اتریوم نیم سرویس چیست؟ خرید دامنه .ETH
حرکت به سمت وب ۳ به سرعت در حال انجام است. اینکه چه زمانی میتوان ادعا کردن که وب ۳ به صورت فراگیر در دسترس ما قرار دارد، واقعا مشخص نیست؛ اما پروژههای متعددی در این زمینه تعریف میشود. مهمترین نکته برای فراگیر شدن وب ۳ در بین کاربران آن است که دسترسی و استفاده از زیرساختهای بلاکچین برای آنها آسان شود. در این مقاله قصد داریم به یکی از پروژههای مهمی که به عنوان سرویس انتخاب دامنه یا ENS شناخته میشود، بپردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که اتریوم نیم سرویس چیست.
اتریوم نیم سرویس چیست؟
Ethereum Name Service یک پروژه غیر متمرکز، منبع باز و قابل توسعه است که مبتنی بر بلاکچین اتریوم در سال ۲۰۱۷ راهاندازی شده است. این پروژه با هدف مشخصی طراحی شده است؛ به طور کلی مجموعهی دامنههای اینترنتی که توسط انسان قابل خواندن است را دریافت میکند و با اعمال تغییراتی آنها را به شناسههای قابل خواندن برای ماشین اتریوم تبدیل میکند. به عبارت دیگر دامنههای معمولی را به آدرسهای اتریوم تبدیل مینماید.
به طور کلی میتوان ادعا کرد که پروژه اتریوم نیم سرویس، هدفی مشابه DNS (سرویس ثبت نام دامنه اینترنت) دارد. البته با توجه به محدودیتهای بلاکچین اتریوم از معماری متفاوتی استفاده میکند. مالک دامنهها با استفاده سیستم ENS کنترل کاملی روی زیر دامنههای خود دارد. دامنههای سطح بالا، مانند eth. و test. متعلق به قراردادهای هوشمند به نام ثبتکننده هستند که قوانین حاکم بر تخصیص زیر دامنههای آنها را مشخص میکنند. همه افراد میتوانند با پذیرفتن و رعایت قوانین وضع شده توسط این قراردادهای هوشمند، مالکیت دامنهای را در بلاکچین اتریوم تصاحب کنند.
علاوه بر آن در قالب پروژه ENS میتوانید دامنههایی را که قبلا در DNS تحت مالکیت داشتید را نیز به نام خود ثبت کنید. هر چند که دامنه اصلی در قالب این شبکه .eth است؛ اما میتوانید به دامنههای اینترنتی زیر نیز دسترسی داشته باشید:
- .com
- .org
- .io
- .app
- .xyz
- .art
هر کسی که صاحب یک دامنه در شبکه اتریوم باشد، میتواند زیر دامنهها را به دلخواه پیکربندی کند. به عنوان مثال اگر دامنه alice.eth تحت مالکیت شما باشد، امکان ایجاد و پیکربندی دامنه pay.alice.eth نیز برای شما وجود دارد. ENS در شبکه اصلی اتریوم و چندین شبکه آزمایشی مستقر شده است. اگر از کتابخانهای مانند کتابخانه جاوا اسکریپت ensjs استفاده می کنید، به طور خودکار شبکهای را که با آن تعامل دارید شناسایی کرده و از استقرار ENS در آن شبکه پشتیبانی میکند.
کاربرد اتریوم نیم سرویس چیست؟
در بالا تعریف تخصصی از اتریوم نیم سرویس ارائه کردیم. شاید با مطالعه مقاله تا اینجا عملا متوجه کاربرد پروژه ارز دیجیتال ENS نشده باشید. در اینجا کمی سادهتر ماجرا را با هم مرور میکنیم. اگر سابقه فعالیت در بازار رمز ارزها را داشته باشید احتمالا با آدرسهای طولانی کیف پولها، هش تراکنشها و … که از کاراکترهای حروف و اعداد مختلف تشکیل میشوند، آشنا هستید. خواندن این آدرسهای طولانی برای ماشینهای پردازش شبکههای بلاکچین چندان پیچیده نیست.
اما قطعا انسانها چندان با این آدرسهای طولانی ارتباط برقرار نمیکنند. پروژه ENS به کاربران کمک میکند که از نمادهای قابل فهم و درک به جای آدرسهای طولانی استفاده کنند. به نوعی میتوان این طور گفت که هر آدرس در اتریوم نیم سرویس با استفاده از مکانیزم توکنهای NFT به صاحب آن تعلق میگیرد.
ماجرا چندان پیچیده نیست. آدرسهای اینترنتی که امروز برای سایتهای مختلف وجود دارد نیز از شرایط مشابهی برخوردار هستند. در پشت آنچه که به عنوان URL یک سایت میشناسیم، رشتهای طولانی از حروف و اعداد نهفته است که به کمک سرویس DNS به شکلی قابل خواندن برای ما تبدیل میشود. بنابراین ENS را میتوان همان سرویس DNS برای شبکههای بلاکچین نامید.
چگونه با استفاده از اتریوم نیم سرویس دامنه مورد نظر خود را ثبت کنیم؟
در ادامه معرفی پروژه اتریوم نیم سرویس نحوه استفاده از آن را به شما معرفی میکنیم.
برای استفاده از این سرویس باید وارد app.ens.domains شوید.
سپس کیف پول خود را به آن متصل کنید.
صفحه جستجوی دامنهها برای شما به نمایش در میآید. دامنه مورد نظر خود را در آن جستجو میکنید تا دامنه در دسترس را پیدا کرده و انتخاب کنید.
در ادامه دستورالعملهای لازم برای استفاده از دامنه به نمایش در میآید. همچنین هزینه ثبت دامنه برای مدت زمان مشخص نیز به نمایش در میآید که در صورت تمایل باید آن را با ارزدیجیتال اتریوم پرداخت کنید. امکان خرید و فروش دامنهها نیز دقیقا مشابه دامنههای اینترنتی وجود دارد.
ارز اتریوم نیم سرویس چیست؟
در ادامه باید به معرفی ارز اتریوم نیم سرویس بپردازیم. ارز دیجیتال ENS توکن حاکمیتی این پروژه است. به این معنی که کاربران برای مشارکت در فرآیند تصمیمگیری در این پروژه باید این توکن را خریداری و استیک کنند. در حال حاضر کاربرد دیگری برای توکن اختصاصی این پروژه ذکر نشده است.
تاریخچه قیمت رمز ارز اتریوم نیم سرویس
در ادامه بحث در خصوص ارز دیجیتال ENS بد نیست که نگاهی به تاریخچه قیمت آن بیندازیم. این ارز دیجیتال در اوایل نوامبر سال ۲۰۲۱ با قیمت ۲۶.۳ دلار در سایت معتبر کوین مارکت کپ فهرست شد. ظرف مدت دو روز رشد زیادی را تجربه کرد و به قیمت ۷۳.۹ دلار رسید. بعد از آن ظرف حدود ۱۰ روز افت قیمت به محدوده ۴۱ دلار برگشت. در پایان نوامبر روی قله ۷۸ دلار ایستاد که بالاترین قیمت آن از زمان عرضه تا به امروز به شمار میرود.
در تمام ماه دسامبر روند نزولی در پیش گرفت و در نهایت سال ۲۰۲۱ را با قیمت ۴۰ دلار به پایان رساند. روند نزولی اتریوم نیم سرویس در مدت بیش از دو ماه و نیم که از آغاز سال ۲۰۲۲ سپری شده است، نزولی بوده است. به گونهای که در حال حاضر که در نیمه ماه مارس قرار داریم در محدود ۱۴ دلار خرید و فروش میشود.
در زمان نگارش این مقاله بیش از ۲۰ میلیون توکن ENS در بازار عرضه شده است. همچنین این ارز دیجیتال با ارزش بازار بیش از ۱.۳۵۵ میلیارد دلار در جایگاه ۱۶۵ نسبت به سایر رمز ارزها قرار دارد.
سؤالات متداول
۱. رمز ارز اتریوم نیم سرویس را از کجا بخریم؟
ارز دیجیتال ENS را میتوانید در صرافیهایی مانند بایننس، هیوبی گلوبال،کوین بیس، افت تی ایکس، Gate.io، کوکوین، بای بیت، کراکن، جمینی ، اوکی اکسچنج، یونی سواپ، بیت مارت و کوین بیس خریداری کنید.
۲. بهترین کیف پول برای نگهداری ارز دیجیتال ENS چیست؟
با توجه به اینکه ارز اتریوم نیم سرویس مبتنی بر بلاکچین اتریوم است، کیف پولهای کوین بیس، متامسک و تراست والت بهترین گزینه برای نگهداری آن به شمار میروند.
۳. هزینه ثبت دامنههای .eth چقدر است؟
در حال حاضر هزینه ثبت دامنههای اینترنتی .eth به شرح زیر است:
- دامنههای با بیش از ۵ کاراکتر: ۵ دلار در سال
- دامنههای با ۴ کاراکتر: ۱۶۰ دلار در سال
- دامنههای با ۳ کاراکتر: ۶۴۰ دلار در سال
هزینههای فوق مبتنی بر رمز ارز اتریوم پرداخت میشود و معادل دلاری آن را در اینجا ذکر کردیم.
کلام پایانی
در این مقاله به معرفی اتریوم نیم سرویس پرداختیم. یکی از پروژههای اساسی برای حرکت به سمت وب ۳، این سرویس است که علاوه بر نامگذاری کیف پول و هش تراکنشها، میتوان برای انتخاب دامنه وب سایتهای اینترنتی نیز از آنها استفاده کرد. روی هم رفته هر تلاشی که به موجب آن امکان دسترسی عموم مردم به زیرساختهای بلاکچین تسهیل شود و در عین حال خدشهای به قابلیتهای آن وارد نکند، آینده درخشانی خواهد داشت و حتما میتوان به موفقیت آن امیدوار بود.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
توبیتدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
بینگ ایکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
کوینکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
آبانتتردارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد