه نقاطی برای ورود و خروج از معامله خوب هستند.
تحلیل تکنیکال پیشرفته
برای بهتر شدن باید قوی تر شد، برای شماره یک بودن باید بهترین شد. اگر هنوز بهترین نیستید پس هنوز مسیر یادگیری ادامه دارد. برای کسب سود در بازارهای مالی و سرمایه گذاری باید مسلح شویم، اینجا حرف اول با آموزش و تجربه است باید مسلح شویم به ابزارهایی برای حفظ و رشد سرمایه، بدون استفاده از ابزارهای نوین تحلیل و بررسی، ریسک از دست دادن سرمایه به خصوص در بازارهای بین المللی بسیار زیاد است و ورود به این بازارها نیازمند تجهیزات قوی و تسلط کافی است. دوره تحلیل تکنیکال پیشرفته کلینیک سرمایه با معرفی ابزارهای نوین همچون فیبوناچی، الگوهای هارمونیک و ایچیموکو شما را برای درک صحیح تر و عملکرد بهتر در بازارهای مالی کمک می کند. . هدف کلینیک سرمایه از این دوره، آموزش تحلیل تکنیکال بصورت اصولی و دقیق به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای بررسی بازارهای مالی است.
کلینیک سرمایه دو دوره آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته را آماده کرده است که در قالب آن با بررسی مثالهای عملی فراوان بحث خط روند به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. برای حرفهای شدن باید آموزش ببینید.
امتیاز شما به این محتوا
میانگین امتیازات: / 5. تعداد امتیاز:
اولین نفری باشید که به این محتوا امتیاز می دهد
دیدگاهتان را بنویسید