ترید ارز دیجیتال چیست و تریدر کیست؟

سرمایه گذاری
ترید ارز دیجیتال چیست تریدر کیست

امروزه، افراد زیادی در بازارهای مالی مشغول به ترید هستند و از این فعالیت سود به‌دست می‌آورند. احتمالاً این واژه را زیاد شنیده‌اند، هرچند ممکن است ندانید ترید به چه نوع فعالیتی گفته می‌شود. به‌طور کلی، ترید مفهومی اقتصادی و به‌معنای مبادله کالا یا خدمات خریداران و فروشندگان با یکدیگر است، اما در بازار مالی ترید به‌معنای خرید و فروش اوراق بهادار و دارایی‌های مختلف در مدت کوتاه است که با هدف کسب سود انجام می‌شود.

اگر شما هم علاقه دارید که در جایگاه تریدر فعالیت کنید، لازم است با مفاهیم آن آشنا شوید. برای اطلاعات بیشتر، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

مفهوم کلی ترید چیست؟

ترید به‌طور کلی همان خرید و فروش کالا و خدمات در بازار محلی یا بین‌المللی است. معاهدات بین‌المللی به هر کشوری این فرصت را می‌دهد تا بازار خود را گسترش دهد. بین‌المللی شدن ترید، به‌نوبه خود موجب افزایش رقابت می‌شود و قیمت‌ها را به‌مراتب رقابتی‌تر می‌کند.

در بازار بین‌المللی می‌توان هر نوع محصول (غذا، نفت، پوشاک، سهام) و خدماتی (بانک‌داری، توریسم) را پیدا کرد. بنابراین، معاهدات بین‌المللی نه‌تنها کارایی و بهره‌وری را بیشتر می‌کند، بلکه به کشورها برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) و مشارکت در اقتصاد جهانی فرصت می‌دهد.

منفعت دولت دریافت‌کننده FDI ‌سبب ورود ارز خارجی به کشور می‌شود و در نهایت، به افزایش مشاغل و رشد ناخالص داخلی منجر خواهد شد. از طرف دیگر، FDI موجب گسترش کمپانی و افزایش سود برای سرمایه‌گذار می‌شود.

ترید در بازار مالی چیست؟

ترید در بازار مالی به خرید و فروش اوراق بهادار، سهام، ارز دیجیتال، و… گفته می‌شود که معمولاً در بازه زمانی کوتاهی به‌منظور کسب سود انجام می‌شود. صرافی‌های متنوعی، اعم از متمرکز و غیرمتمرکز، وجود دارند که می‌توانید در هریک از آن‌ها ترید کنید. علاوه بر آن، لازم است کیف پول ارز دیجیتال داشته باشید تا دارایی خود را به آن انتقال دهید.

تریدر چه کسی است؟

تریدر فردی است که در بازار مالی دارایی‌های مالی (برای خود، شخص یا مؤسسه‌ای) مانند ارزهای دیجیتال را خرید و فروش می‌کند و از نوسان قیمت در زمان‌های کوتاه سود به‌دست می‌آورد. از آنجا که مؤسسات مالی بزرگ اتاق معاملاتی دارند، تریدرها برای آن‌ها نیز می‌توانند کار کنند؛ یعنی به نمایندگی از مؤسسه می‌توانید انواع محصولات را خرید و فروش کنید.

البته برای تریدرها محدودیت‌هایی نظیر حداکثر و حداقل میزان دارایی و سود و ضرر مشخص می‌شود. علت این کار، مدیریت ریسک است تا تریدرها بتوانند بر این اساس به معامله بپردازند.

معرفی انواع استراتژی‌ها در ترید

ترید فقط به یک شیوه انجام نمی‌شود و استراتژی‌های مختلفی برای آن وجود دارد. این روش‌ها بر اساس عواملی مانند میزان تخصص و تسلط به بازار، افق زمانی، و میزان ریسک‌پذیری با یکدیگر متفاوت‌اند. به‌طور کلی، سه روش اصلی برای ترید کردن وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • ترید روزانه (Daily Trade)

تریدر روزانه

بر اساس این استراتژی، تریدرها اغلب همان روزی که وارد معامله در بازار می‌شوند، از آن خارج می‌شوند. آن‌ها در محدوده زمانی معینی وارد بازار می‌شوند و در زمان‌های دیگر، پوزیشنی را باز نمی‌کنند. بازاری مانند بورس ایران، ساعت مشخصی برای معامله دارد. درحالی‌که بازار رمزارزها همواره در طول هفته و ۲۴ ساعت شبانه‌روز باز است. برای ترید روزانه نیز باید تحلیل تکنیکال را آموخته باشید. از آنجا که در زمان کوتاه نمی‌توان سود زیادی کسب کرد، تریدرها معمولاً چند پوزیشن (موقعیت معاملاتی) مختلف باز می‌کنند تا بیشترین بازدهی را داشته باشند.

