کارشناسان افزایش قیمت بیت کوین را چگونه تحلیل می‌کنند؟

سرمایه گذاری
افزایش قیمت بیت کوین

بیش از یک دهه است که بیت کوین با رشد قیمتی بسیار خوبی که تجربه کرده است، آوازه بسیار زیادی بین فعالان بازارهای مالی پیدا کرده و توجهات زیادی به سمت آن جلب شده است. بسیاری از مردم در سراسر دنیا بازار ارزهای دیجیتال را با بیت کوین می‌شناسند و رسانه‌ها نیز بیشتر اخبار بیت کوین را تحت پوشش خود قرار می‌دهند. بسیاری از کارشناسان بازارهای مالی بیت کوین را به عنوان یک انقلاب در روابط تجارت الکترونیک معرفی می‌کنند. در ابتدای معرفی بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ قیمت این رمزارز بسیار ناچیز بود؛ اما در ابتدای سال ۲۰۲۱ قیمت هر بیت کوین به بالای ۵۰۰۰۰ دلار رسید که در نوع خود بسیار شگفت‌انگیز است. افزایش قیمت بیت کوین چگوaنه توجیه می‌شود؟ دلیل افزایش قیمت بیت کوین چیست؟

این سؤال مهمی است که برای بسیاری از فعالان بازار و حتی کسانی که صرفاً اخبار این بازار را می‌شنوند، به وجود می‌آید. پاسخ به این سؤال نیاز به بررسی و دقت در تمام موضوعات مطرح پیرامون بیت کوین دارد. بدون شک بیت کوین نیز مانند بسیاری از بازارهای مالی دیگر تحت تأثیر عوامل کوچک و بزرگ متعددی رشد یا افت قیمتی را تجربه می‌کند؛ اما به سبب تفاوت‌های ماهیت بیت کوین با سایر بازارهای مالی، برخی از عوامل مؤثر در رشد یا کاهش قیمت بیت کوین با سایر بازارها متفاوت هستند. در ادامه با نگاهی دقیق‌تر و جزئی‌تر، مسئله دلیل افزایش بیت کوین مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

مهم‌ترین عواملی که در افزایش قیمت بیت کوین نقش دارند

فعالیت در بازار بورس یک کشور رابطه تنگاتنگی با نوع سیاست‌گذاری در یک کشور و اوضاع اقتصادی آن از جمله وضعیت تورم و رشد اقتصادی دارد. کسانی که سابقه فعالیت در بازار بورس ایران را دارند، کاملاً با این موضوع آشنا هستند. اتفاقاتی که در بورس ایران در سال‌های ۹۸ و ۹۹ رخ داد، شاهدی بر این مدعاست. اما بازار رمزارزها و به طور خاص بیت کوین کاملاً مستقل از هر نهاد، سازمان و دولتی در سطح دنیا است. به همین دلیل آن دسته از عواملی که به طور مرسوم روی بازارهای مالی سنتی اثرگذار است، در افزایش قیمت بیت کوین یا کاهش آن مطرح نمی‌شود.

البته نمی‌توان از تأثیر آنچه در اقتصاد دنیا رخ می‌دهد، روی قیمت بیت کوین چشم‌پوشی کرد. بلکه منظور این است که شدت و ضعف عوامل مؤثر در افزایش قیمت بیت کوین در مقایسه با سایر بازارهای مالی کاملاً متفاوت است. به عنوان مثال با شیوع کرونا در سطح دنیا یک رکود جدی در بازارهای مالی مختلف دنیا حاکم شد. بسیاری از بازارهای بورس در سطح دنیا با افت شاخص همراه شدند. این مسئله کاملاً طبیعی بود؛ چراکه بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی با وقفه‌های طولانی‌مدت مواجه شدند و به این ترتیب رشد اقتصادی در کشورها متوقف شد.

