در کنار پلتفرم اتریوم، تعداد زیادی شبکه بلاک‌چین ایجاد شده است که زیرساخت‌های لازم برای ایجاد و راه‌اندازی برنامه‌های غیر متمرکز را فراهم آورده‌اند. اتریوم به عنوان بزرگ‌ترین میزبان برنامه‌های غیر متمرکز با مشکلاتی رو به رو است که از جمله می‌توان به مقیاس‌پذیری اشاره کرد. شلوغی شبکه اتریوم، میانگین هزینه گس تراکنش‌ها در این شبکه را خیلی بالا برده است. شبکه‌های رقیب اتریوم سعی می‌کنند که با حل این مشکلات توجه کاربران را به خود جلب کنند. یکی از این پروژه‌ها Waves نام دارد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که پروژه ارز Waves چیست.

Waves چیست؟

Waves یک پلتفرم منبع باز است که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شده است و با هدف میزبانی از برنامه‌های غیر متمرکز به کار خود ادامه می‌دهد. این پلتفرم به صورت غیر متمرکز و مبتنی بر فعالیت اعضای جامعه‌اش فعالیت می‌کند. برای تأیید تراکنش‌ها و تأمین امنیت شبکه نیز از الگوریتم اجماع اثبات سهام استفاده می‌شود. به همین دلیل دیگر خبری از ماینینگ در این پروژه نیست. بلکه کاربران باید با خرید توکن اختصاصی آن یعنی ارز Waves و استیک کردن دارایی خود در فرآیند تأیید تراکنش‌ها و تأمین امنیت شبکه مشارکت کنند.

مهم‌ترین مزایای پروژه ارز Waves

از جمله مهم‌ترین مزایای پروژه Waves می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تسهیل فرآیند توکن‌سازی، خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال
  • ایجاد پلتفرمی برای عرضه اولیه توکن‌ها به شیوه‌ای مقرون به صرفه و کاربرپسند
  • صرافی غیر متمرکز Waves DEX با قابلیت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال متعدد
  • سرعت پردازش بالاتر تراکنش‌ها در مقایسه با اتریوم
  • استفاده از زبان اختصاصی برای قراردادهای هوشمند به منظور بهینه‌سازی برای دارایی‌های مختلف
  • کارمزد به مراتب کمتر تراکنش‌ها در مقایسه با اتریوم

در خصوص کارمزد تراکنش‌ها لازم است به این نکته اشاره کنیم که هزینه گس تراکنش‌ها در شبکه اتریوم برابر ۰.۰۰۱ اتر است که با قیمت امروزی آن چیزی در حدود ۲.۵ دلار می‌شود. این در حالی است که کارمزد گس تراکنش‌ها در شبکه Waves در حال حاضر به طور میانگین در حدود ۰.۰۲۹ دلار است.

ایجاد توکن‌های سفارشی در بستر Waves

توسعه دهندگان پلتفرم Waves به دنبال راهی برای ارتقای کاربرد بلاک‌چین در زندگی روزمره هستند. به همین دلیل امکان ایجاد توکن‌های سفارشی را در بستر این پروژه برای کاربران فراهم کرده‌اند. این توکن‌ها به طور مستقیم می‌توانند با ارزهای فیات یا دارایی‌های دیگر مانند اوراق قرضه یا سهام ارزش‌گذاری شوند. به این ترتیب از جمله مهم‌ترین کاربردهای توکن سفارشی در پروژه ارز Waves می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تعریف ارزهای دیجیتال اختصاصی برای مشاغل به منظور پرداخت‌های مشتریان
  • تأمین سرمایه برای پروژه‌های جمعی در قالب برگزاری ICO
  • تعریف توکن‌های حاکمیتی برای اعطای حق رأی به اعضای جامعه

ارز Waves چیست؟‌

ارز Waves به عنوان توکن اختصاصی پروژه Waves شناخته می‌شود. کاربران برای مشارکت در فرآیند اثبات سهام برای تأیید تراکنش‌ها و تأمین امنیت شبکه بلاک‌چین Waves باید این توکن را خریداری و استیک کنند. جالب است بدانید که در حال حاضر حدود ۷۶ درصد مجموع توکن‌های Waves در گردش استیک شده است. مشارکت کنندگان در فرآیند اثبات سهام از پاداش بهره‌مند می‌شوند که در قالب توکن Waves پرداخت می‌شود. بد نیست بدانید که بنیان‌گذار این پروژه دانشمندی اوکراینی به نام الکساندر ایوانوف است که سال‌هاست در فضای بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند.

تاریخچه قیمت ارز Waves


در ادامه بحث از ارز دیجیتال Waves، لازم است که نگاهی به تاریخچه قیمت آن بیندازیم. این توکن از نیمه سال ۲۰۱۶ با قیمت ۱.۱ دلار در سایت معتبر کوین مارکت کپ فهرست شده است. تا پایان سال روند نزولی بر آن حاکم بود و در نهایت با قیمت ۰.۲ دلار وارد سال ۲۰۱۷ شد. در این سال شاهد رشد قیمت توکن Waves بودیم. به گونه‌ای که در پایان سال در قیمت ۱۵.۶۱ دلار خرید و فروش می‌شد.

در سال ۲۰۱۸ مشابه سایر ارزهای دیجیتال مطرح بازار مانند بیت کوین، توکن Waves نیز روند نزولی در پیش گرفت. در نهایت این ارز دیجیتال سال ۲۰۱۸ را در حوالی قیمت ۴ دلار به پایان رساند. این روند نزولی تا انتهای سال ۲۰۱۹ بر رمز ارز Waves حاکم بود و در پایان این سال به قیمت ۰.۹ دلار رسید. در سال ۲۰۲۰ بار دیگر اوضاع دگرگون شد و این توکن به روند صعودی بازگشت. البته رشد چندان زیادی را تجربه نکرد و حوالی ۸ دلار کار خود را در این سال به پایان رساند.

نمودار ارز Waves در سال ۲۰۲۱ پر است از نوسانات شدیدی که رکوردهای مختلف را به جا گذاشته است. موج اول صعودی این توکن در ۴ ماه نخست سال به وقوع پیوست به قیمت بالای ۳۵ دلار رسید که به عنوان سقف تاریخی قیمت آن تا به امروز شناخته می‌شود. در ادامه شاهد افت قیمت در یک بازه زمانی ۳ ماهه بودیم که به محدوده ۱۲ دلار رسید. بار دیگر روند صعودی آن آغاز شد و این بار در فاصله دو ماه مانده به پایان سال به محدود ۳۲.۵ دلار رسید. در ادامه همزمان با روند نزولی حاکم بر بازار رمز ارزها، ارز Waves نیز افت قیمت را تجربه کرد. در مسیر نزولی تا اواخر فوریه سال ۲۰۲۲ به قیمت ۸ دلار رسید.

اما جالب اینجاست که خیلی زود بار دیگر وارد فاز صعودی شد. به طوری که در زمان نگارش این مقاله در نیمه مارس روی محدوده قیمت ۲۸.۴۴ دلار خرید و فروش می‌شد. در حال حاضر چیزی در حدود ۱۰۸ میلیون توکن Waves در گردش است. این توکن با ارزش بازار بیش از ۳ میلیارد دلار در جایگاه ۳۹ در بازار قرار دارد.

سؤالات متداول

۱. ارز Waves را از کجا بخریم؟

ارز دیجیتال Waves را می‌توان در صرافی‌هایی مانند بایننس، کوکوین، هیوبی گلوبال، بای بیت، کراکن، Gate.io، اف تی ایکس، بیترکس، بیت فینکس، اوکی اکسچنج و کوینکس خرید و فروش کرد.

۲. کیف پول‌های مناسب ارز دیجیتال Waves چیست؟

کیف پول اختصاصی Wave Exchange به همراه کیف پول‌های دیگری مانند تراست والت، مث والت، اتمیک والت، ترزور و لجر برای نگهدار ارز Waves قابل استفاده هستند.

۳. صرافی Waves DEX چیست؟

Waves DEX صرافی غیر متمرکزی است که به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های مهم پروژه Waves راه‌اندازی شده است. در حال حاضر میانگین حجم معاملات روزانه در این صرافی بیش از ۶.۳ میلیون دلار است. همچنین کارمزد تراکنش‌ها نیز کمتر از ۰.۰۱ دلار در این صرافی دریافت می‌شود. علاوه بر تبادل ارزهای دیجیتال، امکان خرید و فروش توکن‌ها با استفاده از ارزهای فیات نیز در این صرافی وجود دارد.

 کلام پایانی

در این مقاله به معرفی ارز Waves پرداختیم. این پروژه به عنوان میزبانی برای راه‌اندازی و مدیریت برنامه‌های غیر متمرکز به شمار می‌رود. در حال حاضر روزانه در حدود ۳۱.۵ هزار تراکنش در آن ثبت می‌شود. این آمار به خوبی نشان می‌دهد که فاصله زیادی بیم این پروژه با اتریوم وجود دارد. به هر ترتیب باید منتظر برنامه‌های توسعه‌ای باشیم که در این پروژه در ماه‌ها و سال‌های آتی به کار گرفته می‌شود.