ارز دیجیتال ایاس چیست؟ نقد و بررسی رمزارز EOS
رمزارز EOS سعی کرده است خود را در قامت الماس ارزهای دیجیتال معرفی کند. لوگوی ایاس که شبیه به الماس است، بهخوبی این موضوع را نشان میدهد؛ اما اینکه بلاکچین ایاس واقعاً در عمل هم مانند الماس ارزشمند است یا نه، موضوع این مقاله است. قصد داریم آنچه را که از ابتدا تا امروز، حول محور این ارز دیجیتال رخ داده است، با هم بررسی کنیم. آنگاه راحتتر میتوانیم درباره ارزش این رمزارز گفتوگو کنیم. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بلاکچین ایاس در ردیف رقبای اتریوم قرار دارد و به دنبال ایجاد بستری مناسب برای میزبانی از برنامههای غیرمتمرکز است. برای شناخت این پروژه قدیمی و جذاب بازار کریپتوکارنسی، تا پایان با ما همراه باشید.
- ارز دیجیتال ایاس چیست؟
- رمز ارز ایاس چگونه شکل گرفت؟
- کاربرد ارز دیجیتال EOS
- ویژگیهای بلاکچین رمزارز EOS چیست؟
- بلاک چین ایاس چگونه کار میکند؟
- آیا بلاکچین EOS امن است؟
- چگونه از بلاکچین ایاس استفاده کنیم؟
- مراحل ایجاد حساب کاربری ایاس
- آیا بلاکچین ایاس قابلیت رقابت با اتریوم را دارد؟
- تاریخچه قیمت رمزارز EOS
- پیشبینی آینده ارز دیجیتال ایاس
- کلام پایانی
ارز دیجیتال ایاس چیست؟
در مقدمه اشاره کردیم ایاس با هدفی مشابه بلاکچین اتریوم راهاندازی شده است؛ به این معنی که ایاس نوعی شبکه بلاکچین برای میزبانی از برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است. توسعهدهندگان این شبکه بهخوبی به مشکلات اتریوم پی بردند و همین مسئله سبب شد با ابداع بلاکچین اختصاصی خود، به دنبال رفع این چالشها باشند.
بیشتر بخوانید: بلاک چین چیست به زبان ساده
مهمترین مشکل اتریوم، مقیاسپذیری پایین آن است. در شبکه ایاس تلاش شده است با افزایش سرعت پردازش تراکنشها، مقیاسپذیری تا حد زیادی افزایش پیدا کند. به همین دلیل، کارمزد تراکنشها در آن نیز تا حدودی در مقایسه با اتریوم روند نزولی به خود گرفته است.
رمزارز EOS، ارز دیجیتال اختصاصی شبکه ایاس است. توسعهدهندگان برای استفاده از خدمات شبکه ایاس به این ارز دیجیتال نیاز دارند. در ادامه، کاربردهای این کوین را بیشتر معرفی میکنیم.
رمز ارز ایاس چگونه شکل گرفت؟
بیتکوین به همه ثابت کرد ایده تمرکززدایی در عرصه فناوریهای دیجیتال (امور مالی و غیرمالی) تنها ایدهای روی کاغذ نیست؛ بلکه میتوان انحصار تعداد محدودی شرکت غول فناوری را با استفاده از قابلیت تمرکززدایی بلاکچین شکست. به فاصله کوتاهی پس از بیتکوین، تعدادی شبکه بلاکچین با هدف میزبانی از برنامههای غیرمتمرکز راهاندازی شدند؛ اما به دلیل ضعفهای جدی موفق نشدند خود را کانون توجه قرار دهد.
درنهایت، اتریوم در سال ۲۰۱۵ بهعنوان اولین شبکه بلاکچین میزبان برنامههای غیرمتمرکز و قرارداد هوشمند معرفی شد که حرفهای زیادی برای گفتن داشت. پس از گذشت مدت کوتاهی، بنیانگذاران این شبکه ضعفهای ساختاری اتریوم را شناسایی کردند. استفاده از الگوریتم اجماع اثبات کار سبب شد مقیاسپذیری اتریوم چندان مناسب نباشد و هزینه تراکنشها در زمان شلوغی شبکه بهشدت افزایش پیدا کند. به همین دلیل، برخی از آنها از تیم سازنده اتریوم جدا شدند و به سراغ راهاندازی پروژههای دیگر رفتند.
