مفهوم شیلینگ چیست؟ Shilling را بشناسید تا از سرمایه خود محافظت کنید
اگر سابقه فعالیت در بازار رمز ارزها را داشته باشید، حتماً با موجهای تبلیغاتی سنگینی که حول محور برخی از ارزهای دیجیتال شکل میگیرند، آشنا هستید. احتمالاً این جمله را از زبان افراد مختلف زیاد شنیدهاید که فلان رمز ارز بهترین ارز دیجیتال است و باید قبل از افزایش قیمت آن را بخرید. در فضای عمومی بازار رمز ارزها به چنین تبلیغاتی شیلینگ (Shilling) گفته میشود. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که شیلینگ چیست و چرا به شناخت آن نیاز داریم.
شیلینگ چیست؟
مهمترین وظیفه هر فردی که در بازارهای مالی فعالیت میکند، این است که از سرمایهاش حراست کند. رعایت این اصل اساسی در بازاری مانند ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت آن بسیار دشوار است. یکی از راههای مهم برای جلوگیری از نابودی سرمایه، آشنایی با جو روانیای است که به دلایل مختلف در بازار به راه میافتد. در این شرایط، افراد آگاه اسیر جوسازیهای سنگین در فضای بازار نمیشوند و به مسیر خود ادامه میدهند.
شاید بپرسید ارتباط این جملات به مفهوم شیلینگ چیست؟ پاسخ این سؤال در تعریف واژه Shilling نهفته است. وقتی شخصی فعالانه، در حمایت از یک ارز دیجیتال بهخصوص اقداماتی میکند، در حال شیلینگ کردن آن است. هدف از این شیلینگ، ایجاد هیاهو برای پروژه است تا به این طریق مردم به خرید و سرمایهگذاری در آن ترغیب شوند. طبیعی است که ورود سرمایه به یک ارز دیجیتال، بهمعنای افزایش تقاضای آن است و درنهایت، سبب رشد قیمت میشود.
نشانههای شیلینگ چیست؟
در ادامه موضوع شیلینگ، باید ماهیت آن را کمی بیشتر بشناسیم. سرمایهگذاران بازار رمز ارزها آنقدر سادهلوح نیستند که هرکسی بتواند آنها را فریب دهد؛ بنابراین، تشخیص شیلینگ در بازار بهراحتی امکانپذیر نیست و افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، عمدتاً از روشهای پیچیدهای بهره میبرند. بهطور کلی، برای شناسایی شیلینگ باید به فعالیت چند گروه از افراد در بازار رمز ارزها حساس باشید. این گروهها عبارتاند از:
۱. اینفلوئنسرها
در عرصه کریپتوکارنسی ممکن است با تبلیغاتی توسط یک سلبریتی مواجه شوید که الزاماً ارتباطی با بازار ندارد. با وجود این، او مدام از نام، اعتبار و شهرت خود در حمایت از یک پروژه استفاده میکند؛ درعینحال، هیچ توضیح علمی و شفافی درباره دلایل حمایت خود برای کاربران ارائه نمیدهد و فقط آنها را به سرمایهگذاری بیشتر در پروژهای خاص دعوت میکند؛ بنابراین، اساساً حمایت سلبریتیها از ارزهای دیجیتال را نباید مبنای خریدوفروش خود قرار دهید؛ زیرا آنها برای دریافت هزینه، حاضرند هر پروژه خاصی را تبلیغ کنند؛ بدون اینکه کوچکترین آگاهیای در آن زمینه داشته باشند.
۲. سرمایهگذاران یا تاجران با استراتژی Pump And Dump
سرمایهگذاران یا تاجرانی وارد ارزهای دیجیتال میشوند که الزاماً تخصصی در زمینه فناوری بلاکچین ندارند، اما بازاریابان چیرهدستی هستند. آنها در یک توکن خاص سرمایهگذاری میکنند و سپس، عملیات بازاریابی سنگینی را آغاز میکنند تا دیگران را نیز به سرمایهگذاری در توکن ترغیب کنند. ورود سرمایههای جدید سبب افزایش قیمت توکن میشود. این تاجران و سرمایهگذاران، از قبل هدفگذاری مشخصی را برای فروش دارایی خود در نظر میگیرند. به محض رسیدن قیمت توکن به محدوده مدنظر دست به فروش آن میزنند و به این ترتیب، سودهای کلانی به دست میآورند.