در نظر داشته باشید که این سبک به همان اندازه که سودآور است، می‌تواند زیان‌ده باشد. معمولاً این تریدرها به‌صورت تمام‌وقت و حرفه‌ای این کار را انجام می‌دهند.

  • اسکالپینگ (Scalping)‌

تریدر اسکالپ یا نوسان گیر

یکی دیگر از روش‌های معروف ترید اسکالپینگ است. در این روش، که به استراتژی معاملاتی قدرت‌مندی نیاز دارد، می‌توانید از طریق نوسان قیمتی کم، سود به‌دست آورید. در این روش با استفاده از تایم‌‌فریم‌های کوتاه‌‌مدت معامله می‌کنید و از آنجا که تحلیل در این زمان‌ها (یک تا سی دقیقه) کار سختی است، تریدرها سریع‌تر از معامله خارج می‌شوند.

به‌دلیل آنکه تایم انجام این معاملات بسیار کوتاه و احتمال خطا در آن‌ها زیاد است، بیشتر تریدرها با ضرر از معامله خارج می‌شوند. برای داشتن معامله اسکالپینگ، می‌توانید چند تارگت (target) برای حد سود داشته باشید. اگر تارگت (هدف) اول، به‌اصطلاح تاچ شود یا به آن برسد، مدیریت ریسک برای شما ساده‌تر خواهد شد.

بعد از آنکه قیمت به تارگت اول رسید، حد ضرر خود را زیر آن تارگت قرار می‌دهید. این روش همان اندازه که سریع است، ریسک زیادی هم دارد.

  • نوسان‌گیری (Swing Trading)‌

تریدر بلند مدت یا سوئینگ تریدر

آخرین استراتژی نوسان‌گیری است. در این روش باید همیشه بازار را زیر نظر بگیرد و نسبت به آن هوشیار باشید. در این روش، معمولاً تریدرها در بازه زمانی یک تا دو هفته دارایی خود را می‌فروشند. این روش‌ها در کنار سود، ریسک زیادی به‌همراه دارند.

سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت می‌تواند اعتیادآور باشد و استرس زیادی را به شما وارد کند. بر اساس گزارش یکی از مجلات مطرح مالی، ۷۰ درصد تریدرها در این بازار ضرر می‌کنند و حدود ۳۰ درصد، که تخصص بیشتری دارند، سود می‌کنند.

تفاوت ترید با سرمایه‌گذاری

تریدرها و سرمایه‌گذارها هردو به دنبال کسب سودند، اما برای رسیدن به این هدف روش‌های متفاوتی را انتخاب می‌کنند. مهم‌ترین تفاوت بین ترید و سرمایه‌گذاری مدت زمانی است که دارایی را برای کسب سود نگه می‌دارید. سرمایه‌گذاران همواره چشم‌انداز بلندمدتی را دنبال می‌کنند، درحالی‌که تریدرها در بازه زمانی کوتاهی به‌دنبال کسب سودند. در ادامه، تفاوت این دو را با جزئیات بیشتر توضیح می‌دهیم:

  • زمان

سرمایه‌گذار اهداف بلندمدتی را دنبال می‌کند و به نوسانات قیمتی که در طول روز، هفته، ماه، و حتی سال به‌وجود می‌آید، توجهی ندارد، اما تریدر به‌صورت کوتاه‌مدت و از نوسان قیمت سود می‌کند.

  • تعداد پوزیشن‌ها و معاملات

افراد سرمایه‌گذار معاملات کمتری را باز می‌کنند، درحالی‌که تریدرها تعداد معاملات بیشتری دارند. میان تعداد معاملات و مدت سرمایه‌گذاری رابطه عکس وجود دارد. هرچه دوره سرمایه‌گذاری شما طولانی‌تر باشد، تعداد معاملات شما کمتر خواهد بود، زیرا سرمایه‌گذاران دارایی خود را نگه می‌دارند و ترجیح می‌دهند وارد معاملات زیادی نشوند.