دن لریمر (Dan Larimer) یکی از کسانی بود که نهتنها الگوریتم اثبات کار را ناکارآمد میدانست، بلکه معتقد بود حتی با استفاده از الگوریتم اثبات سهام نیز نمیتوان مقیاسپذیری شبکههای بلاکچین را تا حد مطلوبی ارتقا داد؛ ازاینرو، دست به کار شد و الگوریتم اثبات سهام نمایندگیشده را ابداع کرد. در ادامه، درباره این الگوریتم بیشتر صحبت میکنیم.
او به همراه فردی دیگر به نام برندن بلومر (Brendan Blumer) شرکت بلاک وان (Block One) را راهاندازی کرد. این دو از همان ابتدا به دنبال راهی برای بهبود و ارتقای قابلیتهای بلاکچین بودند. برای این منظور پروژه بلاکچین ایاس را با یکدیگر کلید زدند.
رمزارز EOS در جریان عرضه اولیه این پروژه در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد. این ارز دیجیتال روی شبکه اتریوم راهاندازی شده بود. عرضه اولیه این پروژه حدود یک سال ادامه پیدا کرد و در این مدت، از محل فروش ارز دیجیتال ایاس حدود چهار میلیارد دلار تأمین مالی صورت گرفت. این عدد تا امروز، در نوع خود در بازار کریپتوکارنسی بیسابقه بوده است. پس از آن، شبکه ایاس به صورت رسمی آغاز به کار کرد و تاکنون فعالیت خود را ادامه داده است.
کاربرد ارز دیجیتال EOS
رمز ارز EOS چیزی فراتر از سوخت شبکه ایاس است. در بلاکچین اتریوم برای انجام تراکنشها، باید از ETH برای پرداخت کارمزدها استفاده کنید. پرداختی شما قابل بازگشت نیست. این در حالی است که در شبکه ایاس، ارز دیجیتال EOS را سهامگذاری میکنید؛ به این معنی که هر زمان تصمیم بگیرید از شبکه خارج شوید، میتوانید دارایی خود را تحویل بگیرید و به فروش برسانید.
ازجمله کاربردهای مهم ارز دیجیتال ایاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. پرداخت الکترونیکی
دقیقاً همان کاربردی که برای بیتکوین بهعنوان یک پول الکترونیکی همتا به همتا ذکر میشود، برای رمزارز ایاس نیز صادق است. با توجه به عرضه محدود یک میلیاردی رمزارز EOS، این توکن بهمرور زمان و با افزایش تقاضا، با کمبود مواجه میشود و طبیعتاً، افزایش قیمت خواهد داشت؛ بنابراین، میتوان به چشم سرمایهگذاری نیز به آن نگاه کرد.
۲. استفاده از شبکه ایاس
برای ایجاد برنامه غیرمتمرکز و قرارداد هوشمند در شبکه ایاس، باید ارز دیجیتال EOS را در این بلاکچین سهامگذاری کنید.
۳. برخورداری از حق رأی
انتخاب نودهای اعتبارسنج در شبکه ایاس از طریق رأیگیری صورت میگیرد. به این ترتیب برای برخورداری از حق رأی باید حتماً ارز EOS در اختیار داشته باشید و آنها را سهامگذاری کنید. هرچه دارایی شما بیشتر باشد، حق رأی بیشتری خواهید داشت.
ویژگیهای بلاکچین رمزارز EOS چیست؟
شناخت ویژگیهای هر شبکه بلاکچین به درک بهتر ماهیت آن کمک میکند. رمزارز EOS و بلاکچین اختصاصی آن چند ویژگی مهم دارند که عبارتاند از:
کاهش کارمزد تراکنشها
یکی از موانع جدی پیش روی توسعهدهندگان برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند، کمبود نقدینگی است. همین مسئله سبب شده است آنها گاهی در مسیر پرداخت هزینههای کارمزد تراکنشها در شبکههای بلاکچین با مشکل روبهرو شوند. بلاکچین ایاس برای حل این مشکل راهحل جالبی ارائه کرده است. توسعهدهندگان به ازای خرید و سهامگذاری تعداد مشخصی رمزارز EOS، میتوانند بدون نیاز به پرداخت کارمزد، تراکنشهای خود را در این شبکه انجام دهند.
