بهترین روشهای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال
هیچکس نمیتواند ادعا کند که همواره در بازارهای مالی در جایگاه برنده بوده است. معاملهگران موفق کسانی نیستند که هیچگاه شکست نمیخورند؛ بلکه کسانیاند که بهخوبی از عهده مدیریت ریسک سرمایهگذاریشان برمیآیند. اگر قصد دارید به جمع برندهها اضافه شوید، باید مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال را یاد بگیرید. از یک طرف، باید بدانید که بزرگترین ریسک برای یک تریدر، ریسک نکردن است و از طرف دیگر، باید تلاش کنید از خطرات هولناک بازار مصون بمانید. در این مقاله قصد داریم استراتژیهایی ایدئال برای مدیریت ریسک در بازار کریپتوکارنسی را معرفی کنیم. همچنین، یاد میگیرید که چگونه از سرمایه خود در بازار محافظت کنید و همزمان، آن را افزایش دهید.
چرا مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال مهم است؟
ذات بازارهای مالی توأم با ریسک است. تقریباً هیچ سرمایهگذاریِ مطمئن و بدون ریسکی نمیتوان یافت؛ اما تمام تلاش سرمایهگذاران برای کاهش خطرات بالقوهای است که سرمایهشان را تهدید میکند. انتخاب گزینههای مطمئنتر برای سرمایهگذاری، یکی از راهکارهای مدیریت سرمایه در بازار ارز دیجیتال است. لازمه این انتخاب، آگاهی و شناخت مناسب از ظرفیت بازار کریپتوکارنسی است.
اساساً، افراد برای ضرر کردن سرمایهگذاری نمیکنند؛ بنابراین، باید بهخوبی با راههای حفاظت از سرمایهشان آشنا باشند. به همین دلیل، یادگیری اصول مدیریت ریسک در سرمایهگذاری اهمیت بسیار زیادی دارد.
اهمیت انتخاب استراتژی منحصربهفرد معاملاتی
بیشتر معاملهگران جدید در بازارهای مالی، ماههای اول فعالیت خود را با ضرر کردن پشت سر میگذارند. دلیل این اتفاق، نداشتن استراتژی معاملاتی مشخص است. استراتژی معاملاتی از دو بخش اساسی تشکیل شده است که عبارتاند از:
۱. رویکرد تحلیل بازار
مرجع اصلی شما برای تحلیل ارزهای دیجیتال چیست؟ از تحلیل تکنیکال استفاده میکنید یا تحلیل بنیادی را مدنظر قرار میدهید؟ برای داشتن استراتژی معاملاتی مشخص باید تکلیف این سؤالات را به همراه جزئیات تعیین کنید. برای مثال، اگر از تحلیل تکنیکال استفاده میکنید، باید مشخص باشد که چه اندیکاتورهایی را مبنای تصمیمگیری و تحلیل قرار میدهید.
بیشتر بخوانید: اندیکاتور چیست
۲. مدیریت ریسک
مدیریت ریسک به مجموعه اقداماتی گفته میشود که نهتنها برای حفظ ارزش سرمایه، بلکه برای افزایش آن نیز انجام میشود. نمیتوان شیوهای کلی برای مدیریت ریسک معرفی کرد؛ زیرا راهکارهای مدیریت ریسک رابطه تنگاتنگی با شخص سرمایهگذار دارد. عواملی مانند سن، میزان سرمایه، اهداف سرمایهگذاری، میزان ریسکپذیری، زمان و…، مهمترین شاخصها در زمینه تعیین استراتژی مدیریت ریسک به شمار میروند.
نکته مهم درباره اهداف مدیریت سرمایه این است که در وهله اول، تمرکز آن روی حفظ دارایی افراد است و در ادامه، به دنبال کسب سود از محل سرمایهگذاری است.
ریسکهای اختصاصی بازار رمزارزها
مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال مشابه بازارهای دیگری همچون بورس و فارکس نیست. با توجه به ویژگیهای اختصاصی بازار رمزارزها، خطرات و ریسکهای بالقوه منحصربهفردی در این بازار وجود دارند که عبارتاند از:
۱. قانونگذاری
چارچوبهای قانونی شفافی در بازار رمزارزها وجود ندارد. هر کشوری بنا بر سیاستهای خود، قوانین خاصی برای مدیریت این بازار وضع میکند. البته، بسیاری از کشورها نیز هنوز در حال مطالعه بیشتر برای تصمیمگیری هستند. از طرف دیگر، نبود نظارت بر بازار رمزارزها، سبب شده است تا تعداد کلاهبرداریها در این بازار بیشتر از بازارهای مالی دیگر باشد. برای در امان ماندن از خطرات هیچ راهی به جز افزایش آگاهی خود از بازار ندارید.
۲. فناوری و خطرات امنیتی
بازار ارزهای دیجیتال مبتنی بر فناوری بلاکچین است. در این سالها، بلاکچین بهشدت پیشرفت کرده و آگاهی درباره آن روزبهروز در حال افزایش است. درعینحال، پیچیدگیهای این فناوری سبب شده است تا تهدیدات آن نیز پابهپای پیشرفتها افزایش پیدا کنند. کسی که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت میکند، باید این خطرات را بپذیرد؛ هرچند که احتمال آنها نزدیک به صفر باشد. این خطرات از معامله کردن در صرافیها گرفته تا نگهداری داراییها در کیف پول دیجیتال، همراه کاربران بازار رمزارزها هستند.
عوامل مؤثر در مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال
همانطور که اشاره کردیم، فرمول واحدی برای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال وجود ندارد؛ اما در حالت کلی چند شاخص اثرگذار در مدیریت ریسک موفق مطرح است که عبارتاند از:
- میزان سرمایهگذاری
- بازده مورد انتظار (تعیین حد سود و ضرر)
- نسبت پاداش به ریسک سرمایه (risk-reward ratio)
- مدت زمان سرمایهگذاری
قانون یک درصد برای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال چیست؟
اولین قانون برای ورود به بازارهای مالی، ازجمله ارز دیجیتال، قانون یک درصد است. باید تعیین کنید که اگر بازار خلاف جهت انتظارتان حرکت کرد، تحمل از دست دادن چه میزان از سرمایهتان را دارید. کارشناسان خبره توصیه میکنند معاملهگران از عدد یک درصد برای معاملات خود استفاده کنند؛ به این معنی که حد ضرر خود را در هر معامله برابر با یک درصد از اصل سرمایه در نظر بگیرند. در ادامه و پس از کسب تجربه بیشتر، میتوانند میزان ریسک خود در معاملات را بیشتر کنند.
استراتژیهای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال
از بهترین استراتژیهای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. استفاده از تایم فریمهای چندگانه (Multiple Time Frames)
استفاده از تایم فریمهای چندگانه به سرمایهگذاران کمک میکند تا از زاویه محدودی به بازار نگاه نکنند. به این ترتیب، آنها میتوانند با دید جامعتری روندهای اصلی و بزرگ موجود در بازار را شناسایی کنند. معاملهگران حرفهای معمولاً از رویکرد بالا به پایین برای این منظور استفاده میکنند. در این رویکرد، ابتدا روی تایم فریمهای بزرگتر تمرکز میشود و سپس سیگنالهای نهایی بازار با جستوجوی دقیقتر در تایم فریمهای کوچکتر استخراج میشوند.
۲. پایبندی به حد ضرر و سود
معمولاً یکی از اقدامات قبل از سرمایهگذاری، این است که حد سود و ضرر را بهدقت تعیین کرد. یکی از راهکارهای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال، پایبندی به حد سود و ضرر است. این موضوع نشاندهنده حرفهای بودن رفتار سرمایهگذار است. طمع کردن مهمترین مانع در جلوگیری از پایبندی افراد به حد سود و ضرر است و سرمایهگذار باید بتواند بهخوبی این خصلت منفی را در خود مدیریت کند.