  • نحوه تحلیل

سرمایه‌گذاران به‌دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت‌اند. بنابراین، بیشتر به تحلیل بنیادی اهمیت می‌دهند (البته قانون صددرصد وجود ندارد و روش‌های مختلفی میان سرمایه‌گذاران وجود دارد). تریدرها برای پیش‌بینی قیمت‌ها و معامله بیشتر از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند.

مزایا و معایب ترید چیست؟

مزایا و معایب ترید ارز دیجیتال

ترید هم مانند هر شغل دیگری مزایا و معایب خود را دارد که هرکدام به‌نحوی بر زندگی ما تأثیرگذارند. در ادامه، مزایا و معایب آن‌ را توضیح می‌دهیم.

مزایا

  • نیاز نداشتن به سابقه کار

مدارک دانشگاهی و آموزشی اهمیت خاصی ندارند. تخصص داشتن در این زمینه و زمان گذاشتن روی این کار از هر چیز مهم‌تر است تا بتوانید در بازار مالی سودآوری داشته باشید.

  • منعطف بودن شغل از لحاظ زمان و مکان

برای ترید کردن لازم نیست در جای خاصی به‌عنوان محل کار یا در زمان خاصی حضور داشته باشید. مختارید هر جا و هر زمانی که به نظرتان مناسب‌تر است، ترید کنید. حتی در صورت داشتن تخصص و تجربه کافی، می‌توانید به‌صورت دورکاری برای شرکت‌های خارجی کار کنید و درآمد دلاری داشته باشید.

  • داشتن سود مناسب در صورت برخورداری از تخصص و مدیریت ریسک بالا

  • استقلال کاری

این شغل معایبی هم دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • کم‌خوابی

اگر چه تریدرها سعی می‌کنند در بازه زمانی کوتاهی سود به‌دست آورند، برای کسب سود زیاد لازم است ساعت‌های طولانی پشت سیستم باشند. همین موضوع، زمان زیادی را از تریدرها می‌گیرد و سبب می‌شود ساعت‌ها به صفحه مانیتور خیره شوند و مشکلاتی نظیر کم‌خوابی، اختلال در بینایی، کمردرد، و… پیدا کنند.

  • استرس زیاد

تریدر خوب علاوه بر تخصص کافی، باید بتواند مدیریت استرس و احساسی خوبی داشته باشد. بسیاری از تریدرها در اثر تغییرات ناگهانی قیمت، که به ضرر آن‌ها تمام می‌شود، شوک زیادی را تجربه می‌کنند و حتی ممکن است دچار سکته قلبی شوند.

  • کم‌تحرک بودن

تریدرها، به‌دلیل آنکه ساعت‌های زیادی پشت مانیتور می‌نشینند، تحرک کافی ندارند و همین سبب می‌شود سلامت آن‌ها به‌خطر بیفتد. اگر به‌عنوان تریدر فعالیت می‌کنید، بهتر است این موارد را جدی بگیرید و حتماً در طول کار به خود استراحت دهید.

  • نداشتن درآمد ثابت

  • ریسک زیاد

روش انتخاب پلتفرم‌ معاملاتی

از نکات مهم در ترید کردن، انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب است. برای این کار به مواردی که در ادامه آمده است توجه کنید:

  • از موجودی ارز دیجیتالی که می‌خواهید در صرافی معامله کنید، اطمینان حاصل کنید.
  • بررسی کنید که حداقل چه میزان سرمایه اولیه برای واریز به صرافی نیاز دارید. برخی صرافی‌ها دارای کف یا حداقل سرمایه مشخصی برای ورودند.
  • نقدینگی زیاد صرافی از ویژگی‌های بسیار خوب محسوب می‌شود.
  • بهتر است صرافی مدنظر پشتیبانی خوبی داشته باشد تا در صورت وجود مشکل، زودتر آن را پیگیری کنید.
  • یکی از راه‌های کاهش ریسک، هج کردن (hedging) است. پیش از انتخاب صرافی، امکان استفاده از این قابلیت را بررسی کنید.

انواع صرافی‌ها برای ترید ارزهای دیجیتال

بازارهای مختلفی برای ترید ارزهای دیجیتال وجود دارد که از آن‌ جمله می‌توان به صرافی متمرکز، صرافی غیرمتمرکز، صرافی مشتقه، و… اشاره کرد. هریک از این صرافی‌ها نقاط ضعف و قوت خود را دارند. با توجه به معیارهای خود، می‌توانید مورد دلخواه را برای نگهداری دارایی و انجام معامله استفاده کنید.

  • صرافی متمرکز به صرافی‌ای گفته می‌شود که یک نهاد تمام امور آن را اداره و کنترل می‌کند. همچنین، برای معامله در این صرافی‌ها لازم است که احراز هویت کنید. از مزیت‌های این صرافی‌ها می‌توان به حجم نقدینگی و معاملات زیاد اشاره کرد. از نمونه صرافی‌های متمرکز می‌توان کوکوین، بینگ ایکس، و مکسی را نام برد.
  • صرافی غیرمتمرکز به صرافی‌ای گفته می‌شود که همه امور آن به‌صورت مستقل اداره می‌شود و هیچ نهادی روی آن کنترل ندارد. در این صرافی‌ها نیازی نیست احراز هویت کنید و به همین دلیل، امنیت بیشتری دارند. در این صرافی نیازی نیست دارایی خود را به کیف پول صرافی انتقال دهید و برای امنیت بیشتر، می‌توانید صرفاً کیف پول خود را به صرافی متصل کنید.

ازجمله صرافی‌های غیرمتمرکز می‌توان پنکیک سواپ، یونی سواپ، و سوشی سواپ را نام برد.

  • صرافی مشتقه به صرافی‌ای گفته می‌شود که می‌توانید در آن روی نوسان قیمت دارایی‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری کنید. ازجمله معاملات رایج در این صرافی‌ها معاملات آتی (Futures) و اختیار معامله (Options) است.

آیا ترید کردن شغل محسوب می‌شود؟

البته که ترید کردن می‌تواند شغل تمام‌وقت باشد، ولی سود ثابتی نخواهید داشت. ممکن است چندین ماه سود خوبی عایدتان شود، اما چندین ماه دیگر، درآمدی نداشته باشید یا سود بسیار کمی به‌دست آورید. بنابراین، در صورت انتخاب این کار به‌عنوان شغل، لازم است ابتدا مدیریت ریسک خوبی داشته باشید.

سخن پایانی

در این مقاله موضوع ترید را بررسی کردیم. تریدر می‌تواند از طریق نوسانات قیمت در کوتاه‌مدت و با تخصص کافی، بازدهی خوبی به‌دست آورد. اگر شما هم به این شغل علاقه‌مندید، ابتدا مهارت‌های لازم را کسب کنید و پس از آزمون‌ و خطا و تجربه بسیار، سرمایه بیشتری را در این کار استفاده کنید.

سوالات متداول

1

ترید چیست؟

ترید در بازار مالی به‌معنای خرید و فروش اوراق بهادار و ارزهای دیجیتال است که به‌منظور کسب سود در کوتاه‌مدت انجام می‌شود.

2

تریدر کیست؟

تریدر کسی است که در بازار مالی به‌منظور کسب سود در زمان کوتاه، به معامله و خرید و فروش دارایی‌های خود می‌پردازد و می‌تواند این کار را برای خود یا شخص و مؤسسه دیگری انجام دهد.

3

مزایای ترید چیست؟

نیاز نداشتن به سابقه کار، نداشتن محدودیت زمانی و مکانی، استقلال کاری، و کسب سود فراوان در صورت داشتن تخصص زیاد

4

معایب ترید چیست؟‌

کم‌خوابی، استرس زیاد، کم‌تحرک بودن، و نداشتن درآمد ثابت

5

استراتژی‌های مهم در ترید چیست؟

ترید روزانه، اسکالپینگ، نوسان‌گیری

امتیاز شما به این محتوا

3.8 / 5. 6

میانگین امتیازات: 3.8/5
تعداد امتیاز: 6
در بهترین صرافی های ارزدیجیتال با تخفیف کارمزد ثبت نام کنید.
دیدگاه خود را به اشتراک گذارید
حتما نظرت رو برای ما و دیگران بنویس
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • محمد

    درود بر استاد بزرگ
    ستاره امتیاز دهی معلوم نیست از چپ به راست هست یا راست به چپ،قصدم امتیاز ۵ بوده که ۱ ستاره داده شد،با عرض پوزش

    ۱۳۹۹/۱۲/۲۲ پاسخ
    • لوگو کامنت کلینیک سرمایه

      سلام محمد عزیز
      خوشحالیم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته
      مشکل مربوط به امتیاز دهی رو بررسی می کنیم حتما

      ۱۳۹۹/۱۲/۲۲ پاسخ
منو
جستجو
ورود/ ثبت نام
ارسال مجدد
درخواست مشاوره