اما در همین بازه زمانی بازار ارزهای دیجیتال شاهد افزایش قیمت بیت کوین بود. دلیل افزایش قیمت بیت کوین در این برهه زمانی نگاه فعالان بازار به بیت کوین از زاویه حفظ سرمایه‌هایشان بود. بسیاری از مردم با خرید بیت کوین به دنبال حفظ ارزش پول خود بودند و به این ترتیب با افزایش تقاضا در بازار، قیمت بیت کوین رشد پیدا کرد. در ادامه به بررسی مهم‌ترین عوامل افزایش قیمت بیت کوین پرداخته می‌شود.

برتری تقاضا بر عرضه بیت کوین

قانون عرضه و تقاضا یکی از مسائل اساسی علم اقتصاد است که به عنوان پایه و رکن مهمی در تعیین قیمت دارایی‌ها به شمار می‌رود. هر زمان که نظام عرضه و تقاضا در بازار در حالت تعادل قرار داشته باشد، قیمت کالاها نیز تغییر چندانی نمی‌کند. اما زمانی که عرضه بر تقاضا پیشی بگیرد، قطعاً قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند. هر چه شکاف میان عرضه و تقاضا در این حالت بیشتر باشد، افت قیمت بیشتری رخ خواهد داد. دقیقاً عکس این مطلب نیز صادق است؛ یعنی با پیش افتادن تقاضا از عرضه، قیمت دارایی افزایش پیدا می‌کند و با عمق یافتن این فاصله، افزایش قیمت بیشتری را به وقوع می‌پیوندد.

نظام عرضه و تقاضا را می‌توان به عامل مهمی در افزایش قیمت بیت کوین به شمار آورد. روند حرکت بیت کوین در بلندمدت به گونه‌ای بوده است که همواره طرف تقاضا بر طرف عرضه برتری معناداری داشته است. البته در مقاطع زمانی مختلفی هم بوده است که این وضعیت برهم خورده است و طرف عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است. البته این اتفاقات تاکنون به صورت گذرا و زودگذر بوده است.

به طور کلی چهار عامل اصلی را برای برتری طرف تقاضا بر عرضه در بازار بیت کوین می‌توان ذکر نمود. این چهار عامل عبارت‌اند از:

تعداد ثابت سکه‌ها

اولین نکته‌ای که موجب شده است تا طرف تقاضا همواره جلوتر از طرف عرضه باشد، تعداد ثابت بیت کوین‌های موجود در شبکه بلاک‌چین است. ساتوشی ناکاموتو در وایت پیپر بیت کوین اشاره کرده است که تعداد کل بیت کوین‌های قابل استخراج در مجموع ۲۱ میلیون است. این در حالی است که در زمان نگارش این مقاله (خرداد ۱۴۰۰) بیش از ۱۸.۵ میلیون سکه استخراج شده است و این یعنی تنها حدود ۲.۵ میلیون سکه دیگر باقی مانده است که تمام بیت کوین‌های موجود استخراج شوند. این مسئله به طور قابل توجهی روی افزایش قیمت بیت کوین در درازمدت اثرگذار است.

نکته مهم دیگر این که این مسئله به عنوان یک تفاوت جدی میان بیت کوین و سایر ارزهای فیات به شمار می‌رود. دولت‌ها ادعا می‌کنند که ارزهای فیات با پشتوانه طلا چاپ می‌شوند و در جامعه توزیع می‌گردند. این در حالی است که در حال حاضر به ازای تنها ۲۰ درصد از ارزهای فیات موجود در دنیا پشتوانه طلا وجود دارد و مابقی آن‌ها بدون پشتوانه است. خود این مسئله خلق پول بدون پشتوانه عامل مهمی در کاهش ارزش پول و همچنین خلق تورم است. در ابداع بیت کوین این چالش به خوبی مدیریت شده است.

افزایش تعداد فعالان بازار

در کنار موضوع ثابت بودن تعداد بیت کوین، در طرف تقاضا با افزایش روزانه جامعه مخاطب مواجه هستیم. تعداد افرادی که وارد بازار رمزارزها به طور روزانه در حال افزایش است و به این ترتیب طرف تقاضای روز به روز در حال تقویت شدن است. شاید گفته شود که این افزایش تقاضا در خصوص تمام ارزهای دیجیتال باید توزیع شود؛ بله این حرف درست است اما باید توجه داشت که در حال حاضر دامیننس بیت کوین در بازار رمزارزها حدود ۶۰ درصد است؛ یعنی حدود ۶۰ درصد تمام نقدینگی موجود در بازار مربوط به بیت کوین است و تنها ۴۰ درصد دیگر بین بیش از ۶۴۰۰ ارز دیجیتال دیگر می‌شود.

نگاهی به آمار فعالان ایرانی بازار رمزارزها می‌تواند در درک افزایش تعداد فعالان بازار بسیار مؤثر باشد. در حدود یک دهه گذشته فعالان ایرانی بازار رمزارزها شاید از چند هزار نفر تجاوز نمی‌کرد؛ اما در حال حاضر برآوردها از فعالیت حدود ۸ میلیون ایرانی در بازار رمزارزها خبر می‌دهد که نشان‌دهنده یک رشد خیره‌کننده است. برای اینکه تصویر درست‌تری از ماجرا به وجود بیاید، می‌توان به بازار بورس نگاه کرد. تا قبل از سال ۱۳۹۹ و حواشی که پیرامون بورس رخ داد، تنها ۵ میلیون ایرانی در بازار بورس ایران فعال بودند. این در حالی است که نزدیک به سه دهه از زمان آغاز فعالیت بازار بورس در کشور ما می‌گذرد. افزایش طرف تقاضا به عنوان یک دلیل افزایش قیمت بیت کوین کاملاً اثرگذار است.

بالا رفتن هزینه ماینینگ بیت کوین

ماینرها به کسانی که گفته می‌شود که با تهیه مجموعه‌ای سخت‌افزار و فعال کردن آن‌ها در شبکه بلاک‌چین بیت کوین، کار تأمین امنیت و تأیید تراکنش‌ها را انجام می‌دهند. در ازای این خدمتی که توسط ماینرها ارائه می‌شود، برای آن‌ها پاداشی در نظر گرفته می‌شود. به این ترتیب که در ازای کامل کردن هر بلوک در بلاک‌چین بیت کوین، تعدادی سکه به عنوان جایزه به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند. در ابتدا تعداد سکه‌های پاداش ۵۰ عدد بود اما به ازای استخراج هر ۲۱۰۰۰۰ بیت کوین این پاداش نصف شده و در حال حاضر این پاداش ۶.۲۵ بیت کوین به ازای هر تکمیل بلوک است.

در سال‌های اخیر هزینه‌های ماینینگ بالاتر رفته است. این مسئله از دو جهت رخ داده است؛ تعداد ماینرهای فعال در بازار افزایش پیدا کرده است و به همین دلیل ماینرها برای موفقیت مجبور شده‌اند که وارد یک رقابت جدی شوند. به این ترتیب دستگاه‌های ماینر جدید وارد بازار شده‌اند که در کنار کارایی بهتر، مصرف برق بالاتر و همچنین قیمت تمام شده بیشتری دارند. این مسئله به طور مستقیم روی افزایش هزینه‌های ماینینگ بیت کوین مؤثر بوده است. برای تولید یک بیت کوین در ماه نیاز به فعالیت شبانه‌روزی ۱۰۰ دستگاه ماینر وجود دارد. هر ماینر چیزی در حدود ۴۰ میلیون تومان (خرداد ۱۴۰۰) هزینه دارد. این یعنی چهار میلیارد تومان هزینه اولیه برای استخراج یک بیت کوین در ماه لازم است.

به علاوه تعرفه برق مصرفی مزارع استخراج بیت کوین به صورت جداگانه و اختصاصی تعیین می‌شود. در سال ۱۳۹۹ به ازای استخراج هر بیت کوین چیزی در حدود ۲۸۵ میلیون تومان هزینه برق مصرفی باید پرداخت شود. مجموعه این هزینه‌ها در سراسر دنیا موجب شده است که کار استخراج بیت کوین سخت‌تر شود و طبیعتاً سرعت عرضه بیت کوین در بازار کاهش پیدا کند.

افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری بلندمدت روی بیت کوین

یک مسئله دیگر که موجب افزایش قیمت بیت کوین شده است، کاهش عرضه بیت کوین‌هایی است که استخراج شده است و در اختیار فعالان بازار قرار دارد. این مسئله با شیوع ویروس کرونا به طور قابل توجهی قابل مشاهده بود. بحران‌های اقتصادی و تورم به عنوان دو عامل مهم موجب شد که مردم در سراسر دنیا نگران ارزش دارایی خود باشند. به این ترتیب تصمیم به تبدیل دارایی خود به سرمایه‌های ارزشمند کردند تا از گزنه تورم در امان بمانند. خرید بیت کوین یکی از راه‌هایی است که مردم در سراسر دنیا برای سرمایه‌گذاری در پیش گرفتند.

در واقع مردم به دید بلندمدت و با این نگاه که بیت کوین به عنوان سدی در برابر تورم از دارایی آن‌ها حفاظت می‌کند، اقدام به خرید آن کرده‌اند و قصد دارند برای طولانی‌مدت سکه‌های خود را نگه دارند. این مسئله منجر به کاهش عرضه بیت کوین در بازار شده و طبیعتاً به عنوان دلیل افزایش قیمت بیت کوین قابل ذکر است.

اثبات کارآمدی و کسب مقبولیت بین مردم

سال ۲۰۰۸ که ساتوشی ناکاموتو برای نخستی بار از مفهومی به نام بیت کوین سخن به میان آورد، بسیاری از کارشناسان مالی در سراسر دنیا او را جدی نگرفتند و حتی بسیاری بیت کوین را به عنوان یک کلاهبرداری معرفی می‌کردند. بانک‌ها و مؤسسات مالی کاملاً نگاه تخریبی و سرکو‌ب‌گرانه نسبت به بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال داشتند. خلاصه کلام اینکه واقعاً کمتر کسی بود که این آینده درخشان را برای بیت کوین متصور بود.

وقتی در وایت پیپر بیت کوین، ناکاموتو از تمرکززدایی در تبادلات مالی سخن به میان می‌آورد، خوش‌بین‌ترین کارشناسان مالی در دنیا نیز فکر نمی‌کردند که خیلی زود و با طی شدن تنها یک دهه از زمان آغاز به کار بیت کوین، این مهم محقق شود و عملاً یک معامله دیجیتال در بستر بلاک‌چین رخ دهد که نیاز به هیچ طرف واسطه‌ای مانند بانک‌ها وجود ندارد. مجموعه این اتفاقات منجر به این شده است که دیدگاه کارشناسان و مؤسسات مالی نسبت به بیت کوین کاملاً دگرگون شود و به این ترتیب اعتمادها نسبت به این ارز دیجیتال افزایش پیدا کند.

افزایش اعتماد به هر چیزی در افزایش مقبولیت آن به طور مستقیم اثرگذار است. به این ترتیب با افزایش محبوبیت بیت کوین در بسیاری از کشورها خارجی بیت کوین در حال تبدیل شدن به یک وجه رایج برای تبادلات مالی روزمره است. با فراگیر شدن این مسئله قطعاً بیت کوین مانند دلار به یک ارز رایج در بستر تجارت الکترونیک به شمار می‌رود و به این ترتیب جای پای محکمی در اقتصاد دنیا برای خود باز خواهد کرد. اثبات کارآمدی بیت کوین و کسب مقبولیت بین عموم مردم به عنوان یک دلیل افزایش قیمت بیت کوین قابل تحلیل است.

ناتوانی آلت‌کوین‌ها در رقابت با بیت کوین

بیت کوین را به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال می‌شناسند. در حال حاضر تعداد ارزهای دیجیتال موجود در بازار از ۶۴۰۰ سکه و توکن عبور کرده است. اما تعداد ارزهایی که موفق شده‌اند مسیر موفقیت‌آمیزی را طی کنند، محدود است و برخی رمزارزها مانند اتریوم و تتر را می‌توان در این زمینه نام برد. بسیاری از رمزارزها مانند ارز شیبا و دوج کوین نیز هستند که با وجود رشد قیمتی سرسام‌آور اما نشانه‌های بارزی از شت کوین بودن را دارا هستند.

شت کوین به ارزهای دیجیتالی گفته می‌شود که نمی‌توان آینده موفقی برای آن‌ها پیش‌بینی کرد و به احتمال زیاد در آینده به کلی نابود خواهند شد. نداشتن وایت پیپر به عنوان یک سند بازاریابی معتبر نشان‌دهنده این است که توسعه‌دهندگان یک رمزارز با حسن نیت کافی با کاربران مواجه نمی‌شوند و به عنوان یک نشانه از شت کوین بودن ارزهای دیجیتال به شمار می‌روند.

همچنین در بالا اشاره شد که دامیننس بیت کوین در بازار در حال حاضر ۶۰ درصد است و این نشان می‌دهد که هنوز سلطه بیت کوین و سایه سنگین آن بر بازار حاکم است. بسیاری از کارشناسان بازار پیش‌بینی می‌کنند که این تسلط بیت کوین بر بازار در کوتاه‌مدت باقی خواهد ماند. تا زمانی که سایر ارزهای دیجیتال که به نام آلت کوین شناخته می‌شوند، نتوانند کارآمدی و مقبولیتی هم ردیف بیت کوین برای خود دست و پا کنند، نباید انتظار داشت که دامیننس بیت کوین کاهش پیدا کند. در حال حاضر، ناتوانی آلت کوین‌ها در رقابت با بیت کوین به عنوان یک عامل مهم در افزایش قیمت بیت کوین به شمار می‌رود.

توجه دولت‌ها به استفاده از بیت کوین برای مبادلات

در سال ۲۰۲۱ السالوادور به عنوان نخستین کشور جهان لقب گرفت که بیت کوین را به عنوان ارز قانونی و رسمی خود معرفی کرد و قصد دارد از بیت کوین برای مبادلات مالی و تراکنش‌ها از بیت کوین استفاده کند. به نظر می‌رسد این تازه آغاز یک راه طولانی است و در آینده نزدیک باید منتظر باشیم تا سایر کشورها نیز اقدامی مشابه السالوادور را در پیش بگیرند و بیت کوین را به عنوان یک ارز قانونی به شمار بیاورند.

در حال حاضر نیز بسیاری از دولت‌ها در حال استفاده از ظرفیت بیت کوین هستند. بسیاری از کشورهایی که در معرض تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند و مسیر‌های مبادلاتی آن‌ها تقریباً مسدود شده است، از بیت کوین به عنوان ابزاری برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کنند. ایران، ونزوئلا و کره شمالی به عنوان کشورهایی به شمار می‌روند که منابع نفتی قابل توجهی دارند. آن‌ها برای صادرات نفت و همچنین واردات کالاهای مورد نیاز خود اقدام به استفاده از بیت کوین برای تبادلات مالی خود نموده‌اند که این مسئله هم از نظر اقتصادی برای آن‌ها مقرون به صرفه است و هم این که هیچ‌گونه تحریمی روی بازار رمزارزها قابل اعمال نیست؛ چراکه اساساً این بازار زیر نظر دولت یا نهاد خاصی فعالیت نمی‌کند.

مسئله بعدی که در این راستا قابل تحلیل است، به رسمیت شناختن خرید و فروش بیت کوین و همچنین استخراج آن توسط دولت‌ها است. دولت‌ها با مشاهده اقبال عمومی مردم به این بازار در حال وضع قوانین جدید برای سر و سامان دادن به فعالیت‌های این بازار در کشور خود هستند. در کشور ما نیز طبق ابلاغیه وزارت صنعت در سال ۱۳۹۸ استخراج بیت کوین قانونی اعلام شد. به طور کلی توجه دولت‌ها به ظرفیت بیت کوین به عنوان یکی دلیل افزایش قیمت بیت کوین قابل رصد است.

سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و سازمان بزرگ بین‌المللی روی بیت کوین

در گذشته نه چندان دور شرکت‌های بزرگ و بنگاه‌های اقتصادی مطرح در سطح دنیا، بیت کوین و سایر رمزارزها را صرفاً به چشم یک سرمایه‌گذاری نگاه می‌کردند؛ اما رفته‌رفته با مشاهده ظرفیت بی‌نظیر این بازار، وارد بازار شده‌اند و بخشی از سرمایه و دارایی‌های خود را به بیت کوین تبدیل نموده‌اند. در حال حاضر ۱۲ شرکت بزرگ و مطرح در آمریکا اقدام به سرمایه‌گذاری در بیت کوین نموده‌اند. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به مایکرو استراتژی، تسلا، اسکوئر، مارتن دیجیتال هلدینگ و ریوت بلاک‌چین اشاره کرد که همگی در ردیف معتبرترین شرکت‌های آمریکایی به شمار می‌روند.

بانک‌ها که روزی بازار ارزهای دیجیتال را به عنوان دشمن درجه یک خود می‌دیدند، امروز از موضع خود کوتاه آمده‌اند و در حال بسترسازی برای ارائه خدمات در زمینه ارزهای دیجیتال به مشتریان خود هستند. در این راستا می‌توان مؤسسه سنتی وال استریت و بانک نیویورک ملون را نام برد که اعلام کرده‌اند به تازگی خدمات جدیدی در زمینه بهره‌گیری و سرمایه‌گذاری مشتریان در بازار رمزارزها را به مشتریان ارائه خواهند داد. حتی رئیس بانک نیویورک ملون در یک مصاحبه اعلام کرده است که ارزهای دیجیتال، پول‌های آینده دنیا هستند و قطعاً باقی خواهند ماند.

افزایش فعالیت شرکت‌های حقوقی معتبر در بازار رمزارزها نشان‌دهنده این است که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در حل محکم کردن جای پای خود در دنیا هستند. شرکت‌های حقوقی خیلی دیر به ساز و کارهای مالی اعتماد می‌کنند و به همین دلیل حضور آن‌ها در این بازار قطعاً مغتنم است و به عنوان دلیل افزایش قیمت بیت کوین قابل تحلیل است.

ارتقا کیفیت و افزایش تعدادی صرافی‌های بیت کوین

تمام فعالان بازار ارزهای دیجیتال روی این موضوع متفق‌القول هستند که زیرساخت‌های دسترسی به بیت کوین در حال حاضر راحت‌تر از سایر رمزارزها است. تمام صرافی‌های فعال در زمینه ارزهای دیجیتال حتماً از بیت کوین پشتیبانی می‌کنند و بیت کوین اولین رمزارزی است که اجازه خرید و فروش آن را می‌دهند. در برخی کشورهای نظیر آمریکا خودپردازهای بیت کوین نیز در معابر عمومی نصب می‌شوند که می‌توان به کمک آن‌ها دارایی خود را از بیت کوین به پول نقد تبدیل نمود.

مسئله توسعه زیرساخت‌های استفاده از بیت کوین در سراسر دنیا موجب شده است که محبوبیت این رمزارز افزایش پیدا کند. در کشور ما نیز با وجود آن که تحریم‌ها چالش‌های جدی را به وجود آورده است، اما ظرف چند سال اخیر صرافی‌های آنلاین خوب و معتبری راه افتاده‌اند که خدمات خرید و فروش بیت کوین را برای مردم ایران فراهم آورده‌اند و این زیرساخت‌ها در حال توسعه پیدا کردن هستند و در آیند باید شاهد تحولات جدی‌تری در این زمینه در کشور باشیم.

مانور رسانه‌ای سنگین روی بیت کوین

قرن ۲۱ به عنوان دوره‌ای است که رسانه‌ها بر افکار عمومی مردم در سراسر دنیا حکمرانی می‌کنند و به همین دلیل جهت‌گیری‌های رسانه‌ای نقشی جدی در هدایت افکار عمومی دارد. پس از یک دوره کوتاه که بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال در سکوت رسانه‌ای به کار خود ادامه می‌دانند، به یکباره موجی از رسانه‌های بزرگ و کوچک در سراسر دنیا نسبت به این بازار اقبال نشان دادند. بسیاری از رسانه‌ها و سایت‌ها به صورت تخصصی برای تحلیل اخبار و رصد بازار ارزهای دیجیتال راه‌اندازی شدند و به این ترتیب کم‌کم بیت کوین و آلت‌کوین‌ها به عنوان یکی از خبرهای اقتصادی مهم در رسانه‌ها لقب گرفتند.

فعالیت‌های گسترده‌ای هم در شبکه‌های اجتماعی در این راستا به راه افتاده است که تأثیر زیادی روی ترند شدن بازار رمزارزها داشته و توجهات زیادی را به سمت این بازار جلب کرده است. فعالیت رسانه‌ها علاوه بر ایجاد شور و اشتیاق، موجب افزایش آگاهی مردم نسبت به بازار رمزارزها نیز شده است و همین مسئله را می‌توان به عنوان یک دلیل افزایش قیمت بیت کوین ذکر کرد که تأثیر جدی و مهمی در این زمینه داشته است.

در ادامه اشاره خواهیم کرد که چگونه برخی با استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نسبت به دست‌کاری قیمت در بازار بیت کوین و سایر رمزارزها نیز اقدام می‌کنند.

بازیگران فعال در بازار

بازیگران بزرگ در بازارهای مالی همواره نقش مهمی در هدایت بازار دارند و جهت‌گیری بازار در برخی مواقع تابع تصمیمات آن‌ها است. یکی از کسانی که در طول چند سال اخیر با فعالیت‌های خود در بازار رمزارزها، خود را به عنوان یک بازارساز و بازیگر مهم معرفی کرده است، ایلان ماسک مالک شرکت تسلا است. اثرگذاری ایلان ماسک و تیم همراه او در بازار بیت کوین قابل انکار نیست و بارها ثابت کرده‌اند که نقش مهمی در کاهش یا افزایش قیمت بیت کوین ایفا می‌کنند.

فعالیت‌های توییتری ایلان ماسک شهرت زیادی در این سال‌ها پیدا کرده است و بسیاری از تریدرها منتظر نظرات او برای تصمیم‌گیری در بازار هستند. شایعات زیادی نیز در پی این اتفاقات در مورد ایلان ماسک مطرح شده است. بسیاری معتقدند او همان ساتوشی ناکاموتو واقعی خالق بیت کوین است. اینکه این مسئله به عنوان یک مزیت یا عیب برای بازار به شمار می‌رود، موضوع بحث این مقاله نیست. در این جا لیستی از فاکتورهای مؤثر در افزایش قیمت بیت کوین ارائه می‌شود که دخالت بازیگران بزرگ نیز یکی از این عوامل مهم به شمار می‌رود.

امنیت بالای شبکه بلاک‌چین بیت کوین

در بازارهای مالی اولین چیزی که منجر به جلب اعتماد سرمایه‌گذاران فعال در بازار می‌شود، امنیت بازار است. مثل معروفی است که اشاره به ترسو بودن سرمایه دارد؛ بنابراین سرمایه هیچ‌گاه در بازارهایی که امنیت کافی ندارند، نقل مکان نمی‌کند. بیت کوین و شبکه بلاک‌چین آن در این سال‌ها اثبات کرده است که قابلیت‌های بسیار خوبی برای تأمین امنیت تراکنش‌ها و معاملات دارند و به همین دلیل اعتماد بسیاری از فعالان بازار به این مسئله جلب شده است.

نکته جالب توجه این است که با گذر زمان و افزایش کاربران شبکه بلاک‌چین بیت کوین، پایداری آن افزایش پیدا کرده و به طور خودکار امنیت شبکه ارتقا پیدا می‌کند. افزایش قیمت بیت کوین یک پشتوانه قرص و محکم دارد که همان امنیت شبکه بلاک‌چین آن است. اگر یک روز به هر دلیل این امنیت به مخاطره بیفتد، اتفاقات ناگواری برای بیت کوین به وقوع خواهد پیوست.

آیا روند افزایش قیمت بیت کوین ادامه دارد؟

افزایش قیمت بیت کوین و هر دارایی دیگری در بازارهای مالی تابع پارامترهای مختلفی است. مجموعه‌ای از مهم‌ترین عوامل مؤثر در افزایش قیمت بیت کوین در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفت. برای پاسخ به این سؤال که آیا روند افزایش قیمت بیت کوین ادامه دارد یا خیر، باید ناظر به عوامل مطرح شده در بالا پاسخ داد. تا زمانی که دلایل افزایش قیمت بیت کوین پابرجا هستند، می‌توان اطمینان حاصل کرد که قیمت آن در بلندمدت و فارغ از تکانه‌های محدود در کوتاه‌مدت، روند افزایشی را در پیش خواهد گرفت.

لازم است تا تریدرها به خوبی بر عوامل بنیادی مؤثر در رشد قیمت بیت کوین دقیق شوند و تا زمانی که عوامل بنیادی نشان از رشد بیت کوین دارند، با خیال آسوده از دارایی خود نگهداری کنند.

کلام پایانی

در این مقاله مجموعه‌ای از عوامل مؤثر از افزایش قیمت بیت کوین به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. برای خرید و فروش بیت کوین حتماً باید آموزش‌های لازم دیده شود تا جلوی بسیاری از اتفاقات ناگواری که در بازارهای مالی در کمین تریدرها هستند، گرفته شود. ذات بازار رمزارزها با نوسانات قیمتی شدید همراه است؛ بنابراین لازم است تا با دید جامع و کامل وارد بازار شد و نسبت فعالیت در آن اقدام نمود.

سوالات متداول

1

آیا می‌توان زمان افزایش قیمت بیت کوین را پیش‌بینی کرد؟

علم تحلیل تکنیکال ابداع شده است که به عنوان ابزاری برای پیش‌بینی روند‌های قیمت دارایی‌ها در کوتاه‌مدت و بلندمدت مورد استفاده قرار بگیرد. با تسلط به علم تکنیکال می‌توان در بیشتر مواقع کار پیش‌بینی قیمت بیت کوین را به خوبی انجام داد.

2

آیا وضع قوانین مرتبط با بیت کوین توسط دولت‌ها منجر به کنترل قیمت بیت کوین نمی‌شود؟

صحبت درباره این مسئله پیچیدگی‌های خاص خود را دارد اما باتوجه به این که ذات بازار رمزارزها مستقل از هر دولت و نهاد دیگری است، بعید به نظر می‌رسد که وضع قوانین توسط دولت‌ها منجر به ایجاد اختلال اساسی در روندهای بازار شود.

3

آیا سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت روی بیت کوین سودآور است؟

پاسخ به این سؤال باید با توجه سنجیدن تمام جوانب تحلیل تکنیکال و بنیادی صورت بگیرد. اما تا زمانی که عوامل مؤثر در افزایش قیمت بیت کوین پابرجا هستند، می‌توان نسبت به سودآور بودن بیت کوین در طولانی‌مدت امیدوار بود.

امتیاز شما به این محتوا

5 / 5. 1

میانگین امتیازات: 5/5
تعداد امتیاز: 1
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید
حتما نظرت رو برای ما و دیگران بنویس
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
جستجو
ورود/ ثبت نام
ارسال مجدد
درخواست مشاوره