کاهش نیاز به هارد فورک
اجرای هارد فورک برای اعمال بهروزرسانیها یا رفع اشکال موجود در شبکههای بلاکچین، همواره مسئلهای چالشبرانگیز بوده است. در شبکه ایاس با پیادهسازی الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگیشده، این مشکل تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده است. اگر برنامهای در این شبکه دچار مشکل شود، بهراحتی میتوان تمام حسابهای آن را فریز کرد؛ به این ترتیب، به برنامههای دیگر در شبکه آسیب وارد نمیشود و به کار خود ادامه میدهند.
افزایش سرعت پردازش تراکنشها
یک شبکه بلاکچین برای فراگیر شدن باید تراکنشها را در مدت زمان بسیار کوتاهی پردازش کند. بلاکچین ایاس این ویژگی را دارد و تشکیل هر بلاک در زنجیره آن حدود ۰/۵ ثانیه زمان میبرد؛ به همین دلیل، میتواند حدود ۴۰۰۰ تراکنش در ثانیه را اجرا کند. البته برنامههای توسعهای برای پردازش تراکنشها به صورت موازی در این شبکه وجود دارد. توسعهدهندگان ایاس معتقدند با اجرایی شدن این برنامهها سقف تراکنشهای قابل پردازش در یک ثانیه به بیش از ده هزار عدد خواهد رسید.
بلاک چین ایاس چگونه کار میکند؟
الگوریتم اجماع، نوعی مکانیزم برای ارزیابی درستی تراکنشها و تأمین امنیت شبکههای بلاکچین است. چنانکه گفته شد، در شبکه ایاس از الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگیشده (DPoS) استفاده میشود. تفاوت اصلی این الگوریتم با مکانیزم اثبات سهام در یک نقطه مهم است. الگوریتم اثبات سهام هیچ محدودیتی برای تعداد نودهای اعتبارسنجی فعال در شبکه ایجاد نمیکند؛ درحالیکه در قالب الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگیشده، تعداد محدودی نود اعتبارسنج در یک شبکه فعالیت خواهند داشت.
بر این اساس، هرکس از اعضای جامعه با سهامگذاری تعداد مشخصی از رمزارز EOS حق رأی پیدا میکند. هرچه تعداد رمزارز سهامگذاریشده بیشتر باشد، حق رأی بالاتری خواهند داشت. سپس تعدادی از اعضای جامعه بهعنوان داوطلب نود اعتبارسنجی در انتخابات شرکت میکنند. به این ترتیب، اعضای جامعه به آنها رأی میدهند و ۲۱ نفر را برای اعتبارسنجی، ایجاد بلاکها و تأمین امنیت شبکه انتخاب میکنند.
این رویه شاید مشکل مقیاسپذیری در شبکه بلاکچین را حل کند؛ اما عملاً با خصوصیت تمرکززدایی بلاکچین در تعارض قرار میگیرد؛ زیرا قدرت شبکه در اختیار ۲۱ نفر قرار میگیرد؛ همین مسئله سبب شده است الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگیشده مخالفان زیادی داشته باشد.
آیا بلاکچین EOS امن است؟
تمام ویژگیهای امنیتی شبکه اتریوم در بلاکچین ایاس نیز وجود دارد؛ اما نکته مهمی هست که نباید بهسادگی از کنار آن عبور کنیم. در شبکه ایاس فقط ۲۱ نود اعتبارسنج فعالیت میکنند؛ بنابراین، در صورت تبانی این افراد، عملاً سرمایه کاربران بلاکچین در معرض خطر جدی قرار میگیرد. به نظر میرسد توسعهدهندگان شبکه ایاس برای اعتمادسازی بیشتر باید این ابهام بزرگ را برطرف کنند.
با وجود این مشکل، راهکارهای امنیتی چشمگیری در این شبکه به کار گرفته شدهاند که در این قسمت به آنها اشاره میکنیم:
- برنامههای دارای مشکل ساختاری و حسابهای کاربری درون آنها در این شبکه فریز و مسدود میشوند تا به بقیه شبکه آسیبی وارد نشود.
- این امکان در اختیار کاربران قرار داده شده است تا برای برخی تراکنشهای حساس با ایجاد تأخیر در عملیات پردازش، جلوی سرقتهای احتمالی را بگیرند.
چگونه از بلاکچین ایاس استفاده کنیم؟
برای استفاده از بلاکچین ایاس، فقط به خرید رمزارز EOS و سهامگذاری آن نیاز ندارید؛ قبل از هر چیز باید حساب کاربری شخصی خود را در این بلاکچین راهاندازی کنید. شاید یکی از اصلیترین نقطه ضعفهای ایاس همین موضوع باشد. ایجاد حساب کاربری در شبکه ایاس سبب شده است پیچیدگیهای آن در مقایسه با اتریوم افزایش پیدا کند و درنتیجه، روی پذیرش عمومی آن تأثیر منفی گذاشته است.
سهامگذاری کاربران در شبکه ایاس دقیقاً در مرحله افتتاح حساب کاربری انجام میشود؛ بنابراین، بهنوعی میتوان ادعا کرد ایجاد حساب کاربری در این شبکه رایگان نیست؛ ولی با یکبار پرداخت این هزینه، میتوانید برای همیشه به صورت رایگان و با کارمزد صفر، تراکنشهای خود را انجام دهید.
مراحل ایجاد حساب کاربری ایاس
برای ایجاد حساب کاربری در بلاکچین EOS، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
۱. راهاندازی کیف پول
در گام اول، باید از بین کیف پولهایی که از رمزارز ایاس پشتیبانی میکنند، یکی را انتخاب و سپس آن را روی رایانه خود نصب کنید.
۲. ایجاد کیف پول اختصاصی ایاس
در ادامه، باید در قسمت جستوجوی ارزهای دیجیتال کیف پول، نام رمزارز EOS را وارد کنید و به صفحه اختصاصی آن وارد شوید.
۳. شارژ کیف پول با رمزارز EOS
در این مرحله باید کیف پول اختصاصی رمزارز EOS خود را با مقدار مشخصی از این رمزارز شارژ کنید تا فعال شود. این امکان وجود دارد که ارز دیجیتال ایاس را مستقیم به کیف پول واریز کنید. علاوه بر آن، میتوانید رمزارزهای دیگر خود را به ایاس تبدیل کنید.
۴. دریافت نام و ممو حساب کاربری
پس از واریز ارز دیجیتال EOS، یک نام کاربری و ممو که هرکدام متشکل از دوازده کاراکترند، در اختیارتان قرار میگیرد. پس از آن، برای فعال شدن نهایی حساب کاربری خود، باید حداقل یک ارز دیجیتال ایاس را به کیف پولتان واریز کنید. برای این کار به وارد کردن نام و ممو حساب کاربری نیاز دارید. فراموش نکنید، برای انتقال باید از شبکه EOS استفاده کنید. به این ترتیب، حساب کاربری شما فعال میشود. با مراجعه به کیف پول خود مشاهده خواهید کرد بخشی از یک رمزارز واریزی به حساب کاربری کسر شده است. این مبلغ برای خرید رم و فعالسازی حساب هزینه شده است. پس از آن، با سهامگذاری رمزارز EOS بخشی از منابع شبکه در اختیارتان قرار میگیرد.
آیا بلاکچین ایاس قابلیت رقابت با اتریوم را دارد؟
همانطور که اشاره کردیم، بلاکچین ایاس در سال ۲۰۱۸ راهاندازی شد؛ به همین دلیل در ردیف اولین رقبای اتریوم جای گرفت؛ اما امروزه تعداد زیادی از شبکههای بلاکچین، ازجمله پولکادات، کاردانو و…، گوی سبقت را از ایاس ربودهاند و در مقایسه با آن، مقیاسپذیری بهمراتب بهتری را به ارمغان آوردهاند. برای پاسخ به این سؤال که اساساً شبکه رمزارز EOS قابلیت رقابت با اتریوم را دارد یا نه، باید عملکرد آنها را مقایسه کنیم.