بعد از فروش سنگین بازیگران اصلی توکنها، قیمت آنها نیز افت شدیدی داشته است و این موضوع سبب میشود ضررهای زیادی به سرمایهگذاران خرد وارد شود. این استراتژی در بازارهای مالی با نام پامپ و دامپ (Pump and Dump) شناخته میشود. شناسایی این پروژهها کار چندان آسانی نیست، ولی یکی از نشانههای بارز که باید به آن حساس باشید، این است که هیچگاه درباره کاربرد و عملکرد این دست از پروژهها توضیح شفافی به کاربران داده نمیشود، بلکه در تبلیغات مدام درباره سود کلانی میگویند که در کوتاهمدت نصیب کاربران خواهد شد.
۳. تبلیغات گروه بنیانگذار و توسعهدهنده پروژهها
در ادامه بحث مفهوم شیلینگ چیست، باید به یکی دیگر از نشانههای آن اشاره کنیم. طبیعی است که صاحبان کسبوکارهای مختلف به دنبال کسب سود از محل فعالیتهایشان هستند. این موضوع درباره صاحبان پروژهها در بازار ارزهای دیجیتال نیز صادق است؛ بنابراین، آنها پروژههای خود را تبلیغ میکنند تا از این طریق، سرمایهگذار جذب کنند. لزوماً بهاندازه تبلیغاتی که پیشتر اشاره کردیم، نمیتوان به این شیوه بازاریابی خرده گرفت.
اما زمانی که تبلیغات گروه توسعهدهنده از حیطه واقعیت خارج میشود، جنبه شیلینگ پیدا میکند. برای مثال، ممکن است پروژهای حتی وایتپیپر مستند و نقشه راه مشخصی را در اختیار عموم قرار ندهد، اما توسعهدهندگانش ادعا کنند که قرار است دنیا را به کمک پروژهشان زیرورو کنند.
چگونه میتوان از افتادن به دام شیلینگ اجتناب کرد؟
در ادامه بحث شیلینگ چیست، باید به این موضوع مهم اشاره کنیم که چطور میتوان به دام تبلیغات اغواگرانه در بازار نیفتاد. برای این منظور، قبل از هرگونه سرمایهگذارای در هر پروژهای، اقدامات زیر را انجام دهید:
- تا حد ممکن از حواشی و تبلیغات درباره پروژهها فاصله بگیرید.
- درباره اصل محتوای پروژهها تحقیق کنید و به دنبال حقایق باشید.
- بههیچوجه به تبلیغات افرادی که در بازار رمز ارزها تخصصی ندارند، اعتنا نکنید.
- اسیر شهرت پروژهها و افرادی که از آنها حمایت میکنند، نشوید.
بعد از اینکه برای سرمایهگذاری در پروژهای به جمعبندی رسیدید، با اعتمادبهنفس و با رعایت اصول سرمایهگذاری اقدام کنید. به خاطر داشته باشید که بازار رمز ارزها، بازار بسیار پرنوسانی است و نباید تحت تأثیر جوهای مقطعی و کوتاهمدت در آن قرار بگیرید.
کلام پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که شیلینگ چیست. در بازارهای مالی سنتی مانند بورس، شیلینگ کاملاً غیرقانونی است و ابزار زیادی نیز برای این منظور در اختیار افراد قرار ندارد. با وجود این، در بازار رمز ارزها چندان قوانین سفتوسختی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل، افراد سودجو میتوانند از آب گلآلود ماهی بگیرند. کشورهای مختلف بهمنظور سروسامان دادن به وضعیت بازارهای مالی، در حال تلاش برای وضع قوانین هستند. البته، به نظر میرسد که فاصله زیادی با شرایط نظاممند در بازار داریم؛ بنابراین، سرمایهگذاران در بازار باید آگاهی لازم را کسب کنند تا اسیر فضاهای تبلیغاتی شیلینگ نشوند.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
توبیتدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
بینگ ایکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
کوینکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
آبانتتردارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد