اگر سابقه حضور در بازار رمزارزها داشته باشید، حتما با استیبل کوین‌ها آشنا هستید. این دسته از ارزهای دیجیتال، به ثبات قیمت مشهور هستند و چندان تحت تلاطم‌های قیمتی رایج در بازار قرار نمی‌گیرند. پلتفرم الیپسیس به عنوان یک صرافی غیرمتمرکز در بازار به شمار می‌رود که به صورت تخصصی در زمینه خرید و فروش استیبل کوین‌ها فعالیت می‌کند. ارز eps به عنوان توکن اختصاصی این پروژه شناخته می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا در خصوص ارز دیجیتال الیپسیس و پلتفرم آن به بحث و بررسی بیشتر بپردازیم.

پلتفرم ارز دیجیتال eps چیست؟

اولین نکته‌ای که باید در خصوص پلتفرم الیپسیس به آن اشاره کنیم، این است که مبتنی بر شبکه بایننس اسمارت چین راه‌اندازی شده است. همان‌طور که مقدمه اشاره کردیم، این پروژه منتج به ایجاد صرافی غیرمتمرکزی شده است که برای خرید و فروش استیبل کوین‌هایی از جمله تتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. قبل از این صرافی، کرو فایننس (Curve Finance) به عنوان صرافی اختصاصی استیبل کوین‌ها فعالیت می‌کرد. توسعه دهندگان الیپسیس به طور کامل از حمایت صاحبان صرافی کرو فایننس برخوردار هستند.

صرافی غیرمتمرکز در ذات خود ویژگی‌های جذابی را به همراه دارد. از جمله اینکه هیچ تیم متمرکزی روی سرمایه کاربران مسلط نیست. در کنار این مسئله هزینه‌های مربوط به کارمزد‌ها و کمیسیون‌های برداشت وجه نیز تا حد قابل توجه نسبت به صرافی‌های متمرکز کاهش پیدا می‌کند. همین مسئله باعث می‌شود که عده زیادی به سمت این صرافی‌ها جذب شوند.

مروری بر ساختار عملیاتی صرافی الیپسیس

پلتفرم ارز eps با استفاده از فناوری بازارساز خودکار (AMM) برنامه‌ریزی شده است و به همین دلیل موفق شده است که استیبل کوین‌ها را با قیمت پایین‌تر نسبت به سایر صرافی‌ها در اختیار کاربران قرار دهد. مکانیزم چندان متفاوتی نسیت به سایر صرافی‌های غیرمتمرکز در پیش نگرفته است. به عبارت دیگر صرافی الیپسیس نیز دقیقا از قراردادهای هوشمند و استخرهای نقدینگی برای قیمت‌گذاری خودکار دارایی‌ها استفاده می‌کند.

در این شرایط تعدادی از کاربران به صورت داوطلبانه سرمایه خود را در قالب استخرهای نقدینگی سرمایه‌گذاری می‌کنند. از این طریق نقدینگی لازم برای تراکنش‌های جاری تأمین می‌گردد. در عوض صرافی به صورت خودکار بخشی از کارمزد حاصل از تراکنش‌ها را به عنوان پاداش در اختیار سرمایه‌گذاران در استخرهای نقدینگی قرار می‌دهد.

پلتفرم ارز eps دو نوع استخر در اختیار کاربران قرار می‌دهد:

  • استخرهای پایه: در استخر پایه سه استیبل کوین تتر، یو اس دی کوین و دلار بایننس قرار دارد.
  • استخرهای متا: در این استخر نیز دو استیبل کوین BTCB و rentBTC قرار دارد.

تأمین‌کنندگان نقدینگی ابتدا باید استخر مورد نظر خود را انتخاب کنند و در ادامه برای سرمایه‌گذاری به این استخر وارد شوند. امکان تأمین نقدینگی برای هریک از استیبل کوین‌های موجود در استخرها از سوی سرمایه‌گذاران فراهم است.

بیشتر بخوانید: استخر نقدینگی (Liquidity Pool) چیست

سرویس هایی که الیپسیس ارائه میدهد

پلتفرم الیپسیس چه سرویس‌هایی را ارائه می‌دهد؟

یکی دیگر از نکاتی که قبل از پرداختن به ارز eps باید در خصوص صرافی الیپسیس مورد بررسی قرار دهیم، سرویس‌هایی است که به کمک این صرافی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد:

۱. سرویس مبادله یا Swap

در این بخش کاربران می‌توانند استیبل کوین خود را به استیبل کوین دیگری تبدیل نمایند. کارمزد تراکنش‌ها در این بخش برابر ۰.۰۴ ارزش هر مبادله است. از این میزان نیمی به تأمین‌کنندگان نقدینگی و نیم دیگر نیز صرف پاداش استیک ارز eps می‌شود.

۲. استخرهای نقدینگی

در بالا پیرامون استخرهای نقدینگی صرافی الیپسیس توضیح دادیم.

۳. استیک توکن نقدینگی یا Stake LP

کاربران در قالب این سرویس می‌توانند با استیک توکن‌های نقدینگی خود، اقدام به دریافت پاداش در قالب ارز دیجیتال Ellipsis کنند. البته باید در نظر داشته باشید که آزاد شدن کامل این پاداش‌ها تنها در شرایطی صورت می‌گیرد که مدت زمان مشخصی از استیک توکن‌ها سپری شده باشد.

۴. برداشت ایردراپ یا Claim Airdrop

صرافی الیپسیس و کرو فایینس در قراردادی با هم توافق کرده‌اند که به مالکان توکن اختصاصی صرافی کرو فایننس یعنی veCRV به صورت هفتگی با استفاده از ارز دیجیتال الیپسیس پاداش داده شود. این پاداش به صورت هفتگی برای دارندگان veCRV ایردراپ خواهد شد.

برنامه‌های آینده پروژه الیپسیس در چه زمینه‌هایی است؟‌

با وجود اینکه پلتفرم الیپسیس در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ راه‌اندازی شده است، موفقیت‌های خوبی در جذب کاربران در چند ماه اخیر به دست آورده است. در قالب نقشه راه این پلتفرم، برنامه‌هایی برای آینده مطرح شده است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجرای برنامه‌های بازاریابی و تبلیغاتی گسترده
  • رایزنی برای جذب تأمین‌کنندگان نقدینگی بزرگ
  • راه‌اندازی استخر مبتنی بر بیت کوین
  • بررسی و ویرایش کدها و قراردادهای هوشمند پروتکل

ارز eps چیست؟

ارز EPS به عنوان توکن اختصاصی صرافی الیپسیس به شمار می‌رود. پرداخت پاداش‌ها در این صرافی با استفاده ارز دیجیتال الیپسیس صورت می‌گیرد و همچنین دارندگان این توکن با استیک کردن آن نیز می‌توانند از پاداش‌هایی برخوردار شوند. تعداد کل توکن‌های EPS قابل عرضه برابر یک میلیار است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ به طور کامل به چرخه بازار وارد شوند.

ارز eps

مروری بر نحوه توزیع ارز دیجیتال Ellipsis

بد نیست که نگاهی به نحوه توزیع ارز eps در بین اعضای جامعه آن بیندازیم:

  1. تآمین‌کنندگان نقدینگی: ۵۵ درصد
  2. ایردراپ veCRV: 25 درصد
  3. تیم توسعه‌دهنده: ۲۰ درصد

البته تیم توسعه‌دهنده نیز عمده سهم خود را صرف توسعه پلتفرم می‌نماید. این بخش از توکن توزیع شده به مدت یک سال قفل خواهد بود و بعد از آن به‌صورت تدریجی وارد بازار می‌شود.

تاریخچه قیمت ارز دیجیتال الیپسیس

در زمان نگارش این مقاله (آبان ماه ۱۴۰۰) ارز eps در جایگاه ۲۸۵ در بازار رمزارزها قرار دارد. در زمان عرضه در ماه آوریل سال ۲۰۲۱ قیمت این ارز دیجیتال در حدود ۶.۹ دلار بود. از همان ابتدای عرضه به این طرف این ارز دیجیتال در روند نزولی بلندمدت قرار گرفته است. به گونه‌ای که در پایان اکتبر سال ۲۰۲۱ به قیمتی در حدود ۰.۵ دلار رسیده است. این شرایط شاید کام بسیاری از خریداران اولیه ارز الیپسیس را تلخ کرده باشد. اما به نظر می‌رسد که در دو ماه اخیر تب افت قیمت در این توکن کاهش پیدا کرده است و به منطقه ثبات نزدیک شده است. باید منتظر ماند و دید که در آینده چه اتفاقاتی در این رمزارز رقم خواهد خورد.

پیش‌بینی‌ها درباره آینده ارز دیجیتال eps چیست؟

با نگاهی به ارتقای جایگاه استیبل کوین‌ها در بازار متلاطم رمزارزها می‌توان متوجه شد که سرمایه‌گذاران زیادی هستند که در حال حاضر بخش‌هایی از سرمایه خود را در قالب استیبل کوین نگهداری می‌کنند. از طرفی صرافی الیپسیس در تلاش است تا با جذب تأمین کنندگان نقدینگی بزرگ، کیفیت و سرعت ارائه خدمات خود را به مراتب افزایش دهد. مجموعه این دو عامل باعث می‌شود که آینده ارز eps و صرافی الیپسیس به عنوان یک صرافی غیرمتمرکز روشن تلقی شود. با این وجود بخش زیادی از این مسئله در گرو تحقق برنامه‌هایی است که مهم‌ترین آن‌ها را در مقاله مرور کردیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله استیبل کوین را مطالعه کنید.

سؤالات متداول

۱. بهترین صرافی‌های خارجی برای خرید ارز eps چه نام دارند؟

صرافی‌هایی مانند بایننس، پنکیک سواپ و Gate.io در حال حاضر این ارز دیجیتال را در لیست معاملات خود قرار داده‌اند.

۲. آیا صرافی‌های ایرانی نیز ارز دیجیتال eps را ارائه می‌دهند؟

در حال حاضر صرافی بیت برگ به عنوان یکی از معدود صرافی‌های ایرانی به شمار می‌رود که ارز دیجیتال الیپسیس را در لیست معاملات خود قرار داده است.

۳. کدام کیف پول برای نگهداری ارز eps مناسب است؟‌

با توجه به اینکه ارز eps بر بستر اسمارت بایننس چین راه‌اندازی شده است، باید از کیف پول‌هایی مانند تراست والت، متامسک، بایننس چین والت و … که از این شبکه پشتیبانی می‌کنند، برای نگهداری دارایی خود استفاده کنید.

کلام پایانی

صرافی‌های غیرمتمرکز در یک مسیر رو به رشد قرار دارند. صرافی الیپسیس نیز از این قاعده مستثنا نیست. در کنار این مسئله ارز eps هر چند که تا اینجا روند چندان امیدوارکننده‌ای را پشت سر نگذاشته است؛ اما به نظر می‌رسد در حال نزدیک شدن به نقطه پایان افت قیمت آن هستیم. با توجه به جایگاه استیبل کوین‌ها در بازار و برنامه‌های آتی صرافی Ellipsis به نظر می‌رسد که در آینده باید شاهد رشد قیمت ارز دیجیتال الیپسیس نیز باشیم.