دو شبکه اتریوم و ایاس اهداف یکسانی را دنبال میکنند. با وجود این، برای دستیابی به اهداف خود از مسیرهای کاملاً متفاوتی استفاده میکنند. در بلاکچین اتریوم، کاربران در ازای بهرهمندی از خدمات شبکه، باید رمزارز ETH را بهعنوان کارمزد پرداخت کنند. شبکه این کارمزدها را دریافت میکند و برای پرداخت پاداش ماینرها از آنها استفاده میکند.
ساختار بلاکچین ایاس کاملاً متفاوت است. در شبکه ایاس به فعالیت ماینرها برای تولید بلوک نیازی نیست، بلکه منابع پردازشی شبکه در ازای سهامگذاری (استیکینگ) رمزارز EOS در اختیار کاربران قرار میگیرد. بر این اساس، عملاً به پرداخت کارمزد برای تراکنشها در شبکه ایاس نیازی نیست.
همانطور که اشاره کردیم، در شبکه ایاس تعداد نودهای اعتبارسنج محدود است و فقط ۲۱ نفر به نمایندگی از اعضای جامعه و به انتخاب آنها این وظیفه را بر عهده میگیرند؛ درحالیکه در شبکه اتریوم هیچ محدودیتی برای فعالیت نودهای اعتبارسنج وجود ندارد. این تفاوت به ظاهر ساده سبب شده است سرعت پردازش تراکنشها در شبکه ایاس بهمراتب افزایش پیدا کند. به جدول زیر توجه کنید:
بلاکچین ایاس | بلاکچین اتریوم | |
الگوریتم اجماع | اثبات سهام نمایندگیشده | اثبات کار (در آینده نزدیک اثبات سهام) |
زمان ایجاد بلاک در شبکه | ۰/۵ ثانیه | بین ۱۰ تا ۲۰ ثانیه |
تعداد تراکنشها در ثانیه | ۴۰۰۰ | تا سقف ۲۰ تراکنش |
کامزد تراکنشها | صفر | بالا |
سقف عرضه رمزارز | ۱ میلیارد + تا سقف ۵ درصد تورم سالانه | نامحدود (کنترل شده) |
تا اینجا حتماً شما هم به این نتیجه رسیدهاید که ایاس در مقایسه با اتریوم دست برتر را دارد؛ اما آیا در عمل نیز همین است؟ پاسخ منفی است؛ تعداد تراکنشها در شبکه اتریوم هنوز هم بهطور معناداری از تمام رقبا، ازجمله ایاس، بیشتر است. با توجه به اینکه سنجش موفقیت شبکههای بلاکچین بر اساس اعضای جامعه آنها رقم میخورد، اتریوم هنوز هم با فاصله بسیار زیادی از رقبای دیگر خود جلوتر است.
تاریخچه قیمت رمزارز EOS
گاهی به تاریخچه قیمت ارز EOS قطعاً خالی از لطف نخواهد بود. در زمان رونمایی از ارز دیحیتال ایاس، قیمت آن حدود ۲/۵ دلار بود. در ماههای ابتدایی این رمزارز با افت قیمت مواجه شد و تا حدود ۰/۵ دلار کاهش پیدا کرد؛ اما در مدت زمان کوتاهی تا نیمه ژانویه ۲۰۱۸، به حدود ۱۶ دلار رسید. اوج قیمت ایاس از زمان عرضه تا به امروز ۲۱/۵ دلار بوده است که در نیمه سال ۲۰۱۸ رقم خورد./
در نیمه دوم این سال روند نزولی به خود گرفت و سال ۲۰۱۸ را با قیمت ۲/۶ دلار به پایان رساند. در سراسر سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، این رمزارز روند نوسانی نسبتاً پایداری، در محدوده دو تا سه دلار داشت. در سال ۲۰۲۱، همزمان با روند صعودی حاکم بر بازار کریپتوکارنسی، قیمت ارز EOS افزایش یافت و به حدود ده دلار رسید.
در ادامه، شاهد روند نزولی در قیمت این رمزارز بودیم که تا امروز ادامه داشته است. در حال حاضر که در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به سر میبریم، این رمزارز با قیمت ۱/۸ دلار معامله میشود. همچنین در زمان نگارش مقاله، ارز دیجیتال ایاس با ارزش بازار حدود ۱/۹ میلیارد دلار، در جایگاه سیوپنجم بین رمزارزها قرار دارد.
پیشبینی آینده ارز دیجیتال ایاس
آنچه را که باید بهعنوان سرمایهگذار درباره رمزارز EOS بدانید، بررسی کردیم؛ اما سؤال مشترکی درباره همه ارزهای دیجیتال وجود دارد: آینده ارز دیجیتال EOS به کجا ختم میشود؟ نمیتوان با قاطعیت درباره چیزی صحبت کرد؛ ولی شبکه ایاس با وجود نوآوریهای قابل قبول در زمان خود، اکنون در مقایسه با رقبای فعال دیگر کمی عقب افتاده است. علاوه بر آن، مشکلاتی مانند ایجاد تمرکز در مکانیزم اجماع، ازجمله چالشهای جدی است که توسعهدهندگان ایاس با آن دستوپنجه نرم میکنند.
از آن گذشته، جدا شدن شخصیت محوری پروژه ایاس، یعنی دن لریمر، در اواخر سال ۲۰۲۰، ضربه محکمی به آن وارد کرد. تمام این شواهد نشان میدهد ایاس برای ادامه دادن به حیات خود و پیشرفت، به دمیدن روحی تازه نیاز دارد. شاید اعمال بهروزرسانی و افزودن قابلیتهای جدید به ایاس بتواند این رمزارز و اعضای جامعه آن را برای آینده امیدوار کند.
کلام پایانی
در این مقاله رمزارز EOS را نقد و بررسی کردیم. تصمیمگیری درباره خرید ارز دیجیتال ایاس و سرمایهگذاری طولانیمدت در آن، بر عهده شماست. اگر تجربهای در این زمینه دارید، با ما در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید، قبل از انتخاب ایاس برای سرمایهگذاری، حتماً گزینههای موجود دیگر را در نیز در نظر بگیرید و از تحلیل تکنیکال و بنیادی ارز دیجیتال EOS غافل نشوید. به این ترتیب، میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
سوالات متداول
رمزارز EOS از کجا بخریم؟
صرافیهایی مانند بایننس، کوکوین، کوینکس، کراکن و… گزینههای مناسبی برای خرید ارز دیجیتال EOS هستند.
بهترین کیف پول برای نگهداری ارز دیجیتال ایاس چیست؟
برای نگهداری و ایجاد حساب کاربری ایاس، کیف پولهای سیف پال، اکسودوس، اتمیک والت، ترزور و لجر، بهترین گزینهها هستند.
ارز دیجیتال EOS کوین است یا توکن؟
EOS بلاکچین اختصاصی دارد و به همین دلیل کوین به حساب میآید.
آیا رمزارز EOS قابل استخراج است؟
خیر؛ این ارز دیجیتال از مکانیزم اجماع اثبات سهام نمایندگیشده استفاده میکند و قابلیت استخراج ندارد.
هدف ارز دیجیتال ایاس چیست؟
بلاکچین ایاس به دنبال ایجاد بستری امن، غیرمتمرکز و سریع برای پشتیبانی از برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است.
EOS Force چیست و چه تفاوتی با EOS دارد؟
EOS Force پروژهای کاملاً مجزا از ایاس است. شرکت ForceUSA این پروژه را راهاندازی کرده است. البته مبنای کار این شرکت، اعمال تغییرات روی شبکه EOS برای دستیابی به پیشرفتهای جدید بوده است. پروژه EOS Force نیازمند بحث جداگانهای است که باید در مقاله مجزایی به آن بپردازیم.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
توبیتدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
بینگ ایکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
کوینکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
آبانتتردارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد