راه‌حل‌های لایه دوم برای ارتقای مقیاس‌پذیری شبکه‌های بلاک‌چین چند سالی است که مورد توجه قرار گرفته‌اند. در قالب این راه‌حل‌ها بخش‌های تراکنش‌ها در فضایی غیر از شبکه اصلی پردازش می‌شوند. به این ترتیب بار تراکنش‌ها بر شبکه اصلی کاهش پیدا می‌کند. پلتفرم اومیسه گو یکی از پروژه‌هایی است که مبتنی بر راه‌حل لایه دوم راه‌اندازی شده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی این پروژه و توکن اختصاصی آن یعنی ارز OMG بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

پروژه ارز OMG چیست؟

بعد از افزایش تعدادی برنامه‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند روی شبکه اتریوم، مشکل مقیاس‌پذیری را در این شبکه تشدید کرد. به گونه‌ای که کارمزد گس تراکنش‌ها افزایش پیدا کرد. بعد از این اتفاق، فعالان فناوری بلاک‌چین به دنبال راه‌حل برای این مشکل برآمدند. پلتفرم اومیسه گو با حمایت شخص ویتالیک بوترین (خالق اتریوم) راه‌اندازی شد.

این پروژه با هدف ایجاد زیرساخت مناسب برای خدمات مالی شکل گرفت و به دنبال آن است که سیستم‌های مالی سنتی را کنار بزند. این شعاری است که توسعه دهندگان پروژه ارز OMG نیز زیاد روی آن مانور می‌دهند. این شرکت در سال ۲۰۱۳ در کشور تایلند آغاز به کار کرده است. به مدت چهار سال فعالیت برای شکل گرفتن پروژه در دستور کار قرار گرفت.

در نهایت در سال ۲۰۱۷ بود که در جریان عرضه اولیه حدود ۱۰۰ میلیون دلار تامین نقدینگی صورت گرفت. این اعداد و ارقام در سال ۲۰۱۷ فوق‌العاده شگفت‌انگیز بود. به طوری که برای مدت کوتاهی ارز دیجیتال اومیسه گو را در جایگاه سومین ارز دیجیتال برتر بازار قرار داد. دلیل این مسئله نیز واضح بود. اومیسه گو اولین راه‌حل لایه دوم بود که برای ارتقای مقیاس‌پذیری اتریوم ارائه شد. به همین دلیل در کانون توجهات قرار گرفت.

قابلیت‌های شبکه ارز دیجیتال اومیسه گو

شبکه OMG یک پلتفرم منبع باز است که به صورت غیر متمرکز اداره می‌شود. این شبکه در بستر اتریوم راه‌اندازی شده است و تراکنش‌ها پس از پردازش در لایه دوم به اتریوم انتقال داده می‌شوند. در حال حاضر در جمع چهار ارز دیجیتال پرکاربرد در بستر اتریوم قرار دارد.

مجموعه امکانات در دسترس در شبکه ارز OMG عبارت‌اند از:

  • خدمات پرداخت
  • انتقال وجه
  • تجارت کسب و کارها
  • مدیریت دارایی‌ها
  • تأمین مالی
  • معاملات همتا به همتا
  • قراردادهای هوشمند
  • معاملات سوئیفت

همان طور که مشاهده کردید، شبکه OMG از معاملات سوئیفت پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل فعالان اقتصادی برای معاملات مالی در کسب و کارها می‌توانند از این شبکه استفاده کنند. در عین حال امکان تراکنش در شبکه‌های بلاک‌چین مختلف در شبکه ارز دیجیتال اومیسه گو امکان پذیر است.

مزایای شبکه ارز OmiseGO

در ادامه بحث ارز OMG لازم است که نگاهی به مزایای شبکه اومیسه گو بیندازیم. روی هم رفته آنچه شبکه اومیسه گو را در مقایسه با سایر پروژه‌های مشابه متمایز می‌کند، عبارت‌اند از:

  • سرعت پردازش بالا در تراکنش‌ها
  • هزینه گس پایین تراکنش‌ها
  • امکان ارتباط بین شبکه‌های بلاک‌چین مختلف

به این ترتیب کلیه کسانی که قصد تعریف برنامه‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم را دارند، با استفاده از شبکه اومیسه گو می‌توانند سریع‌تر و با هزینه کمتر انجام دهند. در عین حال از تمام مزایای اتریوم از جمله امنیت نیز برخوردار خواهند بود.

مزایای شبکه ارز OmiseGO

ارز OMG چیست؟

ارز دیجیتال اومیسه گو به عنوان توکن اختصاصی شبکه OMG شناخته می‌شود. کلیه کسانی که قصد استفاده از زیرساخت‌های این شبکه بلا‌ک‌چینی را دارند، باید از این توکن برای پرداخت هزینه‌های کارمزدهای خود استفاده کنند. در حال حاضر امکان استیک کردن ارز OmiseGO وجود ندارد ولی توسعه دهندگان پروژه قول داده‌اند ه در آینده نزدیک این قابلیت را در اختیار کاربران قرار دهند.

ارز OMG چیست

تاریخچه قیمت ارز OMG


در ادامه بد نیست که نگاهی به تاریخچه قیمت رمز ارز OMG بیندازیم. این ارز دیجیتال در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ در سایت معتبر کوین مارکت کپ با قیمت ۰.۴۳ دلار لیست شد. در تمام مدت در سال ۲۰۱۷ روند رو به رشد در قیمت ارز دیجیتال اومیسه گو حاکم بود. به گونه‌ای که در نیمه ژانوه سال ۲۰۱۸ به سقف تاریخی خود از زمان عرضه یعنی ۲۵.۵ دلار رسید.

اما ماجرا در طول دو سال بعد برای ارز OmiseGO کاملا دگرگون شد. در تمام این مدت روند نزولی حاکم بر روند قیمت این ارز دیجیتال به طور مشهودی قابل مشاهده بود. این شرایط تا سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ ادامه داشت. به گونه‌ای که در پایان زمستان این سال ارز OMG تنها ۰.۵ دلار قیمت داشت. اما در ادامه سال ۲۰۲۰ روند صعودی قیمت این توکن با شیب ملایمی ادامه پیدا کرد. به گونه‌ای که در پایان سال قیمت ۲.۵ دلاری را تصاحب کرد. روند رو به رشد قیمت آن در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ نیز ادامه داشت. به طوری که در ابتدای آوریل سال ۲۰۲۱ به قیمت ۱۳ دلار رسید.

بار دیگر در یک بازه زمانی دو ماهه روند نزولی در ارز OMG ایجاد شد و در اوایل ژوئن به قیمت ۳.۷ دلار رسید. اما همزمان با روند صعودی حاکم بر بازار رمز ارزها در سال ۲۰۲۱، تا میانه نوامبر این سال به قیمت ۱۹ دلار دست پیدا کرد. در ادامه همزمان با افت قیمت ارزهای دیجیتال بزرگ مانند بیت کوین، ارز دیجیتال اومیسه گو نیز روند نزولی به خود گرفت. به طوری که در زمان نگارش این مقاله (فوریه ۲۰۲۲) با قیمتی در حدود ۵ دلار در حال خرید و فروش است.

سؤالات متداول

۱. ارز OMG را از کدام صرافی بخریم؟

ارز دیجیتال اومیسه گو را می‌توانید در صرافی‌های بایننس، کوین بیس، هیوبی گلوبال، کوکوین، FTX، بیت فینکس، کاراکن و پولونیکس خریداری کنید.

۲. ارز دیجیتال اومیسه گو را در کدام کیف پول‌ها می‌توان ذخیره نمود؟

رمز ارز OMG را می‌توانید در صرافی‌های ترزور، لجر، اتمیک والت، کوین بیس، تراست والت و مث والت نگهداری کنید.

۳. ارزش بازار ارز OmiseGO چقدر است؟‌

ارز OMG در حال حاضر با ارزش بازار بیش از ۶۶۱ میلیون دلار در جایگاه ۹۹ در بین سایر ارزهای دیجیتال قرار دارد. بیش از ۱۴۰ میلیون توکن OMG نیز در بازار در گردش است.

۴. توزیع توکن‌های OMG به چه صورت است؟

از تعداد عرضه کل ارز OMG حدود ۶۵ درصد در جریان عرضه اولیه توزیع شد. حدود ۲۰ درصد توسط تیم توسعه دهنده برای مدیریت پروژه، ۱۰ درصد برای تیم توسعه دهنده و ۵ درصد برای هولدرهای اتر اختصاص پیدا کرده است.

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی ارز OMG پرداختیم. پیش‌بینی‌های بلند مدت روی این ارز دیجیتال برای سال ۲۰۲۶ حول و حوش قیمت ۵۰ دلار می‌چرخد. با این توضیح اگر اهل سرمایه‌گذاری بلند مدت هستید، حتما این ارز دیجیتال را در لیست بررسی‌های خود قرار دهید. البته لازم به ذکر است که اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و همچنین جذب نقدینگی بیشتر پیش شرط تحقق قیمت‌هایی است که در بلند مدت پیش‌بینی شده است.