همچنین بخوانید: حد ضرر چیست
۳. خریدوفروش پلکانی
گاهی اوقات معاملهگر در شرایطی قرار میگیرد که تصمیمگیری برای ورود یا خروج از معامله سخت میشود. مثلاً میداند که در صورت خارج شدن از معامله، ممکن است که سود زیادی را از دست بدهد. درعینحال، باقی ماندن در معامله نیز ممکن است تمام سودهای فعلی او را بر باد دهد. در این شرایط، استراتژی خریدوفروش پلکانی پیشنهاد میشود. با کم کردن میانگین سرمایه خود در یک معامله از میزان ریسک آن بکاهید. به عبارت دیگر، به جای آنکه تمام سرمایه خود را از یک معامله خارج کنید، مقداری از آن را بفروشید و با مقدار دیگری در معامله باقی بمانید.
۴. استفاده از روشهای درآمدزایی غیرفعال
در بازار رمزارزها روشهای مختلفی برای کسب سود به صورت غیرفعال پیش روی شماست. در این شرایط به جای منتقل کردن دارایی به کیف پولهای سرد خود، میتوانید آنها را به جریان بیندازید و درآمدزایی داشته باشید. کشت سود (Yield Farming) یکی از روشهای کسب درآمد غیرفعال در بازار رمزارزهاست. در مقاله جداگانهای این موضوع را بررسی کردیم که برای مطالعه بیشتر، میتوانید به مقاله ییلد فارمینگ چیست مراجعه کنید. با استفاده از این روشها، میتوانید حتی در صورت کاهش قیمت دارایی، بخشی از زیان خود را جبران کنید.
۵. پرهیز از رفتارهای هیجانی
روحیه افراد در موفقیت یا شکست سرمایهگذاری آنها بسیار اثرگذار است. در سرمایهگذاری نقاط عطفی وجود دارد که انسان باید بتواند بهخوبی خود و احساساتش را کنترل کند. سرمایهگذارانی که با کوچکترین نوسانات قیمت در بازار تصمیمات لحظهای اتخاذ میکنند، قطعاً نمیتوانند تجربه موفقی در سرمایهگذاری برای خود رقم بزنند. صبر گوهری گرانبها در اختیار هر سرمایهگذار است که باید بهخوبی از آن استفاده کند. اجرای تمام روشهای مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال در گروی پرهیز از رفتارهای هیجانی است.
۶. ایجاد سبد سرمایهگذاری
سرمایهگذار هوشمند کسی است که تمام تخممرغهای خود را در یک سبد نگذارد و با ایجاد پرتفوی متنوعی از مجموعهای از داراییها، ضریب اطمینان سرمایهگذاری خود را تا حد زیادی بالا ببرد. به این ترتیب، ریسک نظاممند سرمایهگذاری کاهش پیدا میکند و امکان حفاظت از سرمایه و کسب سود بیشتر برای سرمایهگذار مهیا میشود.
کلام پایانی
در این مقاله مدیریت ریسک و راهکارهای آن در بازار ارز دیجیتال را بررسی کردیم. سرمایهگذاری و ریسک، دو مقوله کاملاً درهمتنیدهاند و نمیتوان آنها را از هم جدا کرد؛ بلکه باید سعی کرد با افزایش آگاهی و دانش تخصصی، ریسک سرمایهگذاری را تا حد امکان کاهش داد. شما از چه روشهایی برای کاهش ریسک سرمایهگذاری خود در بازار ارزهای دیجیتال استفاده میکنید؟ نظرات خود را درباره این موضوع با ما در میان بگذارید.
- نام صرافی تخفیف کارمزد vps یا vpn لینک ثبت نام
-
توبیتدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
بینگ ایکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
کوینکسدارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
-
آبانتتردارد نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد